Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Εδώ, Blog «Xairete»! Ήρθα ξανά για να σας πω ένα «χαίρετε», με μια νέα (εβδομαδιαίας ανασκόπησης) ανάρτηση μου… Και φυσικά, για να σας αναφέρω –με την ευκαιρία αυτή, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο ιστολόγιο αυτό, οι τίτλοι τους -σε ενεργό link, είναι… (Πληροφορίες, Εντός!)

Άλλη μια αγία, άλλη μια θεία «μετάσταση»; Τη φορά αυτή –αυτήν την μορφή, δεν την βλέπουμε σε κάποια βυζαντινή εικόνα, όπως αυτή της Παναγίας, ή του Ιωάννη του Θεολόγου, ή του Ηλία και του Ενώχ… Αλλά τη βλέπουμε, σε ένα πολύ χαρακτηριστικό σκίτσο! Η Ζωή Λάσκαρη, Κουρούκλη - Λυκουρέζου, λοιπόν!.. Ολόσωμη, στον παράδεισο! Μαζί και με την κιθάρα της, βεβαίως –βεβαίως!


Τράγοι και κατσίκια (μεταμφιεσμένοι –μασκαρεμένοι), χοροπηδάνε στα πανηγύρια… Ντυμένοι σαν ιερείς, και σαν ποιμένες του ποιμνίου του Χριστού!


Πάει και αυτή η εορτή… Η χθεσινή, της λεγομένης «Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας», αυτής από τα Κύθηρα! Πολύ διασκεδάσαμε και με την ιστορία αυτήν χθες, σχολιάζοντας την, σαν εικόνα! Και τώρα, τι; Τι έχουμε και για σήμερα να ασχοληθούμε παρόμοια, ώστε να συνεχίσουμε το πανηγύρι των γέλιων μέχρι δακρύων (αλλά και μέχρι κάποιου σχετικού κατουρήματος μας –επάνω μας –από τα γέλια, καμιά φορά); Έχουμε μήπως και καμιά άλλη φανερωμένη πάλι σήμερα για να την γιορτάσουμε; Τίποτε λείψανα; Καμιά μετάσταση αγίου; (Θα το ψάξω φίλοι και φίλες –μάγκες και μάγκισσες, και θα επανέλθω αργότερα, για να τα πούμε πάλι! Χα!)


Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα… Δεν χρειάστηκε να γίνει κανένας σεισμός για να βγει και ο Χριστός από τον τάφο του. Αυτός, μετά από τρεις μέρες, σηκώθηκε από μόνος του… Έβγαλε τα σάβανα, και φόρεσε ένα νέο χιτώνα από λευκό σεντόνι, που το βρήκε κρεμασμένο εκεί πάνω από τη μαρμάρινη πλάκα όπου ήταν ξαπλωμένος ως νεκρός. Μετά, πλησίασε τη μεγάλη πέτρα που του έκλεινε τη σπηλιά, και της βροντοφώναξε ένα «άνοιξε σουσάμι» (φωτο) και τότε η πόρτα εξαφανίστηκε αμέσως -ως δια μαγείας από την είσοδο… Και έτσι βγήκε έξω στον κήπο ο Χριστός, όπου όπως ξέρουμε συνάντησε εκεί, και τη Μαρία τη Μαγδαληνή -η οποία τον πέρασε για τον κηπουρό, κλπ, κλπ!


P. MICHALOPOULOS είπε... (25 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:43 π.μ.) «Εμένα, εδώ και μερικά χρόνια μου έχουν κηρύξει εξοντωτικό πόλεμο με αφορμή τις αναφορές μου στον γέροντα αυτόν, τον Παστίτσιο… Από το να με αποκλείουν στα διάφορα φόρα, μέχρι και να με βρίζουν με τα πιο αισχρά λόγια, ...ΚΑΙ να απειλούν τη ζωή μου, και την οικογένεια -που είχα- και που τελικά την τρέλαναν τρομοκρατώντας την!»


Κύθηρα: Έγινε «της πουτάνας το κάγκελο», ρε πούστη μου… Σήμερα, με την τοπική εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης. Διπλωματικό επεισόδιο με τον μητροπολίτη Κυθήρων, και άλλα φαιδρά! (Χρόνια πολλά, και του χρόνου! Χα!)


Ο Ιωσήφ, ένα νεαρό παλληκάρι… Δεν ήταν δηλαδή κάποιος ετοιμοθάνατος γέροντας 80 ετών –όπως τον θέλουν τα ορθόδοξα κιτάπια, για να μη πονηρευτούμε ότι είχε σχέση και παιδιά με την Παναγία… Ήταν και ομορφάντρας, αλλά και ένας πολύ άξιος και περιζήτητος καλός μαραγκός –ξυλουργός -επιπλοποιός… Και να που τελικά πρόκοψε πολύ στη ζωή του, ο καλός αυτός άνθρωπος! Πώς; 1. Πήρε βέβαια και μια κάποια σχετική προίκα από τους παπάδες του ναού που του έδωσαν την Μαρία… 2. Είχε και εκείνο το πατρικό του στο χωριό, εκείνο το σπηλαίο –φάτνη, σε περίοπτη θέση στη Βηθλεέμ (πρώτη φωτο)… 3. Πήρε μετά και ένα γερό δάνειο, επαγγελματικό –στεγαστικό… 4. Αλλά το πιο βασικό οικονομικό του στήριγμα, ήταν ο χρυσός, το δώρο του ενός από του μάγους. Έτσι, γκρέμισε τη σπηλιά, και έφτιαξε αυτήν την πανέμορφη βίλα (δεύτερη φωτο) για την οικογένεια του! Δεν είναι θαύμα;


Το μεγάλο μας τσίρκο… Τέσσερεις μαϊμούδες –κλόουν, μεταμφιεσμένοι σε αγίους γέροντες. Οι δυο μεσαίοι μάλιστα (στο ακροβατικό –ο ένας καβάλα στον άλλον), ο Ιωσήφ και ο Ιάκωβος, είναι η ακατάλληλη (για αφίσα –αγιογραφία τσίρκου) «τσόντα» στο κανονικό σόου των άλλων δυο ακραίων (Παΐσιου και Πορφύριου), διότι δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί επίσημα από τον διευθυντή του μεγάλου αυτού βαριετέ, τον Αρχι-Μασκαρά Βαρθολομαίο Αρχοντώνη –τούρκο αξιωματικό από την Istanbul.


Μεγάλες γιορτές της Εκκλησίας μας… Με μεγάλες άγιες μορφές… Και με γονιμοποιό μεν σεξ, αλλά από μια σχετική απόσταση… Χωρίς δηλαδή την κανονική μεν αλλά και τόσο αισχρή διείσδυση ενός αντρικού πέους μέσα σε ένα γυναικείο αιδοίο, που συνειρμικά παραπέμπει και σε αυστηρώς Ακατάλληλη για ανήλικους σχετική ταινία -σκληρού πορνό!… Πώς έγινε αυτό; Έγινε με ρετρό, με ρομαντικό τρόπο… Και θαυματουργό, βέβαια… Με vintage κατάσταση… Δηλαδή -ρε πούστη μου, με τα ρούχα, στα όρθια, και… με έναν απλό και αγνό και αθώο (όχι με γλώσσα) ασπασμό, έτσι… στο τετ-α-τετ! 1. Έτσι ακριβώς έγινε με τη γριά μαμά του αγίου Ιωάννη του προδόμου, που έτσι έπιασε παιδί… και το γιορτάζαμε αυτό χθες (φωτο)… 2. Έτσι ακριβώς έγινε και με τη γριά μαμά της Παναγίας, την μυθική αγία Άννα με τον γέρο Ιωακείμ! (φωτο)


Ξέμεινε πάλι από χοντρό -ζεστό χρήμα (και τεκνα;) ο παπαροκάς, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλα/ς, και οργανώνει εκδρομή στους αγίους τόπους, βαφτίσματα στον Ιορδάνη κλπ;


Ο Χριστός, από πριν να βγει ακόμα στο δημόσιο βίο -από τότε που προετοιμάστηκε γι αυτό με 40 μέρες νηστεία στην έρημο, βρήκε την ευκαιρία –απαντώντας στον διάβολο που βρέθηκε εκεί για να τον πειράξει (ορατός –σαν οντότητα, διότι δεν μπορούσε να μπει στη σκέψη του Χριστού), του είπε λοιπόν απαντώντας του, ότι «μόνο το θεό πρέπει να προσκυνάμε και αυτόν μόνο να λατρεύουμε»! Βλέπουμε όμως κάποιους μετά, μέσα από τις περιγραφές των ευαγγελίων, να τον πλησιάζουν με διάφορα αιτήματα υγείας, και να πέφτουν στα γόνατα μπροστά του… Την δεχόταν άραγε αυτήν την προσκύνηση ο Χριστός ως άνθρωπος; Αυτό το θέμα, το συζητάω σήμερα, με το φίλο «Κατά Ματθαίο 4/4»


Διαβάζω: «24/09, εορτάζει η Παναγία η Μυρτιδιωτισσα». Σχολιάζω: «Τι εορτάζει σήμερα αυτή η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα;» 1. Γιορτάζει την θεοποίηση της, μέσα από το είδωλο της κάθε εικόνας της; Το ότι έτσι -με τις αναρίθμητες εικόνες της, γίνεται κάτι σαν θεός πανταχού παρών (και τα πάντα πληρών –άμα βέβαια της τάξεις κάτι ακριβό, πρώτα); Ότι βρίσκεται μέσα σε αυτές, όσες είναι μαρκαρισμένες σαν θαυματουργές; 2. Γιορτάζει μήπως την επέτειο που πήγε για μπάνιο και είχε μαζούτ η θάλασσα και βγήκε μαύρη σαν την πίσσα; 3. Μήπως σαν σήμερα κουνήθηκε, μάτωσε, δάκρυσε, φανερώθηκε; (Συμπέρασμα: Τι μαλακία είναι πάλι αυτή, να γιορτάζουμε ανόητα και κάτι -κάθε μέρα… Πότε γενέθλια αγίων, πότε τις μεταφορές των λειψάνων τους, και πότε θαύματα εικόνων;) (Συμπέρασμα: Κάθε μέρα πανηγύρια, ρε πούστη; Μεθαύριο δε πάλι, είναι λέει και η μετάσταση του Ιωάννη του θεολόγου, που αφού αναστήθηκε η Παναγία -που του εμπιστεύτηκε ο Χριστός, αναστήθηκε λένε και αυτός, όπως και αυτή …τρεις μέρες μετά! Το γνωστό σενάριο: Πάνε μετά από τρεις μέρες στον τάφο κάποιοι, και τι να δουν! Τίποτε! Ανοιχτός ο λάκκος και άφαντος ο πεθαμένος! Χα!)


Όλα έτοιμα, για την περιφορά της… θαυματουργής εικόνας!


Βαθμολογήστε αυτή τη μετάφραση


Στο ειδικό, ορθόδοξο εργαστήριο εικόνων… Όταν μιλάμε για Βυζ(ι)αντινή Αγιογραφία, το εννοούμε κιόλας!


Βλαστημάει τα θεία –εμμέσως πλην σαφώς, και συγκεκριμένα τον Τίμιο Σταυρό, ο σκιτσογράφος Σταύρος Κιουτσιούκης;


Ομολογία σύγχρονου πιστού: 1. «Πιστεύω, εις μιαν Αγίαν-Κιναιδο –Βουδιστική-Ελληνοορθοδοξία… 2. Και εφαρμόζω πιστά, όλες τις βουδιστικές λατρευτικές τακτικές της… 3. Έχω δε, σαν το μόνο ιερό ευαγγέλιο μου, ένα πορνογράφημα –το ευαγγέλιο του Ιακώβου -τάχα, στο οποίο στηρίζονται οι εικόνες, οι εορτές, και η υμνολογία της! Αμήν!


Γράφαμε σαν σήμερα… (Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011): Γλωσσική μεταρρύθμιση, και, στο μυστήριο της βάπτισης. Τα λόγια, θα είναι πλέον καταληπτά, και, από τα μωρά. Θα δεσπόζει ο ύμνος… «αχ κουνελάκι»!


Με ετικέτα «PANAGIA-THHLYKOS-THEOS», δηλαδή «Παναγία, θηλυκός θεός», έχουμε 95 ολόκληρες αναρτήσεις, στο ιστολόγιο «χαίρετε». Κάνετε κλικ, εδώ, στο tag, και θα τις δείτε όλες.


Ζητείται για μερικά πρωινά της εβδομάδας, εκ περιτροπής, μέρα παρά μέρα ή μόνο για τα σαββατοκύριακα… Μια καλή κοπέλα, για να περιποιείται έναν άγιο γέροντα, ο οποίος μπορεί ακόμα και αυτοεξυπηρετείται στις βασικές του ανάγκες. Μια ευσεβής κοπέλα, για δίωρη απασχόληση… Μόνο για να του ξεσκονίζει το εικονοστάσι, να ανάβει το καντήλι (ο ίδιος έχει μειωμένη όραση πια) και να του φτιάχνει και κανένα τσαγάκι… Αυτά!


Πώς θα μας βοηθήσει, πεθαμένη γυναίκα;


Αυτή είναι η μαμά της Παναγίας, η γραία Άννα, όπως μας την παρουσιάζουν τα κείμενα;


Σύμφωνα με έγκυρους θεολόγους -και διάσημους αγιογράφους, το παράμεσο δάχτυλο -σημειολογικά και πρακτικά, δεν είναι σαν το μεσαίο!


ΤΟ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΓΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΚΕΙ;


Ας τα σκεπτόμαστε κάποτε και αυτά, τα πιο μακριά από το «ας φάμε και ας πιούμε»... Ένας ύμνος της Εκκλησίας μας -που βασίζεται στην αγία γραφή λέει: «πάντα μάταια τα ανθρώπινα, όσα δεν υπάρχουν μετά το θάνατο», και αυτό πάντα πρέπει να μας προβληματίζει.


«Σας χαιρέτισα; Δεν σας χαιρέτισα! Χαίρετε, τι κάνετε, καλά ευχαριστώ!» Καλή εβδομάδα! Χαίρετε!


Της πουτάνας (ή και του πούστη), γίνεται… Με όλες αυτές τις -καλλιτεχνικές τάχα, γελοιότητες… Με τις αισχρές αυθαιρεσίες των διαφόρων αγιογράφων… Στις ιερές τάχα, εικόνες της Εκκλησίας μας!


Πέφτει από τα σύννεφα ο κάθε συνειδητά πιστός ορθόδοξος χριστιανός… Αυτός, που δεν τηρεί το «πίστευε και μη ερεύνα», αλλά το «ερευνάτε τας Γραφάς»… Αυτός, που όταν ερευνά, διαπιστώνει τελικά, πολλά και διάφορα εξωφρενικά… Όπως και το ότι… Μεγάλες γιορτές της Εκκλησίας μας –κυρίως οι σχετικές με την Παναγία (μαζί βέβαια ακoλουθούν και οι ιερές εικόνες, και οι σχετικοί ύμνοι), είναι βασισμένες σε ένα απαράδεκτο πορνογραφικό και ασεβές ψευτοευαγγέλιο, αυτό του ψευδοΙακώβου! Τραγικό, ε;


Η πρώτη και η πιο μεγάλη θεία εντολή, χάνεται στα βάθη των αιώνων… Εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πίσω… Ακόμα πολύ πιο πριν και από αυτές ακόμα τις δέκα εντολές… Από την κατασκευή της Εύας: «Κάνε ότι κάνω… Σκύψε κι εσύ -ευλογημένη… Στα τέσσερα!»


Καλημέρα! Καλή Κυριακή!


Έλαβα πριν από λίγο, ένα νέο μήνυμα από το facebook


1. Και… «οι σφαίρες έπεφταν σαν το χαλάζι»... Η ελληνική ταινία που διακόπηκε μέσα στα μεσάνυχτα ενώ προβαλλόταν από την κρατική τηλεόραση (δεν υπήρχε ακόμα ιδιωτική) με την παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού Μαργαρίτας Παπανδρέου (δεν είχε τότε πάρει τη Δήμητρα ο γέρος), επί υπουργίας Σάκη Πεπονή. 2. Τώρα παρόμοια σκηνή, με μια μητέρα να θηλάζει ένα παιδί -όχι και τόσο μωρό, υπάρχει στην βυζαντινή μας αγιογραφία! 3. Θα έπεφτε προφανώς και εδώ κάποια σχετική λογοκρισία, αν οι ορθόδοξοι αγιογράφοι μας, ήταν πιο ρεαλιστικοί στη χριστουγεννιάτικη αναπαράσταση… Και δεν έδειχναν μόνο το μετά, δηλαδή την Παναγία λεχώνα και το μωρό στο παχνί… Αλλά αν έδειχναν και ένα άλλο απόκρυφο (σαν το γυναίκειο στήθος), δηλαδή την ακριβή στιγμή της γέννησης… Μαζί βέβαια με αυτό το ίδιο το γυναικείο το αιδοίο!


Αύριο, είναι η «Κυριακή, Μετά την Ύψωση». Και κάποιος φίλος Αφελής, μας ρωτάει: Αν είχε έρθει σε μια σύγχρονη εποχή ο Χριστός και η θανατική ποινή για την εκτέλεση του προέβλεπε όχι Σταυρό βέβαια, αλλά κάποιο σύγχρονο όπλο, όπως για παράδειγμα ένα αυτόματο όπλο, ένα οπλοπολυβόλο… Τότε…


Η οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού: Όπως φαίνεται στο βίντεο, η θαλάσσια ρύπανση με μαζούτ, έχει επεκταθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο!


Τόση φασαρία, για μια χούφτα… πετρέλαιο, του θεού! (Oil spill, η πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα και στις ακτές του Σαρωνικού, από την Πειραϊκή μέχρι το Καβούρι.)


Η γελοία εικόνα της Ανάστασης, μπροστά –μπροστά, και πάνω - πάνω, στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου τάφου: Ο Χριστός, πετάγεται από τον τάφο μισόγυμνος με ένα κουρέλι από σεντόνι για σώβρακο… Κρατάει δε και μια σημαία, εμφανιζόμενος έτσι, όχι σαν απλός «φαντάρος», αλλά σαν ανώτερος αξιωματικός (σημαιοφόρος) του πολεμικού ναυτικού!


Anta Papa: Δηλαδη η υψωση που γιορταζουμε ειναι μυθος?


Νέο μεγάλο φιάσκο! Η «ύψωση του τίμιου σταυρού», δεν εμπόδισε το σαπιοκάραβο «αγία ζώνη» να γεμίσει με μαζούτ, όλον το Σαρωνικό! Αλλά και η ύψωση άλλων ιερών συμβόλων (π.χ. σφυροδρέπανο) απέβη άκαρπη και αυτή. Τι να σου κάνει δε και ο Αρχιεπίσκοπος, με την αγιαστούρα; Τέλος, ανίκανο αποδείχτηκε και το κωλο-περιστέρι (δες φωτο), αν και του αποδίδουν θεϊκές ιδιότητες, ιδιότητες παντοδυναμίας και πανταχού παρουσίας, παρά το ότι είναι απλά ένα ζώο μεταμορφωμένο σε άγιο πνεύμα! Όλα σκατά, λοιπόν; Όλα;


Mε υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσε στο σχολείο γονέας παιδιού του Δημοτικού απαγορεύει στους δασκάλους να διδάξουν ενότητες από το βιβλίο θρησκευτικών που παρουσιάζουν άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.


Χθες λοιπόν, ανήμερα της εορτής της λεγόμενης υψώσεως του τίμιου σταυρού (τι υψώθηκε, αφού σταυρός δεν βρέθηκε;) η δεξιά και θρήσκα τηλεόραση του ΑΝΤ1, προσάρμοσε επίκαιρα το πρόγραμμα της. Ακόμα και στα δυο μεσημεριανά χιλιο-επαναλαμβανόμενα σήριαλ της, αυτά με το Χάρη Ρώμα. 1. Το επεισόδιο στο «Καφέ της Χαράς», φρόντισαν να αρχίζει με το «Χριστός ο αληθινός Θεός ημών… δυνάμει του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού… ελεήσαι και σώσαι ημάς», της προσευχής του μέθυσου παπα-Τριαντάφυλλου, σε σπίτι ασθενούς, που τον κάλεσαν για ευχέλαιο. 2. Το επεισόδιο «Κωνσταντίνου και Ελένης» είχε την Ελένη να κρατάει έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό ευλογίας, και να προσπαθεί με αυτόν να ξορκίσει μια επισκέπτρια της που τη θεωρούσε γρουσούζα!


Το έλεγαν «Αγία Ζώνη», το πλοίο που «μαύρισε» το Σαρωνικό! Με τέτοιο όνομα λοιπόν, ποια αρμόδια αρχή θα τολμούσε την ιεροσυλία να εξετάσει σε τι κατάσταση βρισκόταν; Καμιά! Ο «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.», σηκώνει τα χέρια ψηλά! Δεν έχουμε ιδέα για το τι καπνό φούμαρε το καράβι αυτό, λένε οι εκπρόσωποι του οργανισμού αυτού! Χα!


Αρχειακό… Σαν σήμερα… (Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015), ο Panagiotis Michalopoulos, έγραψε: «Ο βασιλικός, και ο Τίμιος Σταυρός… Ένα παραμύθι, για να γεμίζει από παρά το παγκάρι!»


Αρχειακό… σαν σήμερα… Ο Panagiotis Michalopoulos (14 Σεπτεμβρίου 2016), έγραψε: «Σύγχρονοι θρησκέμποροι, πουλάνε σταυρούς, ευλογημένους λέει από (αγιορείτες;) καλόγερους!.. Διότι μόνο έτσι -υπονοούν οι βλάσφημοι, έχει άξια και δύναμη ο σταυρός του Χριστού! Και όλα αυτά τα παγανιστικά, με την ευκαιρία μια ακόμα γιορτής απάτης… Της απάτης, της δήθεν εύρεσης του Τιμίου Σταυρού! Εύρεσης πακέτο λέει, μαζί και με τους σταυρούς των δυο ληστών! Ε, ρε γλέντιαααα! (Μιλάμε δηλαδή για μια θρησκεία, σκέτη παπαδική… Για μια θρησκεία, μόνο για τα πανηγύρια… Για μια θρησκεία, του μπεζαχτά, του παγκαριού!)»


Χρόνια πολλά, Σταυρούλα μας! (U.S.A. Virginia Beach)


Σήμερα που γιορτάζει το μέγα γεγονός, ότι ήταν χαμένο και βρέθηκε, το καημένο… Αποκλειστική φωτο της εύρεσης και ανύψωσης του –ως τίμιου ξύλου, που διαψεύδει το ότι ήταν μέσα σε κοπριές και φυτά βασιλικού. Ήταν έτσι ακριβώς, μέσα σε αυτά τα σπάνια, τα πανέμορφα λουλούδια! Αναγνωρίστηκε δε πρόσφατα σαν το αυθεντικό αντικείμενο, και, από το αίμα που βρέθηκε επάνω του. Εξετάστηκε το DNA, και αποδείχτηκε ότι ήταν του Χριστού, σε διασταύρωση βέβαια με αίμα που εξετάστηκε από εικόνα της Παναγίας που μάτωνε! Η επιστήμη λοιπόν μίλησε ξανά και για την περίπτωση αυτή… Όπως και παλιότερα με την αυθεντικότητα του ιερού μαντηλιού, όπου και εκεί έχουμε την μορφή του Χριστού τη γνησία, σαν χίπη, ή σαν γυναικωτό, όπως θα έλεγε και ο Απόστολος Παύλος για τους μακρυμάλληδες! Χα!


Καλημέρα! Ξημερώνει η ύψωση του Σταυρού. Περιμένουμε πώς και πώς, -εμείς οι παπάδες, να σηκωθούμε και εμείς από το κρεβάτι, και να πάμε στο ιερό, για να φορέσουμε τα καλά μας, τα γιορτινά ρούχα, αυτά τα λουλουδιασμένα, με κεντημένους Σταυρούς επάνω! Χρόνια πολλά!


Ο Νασταρδίν Χότζας, οι χίλιες και μια νύχτες, το λυχνάρι του Αλαντίν, και… «η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού»... Τίτλοι, συγγενείς μεταξύ τους! Γιορτάζουμε λοιπόν σήμερα –σαν Εκκλησία μόνο για τα πανηγύρια, άλλο ένα παραμύθι της Χαλιμάς, την τάχα εύρεση του τίμιου σταυρού! Αυτή πια, δεν είναι ορθοδοξία αλλά η σπηλιά με το άνοιξε σουσάμι, με τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες! Χα! Να την χαιρόμαστε! Χρόνια πολλά!


1. Το οξύμωρο: Ο Λουκάς, ο ιατρός και ευαγγελιστής, ο ακόλουθος του Αποστόλου Παύλου, που διωκόταν μαζί του από τους ειδωλολάτρες (πχ, στην Έφεσο), εμφανίζεται στην Ορθοδοξία, σαν να είναι ο ίδιος… κατασκευαστής ειδώλων. 2. Εικόνων, με υλικά (ξύλα και χρώματα) που τάχα του τα έδινε η ίδια η Παναγία, η οποία και του πόζαρε κιόλας -αν και ήταν γριά πια, και να κρατάει μάλιστα και ένα μωρό στην αγκαλιά της, τάχα τον Χριστό. 3. Και όλες αυτές οι εικόνες –από το… «χέρι του Λουκά», θεωρούνται θαυματουργές! Μαζί με τις λεγόμενες «αχειροποίητες» εικόνες της Παναγίας (αυτές που λένε ότι δεν τις έφτιαξε χέρι ανθρώπου, αλλά έπεσαν θαυματουργικά, έτοιμες… από τον ουρανό), μαζί με τις φανερωμένες (εμφανίζονται και εξαφανίζονται σαν τον μάγο Χουντίνι), μαζί με όσες κλαίνε, ή ματώνουν, ή κουνιούνται! 4. Γι αυτό και ο θεός επιτρέπει -σαν τιμωρία μας, -των ψευτο-χριστιανών γενικά, την έξοδο των Τζιζαντιστών του Ισλάμ, των σκληρών Ταλιμπάν… Την έξοδο τους από τον Άδη (φωτο), για να έρθουν και να καθαρίσουν –με το σπαθί τους, όλη αυτήν την λέρα και σαπίλα!


1. Διαβάζω: «Και περιήγεν ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία» (Από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο) 2. Σχολιάζω: Ποιος Ιησούς θα θεραπεύει τώρα, την πνευματική νόσο και τη σωματική μαλακία των προσκυνητών; Αυτών των πεσμένων μπρούμυτα -στα τέσσερα, μπροστά σε μια σηκωμένη τσουτσούνα -με προφυλακτικό – κανονική καπότα;


Και οι παπάδες, αντικατέστησαν την Εκκλησία του Χριστού, και την Ορθοδοξία, με τον Μαμωνά και την Κακοδοξία!


Καθαρή θεία ευλογία, ή κρυφός σατανικός χαιρετισμός με… κερατάκια;


Εδώ, Blog «Xairete»! Καλημέρα σας! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, οι τίτλοι τους -σε ενεργό link, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: