Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Χαμός γίνεται τις μέρες αυτές. Ψευτo-Θεούσοι και ψευτο-θεούσες, θρησκόληπτοι –χριστιανο-φασίστες χριστιανο-Ταλιμπάν, παπάδες και δεσποτάδες ακροδεξιοί… Μαδάνε δημόσια τις όποιες τρίχες τους (φανερές και απόκρυφες) από αγανάκτηση, και χτυπούν και τρίβουν σαν πιπέρι κάτω στο πάτωμα τον ποπό τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διαδίδοντας σε κηρύγματα σε ναούς, κατά την Παράκληση, και σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, ότι τάχα η κυβέρνηση κατάργησε την πρωινή προσευχή στα σχολεία (κάτι το εντελώς ψευδέστατο) και ότι θα καταργήσει και την έπαρση της σημαίας με τον εθνικό ύμνο, ενώ πουθενά σε σχολείο δεν γίνεται κάτι τέτοιο για να καταργηθεί! Η σημαία στα σχολεία, κυματίζει συνεχώς, όπως και σε όλα τα δημόσια κτήρια!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Nikos Ganos κοινοποίησε ένα σύνδεσμο…
Άρθρο της ιστοσελίδας «romfea.gr»
3 λεπτά πριν
Γράφτηκε από την mikrovalto.gr
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017
«Μύδρους» κατά πολιτικών και αυτοδιοικητικών εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της Ιεράς Παράκλησης στην Ι. Μονή Ζιδανίου την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 ενώπιον περιορισμένου ακροατηρίου προσκυνητών, μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας στο μοναστήρι.
Επικαλούμενος ότι «νομοθετούνε όλη την αθλιότητα» και την πληροφορία για την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία, ο σεβασμιώτατος -μεταξύ άλλων- κατακεραύνωσε:
«…Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς… Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση; Το ίδιο. Ελάχιστοι είναι σοβαροί άνθρωποι, αλλά δεν ακούγονται. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα…
…Με ενημέρωσαν ότι κυκλοφόρησε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία καταργείται η προσευχή από τα σχολεία. Και είναι η ίδια στάση από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν μιλάει κανείς, γιατί όλοι εκμαυλίζουν για ψήφους, αυτό είναι το μέλημά τους… Όπως προείπα, είναι κάποιοι που αγωνιούν και αγωνίζονται, αλλά χάνονται μέσα στη λάσπη, μέσα στην Κόπρο του Αυγείου…» .
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos

Panagiotis Michalopoulos
ΣΧΕΤΙΚΟ… Διαβάζω:
Διαψεύδεται ρητώς και κατηγορηματικώς το διαδιδόμενο (από χριστιανο-φασίστες –και άλλους ακροδεξιούς, στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από όλο σχεδόν το παπαδαριό στο facebook), το παρουσιαζόμενο λάθρα ως γεγονός ότι τάχα κόπηκε η πρωινή προσευχή στο προαύλιο του σχολείου, από τη νυν ηγεσία του υπ. Παιδείας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κόπηκε από το πρόγραμμα, αλλά ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 18 ότι…
«Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν».



https://www.facebook.com/nikos.ganos.587/posts/453077485085650

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
Τελικά οι αλλαγές στην Παιδεία που αναμένεται να προκαλέσουν ακόμα πολλές κόντρες στο πολιτικό πεδίο φαίνεται πως είναι αρκετές. Μετά τις κληρώσεις για τους σημαιοφόρους και το τέλος στην αναγραφή της διαγωγής, σταματάει και η έπαρση της σημαίας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου τα σχολεία θα ακολουθούν πλέον το τελετουργικό που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με το Π.Δ. Του κ. Γαβρόγλου ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».
Πρακτικά οι μικροί μαθητές δεν θα λένε το πρωί τον εθνικό ύμνο, ούτε έπαρση της σημαίας θα γίνεται καθώς αυτή θα μένει μόνιμα αναρτημένη στον ιστό, όπως σε όλα τα δημόσια κτήρια.
Η σημαία θα κατεβαίνει μόνο με απόφαση των διδασκόντων, κοινώς εάν υπάρχει κάποια φθορά. Ως τώρα προβλεπόταν να μένει η σημαία αναρτημένη όπως στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και επίσημη έπαρση της σημαίας με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, αλλά και στις εθνικές και τοπικές εορτές.
Πηγή: iefimerida.gr
http://www.philenews.com/eidiseis/ellada/article/420734/scholeia-telos-o-ethnikos-ymnos-kai-i-eparsi-tis-simaias

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
07/08/2017, 9:20
Σάλος με τον Μητροπολίτη Κοζάνης και το «βόθρο» της Βουλής
Τι φέρεται να είπε ο κ. Παύλος και πώς αντέδρασε ο Πρόεδρος της Βουλής

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζει την οργή του, τονίζοντας πως ήλπιζε πως θα υπάρξει διάψευση ή ανασκευή αυτών των δηλώσεων.

Αναλυτικά ο Νίκος Βούτσης αναφέρει:
«Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη, αναπαράχθηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μια κυριολεκτικά απίστευτη φερόμενη ως δήλωση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται η Βουλή ως «βόθρος» και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου ως «η κόπρος του Αυγεία».
Ήλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν. Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται από τους αρμόδιους πολιτειακούς και βέβαια θρησκευτικούς παράγοντες.
Επαναλαμβάνω, ελπίζω έστω και σήμερα οι εν λόγω δηλώσεις να διαψευστούν».

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2793466/.WYiDuPZBNZ8.facebook

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Giorgos Ftakas
(1 ώρα πριν)
Όλους τους ρασοφόρους (παπάδες/δεσποτάδες) έχει υποχρέωση η Πολιτεία να τους κόψει το μισθό (και το βήχα πολλούς απ΄αυτούς) ως κοσμικό κράτος. Δεν έχει καμιά ,μα καμιά υποχρέωση να τους τρέφει ως δημόσιους υπαλλήλους-πολύ περισσότερο τους δεσπότες που θεωρούνται ιερομόναχοι. Το πλέον εξοργιστικό είναι που πολλοί παπάδες διορίζονται ταυτόχρονα και ως θεολόγοι στα σχολεία αφού τελειώσουν το Ποιμαντικό-μια γελοία σχολή για μένα- κόκκινο πανί για τα παιδιά που τελειώνουν τη Θεολογική Σχολή και περιμένουν να διοριστούν. Έχουν γίνει επεισόδια στο παρελθόν γι΄αυτό το θέμα στη Θεσσαλονίκη.Αυτά είναι τριτοκοσμικά πράγματα.Όλοι αυτοί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό στις πλάτες των χιλιάδων ανέργων Ελλήνων. Αυτούς (παπάδες/δεσποτάδες) σε όλες τις χριστιανικές χώρες-ανεξαρτήτου δόγματος-τους αναλαμβάνει η Εκκλησία με την περιουσία της. Της δε Ελλαδικής Εκκλησίας η περιουσία είναι ανυπολόγιστη. Εννοώ εκτός από τεράστια, δεν γνωρίζουμε επακριβώς πόση και ποια.Δεν μιλάμε δε για τα αφορολόγητα παγκάρια και τα χιλιάδες τάματα το χρόνο.

Ο Παπαδιαμάντης πάντως ήταν υποψιασμένος για πολλά...
"...Υπέφωσκεν ήδη η πρωία της πρωτοχρονιάς, και ο Άγγελος δια να παρηγορηθῇ, εισῆλθεν εις μίαν εκκλησίαν. Αμέσως πλησίον της θύρας είδεν ανθρώπους να μετρούν νομίσματα, μόνον πως δεν είχον παιγνιόχαρτα εις τας χείρας· και εις το βάθος, αντίκρυσεν ένα άνθρωπον χρυσοστόλιστον και μιτροφοροῦντα ως Μήδον σατράπην της εποχής του Δαρείου, ποιοῦντα διαφόρους ακκισμούς και επιτηδευμένας κινήσεις. Δεξιά και αριστερά άλλοι μερικοί έψαλλον με πεπλασμένας φωνάς: Τον Δεσπότην και αρχιερέα!"
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ "Τα πτερόεντα δώρα" (1907)
https://www.facebook.com/giorgos.ftakas/posts/1533572706704040