Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Καλημέρα!.. καλό Σ/Κ. …Είμαστε καλά -εδώ στο ιστολόγιο «χαίρετε», και το ίδιο επιθυμούμε και για εσάς. Με το διαδίκτυο κι εμείς –ψαράδες, κάθε μέρα… Και η δική μας η ψαριά -ευλογημένη κι αυτή από τον Κύριο… Δηλαδή, τα πιο πρόσφατα θέματα μας, ήταν -σε ενεργό λινκ, τα ακόλουθα…

Ντούμπλεξ ευλογία με το γνωστό το κ@λ@-δάχτυλο. Για πιο μεγάλη ασφάλεια και σιγουριά ότι θα είναι πιο αποτελεσματική. Δηλαδή… 1. Όχι μόνο από εμπρός, ο ίδιος ο ιερέας με το χέρι του… 2. Αλλά και από πίσω! Με την εικόνα του Χριστού πίσω -στην πλάτη του… Ή πίσω χαμηλά στη μέση του -προς τον ποπό του… Ζωγραφισμένη στα άμφια του!


Πόσο πολύ γέροντας ήταν ο άγιος Ιωσήφ;


Η Προφητεία, τώρα ερμηνεύεται σωστά. Το «ξανθό γένος» που θα μας βοηθήσει στην άμυνα μας με τους τούρκους, δεν είναι τελικά οι Ρώσοι και ο Πούτιν που εξοπλίζει με σούπερ πυραύλους την Τουρκία, αλλά οι αμερικανοί και ο Τραμπ, που θα μας αναβαθμίσει τα πολεμικά αεροπλάνα μας!


Ώρα να πούμε ΠΡΟΣΕΥΧΗ, και... καληνύχτα!


Εμείς οι ορθόδοξοι, δεν έχουμε αγάλματα στη λατρεία μας όπως οι δυτικοί, οι παπικοί. Εμείς, ανήκουμε στην Ανατολή. Έχουμε και λατρεύουμε φιγούρες, παρόμοιες με αυτές του θεάτρου σκιών. 1. Πιστοί στην παράδοση, που εμείς οι παλιοί -όταν ήμασταν μικροί, κάναμε χαρτοκοπτική και ξυλοκοπτική (με σέγα και πριονάκι και κόντρα πλακέ) στο μάθημα χειροτεχνίας στο Δημοτικό σχολείο… 2. Πιστοί στην παράδοση και από τότε που εμείς της γενιάς μου -του ’50, παίζαμε Καραγκιόζη (με σεντόνι, λάμπα πετρελαίου, και αυτοσχέδιες ιστορίες και φιγούρες) τα βράδια τα καλοκαιρινά στις αυλές μας, με θεατές κυρίως τα πιο μικρά πιτσιρίκια… Με εισιτήριο μισή δραχμή, και κάθε βράδυ είχαμε νέο έργο! [Θυμάμαι ένα μικρό γειτονόπουλο μου (παρατσούκλι «Ζοζός»), που δεν μπορούσε ακόμα να πει καθαρά το «ρο», και το «γου», και έλεγε: «Πάμε στον Πανα-Ζώτη, να δούμε Κα-Ζα-Ζόζη»! Χα!]


TO-PERISTERI-TSIOY (381 αναρτήσεις)


Φωτογραφίες από μια ανάρτηση μας, πέρσι, σαν σήμερα (Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016): Συγκρίνατε και απαντήστε… Ποια μορφή της Παναγίας αναγνωρίζετε, σαν την πιο αυθεντική; 1. Αυτή η απλή της κοπέλας στη φωτογραφία από την ταινία; ή… 2. Κάποια από τις άλλες –του μάτσου, του σωρού, από αυτές των αγιογράφων, τις λεγόμενες και θαυματουργές;


1. Ο Δάσκαλος, με τα (μακριά βέβαια, σαν χίπης) ξανθά μαλλιά!.. (Η Βουγιουκλάκη στην ταινία, ήταν η Δασκάλα), και… 2. «Μάτια μπλε καλοκαιρινά σαν δυο στάλες Αιγαίο» (για να θυμηθούμε και τον Πάριο)


Ακόμα και ο Νιόνιος μας (Διονύσης Σαββόπουλος), με το δάχτυλο ευλογεί, και, αυτός;


Ο φίλος χρήστης Πατήρ Ιωάννης Ρένεσης, ανάρτησε (πριν από μια ώρα) στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μια εικόνα της Παναγίας, με τον μικρό Χριστό να ευλογεί -με το κωλοδάχτυλο, βέβαια… Και έγραψε το κείμενο: «Την πάσαν ελπίδα μου είς σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξον ημάς υπό την σκέπην σου. Καλό βράδυ σε όλους με την Ευχή της Παναγίας μας.»


1. Ο ευαγγελιστής Λουκάς -που γιορτάζει σήμερα, αν και γιατρός και Απόστολος, και ακόλουθος του Απόστολου Παύλου σε όλες τις περιοδείες, σε όλους τους διωγμούς και τα ναυάγια, μέχρι και την φυλακή… Και σωστά όλα αυτά, μέχρι εδώ… 2. [Τώρα αρχίζει το «ράδιο αρβύλα»]: Σύμφωνα λέει με μια «Παράδοση», παρμένη ίσως από τα κλασσικά παραμύθια «Αγκύρας», είχε παράλληλα με όλες αυτές τις δραστηριότητες του, και ένα ατελιέ ζωγραφικής… Έτσι από χόμπι, και για ια να σκοτώνει την ώρα του… Εκεί μέσα λοιπόν, είχε και έναν παραγιό… έναν Άγγελο για βοηθό (φωτο) …Και όταν ζωγράφιζε λέει την Παναγία, γριά πια αυτή, την σκηνοθετούσε… Την μακιγιάριζε, για να φαίνεται νέα, της έδινε να κρατάει και μια κούκλα, τον Χριστό παιδί τάχα… Και έτσι έφτιαξε τελικά αρκετές εικόνες της Παναγίας, θαυματουργές βέβαια όλες! 3. Συμπέρασμα: Ναι ρε πούστη μου! Αυτή είναι, η (μη χέσω) ορθοδοξία μας… Αυτή είναι –γαμώτο, η κωλο-παπαδική εκκλησία μας!


Πέρσι, σαν σήμερα (Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016): Συζήτηση με θέμα «O Χριστός, εικονιζόμενος, ως… ξεβράκωτος – σημαιοφόρος!»


Θαύμα –θαύμα! Ανακαλύψαμε σήμερα τρεις νέους αγίους, που όπως φαίνεται αυτοί δεν ξέρουν να ευλογούν ελληνορθόδοξα… Ή που αυτοί απλά, δεν θέλουν να παρενοχλούν σεξουαλικά ευλογώντας με το κωλοδάχτυλο… Αλλά αυτοί οι τρεις, μας δείχνουν απλά, το πόσο μεγάλη την έχουν (…την πίστη)! Έτσι, απλά! Χα!


Νέοι εορταστικοί ύμνοι… Κατάλληλοι για πανηγυρικούς «χαιρετισμούς» και επίκαιρες «παρακλήσεις»: «Μελαχρινή τσιγγάνα μου, μη μου χαλάς χατίρι, πάρε και μένα ΜΑΝΑ μου, μαζί σου στο τσαντίρι!» (Πρώτη εκτέλεση: Πόλυ Πάνου)


Κωλοδάχτυλο ευλογίας;


1. Οι ίδιοι το τραγουδούν, σαν καντάδα: «Κεφαλλονίτης βλάσφημος… Ζακυνθινός ρουφιάνος… και Κερκυραίος κερατάς! …στο κόσμο δεν είν άλλος!» (Το λένε και μόνοι τους! Χα!) 2. Σχετικό: θρησκεία και πιστοί, για τα πανηγύρια, για τα τατατατζούμ, και τις γελοίες λιτανείες με τα βουδιστικά κουβούκλια! Χα!


Πάνω από τον άνθρωπο είναι ο θεός, ο Δημιουργός του ανθρώπου! Σωστά; Πάνω από τον θεό, είναι... ο Δημιουργός του θεού! Είναι αυτή που γεννάει θεούς… Είναι η Θεοτόκος, ή μήτηρ θεού, θεομήτωρ, ή θεομάνα, ή θεογεννήτρια! Η μάνα, πάνω από το παιδί! Σωστά;


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... (Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011): «ἀλλ' ἐν τούτοις πᾶσιν ὑπερνικῶμεν διὰ τοῦ ἀγαπήσαντος ἡμᾶς!» (ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 8:37)


Διότι εκτός των άλλων προαπαιτούμενων, διδασκόμενος κιόλας τόσες και τόσο μεγάλες αλήθειες και από εσάς – όπως επίσης και από τον άλλον αδελφό μας τον κ. Καρδάση, μπορώ και ελπίζω πιο δυνατά πλέον, ότι θα σωθώ τελικά κι εγώ, αφού η Αλήθεια ελευθερώνει! (Ιωάννης 8:31, 32)


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ;


1. Πώς ευλογούν οι παπικοί, ο πάπας των παπικών, κλπ… 2. Και πώς ευλογεί ο ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Λιάπης;


Ξεφτιλισμένη, και, η Εκκλησία της Κύπρου… Δείτε γάμους που τελεί, με χοροστασία αρχιερέα μάλιστα, στο (μη χέσω) μυστήριο!


Βυζάντιο: Τόσα χρόνια απαγόρευσης της λατρείας των εικόνων με απόφαση οικουμενικής Συνόδου, έφερε οικονομικό έλλειμμα στο θρησκεμπόριο. Παλιά, η ίδια ιστορία με τον Παύλο στην Έφεσο που οι κατασκευαστές αγαλμάτων θεών ήθελαν να τον σκοτώσουν διότι τους ζημίωνε… Τώρα –στο Βυζάντιο, έγινε και δεύτερη Σύνοδος, με εικονολάτρες – με την Θεοδώρα τη φόρα αυτή, η Σύνοδος που γιορτάζαμε χθες και που αφόρισε όλους τους προηγούμενους πατέρες –ως εικονομάχους τάχα, και η οποία επανέφερε τα είδωλα –τις εικόνες στη λατρεία! Μαζί λέει, και η προσκύνηση, και ο ασπασμός, και τα κεριά και τα λιβάνια, και τα καντήλια, και τα τάματα… (Δηλαδή, όλα τα χαρακτηριστικά της κιναιδικής βουδιστικής λατρείας!) Ρε, τους πούστηδες τους Πατέρες της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου!


Εκκλησία και Πολιτεία, χέρι –χέρι: 1. Παπαδο-πουτάνες (πολιτικοί) ψηφίζουν νόμους πούστικους… 2. Ομοφυλόφιλοι (Μητροπολίτες), έρχονται μετά (από πίσω), και τους ευλογούν, με το γνωστό δάχτυλο!


Ήταν μια Αγία Άννα, μητέρα της Παναγίας; Ποιος το λέει αυτό; Πού είναι γραμμένο;


Τι σόι αγία οικογένεια είναι αυτή; Με ένα μόνο παιδί; Κακό παράδειγμα!


Εικονογραφικά: Έτσι βιαστικά και με τα ρούχα της σταύρωσης κατέβηκε τελικά ο Χριστός στον Άδη; 1. Με εκείνο τον κόκκινο χιτώνα, που του είχαν φορέσει νωρίτερα περιπαικτικά; 2. Και με εκείνο το καλάμι που του έδωσαν επίσης περιπαικτικά -σαν σκήπτρο, και που αυτός το έκανε σημαία για την παρέλαση; 3. Τέλος, και, με εκείνο το άσπρο σώβρακο;


Τι κάνουν; Προσεύχονται;


Νέο νομοσχέδιο, σχετικό με την αποποινικοποίηση της κάνναβης για ιατρική και φαρμακευτική χρήση; Έχουμε και την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, για κάνναβη στο μπαλκόνι με παράβολο! Μετά και το νόμο για αλλαγή φύλου, αναρωτιόμαστε: Ποιος (θεός;) τους φωτίζει, ή ποιος (δαίμονας;) τους σκοτίζει για κάτι τέτοια;


Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη σωστή στάση του Βασίλη Λεβέντη! Ήταν πραγματικά λεβέντικη, σε όλα όσα είπε και έκανε σχετικά με το νόμο για τη λεγόμενη διόρθωση φύλου.


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Εσείς τιμάτε σήμερα τους εορταζόμενους «ἁγίους 365 Πατέρες τῆς Ζ´ Οἰκουμενικῆς Συνόδου»; (χρόνια πολλά, από Ρουμανία!)


Γιατί πολλοί και πολλές, ζητάτε –και μάλιστα τόσο επίμονα, μόνο της Παναγίας την ευχή; Γιατί δεν ζητάτε και του Χριστού την ευχή; 1. Μήπως επειδή νομίζετε ότι είναι μικρός ακόμα -μωρό στην αγκαλιά της μαμάς του, και έτσι αυτή μόνο έχει αναλάβει να κάνει τώρα το γενικό κουμάντο; 2. Ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορεί να έχει και αυτός μια ευχή; 3. Ή διότι ίσως δεν θα έχει μάθει ακόμα να μιλάει και τόσο καλά τα εβραϊκά, τη μητρική του γλώσσα;


«Τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Ζ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου», αύριο… Γιορτάζουμε, την εκτροπή της ορθοδοξίας… Την απόφαση να λατρεύουμε και να προσκυνάμε είδωλα… Παναγίες με χιλιάδες ονόματα… Εικόνες που κούνιουνται, που κλαίνε, που ματώνουν, που εξαφανίζονται και εμφανίζονται ως «φανερωμένες»… Εικόνες, φτιαγμένες στο ατελιέ του Λουκά τάχα, με μοντέλο λέει την ίδια την Παναγία που κρατούσε και μια κούκλα για μωρό (χα)… Εικόνες που δεν τις έφτιαξε λέει ανθρώπου χέρι («Αχειροποίητες») αλλά που έπεσαν από τον ουρανό –όπως ακριβώς στην προγενέστερη ειδωλολατρία των ελλήνων –με τα ξόανα του Δία (τα «Διηπετή») που έπεφταν από τον ουρανό και αυτά! Συμπέρασμα εορταστικό: Ρε δεν γαμιούνται οι Κωλο-Πατέρες, λέω εγώ!


1. Ζουν ανάμεσα μας… Και λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας… Τα μάθαμε και αυτά… Τα σχετικά με την ορολογία των «ανωμάλων ρημάτων»… Με αφορμή δηλαδή το νόμο ρύθμισης ταυτότητας αλλαγής φύλου. 2. Συμπέρασμα: Οι σπάνιες και καθαρα ιατρικές περιπτώσεις αυτές δηλαδή με όσους γεννιούνται intersex… Δεν σχετίζονται καθόλου με τους παραφύσην ανωμάλους… Με τους παιδεραστές, με τους κτηνοβάτες, με τους ομοφυλόφιλους (τους κολομπαράδες, τους trans, και gay -λεσβίες και πούστηδες)!


Αγία Αικατερίνη Του Σινά - Διαβάζω και Σχολιάζω...


Σαν σήμερα (πριν από 5 χρόνια) στο facebook: Εκκλησία - κυρά Κατίνα (ντυμένη με άμφια χιλιάδων ευρώ)!!!.. («Από έξω μπέλα-μπέλα, κι από μέσα κατσιβέλα»)


Άντε πάλι οι χριστιανο-φασίστες με τη σημαία! Είναι λέει χριστιανικός ο Σταυρός της… Ενώ δεν είναι, διότι δεν είναι ο ανισοσκελής χριστιανικός, αλλά ο ισοσκελής αρχαιο-ελληνικός… Και σκύλιασαν πάλι, διότι σε χωριό της δυτικής Αχαΐας για την παρέλαση –σε λίγες μέρες, της εθνικής μας εορτής, κληρώθηκε για σημαιοφόρος μια μαθήτρια της ΣΤ τάξης με αλβανική καταγωγή και ελληνική ιθαγένεια… Σκύλιασαν διότι λέει έχει πάρει απαλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών και από τον εκκλησιασμό! Που σημαίνει ότι μπορεί να είναι και χριστιανή άλλου δόγματος, όπως η περίπτωση δυο παιδιών στη γειτονιά μου που είναι αλβανοί – «καθολικοί»!


Διαβάζω: Στημένο το παιχνίδι με την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή φύλου! Δείτε ποιοι απουσίαζαν για να έχει την πλειοψηφία επί των παρόντων…


Εδώ, BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε… 1. Αρθρογραφούμε από το 1980 (σχόλια – επιστολές), στον ημερήσιο τύπο... 2. Είμαστε στο διαδίκτυο, από το 2005… 3. Διαχειριζόμαστε αυτό το ιστολόγιο, από το 2007… 4. Σήμερα δε ο διαχειριστής του «xairete», γιορτάζει μια επταετία που ένα θηρίο με τρία κεφάλια –που είχε κάνει κατοχή, και τον απειλούσε –με τα νύχια και τα δόντια του, άλλα τόσα χρόνια πριν, ξενυχιάστηκε, ξεδοντιάστηκε, και αποχώρισε (13/10/2010) από το σπίτι του, κατησχυμένο και με την ουρά κάτω από τα σκέλια! Δόξα τω θεώ! Αλληλούια! (Και με την εύκαιρα να σας πω, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου εδώ -της εβδομάδας αυτής, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: