Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Όταν ο θεός άκουσε την παράκληση της Παναγίας που του ζήτησε να την κάνει θεά, πανταχού παρούσα… Για να είναι κοντά στον καθένα μας, να μας σκεπάζει όλους όταν της το ζητάμε… Και τότε ο θεός την έκανε δισεκατομμύρια κομματάκια και την σκόρπισε σε όλον τον πλανήτη… Τότε, που ο ίδιος έφτιαξε και εκείνη την πέτρα που του ζήτησε ο τρελός, να είναι τόσο μεγάλη και βάρια που αν και θεός παντοδύναμος να μην μπορεί να την σηκώσει! Χα!

Διαβάζω:
Ο χρήστης HOLY Monastery of the Elevation of the HOLY CROSS, έγραψε…
28 Αυγούστου στις 11:33 π.μ.

Η Παναγία μας να σκεπάζει και να προστατεύει όλον τον κόσμο.
Χρόνια πολλά σε όλους! Και σε όλους που γιορτάζουν σήμερα!


Σχόλια:
Panagiotis Michalopoulos
Πώς μπορεί η Παναγία μας να σκεπάζει και να προστατεύει όλον τον κόσμο; 

Ο Θεός είναι;

HOLY Monastery of the Elevation of the HOLY CROSS
O Θεὀς δἐν ἔχει τὴν δύναμη νὰ κάνει ὀτι θέλει; Καὶ βεβαίως καὶ ἔχει! 

Έ, τότε δέν μπορεῖ νὰ δώσει λἰγη ἀπὸ τὴν δύναμή Του σὲ κάποιον, καὶ διὰ μέσου αὐτοῦ τοῦ ἀνθρώπου νὰ, π.χ. κλείσει τὸν οὐρανὸ γιὰ έξη χρόνια, όπως ἔδωσε στὸν προφήτη Ἠλία ή καὶ στὴν Μητέρα του νὰ σκεπάσει όλο τὸν κόσμο; Καὶ βεβαίως μπορεῖ !
 

Panagiotis Michalopoulos
Α) «O Θεὀς δἐν ἔχει τὴν δύναμη νὰ κάνει ὀτι θέλει; Καὶ βεβαίως καὶ ἔχει!»
1. Και κάνει πάντα λογικά πράγματα, ο θεός.
Ένας τρελός ρωτούσε: «Αν ο θεός είναι παντοδύναμος, μπορεί τότε να κατασκευάσει μια τόσο μεγάλη και βαριά πέτρα, που να μην μπορεί ούτε και ο ίδιος να τη σηκώσει;» Και σαν τρελός συμπέραινε: «Αν δεν μπορεί να την κάνει αυτήν την πέτρα, αυτό δείχνει ότι δεν είναι παντοδύναμος. Αν πάλι την κάνει και μετά δεν μπορεί να την σηκώσει, τότε τι παντοδύναμος θα είναι;»
2. Στα σοβαρά όμως τώρα, να πούμε ότι… 

Ναι αυτός, ο θεός, μπορεί «να σκεπάζει και να προστατεύει όλον τον κόσμο», αυτός και μόνον αυτός, διότι είναι ο μόνος θεός, είναι πνεύμα, είναι πανταχού παρών, αυτός, και μόνον αυτός! 
Και από αυτόν μόνο πρέπει να ζητάμε αυτήν την χάρη!

Β) «Έ, τότε δέν μπορεῖ νὰ δώσει λἰγη ἀπὸ τὴν δύναμή Του σὲ κάποιον, καὶ διὰ μέσου αὐτοῦ τοῦ ἀνθρώπου νὰ, π.χ. κλείσει τὸν οὐρανὸ γιὰ έξη χρόνια, όπως ἔδωσε στὸν προφήτη Ἠλία ή καὶ στὴν Μητέρα του νὰ σκεπάσει όλο τὸν κόσμο; Καὶ βεβαίως μπορεῖ !»
1. Ο Προφήτης απευθύνθηκε στον ίδιο τον θεό για το αίτημα του. Και ο θεός, έκανε το θαύμα που του ζήτησε! Ο Ηλίας με την προσευχή του «έκλεισε τον ουρανό» και για τριάμισι χρόνια δεν έβρεξε.
2. Εμείς οι ανόητοι, απευθυνόμαστε στην Παναγία, και της ζητάμε να μας σκεπάζει, να είναι πάντα μαζί μας… 

Την κάνουμε δηλαδή θεά, και απαιτούμε από αυτήν να έχει ιδιότητες θεού!
3. Αν τώρα αυτή –για να ικανοποιήσει το αίτημα μας, ζητήσει από τον θεό να έχει ΚΑΙ αυτή, αυτήν την ιδιότητα της πανταχού παρουσίας, τότε τι θα μπορούσε να της κάνει ο θεός της Παναγίας; Να της τεμαχίσει μήπως το σώμα σε άπειρα κομμάτια και θα το σκορπίσει σε όλον τον πλανήτη ώστε για να πάρουμε όλοι από ένα κομματάκι να μας φυλάει;
Κάτι σαν το τίμιο ξύλο να πούμε; Κάτι σαν εκείνη τη… μεγάλη πέτρα του τρελού;

https://www.facebook.com/277502285783609/photos/a.277745149092656.1073741835.277502285783609/679473082253192/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: