Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Καλημέρα σας, καλοί μου φίλοι -και φίλες, τόσο στο ιστολόγιο «χαίρετε», όσο και στο facebook! Καλή Πέμπτη -δροσερή, όπως δείχνει από το πρωί! (Εντός, σας έχω και μια ακόμα ανθοδέσμη, αυτήν με τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλοκ, οι οποίες είναι…) Χαίρετε! :D

Ρωτώ τον θεσσαλονικιό φίλο μου -στο facebook, τον ψάλτη κ. Στέλιο Ζαχαρίου: Ποιος και πότε ανακάλυψε την ψαλτική; Ποια η σκοπιμότητα της; Γιατί να τραγουδάμε τα κείμενα αντί να τα εκφωνούμε διαβάζοντας τα, απλά; Πώς ήταν οι ιερές ακολουθίες στην πρώτη Εκκλησία, στην αποστολική Εκκλησία, στην διωκόμενη Εκκλησία των κατακομβών; Υπήρχαν και τότε ψάλτες, και μάλιστα επαγγελματίες; Υπήρχαν και τότε ιερείς μισθοφόροι; Υπήρχαν κεριά, λιβάνια, και καντήλια, με λατρευτικό χαρακτήρα; Πλήρωναν οι πιστοί για τα μυστήρια;


Ο εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε... «Εάν επιμείνω να κατανοήσω τον λόγο που "διδάσκεται" ως δήθεν Ορθόδοξη πράξη ότι είναι "υποχρεωτική" πράξις ευσεβείας να ανάψεις κεράκι πριν να εισέλθεις στον Ναό για να εκκλησιαστείς, η μοναδική απάντηση που δίνω, είναι ... το παγκάρι! Θρησκεία που εξυπηρετεί το παγκάρι, τους τύπους, σε βάρος της υγιαίνουσας διδασκαλίας.»


Οπαδός της κιναιδικής βουδιστικής λατρείας (κεριά, λιβάνια, καντήλια, κλπ)… Αλλά και χρήστης του βουντού, ο άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης; Εμφανίστηκε λέει επανειλημμένα στον καντηλανάφτη του ναού του, εκεί που είναι το λείψανο του, και του είπε -αγριεμένος, να μη σβήνει πρόωρα τα κεριά (αυτά τα βουδιστικά) αλλά να τα αφήνει να καίγονται μαζί με τις αμαρτίες αυτών που τα ανάβουν! Βουντού!


Η Μαρία, μοιάζει να λέει: «Όϊ -όϊ, μάναμ! Όϊ -όϊ, μάναμ!» (σ.σ.: Και βέβαια, δεν θα αναφέρεται σε καμιά τάχα «αγία Άννα», κάποιου απόκρυφου –ψευδεπίγραφου – πλαστού, απαράδεκτου για την Εκκλησία ευαγγελίου.)


Ποια Ρουβίτσα της εκκλησίας, και ποιος θεούσος γκέι, θα αντιστεκόταν, και δεν θα έσπευδε με τα τέσσερα να πιστέψει σε μια τέτοια θρησκεία τύπου… Conchita Wurst; Με έναν τέτοιον Αρχηγό –όπως μοστράρεται στις αγιογραφίες; Σαν αμφί δηλαδή, σαν θηλυπρεπής –γυναικωτός, αλλά και αργιο-Φλώρος μαζί… Σαν Αρχηγός, με τα όλα του… Με τα μακριά του τα χρυσά μαλλιά και τις μπούκλες του, με το γενάκι του το φορμαρισμένο –του κομμωτηρίου, με το διακριτικό του το κωλοδάχτυλο, και με το φόρεμα του αυτό το τόσο φαντεζί… Ε;


Η αγιογράφηση, μιας «Ορθόδοξης» Τσιρκο-λο-κατάστασης: Προσέξτε πώς γίνεται το καταπληκτικό τρικ, και με ποια μυστική κίνηση δάχτυλων Του -ο Μεγάλος Μάγος, καταφέρνει να κάνει να πετάγεται μέσα από το μαγικό καπέλο, το… Περιστέρι! Δοξάστε Τον!


Ποιος είναι ο γέροντας, από πάνω; Ο Δίας, που γονιμοποίει την «Δανάη» - Παναγία, με την χρυσή βροχή του;


Τα μάθατε τα τελευταία εκκλησιαστικά νέα; Λοιπόν, κάποιος ιταλός παπικός καθηγητής ζεσταινόταν, και είπε να πάει στο άγιο όρος να δροσιστεί… Ήταν και να διοριστεί και σε μια μητρόπολη. Τον πιάνει λοιπόν εκεί ο προϊστάμενος του μητροπολίτης, και τον βαφτίζει επί τόπου και πλακατζίδικα – «ορθόδοξα», στο μοναστήρι της Παναγίας της Πορτιέρισσας. Το καψόνι ήταν, ότι κατούρησε μέσα στη μίτρα του ο Δεσπότης, λες και ήταν καθίκι, και περίελουσε με αυτό τον παπικό. Μετά, του φόρεσε μια κομπινεζόν και τον έστειλε στη θάλασσα, για να ξεπλυθεί! Του πούστη, ρε φίλε! Τέτοιο βάφτισμα, δεν ξανάγινε στο άγιο βουνό!


Σχολιάζω: Ναι, συμφωνώ πάτερ! Καλό είναι να βαπτίζοντα τα μωρά. Είναι μια ευκαιρία για ένα -χαβαλέ, παιδικό πάρτι. Ο ναός, γίνεται οίκος ένοχης ανοχής και οι σιμωνιακοί παπάδες του μαμωνά, βγάζουν πολλά χρήματα από όλην αυτήν την καρναβαλική παράσταση. Οι δε γυναίκες (νουνά, μαμά, καλεσμένες), παρευρίσκονται στο «μυστήριο», όλες μέσα στην τρελή χαρά… Έξω τα μπούτια, με τα σουπερ μίνι τους… Με έξω όλη την πλάτη -μέχρι και τον μισό πισινό… Και με τα τροφαντά βυζιά τους, σε κοινή θέα. Τι το πιο θεάρεστο, τι το πιο ευχάριστο;


Το facebook σήμερα –με μήνυμα του, μου υπενθυμίζει όλα τα σχόλια (και τα 38) που έκανα -στη σελίδα μου εκεί, πέρσι τέτοια μέρα (24/7).


Ρώτησα κάτι θεολογικό και κάτι λειτουργικό, χθες το απομεσήμερο στις 3:45 μ.μ. σχολιάζοντας μια εορταστική ανάρτηση του (έκοβε και την τούρτα του), τον ιερέα (έκανε παπάς, και, στο Νταρ ες Σαλααμ;) και χρήστη του facebook, τον «Fotios Chatziantoniou». Αλλά αυτής ο ίδιος -ο... "φίλος" μου, μέχρι απόψε το βράδυ (24/7/2017 8:45 μμ), δεν μου έχει ακόμα απαντήσει!


Ο Panagiotis Michalopoulos σχολίασε (πριν από 5 λεπτά) τη φωτογραφία του χρήστη «Αδογμάτιστα Κωλόπαιδα»… Και στη συνέχεια, έκανε αναφορά για τη σελίδα –στο facebook, και την μπλόκαρε κιόλας!


Φαίνεται ότι οι "Τρεις Ιεράρχες", είναι τελικά… τέσσερεις! Αυτό γίνεται, αν υπολογίσουμε ότι υπάρχουν δυο… Χρυσόστομοι. Αν δηλαδή, δίπλα στον μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας μας, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, βάλουμε και τον επίσης μεγάλο Πατέρα, έναν σύγχρονο μας, τον Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα του μητροπολιτικού ναού της Αθήνας, τον όνομα και πράγμα "Χρυσόστομο", τον και με το όνομα και με την χάρη "Χρυσόστομο"… Τον σεβαστό μας π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου!.. Άξιος!


«Καλή Ανάσταση», και… «κακή ανάσταση»!


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο, κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο μπλογκ «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: