Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Για να δέσει το σιρόπι της κομπόστας, ότι τα άγια πρόσωπα της ίδρυσης του χριστιανισμού είναι σούπερ άγια, και αληθινά, υπαρκτά και ιστορικά, δουλέψαμε πολύ στη θρησκευτική μας κουζίνα. Έτσι… 1. Κατασκευάσαμε γονείς της Μαριάμ –τον Ιωακείμ και την Άννα, οι οποίοι για να είναι άσπιλη η γέννηση της, δεν έκαναν σεξ –ήταν άλλωστε γέροι πια και η Άννα αποδειγμένη στείρα, αλλά την γέννησαν λέει θαυματουργικά! 2. Κατασκευάστηκε η ιστορία ότι η Μαριάμ κλείστηκε για 12 χρόνια στο ιερό του ναού, από τριών ετών έως δεκαπέντε, για να εξασφαλιστεί ότι ο Ιωσήφ αρραβωνιάστηκε μια αγνή -αναμάρτητη κοπέλα, παρμένη κατ’ ευθείαν από την αγκαλιά του θεού. 3. Για να τεκμηριωθεί η αειπαρθενία της Μαριάμ (πριν τη γέννα, κατά τη γέννα, και μετά τη γέννα) Α) Κατασκευάσαμε μια εικόνα του Ευαγγελισμού (όπως η Παναγία της Τήνου) με την Μαριάμ να μυρίζει έναν αγγελικό κρίνο, ενώ το πουλί, το περιστέρι, δουλειά δεν είχε εκείνη την ημέρα και έκοβε βόλτες πάνω από το κεφάλι της! Β) Αγιογραφούμε τον Ιωσήφ, σαν γέρoντα 80 ετών (τόσο λένε ότι ήταν όταν αρραβωνιάστηκε την 15χρονη Μαρία, αρραβώνας δοκιμή –αν ταιριάζουν), και του φορτώνουμε σαν δικά του παιδιά τους «αδελφούς του Χριστού», που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη, όπως και ο Ιάκωβος που γιορτάζει σήμερα!

Διαβάζω στη Δημόσια ομάδα ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Η Θεοδωρα Μανικα κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Εκκλησιαστικά Είδη Μανίκας.
23 Οκτωβρίου στις 7:43 π.μ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ! 

ΟΜΟΡΦΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!! 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!
https://www.facebook.com/EkklesiastikaEideManikas/photos/a.383834115028842.90382.383825648363022/1529485137130395/?type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
Διαβάζω: Σήμερα η Εκκλησία μας, τιμά –μεταξύ άλλων, και τον Άγιο Ιάκωβο, τον Απόστολο, και Αδελφόθεο, και πρώτον επίσκοπο Ιεροσολύμων.»
Σχολιάζω:
Ένας αφελής συνάνθρωπος μας, ένας χριστιανός, όχι αρκετά κατηχημένος, θα μπορούσε να ρωτήσει: 

«Είχε λοιπόν και αδελφούς ο θεός που πιστεύουμε, ο τριαδικός θεός; Ποιος ήταν; Ο Δίας; Και τον γέννησε μόνος –ως πατέρας όλων των θεών –αυτόν τον Αδελφόθεο -βγάζοντας τον π.χ. από το κεφάλι του ή από κάπου αλλού... Ή προηγήθηκε σεξουαλική πράξη στην οποία συμμετείχε και καμιά θεά; Και τι είναι τελικά ένας Αδελφόθεος; Άνθρωπος, θεός, ή ημίθεος;»
https://www.facebook.com/groups/anexeispististotheo/permalink/1481252611968994/

Διαβάζω ακόμα το τροπάριο:
Ὡς τοῦ Κυρίου Μαθητής, ἀνεδέξω δίκαιε τὸ Εὐαγγέλιον ὡς Μάρτυς ἔχεις τὸ ἀπαράτρεπτον τὴν παρρησίαν ὡς Ἀδελφόθεος τὸ πρεσβεύειν ὡς Ἱεράρχης. Ἱκέτευε Χριστὸν τὸν Θεόν, σωθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.
Διαβάζω ακόμα στη σελίδα του χρήστη Εκκλησιαστικά Είδη Μανίκας:
Η παράδοση αναφέρει ότι ήταν ένας από τους γιους του Ιωσήφ από άλλη γυναίκα, γι' αυτό ονομαζόταν αδελφός του Κυρίου.
Διαβάζω ακόμα:
Ο Ιάκωβος, ποίμανε την Εκκλησία των Ιεροσολύμων με δικαιοσύνη, με γενναία στοργή και στερεότητα στην πίστη. Αυτό όμως, εξήγειρε τη μοχθηρία και την κακουργία των Ιουδαίων. Αφού τον έπιασαν, τον έριξαν πάνω από το πτερύγιο του Ναού, και ενώ ακόμα ήταν ζωντανός, τον αποτελείωσαν με άγριο κτύπημα ροπάλου στο κεφάλι. Έργο του Ιακώβου είναι και η Καθολική Επιστολή του στην Καινή Διαθήκη.
Διαβάζω ακόμα:
Η μνήμη του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, φέρεται και την Κυριακή μετά την Γέννηση του Χριστού, μαζί με τη μνήμη του Δαβίδ του Προφήτου και Ιωσήφ του μνήστορος, συνοδευόμενη με το ακόλουθο δίστοιχο: «Σὺ τέκτονος παῖς, ἀλλ᾿ ἀδελφὸς Κυρίου, τοῦ πάντα τεκτήναντος, ἐν λόγῳ, μάκαρ». Τελείται δε αύτω η Σύναξις εν τω σεπτώ αυτού Ναώ το όντι ένδοθεν της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Χαλκοπρατείοις.
https://www.facebook.com/EkklesiastikaEideManikas/photos/a.383834115028842.90382.383825648363022/1529485137130395/?type=3&theater
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Για να δέσει το σιρόπι της κομπόστας, ότι τα άγια πρόσωπα της ίδρυσης του χριστιανισμού είναι σούπερ άγια, και αληθινά, υπαρκτά και ιστορικά, δουλέψαμε πολύ στη θρησκευτική μας κουζίνα. Έτσι… 
1. Κατασκευάσαμε γονείς της Μαριάμ –τον Ιωακείμ και την Άννα, οι οποίοι για να είναι άσπιλη η γέννηση της, δεν έκαναν σεξ –ήταν άλλωστε γέροι πια και η Άννα αποδειγμένη στείρα, αλλά την γέννησαν λέει θαυματουργικά! 
2. Κατασκευάστηκε η ιστορία ότι η Μαριάμ κλείστηκε για 12 χρόνια στο ιερό του ναού, από τριών ετών έως δεκαπέντε, για να εξασφαλιστεί ότι ο Ιωσήφ αρραβωνιάστηκε μια αγνή -αναμάρτητη κοπέλα, παρμένη κατ’ ευθείαν από την αγκαλιά του θεού. 
3. Για να τεκμηριωθεί η αειπαρθενία της Μαριάμ... (πριν τη γέννα, κατά τη γέννα, και μετά τη γέννα) 
Α) Κατασκευάσαμε μια εικόνα του Ευαγγελισμού (όπως η Παναγία της Τήνου) με την Μαριάμ να μυρίζει έναν αγγελικό κρίνο, ενώ το πουλί, το περιστέρι, δουλειά δεν είχε εκείνη την ημέρα και έκοβε βόλτες πάνω από το κεφάλι της! 
Β) Αγιογραφούμε τον Ιωσήφ, σαν γέρoντα 80 ετών (τόσο λένε ότι ήταν όταν αρραβωνιάστηκε την 15χρονη Μαρία, αρραβώνας δοκιμή –αν ταιριάζουν), και του φορτώνουμε σαν δικά του παιδιά τους «αδελφούς του Χριστού», που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη, όπως και ο Ιάκωβος που γιορτάζει σήμερα!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1577434672319206

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Παιδιά Έφηβοι Νέοι 

Το δόγμα περί άσπιλης γέννησης της Θεοτόκου αποτελεί Ρωμαιοκαθολική δοξασία και δεν είναι αποδεκτό από την ορθόδοξη πίστη. Επἰσης, το ίδιο συμβαίνει με την εικόνα της Θεοτόκου να μυρίζει τον κρίνο. Για την ηλικία του Ιωσήφ δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες.
Panagiotis Michalopoulos 

1. «Το δόγμα περί άσπιλης γέννησης της Θεοτόκου αποτελεί Ρωμαιοκαθολική δοξασία και δεν είναι αποδεκτό από την ορθόδοξη πίστη.»
- Και είναι αποδεκτό για την ορθόδοξη πίστη, αυτό το παραμύθι με τους τάχα γονείς της Παναγίας, τους δυο γέρους που απλά αγκαλιάστηκαν (όρθιοι και με τα ρούχα -όπως δείχνει η σχετική αγιογραφία), και τότε αμέσως (άσπιλα) η γριά και χρόνια στείρα Άννα, έπιασε παιδί; 

Ποιο ευαγγέλιο μιλάει για την ύπαρξη Ιωακείμ και Άννας;
2. «Επἰσης, το ίδιο συμβαίνει με την εικόνα της Θεοτόκου να μυρίζει τον κρίνο.»
Αυτό δείχνει η εικόνα της Τήνου! Παπική και αυτή, αλλά… και, θαυματουργή!
3. «Για την ηλικία του Ιωσήφ δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες.»
Τα ορθόδοξα κιτάπια αναφέρουν ότι ήταν ακριβώς 80 ετών. 

Και όλες οι ορθόδοξες εικόνες, σαν γέρο τον παρουσιάζουν! 
Αντίθετα οι παπικές εικόνες τον παρουσιάζουν μεν σαν νέο (κάτι το πιο φυσικό), αλλά (βλάσφημα) και σαν κανονικό ζευγάρι με τη Μαριάμ!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=586671831724081&set=a.107798126278123.1073741828.100011438074966&type=3&theater
ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
Περί της αειπαρθενίας της Θεοτόκου

Απόσπασμα από την επιστολή του Αγ. Επιφανίου προς τους Χριστιανούς της Αραβίας, κατά των Αντιδικομαριανιτών, δηλαδή των αιρετικών, οι οποίοι δεν εδέχοντο την αειπαρθενία της Θεοτόκου.
Η επιστολή εγράφη το 367, μόλις ανέλαβε τα επισκοπικά του καθήκοντα.
Η επιστολή σώζεται αυτούσια στο Πανάριο, που συνεγράφη το 375 (PG 42.705-740).
Σύμφωνα με την επιστολή αυτή:
Ο Ιακώβ (επονομαζόμενος Πάνθηρ) είχε δυο υιούς:
α/ Ιωσήφ τον μνήστορα
β/ Σίμωνα Κλωπά
Ο Ιωσήφ, νυμφεύθηκε μια γυναίκα από την φυλή Ιούδα και γέννησε έξη (6) παιδιά,
τέσσερα αγόρια και δυο κορίτσια (τούτο αναφέρουν Ματθαίος 13.53, Μάρκ. 6.3)
Ο Ιωσήφ έμεινε χήρος και σε ηλικία 80 ετών μνηστεύθηκε τη Μαρία.
Ο Ιωσήφ αποθνήσκει μετά τα 92 του χρόνια.
Τα έξη παιδιά του Ιωσήφ αναφέρονται με τα ονόματά τους:
Ιάκωβος, Ιωσής, Σίμων, Ιούδας, Μαρία, Σαλώμη.
1. Ο Ιάκωβος (αποκαλούμενος αδελφόθεος, ωβλίας = τείχος, δίκαιος, ναζωραίος = άγιος). Εγέννησεν τούτον ο Ιωσήφ σε ηλικία 40 ετών. Αδελφός του Ιησού εξ αγχιστείας, ήταν 40 ετών όταν γεννήθηκε ο Ιησούς. Κατά δε την Πεντηκοστή ήτανε 73 ετών και ανέλαβε πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων.
Ο Παύλος αναφέρει: «Έτερον δε των αποστόλων ουκ είδον, ει μη Ιάκωβον τον αδελφόν του Κυρίου» (Γαλ. 1.19).
Ο Ιάκωβος τελευτά σε ηλικία 96 ετών, παρθένος, με το μαρτύριο του λιθοβολισμού. Δεν αναφέρεται στους 12 Αποστόλους, όπως ο Ιάκωβος ο του Αλφαίου και ο Ιάκωβος ο του Ζεβεδαίου. Είναι ένας εκ των 71 αποστόλων.
Αναφέρονται στο πρόσωπό του: η επιστολή Ιακώβου στην Καινή Διαθήκη, καθώς και η λειτουργία του, ως Ιακώβου του αδελφοθέου.
Επίσης αναφέρεται και το Πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου, απόκρυφο κείμενο με μυθώδεις αφηγήσεις.
Η μνήμη του εορτάζεται στις 23 Οκτωβρίου.
2. Ο Σίμωνας ο αδελφόθεος (και Συμεών και Κλεόπας επονομαζόμενος), εκ των 71 αποστόλων, δεύτερος επίσκοπος Ιεροσολύμων μετά τον Ιάκωβο τον αδελφόθεο και ιερομάρτυρας.
Η μνήμη του εορτάζεται στις 27 Απριλίου.

3. Ο Ιωσής ο αδελφόθεος. Η ονομασία του είναι εξελληνισμένος τύπος του εβραϊκού ονόματος Γιωσέφ = Ιωσήφ.
4. Ο Ιούδας ο αδελφόθεος, αδελφός του Κυρίου εξ αγχιστείας (και Θαδδαίος και Λεββαίος επονομαζόμενος), εκ των 71 αποστόλων, αναφέρεται ως ο συγγραφέας της επιστολής Ιούδα στην Καινή Διαθήκη. Ο Ιούδας με τη σύζυγό του έχουν ιεραποστολικό έργο: «ως και οι λοιποί απόστολοι και οι αδελφοί του Κυρίου και Κηφάς;» (Κορινθ. Α΄ 9.5).
Η μνήμη του τιμάται στις 19 Ιουνίου.
ΠΗΓΗ : Αγίου Επιφανίου: Πανάριον

Δεν υπάρχουν σχόλια: