Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα είπαμε να ξεκινήσουμε τον πρωινό μας καφέ, τελείως σεμνά -από εκκλησιαστική άποψη βέβαια… Έτσι, στην περίπτωση αυτή, δεν σας έχω κανένα ορθόδοξο εικόνισμα με την απαραίτητη αισχρή παπαδική κωλοδαχτυλική ευλογία… Διάλεξα λοιπόν για χαιρετισμό, μια αθώα, μια αγνή φωτο… Αυτήν, με το παιδάκι! (Καλημέρα σας λοιπόν, και καλή εβδομάδα! Με την ευκαιρία δε, να σας αναφέρω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο «χαίρετε», αυτές της εβδομάδας που πέρασε, ήταν –σε ενεργό λινκ, οι ακόλουθες…)

Ευλογούσε και η Παναγία με το κωλοδάχτυλο; Πού το έμαθε; Στο άγιο όρος;


Η θεσσαλονικιά κ. Ιφιγένεια Γουγουτσά, η ξανθιά εντυπωσιακή δασκάλα, του 4ου Δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο, που όλο σκέρτσο και νάζι, μοιράζοντας διάπλατα χαμόγελα, πασαρέλασε στην μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου… Με αεράτο περπάτημα, φορώντας ψηλοτάκουνες - δωδεκάποντες γόβες, μαύρο στενό μίνι φόρεμα με χρυσή λεπτομέρεια… Και κατάφερε να γίνει το επίκεντρο σεξιστικού σχολιασμού στα social media.


Αυτή είναι η δασκάλα στην μαθητική παρέλαση στο Ναύπλιο (φωτο και βίντεο) …Με την αυθεντική ελληνορθόδοξη φορεσιά της… Τίμησε δεόντως, και το ΟΧΙ και την Αγία Σκέπη! (Μαύρο εφαρμοστό μίνι με χρυσές λεπτομέρειες, έντονο μακιγιάζ, ψηλοτάκουνες γόβες και περπάτημα τύπου... πασαρέλα!)


Το άρθρο της Αυγής, για το «Αλβανικό έπος»… Νάσος Θεοδωρίδης: «Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο, θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί.»


Πηγαίνοντας για ψώνια χθες το πρωί –με το καροτσάκι της λαϊκής, συνάντησα στο δρόμο μου την κυρία Ελένη τη γειτόνισσα, εκκλησιάζουσα και φιλακόλουθη, γνωστή μας εδώ και 40 χρόνια στην ενορία μας, και πολύ καλή συνομιλήτρια μας, σε επίκαιρα θέματα εορτών… Και με την ευκαιρία της χθεσινής γιορτής, είπαμε για πέντε λεπτά και λίγα λόγια σχετικά με τις υπερβολές της αγιογράφησης του αγίου Δημήτριου! Παρατήρησα, ότι κάναμε καρνάβαλο την πίστη μας, για να της προσθέσουμε κάτι παραπάνω -που δεν χρειάζεται, ενώ έπρεπε να μας αρκεί ο Χριστός μας! Εκείνη χαριτολογώντας μου απάντησε ότι ο Χριστός έρχεται ξανά! Πότε έρχεται, τη ρώτησα; Τα Χριστούγεννα, μου απάντησε που είναι και η επομένη μεγάλη γιορτή. Ξέχασε όμως να μου πει και για τη σημερινή, της Αγίας Σκέπης!


Χρόνια πολλά!


Μυρτώ Αλικάκη: Η σέξι ηθοποιός στα 16 της τότε, στη σειρά «Αναστασία», του MEGA, σε σκηνές μάλιστα να κάνει και γιόγκα… Ελαφρά σιτεμένη πια… Δήλωσε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι είναι «άθρησκη -ίσως και άθεη», αλλά θα ήθελε –σαν περιστασιακό αξεσουάρ, και, τη Σκέπη (τσεμπέρι – μοφόριο) της Παναγίας που γιορτάζουμε σήμερα! Χα! (όλα για τη διαφήμιση;)


Νέα σχόλια, σχετικά με την εορτή του αγίου Δημητρίου χθες. Και σχετικά με την εικόνα του, να σκοτώνει τάχα ένα τσάρο βούλγαρο στη μάχη. (Συζητώ, με τον ιερέα-Κατηχητή, και τα κατηχητόπουλα της σελίδας «Παιδιά Έφηβοι Νέοι»)


Δυο σχετικές ετικέτες, του ιστολογίου «χαίρετε»: 1. «Οι νομιζόμενοι αδελφοί του Ιησού», και... 2. «Ο Χριστός, ο πρωτότοκος και μονογενής υιός, της αειπαρθένου Μαριάμ».


Ο άγιος Δημήτριος, και από μπρος, και από πίσω… Για να δείτε ότι η εικόνα του αυτή είναι καθαρή και δεν υπάρχει –στην περίπτωση αυτή, κανένα κρυφό σωληνάκι που να διοχετεύει «θαυματουργό» μύρο! Τέτοιο υδραυλικό σύστημα υπήρχε λένε, μόνο στη λάρνακα με τα λείψανα του, στο ναό του, στη Θεσσαλονίκη!


Ο Χριστός με τις κουρτίνες του;


Τότε το 1987 στη λάρνακα του αγίου Δημήτριου στον ομώνυμο ναό της Θεσσαλονίκης… Το μέγα θαύμα της αγίας ρεύσης, της απίστευτης σε ποσότητα ιερής εκσπερμάτισης που μάλιστα ευωδίαζε και σαν μύρο… Έσπασαν όλοι οι σωλήνες παροχής μύρου, και ένα παχύρευστο υγρό σαν χύση, ξετινάχτηκε παντού και πλημύρισε όλον τον τόπο, και σκέπασε τα τζάμια και τα παράθυρα και τις εικόνες μέχρι και έξω στα σκαλιά! Πιστές που το έμαθαν από τους παπάδες, έτρεξαν αμέσως εκεί, και μάζευαν με σπουδή και ευλάβεια, δείγμα του θαύματος… Σκουπίζοντας το, για να το έχουν σαν συλλογή –σαν φυλακτό, με ό,τι πρόχειρο είχαν επάνω τους… Από μαντηλάκια, μέχρι και καλτσόν και μίνι φουστίτσες βγήκαν, και επιστρατεύτηκαν για σπόγγισμα… Μέχρι και στριγκάκια – κιλοτάκια και βρακιά όλων των ειδών και μεγεθών! Συμπέρασμα: Η πίστη μας είναι «ζωντανή».


ΠΡΟΣΟΧΗ –ΠΡΟΣΟΧΗ! Επισημάναμε –ως ιστολόγιο «χαίρετε», δυο, από τα πιο σοβαρά λάθη του νέου βιβλίου για το μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία: 1. Μια παπική εικονογράφηση της Μαριάμ με τον Ιωσήφ, στο εξώφυλλο μάλιστα! και.. 2. Τον άγιο Δημήτριο -που γιορτάζει σήμερα, να καβαλάει όχι το κόκκινο –το κανονικό του, άλογο, αλλά διάφορα κίτρινα, και… πράσινα άλογα!


Γράφαμε πέρυσι -σαν σήμερα, σε μια ανάρτηση του ιστολογίου «χαίρετε», διάφορα επίκαιρα πράγματα… Πρώτα βέβαια, για τον άγιο Δημήτριο τον καβαλάρη, τον εκτελεστή. Επίσης για τον άγιο Γεώργιο με τον δράκο και τη βασιλοπούλα που σώζει… Και τέλος, για την Παναγία της Τήνου, με το κωλο-περιστέρι και με τον κρίνο που γκαστρώνει! Δηλαδή για τρεις αγιογραφίες –τραπουλόχαρτα, στα χέρια των γελοίων παπατζήδων της σημερινής ορθοδοξίας μας!


Σχολιάζω σε σχετικό διάλογο, με ετερόδοξο φίλο: 1. «Από πού συμπεραίνουμε ότι ο Ιησούς ήταν ο μεγαλύτερος γιος, ότι υπήρχαν και άλλα παιδιά της Μαρίας που ήταν μάλιστα και άστοργα προς αυτήν;» 2. «Ήταν και η Μαριάμ παρούσα στην Πεντηκοστή και στην επιφοίτηση του αγίου πνεύματος;»


ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ (Μασκάρεψαν τον Χριστό σε… μικρο-Μητροπολίτη!)


Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής: Παρακράτησε (δηλαδή τα τσέπωσε αυτός, για την πάρτη του;) και τα 150.000 δολάρια από τον έρανο των Αυστραλών Ομογενών που προοριζόταν για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας; Άξιος!


Για να δέσει το σιρόπι της κομπόστας, ότι τα άγια πρόσωπα της ίδρυσης του χριστιανισμού είναι σούπερ άγια, και αληθινά, υπαρκτά και ιστορικά, δουλέψαμε πολύ στη θρησκευτική μας κουζίνα. Έτσι… 1. Κατασκευάσαμε γονείς της Μαριάμ –τον Ιωακείμ και την Άννα, οι οποίοι για να είναι άσπιλη η γέννηση της, δεν έκαναν σεξ –ήταν άλλωστε γέροι πια και η Άννα αποδειγμένη στείρα, αλλά την γέννησαν λέει θαυματουργικά! 2. Κατασκευάστηκε η ιστορία ότι η Μαριάμ κλείστηκε για 12 χρόνια στο ιερό του ναού, από τριών ετών έως δεκαπέντε, για να εξασφαλιστεί ότι ο Ιωσήφ αρραβωνιάστηκε μια αγνή -αναμάρτητη κοπέλα, παρμένη κατ’ ευθείαν από την αγκαλιά του θεού. 3. Για να τεκμηριωθεί η αειπαρθενία της Μαριάμ (πριν τη γέννα, κατά τη γέννα, και μετά τη γέννα) Α) Κατασκευάσαμε μια εικόνα του Ευαγγελισμού (όπως η Παναγία της Τήνου) με την Μαριάμ να μυρίζει έναν αγγελικό κρίνο, ενώ το πουλί, το περιστέρι, δουλειά δεν είχε εκείνη την ημέρα και έκοβε βόλτες πάνω από το κεφάλι της! Β) Αγιογραφούμε τον Ιωσήφ, σαν γέρoντα 80 ετών (τόσο λένε ότι ήταν όταν αρραβωνιάστηκε την 15χρονη Μαρία, αρραβώνας δοκιμή –αν ταιριάζουν), και του φορτώνουμε σαν δικά του παιδιά τους «αδελφούς του Χριστού», που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη, όπως και ο Ιάκωβος που γιορτάζει σήμερα!


Προσοχή: Σκληρές εικόνες! (42 αναρτήσεις)


Ο εκλεκτός συνεργάτης του ιστολογίου μου – του «χαίρετε», ο «ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ» -σχολιαστής, μου είπε: «Αγαπητέ συμμαθητά κύριε Παναγιώτη, είμαστε μαθητές Του. "Ἐὰν ὑμεῖς ΜΕΙΝΗΤΕ ἐν τῷ ΛΟΓῼ Τῼ ΕΜῼ, ἀληθῶς ΜΑΘΗΤΑΙ ΜΟΥ ΕΣΤΕ, καὶ ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ, καὶ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ" (Ιωάν.8,31-32). "ΕΓΩ ΕΙΜΙ ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ΑΛΗΘΕΙΑ καὶ ἡ ζωή" (Ὁ Κύριος). (Ιωάν.14΄6)»


Ερώτηση κρίσεως: Αν –ας πούμε, είχες κι εσύ την τύχη να συναντήσεις μια μέρα έναν ξανθό φυσικά, Άγγελο… (και δεν μιλάμε για κορίτσι, ε;) Έναν Άγγελο φίλο και χωρίς φύλο… Που να έχει και…


Ένα καταπληκτικό «Μάθημα Θρησκευτικών», εγκεκριμένο βεβαίως από την Ιερά Σύνοδο, μεταδίδεται απόψε –αυτήν την ώρα, από την τηλεόραση του «ΑΛΦΑ». Πρόκειται για την θρυλική ταινία «ο Χριστός, Ξανα-Ανασταίνεται», παραγωγής 1964, με πρωταγωνιστή τον Κύριο… Χάρη Ζάβαλο!


Καλημέρα!.. καλό Σ/Κ. …Είμαστε καλά -εδώ στο ιστολόγιο «χαίρετε», και το ίδιο επιθυμούμε και για εσάς. Με το διαδίκτυο κι εμείς –ψαράδες, κάθε μέρα… Και η δική μας η ψαριά -ευλογημένη κι αυτή από τον Κύριο… Δηλαδή, τα πιο πρόσφατα θέματα μας, ήταν -σε ενεργό λινκ, τα ακόλουθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: