Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Εδώ, BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε! Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! (σας έχουμε και τίτλους –ενεργό λινκ, από τις πρόσφατες αναρτήσεις μας… Για περάστε, να δείτε!)

Άγγελοι, με δάχτυλα χεριών σε περίεργη στάση… Σαν κάτι να ψαχουλεύουν; Σαν να επιδίδονται σε κανονική… από πίσω παρενόχληση -σε λεωφορείο ή τρένο, με συνωστισμό;


Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη! Ζωή Λάσκαρη: Έφυγε στα 73 της! Γεννήθηκε, 12 Δεκεμβρίου 1944, και πέθανε χθες... 18 Αυγούστου 2017. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή (η Ζωΐτσα, τότε) Κουρούκλη! Μαθήτρια βέβαια, και της ελληνογαλλικής σχολής καλογραιών Καλαμαρί, του παπικού τάγματος των Αδελφών του Ελέους. Αιωνία η μνήμη της!


Εκπτώσεις, και, στις αγιογραφίες… Για λόγους οικονομίας, βέβαια! Σου στοιχίζει πιο φτηνά, έχεις και οικονομία χώρου, και δεν χάνεις τίποτε από αγιαστική χάρη και θεία ευλογία! Έτσι για παράδειγμα: 1. Αντί την εικόνα με ολόκληρο το ζεύγος των πρωτοπλάστων στον παράδεισο, παίρνεις μια λεπτομέρεια, είτε με τους αφαλούς τους (Χα), είτε μόνο το φίδι, σε καλή μεριά, και βοήθεια σου! 2. Αντί για ολόκληρη την βάπτιση του Χριστού, παίρνεις μόνο το περιστέρι (κάτασπρο βέβαια, διότι σε σκούρο δεν κάνει την ίδια δουλειά), το βάζεις στο εικονοστάσι… σαν τσόντα του Γκουσγκούνη! 3. Αντί για τον καβαλάρη μάχιμο άγιο Γεώργιο, παίρνεις μόνο τον δράκο! Κλπ, κλπ! Χα!


Προσκυνάτε μαλάκες, τα απόκρυφα παραμύθια… Τις γιορτές, που δεν είναι ούτε από την αγία γραφή ούτε και από την ιερά παράδοση! Προσκυνάτε και αυτήν την αφίσα του μεγάλου μας ορθόδοξου τσίρκου, που δείχνει το πώς μαζεύτηκαν όλοι οι απόστολοι στην κηδεία της μητέρας του Κυρίου μας… Με UFO όχημα, μάλλον… Ο δε Χριστός, κρατεί μια κουκλίτσα που είναι η ψυχή της Μαρίας. Και από πάνω κάνει τα ακροβατικά του –σε χαμηλή πτήση, το πανταχού παρών κωλο-περιστέρι… Ένας άγγελος, κόβει τα χέρια κάποιου που πλησίασε κοντά στο φέρετρο… Και όλα αυτά, τρεις μέρες πριν ο μεγάλος μάγος πει το... «αλε-βου-πας», και αναστήσει την Μαρία από τον τάφο, για να γυρίσει η κούκλα ψυχή πίσω, να αναληφθεί η πεθαμένη, κλπ. κλπ!


Η αρχή της Εκκλησίας μας, είναι να μην εικονίζουμε κάτι που δεν έχουμε δει. Εικονίζουμε λοιπόν κανονικά το άγιο πνεύμα σαν περιστέρι («σαν», δεν έγινε περιστέρι) στη βάπτιση του Χριστού… Το εικονίζουμε σαν πύρινες γλώσσες στην Πεντηκοστή, κανονικά πάλι! Δεν μπορούμε όμως εντελώς αυθαίρετα, να το κοτσάρουμε παντού το περιστέρι, σε κάθε θρησκευτικό θέμα, σαν τσόντα, διότι αυτό είναι και γελοίο και βλάσφημο!


Νάτος –νάτος ξανά στην επιφάνεια του facebook, ο «φίλος» κ. Στέλιος Ζαχαρίου, ο γνωστός μας ψάλτης από τη Θεσσαλονίκη (φωτο προφίλ)… Τη φορά αυτή για να μας ανακοινώσει τον θάνατο του πατέρα του… Τον πήραν λέει προχθές οι Άγγελοι και τον έβαλαν στη βασιλεία των ουρανών, διότι απλά πρόκειται για έναν νέο άγιο της Εκκλησίας μας… Που παίρνει αμέσως σειρά για επίσημη αγιο-κατάταξη κι αυτός…1. Μετά τον ονειρικό άγιο, τον Εφραίμ της Ν. Μάκρης (τον γυναίκειο σκελετό)… 2. Μετά τον παπά-Πορφύριο, τον μάγο της Μαλακάσας, και… 3. Μετά –τέλος, και από τον κωλογερο-καλόγερο Παΐσιο τον κομουνιστοφάγο! (σ.σ.: Βρε τι μπορεί να πάθει ξαφνικά, ένας άνθρωπος, όταν τον χτυπήσει κατακούτελα ο θάνατος ενός τόσο στενού συγγενικού του προσώπου! Μπορεί ακόμα να πάθει και… ψυχικό τραλαλαλά, και καρδιακό τάκα-τάκα, και εγκεφαλικό τσίου-τσίου! Κάτι βέβαια που δεν το ευχόμαστε –σε τέτοιο βαθμό, για κανένα, ούτε και για τον «φίλο» Στέλιο! Περαστικά του, μόνο!)


Τι βαθμός ιεροσύνης είναι αυτό το «πρεσβυτέρα»;


Ο χρήστης Ορθοδοξος Ιεραποστολος, έγραψε…(32 λεπτά πριν) 1. «δεν μπορούμε να πούμε τον αδελφό μας ούτε “ανοητε”, ούτε “ηλιθιε”.» 2. «δεν μπορούμε να τους βριζουμε και να τους κρίνουμε.»


Γράψαμε σαν σήμερα (Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012): Διαβάζεται το θέμα... «Επάγγελμα παπάς», τέλος!


Ο καλός μου φίλος (στο facebook) ο αγαπητός κ. Γιώργος Ρόκκας, έγραψε στη σελίδα του (4 ώρες πριν): «Σχετικά με την ονομασία βασίλισσα γης και ουρανού, ας προσέξουμε ότι η θεά Αστάρτη, ήταν θεότητα γένους θηλυκού και την αποκαλούσαν βασίλισσα του ουρανού.»


Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Ο παπάς και η παπαδιά του? (σεμνές «αραπίνες», λίγο «μαύρες», …όχι και τόσο «ερωτιάρες»! Χα!)


Ο Εκλεκτός Σχολιαστής μας (ο «Επισκέπτης» μας), μας είπε: «Ἀγαπητὲ ἀδελφὲ ἐν Χριστῷ Παναγιώτη, μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς ὀνομαστικῆς σου ἑορτῆς, ὁ ἀνώνυμος ἐπισκέπτης καὶ περιστασιακὰ καὶ σχολιαστής στὸ ίστολόγιό σου, σοῦ εὔχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, μὲ ὑγεία, ἐκ Θεοῦ Εὐλογία καὶ Σωτηρία.»


Τι σχέση έχει η Παναγία –παραμονή της γιορτής της, με τις πυρκαγιές που κατακαίγουν όλη την Ελλάδα;


Το είπαν, το Πάσχα του καλοκαιριού… Το κατάντησαν όμως, το… Καρναβάλι του καλοκαιριού!


Επίκαιρο… Γράφαμε –σαν σήμερα…(Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012) Αύριο η Κοίμηση –κανονικά και ορθόδοξα… Και σε τρεις μέρες μετά, …το καρναβάλι: Η εορτή της μετάστασης, ανάληψης ανάστασης, εξαφάνισης, κλπ (μιας τσιρκολο-κατάστασης –δηλαδή), της Παναγίας! Χα!


Δεν το λέει καμία σοβαρή ορθόδοξη πηγή. Καμία Αγία Γραφή, και καμία Ιερά Παράδοση… Απλά, το είπε μόνον ο γνωστός μας πάτερ «Φούφουτος» -της γνωστής μας «Ελένης»… Και εμείς το δεχτήκαμε, το χάψαμε, και το κάναμε αγιογραφίες, και γιορτές, και ψαλμωδίες… Διαβάζω λοιπόν, ότι.. «Η Μητέρα του Χριστού τρεις ημέρες μετά την Κοίμηση και την Ταφή της από τους Μαθητές και τους πρώτους Αποστολικούς Πατέρες, “μετέστη” στους ουρανούς. Η “μετάσταση” της Θεοτόκου είναι ταυτόχρονα ανάσταση και ανάληψη. Δηλαδή, το νεκρό της σώμα συνδέθηκε πάλι με την ψυχή της και “ανελήφθη” από τον Υιό της στον ουρανό. Δεν ήταν δυνατόν αυτή που γέννησε τον νικητή του θανάτου να κατέχεται από τον θάνατο.»


1. ΔΙΑΒΑΖΩ: «Ο Θεός, έγινε… ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ!» 2. ΣΧΟΛΙΑΖΩ: «Και τώρα -που δεν είναι μόνο θεός, δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών, όπως πρώτα; Τον δεσμεύει η ανθρώπινη υπόσταση του;»


Κραυγή αγωνίας, παρθένων γυναικών… Στο στριμωξίδι, στα σκαλιά, στο προσκύνημα της Τήνου: «Βοήθησε μας Παναγία μου! Μη μας τύχει κανένα τόσο μεγάλο κακό, με τόσο πισω-κολλητό… Μη σεξουαλιστούμε ακούσια και ανώμαλα -οι άμοιρες κορασίδες, και τελικά καταντήσουμε να “πιάσουμε” (να εγκυμονήσουμε) και να γεννήσουμε σε εννέα μήνες κανένα κωλόπαιδο!»


Η σέξι Litsa Panagiotou, δημοσίευσε δυο φωτογραφίες. (σχολιάζω: όχι και σεξ, πάνω στον τάφο του γέροντα Παΐσιου! Ντροπή!)


Αποκλειστικό: Το χειμερινό εξοχικό, της... Αγίας Θεοδώρας!!!


Σχολιάζω: 1. Γιατί σταύρωμα, μόνο με το δεξί χέρι, «το καλό»; Το αριστερό είναι μίασμα; 2. Το λιβάνισμα, δρα επίσης σαν απωθητικό, ακόμα και για ενοχλητικά έντομα (μυρμήγκια και κουνούπια), ακόμα και για κατσαρίδες και ποντίκια;


Ο γνωστός γλύφτης του οικουμενιστικού πατριαρχείου Istanbul, o γλύφτης και του πάπα των παπικών… Ο εικονιζόμενος μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος (κόψτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα) …Κούνησε το δάχτυλο του, ενάντια στην κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις του πρόεδρου της βουλής, κ. Νίκου Βούτση, για τους Ταλιμπάν της ορθοδοξίας! Η απάντηση είναι να βάλει το δάχτυλο στον εαυτό του, εκεί που ξέρει ότι θα του αρέσει!


Καλημέρα, και πάλι! Ο δε Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος (κατά κόσμον Γεώργιος Χρυσοστόμου), σας εύχεται -μέσα από το ιστολόγιο «χαίρετε» (το μόνο 100% ορθόδοξο, το μόνο 100% εκκλησιαστικό μπλογκ), καλό σαββατοκύριακο. Διπλή μέρα, διπλή και η ευλογία. Διπλή μέρα, διπλή και η ευλογία. Με ένα (διπλό hotdog) χορταστικό -διπλό …δάχτυλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: