Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! (και έχουμε και λίγες πρόσφατες αναρτήσεις, που είναι…)

ΤΣΟΝΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ; ΤΣΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ; ΜΟΝΟ Ο ΓΚΟΥΣΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ! Χα!


Δεν είναι μόνο κάποιος απλός χριστιανός ορθόδοξος, που ζητά να εξαιρεθεί το παιδί του από τη διδασκαλία στις ενότητες για το Ισλάμ -στο σχετικό μάθημα των θρησκευτικών, διότι φοβάται μην προσηλυτιστεί το παιδί του στο Δημοτικό σχολείο, και γίνει μουσουλμανάκι… Αλλά ακόμα και παπάδες, έχουν χεστεί επάνω τους από το φόβο τους… Όπως και ο παπά Θανάσης, που βγήκε χτες (τηλεφωνικά) στην Τατιάνα -με τις συνεργάτιδες της με τα μπούτια σε κοινή θέα, να τον υποστηρίζουν… Αντιδρά λοιπόν κι αυτός, και θέλει το παιδί του με τις παρωπίδες, δηλαδή να καθοδηγείται στο ότι δεν υπάρχει άλλη θρησκεία από αυτήν της… «πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας», από αυτήν της «Ελλάδας των ελλήνων χριστιανών», μιας Ελλάδας παπαδικής - χουντικής! Χα!


Διαστημική και επιστημονικής φαντασίας αγιογραφία: 1. Ο Χριστός –με την ψύχη του, δεν κατέβηκε μόνο στον Άδη μετά την σταύρωση του, για να σώσει ψυχές -αρχής γεννωμένης από αυτές του Αδάμ και της Εύας… 2. Διακτινίστηκε κιόλας… Και με όλο το σώμα του, περνώντας από πύλες και μαύρες τρύπες του σύμπαντος… Και ταξιδεύοντας στο χωροχρόνο… Έφτασε στην αρχή της δημιουργίας, και μέχρι τον Παράδεισο. 3. Εκεί, τους δίδαξε –στον Αδάμ και στην Εύα, να είναι σεμνοί, και να έχουν κάποια φυτά –θάμνους κλπ, μπροστά στα γεννητικά τους όργανα, όταν είναι στο ύπαιθρο, για να μη σκανδαλίζουν τον γέρο πατέρα του! 4. Επίσης, τους δίδαξε και το δάχτυλο (φωτο), ως το μόνο επιτρεπόμενο σεξ εκεί… Αυτός ήταν ο επιτρεπόμενος καρπός, αυτός της αντισύλληψης… 5. Διότι το κανονικό σεξ (αυτό που έκαναν και όλα τα άλλα ζωντανά εκεί στον παράδεισο), αυτό δηλαδή που φέρνει μωρά… Ήταν αυστηρά απαγορευμένο (αυτό και όχι κάποιο μήλο) σε ένα τόσο ιερό τόπο, στον παράδεισο!..


Η αγία γραφή είναι μια και ενιαία: Ο «Γιαχβέ» -των Εβραίων, της παλαιάς διαθήκης, είναι εκεί ως προ-αναφερόμενος και προ-εικονιζόμενος, ο ίδιος ο «Χριστός» -των χριστιανών, της καινής διαθήκης!


1. Ο άνθρωπος, γεννάει άνθρωπο… 2. Το ζώο, γεννάει ζώο… 3. Ο θεός Πατέρας, γεννάει τον Υιό- θεό… 4. Η Παναγία –σαν άνθρωπος, τι γέννησε; Έναν σκέτο θεό, ώστε να λέγεται «Θεοτόκος»; Ο Χριστός, ήταν σκέτος θεός, όπως λένε οι αιρετικοί μονοφυσίτες;


Μια νησιωτική Ερώτηση: Το όνομα «Παναγία η Γοργόνα» (εικόνα και ναός) στη Σκάλα Συκαμινιάς –Λέσβου)… 1. Είναι μήπως μια απλή «προσωνυμία» της Παναγίας; Δηλαδή ένα όνομα, που έχει σχέση με κάποια χαρακτηριστική ιδιότητά της Παναγίας μας; 2. Ή μήπως είναι ένα περίεργο όνομα – παρατσούκλι, για την Παναγία μας, που τη θέλει μισή γυναίκα και μισή ψάρι;


ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... (29 Σεπτεμβρίου 2015)


1. ΔΙΑΒΑΖΩ: Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός! (Όταν ο ιερέας εκφωνήσει «Τα άγια στους αγίους», οι πιστοί αντιφωνούν: «Ένας είναι ό Άγιος, ένας ό Κύριος, ό Ιησούς Χριστός, προς δόξαν του Θεού Πατρός».) 2. ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Εκτός όμως από αγίους, έχουμε και αγίες! Έχουμε και… Παναγίες! Έχουμε και… Παναγιώτατους! Χα!


ΓΡΑΨΑΜΕ -ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... (Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012): «Εγώ, ήμουν κοινωνικός χαρακτήρας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου… Συναισθηματικός τύπος, από τότε που βγήκα στον κόσμο. Δεν ήμουν δηλαδή ποτέ μισογύνης, αν και σεμνός και προσεκτικός στις παρέες μου…»


Μοιάζουν σαν δίδυμοι, είναι και τόσο κολλητοί… Δεν θα τους ξεχωρίζαμε μόνο από τις διαφορετικές μπούκλες των μαλλιών τους… Κύριο δε γνώρισμα τους, είναι το διαφορετικό χρώμα ατά άλογα τους. Άσπρο για του Γιωργή μας, και κεραμιδί για του Μήτσου μας! Σε ένα δε πιο ανοιχτό πλάνο, και όταν είναι μόνοι τους –σε πιο αντρική δράση, έχουμε και την πιο μεγάλη διαφορά, το ότι δηλαδή, ο ένας σκοτώνει έναν δράκο (ο Γιωργής μας), και ο άλλος (ο Μήτσος μας) έναν Βούλγαρο βασιλιά, που προηγούμενα είχε πεθάνει από κρύωμα στο κρεβάτι του! Χα!


Δυο τυχαίες εικόνες: Η αντίθεση -αντιπαράθεση, αναδεικνύει τελικά… Το πόσο όμορφος είναι αυτός ο τοπικός αρχάγγελος Μιχαήλ… Αυτός του οποίου το ανάγλυφο πρόσωπο βρίσκεται στο προσκύνημα στο Μανταμάδο Λέσβου. Συγκρίνετε, και θα το διαπιστώσετε αυτό, και εσείς!


Πέθανε, και αυτός ο Αντίχριστος… Ο 91χρονος πια, αμερικανός πορνόγερος… Ο μίστερ Χιου Χέφνερ, ο ιδρυτής του «Playboy».


Αμάν, και στα όπλα, αδελφοί και αδελφές! Αυτήν την μόνη αληθινή πίστη, τον χριστιανισμό μας, την ελληνοορθοδοξία μας, έρχονται τώρα αυτοί οι κατατρεγμένοι ξένοι πρόσφυγες, οι μουσουλμάνοι, για να μας την νοθέψουν! 1. Και τι είναι αυτό που κινδυνεύει να χαθεί αν ξεχάσουμε τα θρησκευτικά μας; Θα ξεχάσουμε ότι οι γιορτές μας, οι εικόνες μας, και οι ύμνοι μας βασίζονται σε ένα πορνό ευαγγέλιο, αυτό το λεγόμενο «του Ιακώβου». Αυτό που περιγράφει τη στιγμή της εξόδου του Χριστού (το κεφαλάκι πρώτα, κλπ) από την μήτρα της Παναγίας –από τη μαμή που την ξεγέννησε… Περιγράφει και τον θηλασμό του… Αλλά και το θέμα που προέκυψε για την δακτυλική εξέταση (έρευνα απόδειξης της Παρθενίας) της Μαρίας! Έτσι, αγιογραφήσαμε μεν τον θηλασμό, αλλά όχι και το (τόσο πιο πορνό) το βρέφος να βγαίνει γεμάτο με τα αίματα της λοχίας! 2. Και τι άλλο είναι αυτό που κινδυνεύει; Να μπουν οι Αγαρηνοί στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, και να μας κλέψουν από εκεί, ό,τι πολυτιμότερο έχουμε! Εκεί έχουμε: το αίμα του Χριστού, τον ακάνθινο στέφανο, χώμα του Γολγοθά την ημέρα της Σταύρωσης, τα σπάργανα του μικρού Ιησού, τα δώρα των Μάγων, την ακατάφλέκτη βάτο. Κλπ. κλπ. κλπ! (Αμάν -αμάν! Στα όπλα, αδελφοί και αδελφές!)


Η χρήστης «ευδοκία Σακαρακα», εκτός από αγιογράφος (με εκθέσεις δικών της ιερών εικόνων, κλπ), είναι… και, ζωγράφος! (δες φωτο προφίλ)


Μυστήρια μεγάλα: Διαφωνούν οι θεολόγοι και οι αγιογράφοι της Σταύρωσης στο Γολγοθά… 1. Αν ο καλός ληστής (ο δεξιός βέβαια) ήταν κρεμασμένος σε σταυρό και αυτός, ή όχι! 2. Αν ήταν γυμνός, ή αν φορούσε μια σώβρακα… 3. Αν μπορούσε και αυτός να έχει πειρασμούς και να διεγείρεται σεξουαλικά, αν και κρεμασμένος εκεί πάνω, κάτι που δεν αφήνει η σώβρακα του να του φανεί!


Το ξέρετε το απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του οποίου την «μετάσταση» γιορτάσαμε χθες; Το ακούμε, και αναρωτιόμαστε, τι άραγε να σημαίνει αυτό το «δέχεταί σε προσπίπτοντα»; Ότι πέφτουμε και τον προσκυνάμε;


Πάει και αυτή η εορτή… Η χθεσινή… Η επέτειος τάχα, μιας ακόμα δήθεν «Μεταστάσεως»… Αυτής –τη φορά αυτή, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου -Αποστόλου και Ευαγγελιστού! Αυτή η γιορτή όμως –σαν αιτία, ξέφυγε από τα πεπατημένα… Δεν στηρίχτηκε δηλαδή σε περιγραφή κάποιου αισχρού απόκρυφου ευαγγελίου… Στηρίχτηκε μεν σε κανονικό ευαγγέλιο, του οποίου όμως διέστρεψαν το νόημα σε μια παράγραφο, ώστε να κατασκευάσουν –εντελώς αυθαίρετα, άλλη μια ιστορία –μετάστασης –ανάληψης… Έναν μύθο μιας -Ανάστασης τάχα, και μια ακόμα εύκαιρα για πανηγύρι!


Στο θέμα της ευλογίας και στο πώς κάνουμε τον σταυρό μας, διαφέρουμε από τους παπικούς. Αυτοί, χρησιμοποιούν -και για τα δυο αυτά, και, τα τέσσερα δάχτυλα ενωμένα... που συμβολίζουν το θεό (τρία πρόσωπα) συν την Παναγία που την έχουν θεοποιήσει! Εμείς οι ορθόδοξοι, κάνουμε το σταυρό μας με τρία δάχτυλα (αντίχειρας, δείκτης και μεσαίο = αγία τριάδα) ενωμένα, και με το δεξί χέρι πάντα. Στη δε ευλογία –εκ μέρους των παπάδων μας, πρέπει οπωσδήποτε να προεξέχει κάποιο δάχτυλο: το παράμεσο, κατά προτίμηση. Διαφέρουμε δηλαδή από τον Βούδα που έχει βγαλμένο έξω, το μεσαίο δάχτυλο –σαν κίναιδος! Εδώ (φωτο), ο ιερέας Panayiotis Papageorgiou, μας δείχνει -τόσο παραστατικά, ότι και ο δείκτης αν προεξέχει, είναι και αυτός ορθόδοξος, και κάνει -αυτός μόνος του, την ίδια -και ίσως και την καλύτερη δουλειά, σαν «δάχτυλο»… για κάθε χρήση! Χα!


Όπως μαθαίνω, υπάρχουν δυο διάσημες Παναγίες στον Δήμο των Λευκιμμαίων. Η μια είναι η «Παναγία του Αρκουδίλα», και η άλλη είναι η «Παναγία η Κυρά». Οι εικόνες τους παλιές, από τα μέσα του 17ου αιώνα ( μ.Χ. βέβαια). Η δε «Παναγία η Κυρά», έχει πια το εικόνισμα της ντυμένο με ασημένιο πουκάμισο. Δείτε την και με αυτό, και χωρίς αυτό... ΕΔΩ:


«Παπαδο-Πουτάνες»: 22 αναρτήσεις


Μάθε παιδί μου Γράμματα… Μάθε, και… Θρησκευτικά!


ΕΔΩ: Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα από το ιστολόγιο «χαίρετε»… Με αφορμή τη σημερινή εορτή της λεγομένης «Μεταστάσεως», και, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου -Αποστόλου και Ευαγγελιστού! Προηγήθηκε βέβαια, η εορτή της «Μεταστάσεως», της Παναγίας. Πρόκειται όμως για εορτές –«τσόντες», για ιστορίες για αγ(ρ)ίους, που δεν αναφέρονται καθόλου σε ορθόδοξες πηγές!


Εδώ, Blog «Xairete»! Ήρθα ξανά για να σας πω ένα «χαίρετε», με μια νέα (εβδομαδιαίας ανασκόπησης) ανάρτηση μου… Και φυσικά, για να σας αναφέρω –με την ευκαιρία αυτή, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις στο ιστολόγιο αυτό, οι τίτλοι τους -σε ενεργό link, είναι… (Πληροφορίες, Εντός!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: