Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Χριστός, από πριν να βγει ακόμα στο δημόσιο βίο -από τότε που προετοιμάστηκε γι αυτό με 40 μέρες νηστεία στην έρημο, βρήκε την ευκαιρία –απαντώντας στον διάβολο που βρέθηκε εκεί για να τον πειράξει (ορατός –σαν οντότητα, διότι δεν μπορούσε να μπει στη σκέψη του Χριστού), του είπε λοιπόν απαντώντας του, ότι «μόνο το θεό πρέπει να προσκυνάμε και αυτόν μόνο να λατρεύουμε»! Βλέπουμε όμως κάποιους μετά, μέσα από τις περιγραφές των ευαγγελίων, να τον πλησιάζουν με διάφορα αιτήματα υγείας, και να πέφτουν στα γόνατα μπροστά του… Την δεχόταν άραγε αυτήν την προσκύνηση ο Χριστός ως άνθρωπος; Αυτό το θέμα, το συζητάω σήμερα, με το φίλο «Κατά Ματθαίο 4/4»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Σελίδα Κατά Ματθαίο 4/4 κοινοποίησε...
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Προσκύνησε τον Χριστό;
Κατά Ματθαίο 4/4 

Απ' όσο ξέρω αυτή η κίνηση ήταν συνήθεια στους ρωμαίους στρατιωτικούς.
Κατά Ματθαίο 4/4 
Αλλά και οποιοσδήποτε αν τον προσκυνούσε, πού το πρόβλημα;
Panagiotis Michalopoulos 

προσκυνάμε μόνο το θεό 
Κατά Ματθαίο 4/4 
Γιατι ο Χριστός τί είναι;
Panagiotis Michalopoulos 

Ήξεραν αυτοί ότι είναι θεός;
Κατά Ματθαίο 4/4 

Ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι τέτοια πίστη δε βρήκε μέσα στον Ισραήλ και ότι πολλοί από Ανατολικά και δυτικά θα έρθουν και θα κάτσουν στη βασιλεία των ουρανών. Άρα εννοεί ότι αυτός ο Ρωμαίος θα σωθεί. 
Panagiotis Michalopoulos
Άλλο είναι η πίστη στη θαυματουργική ικανότητα του Χριστού –τότε στην εποχή του, η πίστη στη δύναμη που του δίνει ο θεός πατέρας, και άλλο η γνώση που αυτοί ΔΕΝ είχαν για τη θεϊκή του φύση. 
Αυτήν -τη θεϊκή του φύση, δεν την γνώριζε ούτε και ο διάβολος, ο οποίος όσο κι αν προσπάθησε –και μάλιστα με ρητά της γραφής τότε στους πειρασμούς στην έρημο... όσο κι αν προσπάθησενα μάθει ποιος ήταν στο βάθος ο Χριστός, δεν τα κατάφερε και έφυγε τελικά ξεγελασμένος από τα άλλα τα ρητά, τα εκ μέρους Χριστού
Νόμιζε ότι είχε να κάνει με έναν άλλον "καλόν άνθρωπον του θεού". Γι αυτό και τον οδήγησε στο σταυρό στο θάνατο. Έβλεπε το τυρί- την ανθρώπινη φύση, και δεν έβλεπε τη φάκα -τη θεία φύση του Χριστού η οποία και προκάλεσε την Ανάσταση και αυτού και τη σωτηρία όλου του κόσμου. 
Επομένως, αυτοί οι άνθρωποι, δεν τον προσκυνούσαν σαν θεό, αλλά σαν άνθρωπο. 
Όταν δε ένας τον προσφώνησε με εκείνο το «δάσκαλε αγαθέ», ο Κύριος τον επέπληξε λέγοντας του «Γιατί με ονομάζεις αγαθό; Αγαθός είναι μόνον ο θεός!»
https://www.facebook.com/1567307123557982/photos/a.1567312920224069.1073741828.1567307123557982/1978506132438077/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: