Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ο αδελφός Πανίκος (φωτο), έκανε μια ανάρτηση, και άρχισε να λέει για τον Αδάμ και την Εύα, για τον παράδεισο, και περί αμαρτίας. Έτσι κάνουν όλοι οι ιεροκήρυκες: Παίρνουν μια φράση από την Αγία Γραφή και λένε τα δικά τους για συμπλήρωμα… Μπήκα λοιπόν κι εγώ στη συζήτηση … Αλλά ο φίλος κ. Πανίκος με μάλωσε… ότι τάχα κάπου κάνω λάθος, με διόρθωσε τάχα, και με συμβούλεψε να διαβάσω καλύτερα ένα συγκεκριμένο εδάφιο, σχετικό με το πού βρήκε γυναίκα ο Κάιν. Εγώ το διάβασα, και επανήλθα στη συζήτηση πλήρως δικαιωμένος… Και τότε ο αδελφός, άλλαξε τροπάριο, και μου είπε ότι εγώ δεν πρέπει να δίνω ερμηνείες (μόνον αυτός μπορεί;) και ότι ο λόγος του θεού δεν είναι συζητήσιμος (μόνον αυτός θα τον συζητάει;). Χα!

Panikos Nicolaou
Panagiotis Michalopoulos 
Φαίνεται Maroulla Shiakallis, ότι αυτό (το να αυξάνονται και να πληθύνονται) ο θεός, το είπε στους πρωτοπλάστους. Και ότι ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν πρωτόπλαστοι, αλλά το πρώτο ζευγάρι που θέλησε να θεωθεί και έτσι μπήκε στον Παράδεισο. Μετά την εκδίωξη τους, γέννησαν δυο παιδιά, από τα οποία το ένα σκότωσε το άλλο. Ο φονιάς, έφυγε αμέσως από το πατρικό σπίτι και πήγε κάπου μακριά, και εκεί… βρήκε γυναίκα και παντρεύτηκε! Πώς θα έβρισκε γυναίκα, αν αυτός και η οικογένεια του ήταν οι μόνοι πάνω στη γη;
Panikos Nicolaou 

ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΒΡΗΚΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ "ΕΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΙΣΕ ΥΙΟ". ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
Panagiotis Michalopoulos  

Από πού την πήρε μαζί του;
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ ότι ο Αδάμ και η Εύα, είχαν μόνο δυο παλληκάρια εργαζόμενα, δυο γιους, τον ένα κτηνοτρόφο και τον άλλον γεωργό. Δεν είχαν άλλα παιδιά, ούτε αγόρια ούτε κορίτσια!
Διαβάζω:
«Ἀδὰμ δὲ ἔγνω Εὔαν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ συλλαβοῦσα ἔτεκε τὸν Κάϊν καὶ εἶπεν· ἐκτησάμην ἄνθρωπον διά τοῦ Θεοῦ. (Γεν. 4,1)
«καὶ προσέθηκε τεκεῖν τὸ ἀδελφὸν αὐτοῦ, τὸν Ἄβελ. καὶ ἐγένετο Ἄβελ ποιμὴν προβάτων, Κάϊν δὲ ἦν ἐργαζόμενος τὴν γῆν. (Γεν. 4,2)
Panagiotis Michalopoulos 

Και αφού δεν ήταν πρωτόπλαστοι οι γονείς του, φεύγει ο Κάιν από το πατρικό, και πάει σε μια άλλη περιοχή, στην (κατέναντι της Εδέμ) στη «γη Ναὶδ»… Εκεί, που δεν κατοικούσαν άνθρωποι του θεού σαν τον Αδάμ και την Εύα (που είχαν και την πείρα του Παραδείσου), αλλά άλλου είδους άνθρωποι!
Διαβάζω:
«ἐξῆλθε δὲ Κάϊν ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ καὶ ᾤκησεν ἐν γῇ Ναὶδ κατέναντι Ἐδέμ.» (Γεν. 4,16)
Panagiotis Michalopoulos 

Μέχρι τότε λοιπόν ο Κάιν, δεν είχε άλλο τρόπο να βρει γυναίκα, αφού στην οικογένεια του δεν είχε καμία αδελφή, παρά μόνο τη μάνα του και τον πατέρα του ζωντανούς, και έναν αδελφό στο χώμα, σκοτωμένο από το χέρι του… Πάει λοιπόν εκεί στην εξορία του, και με την ευκαιρία βρίσκει εκεί, και, γυναίκα… Δεν την πήρε εκεί μαζί του από πουθενά αλλού όπως λένε κάποιοι, υπονοώντας κάποια υπάρχουσα τάχα αδελφή του. Την βρήκε εκεί, και την «γνώρισε» -σεξουαλικά δηλαδή, και έκανε οικογένεια με αυτήν… Από την άλλη, έχουμε μια παράλληλη πληθυσμιακή αύξηση, και από την πλευρά του Αδάμ και της Εύας… Οι οποίοι μετά τον Σήθ, το πρώτο τους παιδί μετά το φονικό…
Διαβάζω:
«ἐγένοντο δὲ αἱ ἡμέραι τοῦ Ἀδάμ, ἃς ἔζησε μετά τὸ γεννῆσαι αὐτὸν τὸν Σήθ, ἔτη ἑπτακόσια, καὶ ἐγέννησεν υἱοὺς καὶ θυγατέρας.» (Γεν. 5,4)
Maroulla Shiakallis 

Και διερωτωμε εις τι θα μας ωφελεσει αν πιστευουμε αν υπηρχαν η οχι ανθρωποι πριν τον Αδαμ?Εχει να καμει αυτο με την σωτηρια της ψυχης μας.Δεν προκειται να σωθουμε αν πιστευουμε αν υπηρχαν ανθρωποι η οχι πριν τον Αδαμ.Θα σωθουμε μονο αν μετανοησουμε και δεχθουμε Τον Χριστο ως ατομικο μας Σωτηρα.Ολα τα αλλα ειναι για να δειχαζουν τον κοσμο
Panagiotis Michalopoulos 

Μας ωφελεί αγαπητή Μαρούλα, το να πιστεύουμε ότι ο λόγος του θεού είναι λόγος αληθινός. Ο ίδιος ο θεός, είναι θεός αληθινός. Δεν θα πιστεύαμε ποτέ -εν γνώση μας, σε ένα ψέμα. Και η αγία γραφή, είναι ο λόγος του θεού. Και η πίστη μας, μας λέει ότι πρέπει να ερευνούμε τις γραφές.
Διαφορετικά, αν ακούμε μόνο τον κάθε αγράμματο παπά και τον κάθε βλαμμένο καλόγερο, και πιστεύουμε στα τύφλα, τότε πάμε στην άλλη φράση του Κυρίου μας, στο ρητό που λέει: «ἄφετε αὐτούς· ὁδηγοί εἰσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται.» (Ματθαίος 15 : 14)

Panagiotis Michalopoulos 
Και το ψέμα αγαπητή Μαρούλα, δεν είναι του θεού αλλά του Διαβόλου. Και ο Χριστός είπε ότι ήρθε να βάλει φωτιά και μαχαίρι, και να διχάσει. Δεν μπορούμε λοιπόν να εργαζόμαστε σε δυο Κύριους, και στον Χριστό και στο Μαμωνά της παπαδικής εκκλησίας.
Η αλήθεια αγαπητή Μαρούλα ελευθερώνει, αλλά και αποστομώνει.
Αποστομώνει όσους μας εμπαίζουν, λέγοντας μας ότι πιστεύουμε σε ένα παραμύθι, στην αγία γραφή που είναι όλη ένας μύθος, ένα ψέμα, μας λένε! Ότι δεν μπορεί να είναι ένα ζευγάρι στον παράδεισο –μας λένε, και ο θεός (ο τρελότερος όπως τον αγιογραφούμε) να τους λέει από τη μια να αυξάνονται και να πληθύνονται, και παράλληλα να τους απαγορεύει το σεξ μέσα στον παράδεισο…
Panagiotis Michalopoulos 

Και βλέπουμε ότι τότε αυτοί (οι πρωτόπλαστοι τάχα) βγαίνουν από εκεί (έτσι όπως βγήκαν) και κάνουν σεξ, έξω… Βλέπουμε ότι και μετά τον φόνο του Άβελ από τον πρωτότοκο, τον Κάιν τον αδελφό του, πάει ο φονιάς πιο πέρα, σε μια άλλη πόλη (μα καλά, δεν ήταν πρωτόπλαστοι οι γονείς του;) και βρίσκει γυναίκα και παντρεύεται, και κάνει εκεί και δική του πόλη!
Και αυτό το κάζο αγαπητή Μαρούλα, δηλαδή το να μας εμπαίζουν –να μας περιγελούν –να μας ξεφωνίζουν οι άπιστοι, έχει να κάνει και με τη σωτηρία της ψυχής μας!
Διότι αν είμαστε αδύνατοι στην πίστη, αν δεν ερευνούμε και δεν μελετάμε τον λόγο του θεού, τότε μπορεί να κλονιστούμε, να σκανδαλιστούμε, και στο τέλος να παραδεχτούμε ότι είμαστε σε λάθος πίστη, και να τα βροντήσουμε όλα κάτω και να σηκωθούμε να φύγουμε! Κατάλαβες Μαρούλα μου;
Panikos Nicolaou 

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ. 
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ… […] 
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΟΣ. Η ΤΟΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Η ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩΜΕΝ.
Panagiotis Michalopoulos 

Όσο για την κρητική που λέτε ότι κάνω, την σχετική με τους πρωτόπλαστους, δεν είναι κρητική στο λόγο του θεού, αλλά στα λόγια των απανταχού της Ελλάδας χριστιανο-φασιστών, οι οποίοι επιμένουν -καλά και ντε, ότι αυτοί οι δυο -στον παράδεισο, ήταν πράγματι οι πρωτόπλαστοι!
Το παραδέχονται αυτό, και οι ίδιοι: Το κάνουμε λένε, διότι αν πούμε ότι υπήρχαν άνθρωποι πιο πριν, θα είναι σαν να παραδεχόμαστε τους άπιστους που λένε ότι ο άνθρωπος είναι προϊόν εξέλιξης και ότι μπορεί να έχει κοινό απόγονο με τον πίθηκο! Εμείς λοιπόν –λένε, δεν συμφωνούμε με τους αριστερούς, με τους επιστήμονες, με τους άθεους, για αυτήν την εξέλιξη! Δεν συμφωνούμε ούτε και με την αγία γραφή, και γι αυτό και την πηδάμε, την παρακάμπτουμε, την διαστρέφουμε, και λέμε τα δικά μας, ότι δηλαδή ο Αδάμ και η Εύα είναι… πρωτόπλαστοι! Άλλωστε –λένε οι χριστιανο-φασίστες, ακόμα και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ήταν αντίθετοι με την επιστήμη, και έλεγαν ότι ο θεός έκανε πρώτα τη γη, και μετά τον Ήλιο το φεγγάρι και τα άλλα αστέρια…. Και η αδελφή μας, λένε, η παπική Εκκλησία με την οποίαν ο οικουμενικός μας πατριάρχης χαμουρεύεται συνέχεια, έχει καταδικάσει και τον επιστήμονα Γαλιλαίο που τόλμησε να υποστηρίξει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και όχι ο ήλιος γύρω από την γη! Χα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: