Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ως την… «ξανθή αγαπημένη Παναγιά» του, την θεωρούσε τη μακαρίτισσα πια θεατρίνα Ζωή Λάσκαρη, ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος. Σήμερα στην κηδεία της, στην εκκλησία στο Κολονάκι, ο σύζυγος της δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκφώνησε κήρυγμα και την ταύτισε με άγγελο και είπε ότι δεν είναι τυχαίο που πέθανε 18 Αυγούστου, δηλαδή τόσο κοντά στη γιορτή της Κοίμησης της Παναγίας! (Συμπέρασμα: Πέθανε λοιπόν και θάφτηκε η μαντάμ. Να δούμε τώρα, αν σε τρεις μέρες θα έχουμε και τη δική της θαυματουργική Μετάσταση… Αν θα βγει από τον τάφο, έτσι αεράτη με αυτό το σεντόνι –φωτο!)

Διαβάζω: 
Με λόγια του πνευματικού της, ο επικήδειος στη Ζωή Λάσκαρη.
Στον ναό εκφώνησε έναν συγκινητικό επικήδειο ο σύζυγος της Ζωής Λάσκαρη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος ξεκίνησε μνημονεύοντας ένα τετράστιχο ενός μοναχού στον οποίο πήγαινε η εκλιπούσα: 
«Παρακαλώ τους αγγέλους την έγνοια σου να έχουν, οι άγγελοι μου απάντησαν αγγέλους δεν προσέχουν». 
«Το στεφάνι που φορέσαμε μαζί πριν 41 χρόνια θα μείνει ζωντανό και φωτεινό. Δεν βρίσκεται άνθρωπος να σου μοιάζει. Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες από τη ζωή τις μέρες που εκοιμήθη και η Παναγία» τόνισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. 
ΠΗΓΗ: ekklisiaonline.gr
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ:
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι για να αποχαιρετίσει τη σπουδαία ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη.

Στον Άγιο Διονύσιο (Σκουφά -Κολονάκι) έχουν πάει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Απόστολος Γκλέτσος, η Νόνικα Γαληνέα, ο Αντώνης Λουδάρος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Βάνα Μπάρμπα, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Σταμάτης Φασουλής, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
ΠΗΓΗ: epilekta.com
ΣΧΕΤΙΚΑ: 
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Τι θεό λάτρευε τελικά, η μακαρίτισσα (από προχθές) θεατρίνα, Ζωή Λάσκαρη;


Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017 

Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη! Ζωή Λάσκαρη: Έφυγε στα 73 της! Γεννήθηκε, 12 Δεκεμβρίου 1944, και πέθανε χθες... 18 Αυγούστου 2017. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή (η Ζωΐτσα, τότε) Κουρούκλη! Μαθήτρια βέβαια, και της ελληνογαλλικής σχολής καλογραιών Καλαμαρί, του παπικού τάγματος των Αδελφών του Ελέους. Αιωνία η μνήμη της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: