Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Δεν μας έφταναν όλοι αυτοί οι αμέτρητοι άγιοι μας, αυτοί που ξέρουμε… Γι αυτό, έπρεπε να κατασκευάσουμε και άλλους που δεν ξέρουμε και που τους είδαμε λέει μόνο στον ύπνο μας. Άγιοι ονειρικοί, προϊόντα ονείρωξης θερινής νυκτός! Ονομάστηκαν δε, και «άγιοι φανέντες», ή «νεο-φανέντες», και από αιώνες… εξαφανισθέντες! 1. Τέτοιος είναι ο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη του οποίου ο σκελετός λένε ότι είναι γυναικείος… 2. Τέτοιοι είναι και οι άγιοι-πακέτο… Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη (φωτο) της Λέσβου, οι οποίοι ήρθαν (λέει το συναξάρι), στον ύπνο κάποιων και τους είπαν πού να σκάψουν για να βρουν τα κόκκαλα τους! Μετά, ήρθαν και οι αγιογράφοι και τους φαντάστηκαν πώς θα ήταν στη μορφή -πριν γίνουν κόκκαλα, τι κρατούσαν στο ένα χέρι, και πώς ευλογούσαν με το άλλο, και έτσι τους ζωγράφισαν! Τέλεια!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Δεν μας έφταναν όλοι αυτοί οι αμέτρητοι άγιοι μας, αυτοί που ξέρουμε… Γι αυτό, έπρεπε να κατασκευάσουμε και άλλους που δεν ξέρουμε και που τους είδαμε λέει μόνο στον ύπνο μας. Άγιοι ονειρικοί, προϊόντα ονείρωξης θερινής νυκτός! Ονομάστηκαν δε, και  «άγιοι φανέντες», ή «νεο-φανέντες», και από αιώνες… εξαφανισθέντες!
1. Τέτοιος είναι ο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη του οποίου ο σκελετός λένε ότι είναι γυναικείος…
2. Τέτοιοι είναι και οι άγιοι-πακέτο… Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη (φωτο) της Λέσβου, οι οποίοι ήρθαν (λέει το συναξάρι), στον ύπνο κάποιων και τους είπαν πού να σκάψουν για να βρουν τα κόκκαλα τους!
Μετά, ήρθαν και οι αγιογράφοι και τους φαντάστηκαν πώς θα ήταν στη μορφή -πριν γίνουν κόκκαλα, τι κρατούσαν στο ένα χέρι, και πώς ευλογούσαν με το άλλο, και έτσι τους ζωγράφισαν!
Τέλεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: