Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Σε νέους Γεργεσινούς τόπους, μετατρέπεται η Γουριώτισσα Ξηρομέρου (του δήμου Αγρινίου). Και στα ανθρωπόμορφα γουρούνια της, μπήκαν ξανά οι ίδιες λεγεώνες από δαίμονες, και τους οδηγούν στον ίδιο γκρεμό.

Σε νέους Γεργεσινούς τόπους, μετατρέπεται η Γουριώτισσα Ξηρομέρου (του δήμου Αγρινίου). Και στα ανθρωπόμορφα γουρούνια της, μπήκαν ξανά οι ίδιες λεγεώνες από δαίμονες, και τους οδηγούν στον ίδιο γκρεμό.
Όπως διαβάζω σήμερα (Πηγή: Νafpaktianews.gr)…
Το βράδυ της 14ης Αυγούστου, παραμονής της Κοιμήσεως της Παναγίας, μέρα αποκορύφωσης της νηστείας (θεωρείται σαν Μ. Παρασκευή, του Πάσχα αυτού του καλοκαιριού), της νηστείας του δεκαπενταύγουστου που κρατά από την πρώτη Αυγούστου μέχρι και εκείνη την ημέρα, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού διοργανώνει το «ξακουστό» του γλέντι, κατά το οποίο μαγειρεύεται στα καζάνια και προσφέρεται η «παραδοσιακή βλάχικη» μακαρονάδα με κρέας.

Ο πνευματικός τους πατέρας, ο υπεύθυνος ποιμένας, ο τοπικός Μητροπολίτης, ο Σεβασμιότατος Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Παπαχρήστος (σ.σ..συνομήλικος μου, 72 ετών ακριβώς και αυτός), αντέδρασε με το να αναστείλει την προγραμματισμένη  θεία λειτουργία ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Άγιο Δημήτριο του χωριού…
Και αυτοί, αντί να μετανοήσουν… εξαγριώθηκαν ακόμα περισσότερο!
Διαμηνύουν πεισματικά πως «η εκδήλωση πρέπει να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Παναγίας (14/8) , όπως έχει προγραμματιστεί».
Διαμαρτύρονται δε και από πάνω, λέγοντας πως «ο Μητροπολίτης διχάζει μια τοπική κοινωνία, που μέχρι τώρα πορεύονταν με ομοθυμία και ομοψυχία, χωρίζοντάς την σε πιστούς και απίστους, σ’ αυτούς που νηστεύουν και κοινωνούν κι σ’ αυτούς που δε νηστεύουν!».
Καταλάβατε λοιπόν πόσο Αχρίστιανοι είναι οι άνθρωποι αυτοί; 

Πανηγυρίζουν για την Παναγία, ως πιστοί και ως άπιστοι συγχρόνως! 
Θεωρούν οι ανόητοι τη νηστεία του δεκαπενταύγουστου σαν προετοιμασία για να κοινωνήσουν!
Τι να τους κάνει λοιπόν μια τόσο μικρή τιμωρία, μιας μέρας κλείσιμο της εκκλησίας του χωριού; Ένας ομαδικός αφορισμός, τους χρειάζεται!

NEA ΣΧΟΛΙΑ:
Giorgos Asimakos 
Στις 14 την παραμονή είναι μέρα νηστείας.
Για ποιά μακαρονάδα με κρέας μιλάτε; 
Φυσικά μπορεί ο καθένας να φάει οτι θέλει. Δεν τον εμποδίζει κανείς. Αλλά το πρόβλημά σας δεν είναι αυτό.Το πρόβλημά σας Είναι οτι θελετε να πάρετε και την ευλογία του Δεσπότη για το σπάσιμο της νηστείας της παραμονής. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, εκτός των άλλων δογματικών λόγων, γιατί ούτε ο Δεσπότης έχει δικαίωμα να καταργήσει την νηστεία. 
Η νηστεία της εκκλησίας δεν καταργήθηκε ουτε από τους Τούρκους. Θα καταργηθεί από ψευτοκουλτουραρηδες του πολιτιστικού συλλόγου; 
Αντε από δω ρε! Ποιός είναι ο πολιτισμός σου ρε πολιτιστικέ σύλλογε; Το να μην σέβεσαι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του πλησίον σου;Το δικαίωμα των νηστευόντων το αναγνωρίζεις. Αν ναί το σέβεσαι; 
Ουστ κοπρίτες. Ουτε τα σκυλιά νηστεύουν ξέρετε, αλλά το αν νηστεύετε η οχι είναι δικό σας θέμα, που η εκκλησία το σέβεται. Φατε οτι θέλετε!
https://www.facebook.com/greeknew/posts/1951380978477704

Δεν υπάρχουν σχόλια: