Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο! Εδώ, Αθήναι… Εδώ, ιστολόγιο «xairete»! Έχουμε χαρά, και διότι δρόσισε! Μαζί με τα μελτέμια, έχουμε βέβαια και τις ολόδροσες επίσης, τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας στο blog, που οι τίτλοι τους -σε ενεργό link, είναι…

Θρησκεία μαύρης μαγείας και βουντού!


Δεύτερη τυχαία παράσταση: Κορίτσια, ο Σάκης! Βοήθεια σας!


Αναμνηστική φωτο: Αριστερά, ο δάσκαλος, ο μέγας γκουρού τής φαστφούντ μαγειρικής τέχνης, με τη μεγάλη στολή του… Δεξιά οι μαθητές του, οι δυο νικητές του διαγωνισμού «η καλύτερη τηγανίτα της Τήνου», με το έπαθλο τους ανά χείρας!


Γελοιοποιούν τους πάντες και τα πάντα… Ακόμα και τον άγιο Νεκτάριο, οι αντίχριστοι! Τον αγιογραφούν να ευλογεί με το κωλοδάχτυλο, σαν κίναιδος ελληνορθόδοξος μητροπολίτης! Υπάρχουν όμως πάρα πολλές φωτογραφίες τού σύγχρονου αυτού αγίου, και σε καμιά δεν τον βλέπουμε να ευλογεί έτσι!


Γέροντας «τάπερ Παστίτσιος»: Πρωταγωνιστεί στη μουσική κωμωδία… «κάτι νύχτες με φεγγάρι, στα θερινά τα σινεμά»!


Η καλή μας φίλη -από την Κύπρο, η χρήστης Monaxi-Aderfi Maria, μας είπε σημερα την καλημέρα της (2 ώρες πριν), και επικαλέστηκε (με μια εικόνα που μας έστειλε) την ευλογία της Παναγίας. Η οποία Παναγία όμως δεν μπορούσε, διότι κρατούσε τον μικρό Χριστό (φωτο). Έτσι, ανέλαβε το μωρό το έργο αυτό. Αλλά ένα μωρό, τι σωστό μπορεί να σου κάνει; Έτσι, στην προσπάθεια του επάνω, μπέρδεψε -έτσι αδέξια, τα δαχτυλάκια του!


Μια άγνωστη πτυχή του βίου του… Όταν ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, γεύτηκε και αυτός το πιάτο με το περιστέρι που μαγείρεψε ο ινδός Χασάν, και εξέφρασε αμέσως (με τα δάχτυλα του δεξιού χεριού του) το πόσο νόστιμο του φάνηκε. Στο αριστερό του χέρι, το χαρτί με τη μυστική συνταγή.


Σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη δογματική… Ο καθαγιασμός στη θ. λειτουργία… Γίνεται και αυτός με την παπαδική ευλογία, βέβαια… Με αυτήν, με το τόσο παρεξηγημένο «δάχτυλο» (μεσαίο, ή παράμεσο)… Και οπωσδήποτε, και, με τα δυο τα χέρια, συγχρόνως… Για να είναι ο καθαγιασμός πιο αποτελεσματικός… Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μια καλή «μυστική» ερωτική πράξη – «κατά μόνας», χωρίς δηλαδή την φυσική παρουσία και συμμετοχή του γυναικείου φύλου. Αμην!


Μια εικόνα που σέβεται τον εαυτό της, πρέπει οπωσδήποτε… 1. Πρέπει να είναι σκεπασμένη με τάματα (λίρες, ρολόγια, βραχιόλια, σταυρούς, σκουλαρίκια, περιδέραια, κλπ,) όταν είναι στο προσκυνητάρι της, δείγμα ότι είναι θαυματουργή… και 2. Πρέπει να έχει και το σπιτάκι της, το κουβούκλιο της, τον επιτάφιο της, όταν βγαίνει έξω στο δρόμο, βόλτα, για λιτανεία!


Εορταστική και επίκαιρη η ατμόσφαιρα στην εκκλησία μας… Ένα μοτίβο -με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο, που κρατάει μέχρι και τώρα… Με χαρούμενα άμφια, με παραστάσεις από το θέρος στους αγρούς, και από τον τρύγο στα αμπέλια. «Θα βάλουν τα μεταξωτά, και θα φυσάει»… με τα μελτέμια που ήδη άρχισαν… Και «στη φουφού του καστανά», δεν θα τρέχει κάστανο! Ούτε αυτό του Παΐσιου το αποξηραμένο! Όλα καλά, κι όλα ωραία! Και… «στάχτη να γίνεις, Σατανά»! Χα!


Σήμερα γιορτάζει ο «Χάρος της Παναγίας», ή η… «Παναγία του Χάρου»! Γίνεται δε μεγάλο γλέντι κάτω στα τάρταρα, στον Άδη, δηλαδή στον μεγάλο προθάλαμο της κόλασης με τα καζάνια! Στο πανηγύρι αυτό, παπάδες, θεούσες και θεούσοι… Όλοι και όλες μασκέ, με στολές βρικολάκων! Χα!


Η αποβίβαση των ζώων -μετά την προσάραξη της κιβωτού στο όρος Αραράτ, ήταν το ίδιο δύσκολη με την περισυλλογή τους, αν όχι και τόσο δύσκολη όσο και η κατασκευή της ίδιας της κιβωτού. Διότι έπρεπε να στηθεί μια ολόκληρη γέφυρα με πολύ ισχυρά μπουντέλια (κολόνες υποστήριξης) που να αντέξουν το βάρος, κυρίως αυτό των παχύδερμων, που θα κατέβαιναν επίσης σαν ζευγάρια, άρα διπλάσιο το βάρος! Με τα πουλιά βέβαια, δεν υπήρχε πρόβλημα. Αυτά, πέταξαν και έφυγαν. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της σκηνής αυτής, και το ζευγάρι των δυο δράκων (πάνω αριστερά στην εικόνα) που πετάει υπερήφανα κι αυτό και απομακρύνεται! Ένα από αυτά σκότωσε αργότερα ο άγιος Γεώργιος, τον επιβήτορα δράκο, και έτσι το είδος αυτό είναι πια εξαφανισμένο από τοτε…


Τι θα πει «σεβασμός κ καλά»; Ο τίτλος «Πρεσβύτερος» δεν είναι τίτλος ευγενείας, αλλά ανώτατος βαθμός ιεροσύνης. Είναι χάρη του Αγίου Πνεύματος! Άρα, πώς τον κληροδοτεί αυτόν τον βαθμό, πώς τον μεταδίδει ο έγγαμος κληρικός στη γυναίκα του, ώστε να την καταστήσει… «Πρεσβυτέρα»; Μέσα από τη σαρκική επαφή που έχουν;


Σοφία! Πρόσχωμεν! Γιορτάζουμε τα «εννιάμερα» σήμερα! Το μνημόσυνο της Παναγίας μετά την «κοιμήση» της… Γιατί άραγε; Για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες της, και να αναπαυθεί έτσι η ψυχούλα της; Προηγήθηκε βέβαια το άλλο παπαδικό Ανάγνωσμα, δηλαδή αυτό της τάχα «Μεταστάσεως» της Παναγίας, βασισμένο σε απόκρυφο –ψευδεπίγραφο έγγραφο… Το Ανάγνωσμα, της… τριημέρου Αναστάσεως της -εκ του τάφου, και της Αναλήψεως της -στους ουρανούς!!!..


Η περίπτωση της εικόνας της Παναγίας, της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, Σαλαμίνας: Άλλη μια προσκύνηση τοτέμ; Άλλη μια βλάσφημη άποψη εικονολατρίας, μετά από αυτήν της Μεγαλόχαρης της Τήνου;


Ως την… «ξανθή αγαπημένη Παναγιά» του, την θεωρούσε τη μακαρίτισσα πια θεατρίνα Ζωή Λάσκαρη, ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος. Σήμερα στην κηδεία της, στην εκκλησία στο Κολονάκι, ο σύζυγος της δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκφώνησε κήρυγμα και την ταύτισε με άγγελο και είπε ότι δεν είναι τυχαίο που πέθανε 18 Αυγούστου, δηλαδή τόσο κοντά στη γιορτή της Κοίμησης της Παναγίας! (Συμπέρασμα: Πέθανε λοιπόν και θάφτηκε η μαντάμ. Να δούμε τώρα, αν σε τρεις μέρες θα έχουμε και τη δική της θαυματουργική Μετάσταση… Αν θα βγει από τον τάφο, έτσι αεράτη με αυτό το σεντόνι –φωτο!)


Αυτό το δέντρο, δεν είναι πλατάνι στην Αρκαδία, στο εκκλησάκι της αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα… Είναι ένα πεύκο, στην εκκλησία Μεγάλη Παναγιά, στη Σαμαρίνα, στην Πίνδο.


1. Ο παπάς και ο Μητροπολίτης -με το κωλοδάχτυλο τους, …«ευλογούν» -με νόημα, τα πλήθη… 2. Και αμέσως τότε ο λαός, σπεύδει και ανταποδίδει -με σφιγμένη τη γροθιά, -με νόημα και αυτός, στα ίσια…


Ως BLOGxairete: Είμαι συνέχεια ΚΑΙ στο Facebook, και (τους) γράφω –ΚΑΙ εκεί, τα χαιρετίσματα μου… Και τα 9 πιο πρόσφατα σχόλια μου, ήταν…


Σύμφωνα με τις αναστάσιμες αγιογραφίες, παρατηρούμε ότι… Όποιοι και όσοι είδαν την Ανάσταση, έμειναν με το στόμα ανοιχτό… Διότι τη στιγμή που ο Κύριος πετάχτηκε σαν ελατήριο από τον τάφο (φωτο), υψώθηκε κάπως για να τον δουν καλά οι παρατρεχάμενοι εκεί τριγύρω… Και ξαφνικά τότε, ένα δυνατό ανοδικό ρεύμα, του σήκωσε το σεντόνι που είχε ρίξει πρόχειρα επάνω του -βιαστικά, διότι έπρεπε να βγει ώρα 12 ακριβώς… Και ήταν βέβαια και γυμνός… Οπότε, όλοι αυτοί οι από κάτω, …«τα είδαν όλα» τα κρυμμένα στα αχαμνά του!


Διάβασα (20 ώρες πριν): Αυτή με μίνι, αυτός με σορτς… Τους έδωσαν όμως –εκεί στην είσοδο, καλύπτρες (μακριά φούστα και παντελόνι αντίστοιχα), για να τους επιτραπεί να επισκεφτούν τον εσωτερικό χώρο στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας (φωτο). Το ίδιο γίνεται και στον τάφο του Παΐσιου όπου οι πιστές πέφτουν (σχεδόν ξαπλώνουν μπρούμυτα) στο έδαφος –στα τέσσερα, με τουρλωτό τον πισινό, για να ασπαστούν –να γλύψουν το χώμα του «αγίου»!


Το facebook, μου θυμίζει… Τι δημοσίευσα… Σαν σήμερα, πέρσι… (Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016): «Η θυσία του ταύρου στο Μανταμάδο - Φυλαχτά βουτηγμένα στο αίμα!»


Τι θεό λάτρευε τελικά, η θεατρίνα Ζωή Λάσκαρη, η μακαρίτισσα πια, από προχθές;


Άλλη πλάκα και αυτή: Εδώ κυρίες και κύριοι, βλέπετε τη μικρή σχισμή στην παλιά αυτή κολόνα, από την οποίαν μια μέρα –τα παλιά τα χρόνια, βγήκε κατ΄εξαίρεση από εκεί και μόνο του το άγιο φως… Όταν τότε, ο επικεφαλής της τελετής αφής, ο εντεταλμένος ελληνορθόδοξος πατριάρχης –αν και είχε προηγηθεί καταλλήλως η τροφοδοσία του με μια πλούσια ελληνική φασολάδα, είχε δυσκολία στο «πέρδεσται»… Και επομένως παρατηρήθηκε τότε αυτή η έλλειψη του κατάλληλου αναφλέξιμου αερίου (μεθάνιο), για την γέννηση της φλόγας επί τόπου, δηλαδή πάνω στην πλάκα του τάφου, στην μισοσβησμένη ιερή καντήλα!


Μετά από όλα αυτά τα πιο πάνω, φανταστείτε τώρα και ένα χειρότερο σενάριο. Ποιο; Την απίθανη περίπτωση («χτύπα ξύλο») να μην κάθεται λέει στην πιο πάνω έδρα, ένας «Χριστιανός Ορθόδοξος», Έλληνας Δικαστής (δηλαδή σε σπάνια εξαίρεση με αυτό που λέμε «Ελλάς ελλήνων χριστιανών»), αλλά να είναι λέει ένας «μαύρος μασόνος», ή ένας «ελεύθερος τέκτονας» –που λένε… Πράγμα όμως εντελώς απίθανο! Και γι αυτό, καλύτερα να λέμε: «Και πάλι καλά», και «Δόξα τω θεώ», και «Μη χειρότερα Παναγία μου!»


Έφυγε χθες από τη ζωή ο θρυλικός κωμικός Τζέρι Λιούις (Jerry Lewis), το Νο1 των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων! (πώς τον έχασα μετά –νεαρός σπουδαστής πια, …δέκα μέρες στο Παρίσι;)


Προσοχή: Αυτό είναι του γέροντα Παΐσιου το ιερό φίδι! Με αυτό ο γέροντας, έκανε τα σόου του… Μαζί βέβαια και με τον βάτραχο του -τον Μπακούμπ, και μια σαύρα του)


Σύμφωνα με το νέο δόγμα: Aν και χριστιανοί ορθόδοξοι… Προσκυνάμε τώρα… ΚΑΙ, αγάλματα;


Είναι πολλά τα λεφτά… παπα-Άρη μου!


Εμείς -δόξα τω θεώ, δεν είμαστε παπικοί αιρετικοί… Και τα αποστρεφόμαστε μετά βδελυγμίας αυτά, το να προσκυνούμε δηλαδή αγάλματα αγίων, του Χριστού και της «Παναγίας», που αυτό το τελευταίο… περιπατάει κιόλας!!!.. Εμείς, καυχόμαστε ότι ήμαστε Ορθόδοξοι που ορθά διαφέρουμε ποιοτικά από αυτούς… Εμείς -για παράδειγμα, προσκυνούμε αυτά τα ανάγλυφα πουκάμισα των σκεπασμένων εικόνων… Αυτά τα ασημένια κατασκευάσματα… Και εμείς επίσης, είμαστε και τόσο σοβαροί, ώστε η Ιερή Παράδοση μας είναι… «ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», και… «ο άγιος Γεώργιος ο δρακο-φονιάς! Χα!


Τα παράξενα δέντρα της αγίας θεοδώρας, ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο! Πάνε και φυτρώνουν παντού -όπου θέλουν… Δεν περιορίζονται μόνο στα κεραμίδια της ομώνυμης εκκλησούλας στο χωριό Βάστα Αρκαδίας… Ο σπόρος τους ταξιδεύει, και πάει και χώνεται -και φυτρώνει νέο δέντρο, σε όποιο άλλο –το ίδιο απίθανο μέρος, γουστάρει!


Εδώ, BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! (σας έχουμε και τίτλους –ενεργό λινκ, από τις πρόσφατες αναρτήσεις μας… Για περάστε, να δείτε!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: