Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Μαρούλα: «Και διερωτωμε εις τι θα μας ωφελεσει αν πιστευουμε αν υπηρχαν η οχι ανθρωποι πριν τον Αδαμ? Εχει να καμει αυτο με την σωτηρια της ψυχης μας?»

Maroulla Shiakallis 
(35 λεπτά πριν)
 Και διερωτωμε εις τι θα μας ωφελεσει αν πιστευουμε αν υπηρχαν η οχι ανθρωποι πριν τον Αδαμ?
Εχει να καμει αυτο με την σωτηρια της ψυχης μας?
Δεν προκειται να σωθουμε αν πιστευουμε αν υπηρχαν ανθρωποι η οχι πριν τον Αδαμ.
Θα σωθουμε μονο αν μετανοησουμε και δεχθουμε Τον Χριστο ως ατομικο μας Σωτηρα.
Ολα τα αλλα ειναι για να δειχαζουν τον κοσμο
Panagiotis Michalopoulos 
Μας ωφελεί αγαπητή Μαρούλα, το να πιστεύουμε ότι ο λόγος του θεού είναι λόγος αληθινός. Ο ίδιος ο θεός, είναι θεός αληθινός. Δεν θα πιστεύαμε ποτέ -εν γνώση μας, σε ένα ψέμα. Και η αγία γραφή, είναι ο λόγος του θεού. Και η πίστη μας, μας λέει ότι πρέπει να ερευνούμε τις γραφές.
Διαφορετικά, αν ακούμε μόνο τον κάθε αγράμματο παπά και τον κάθε βλαμμένο καλόγερο, και πιστεύουμε στα τυφλά, τότε πάμε στην άλλη φράση του Κυρίου μας, στο ρητό που λέει: «ἄφετε αὐτούς· ὁδηγοί εἰσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται.» (Ματθαίος 15 : 14)
Panagiotis Michalopoulos 

Και το ψέμα αγαπητή Μαρούλα, δεν είναι του θεού αλλά του Διαβόλου. Και ο Χριστός είπε ότι ήρθε να βάλει φωτιά και μαχαίρι, και να διχάσει. Δεν μπορούμε λοιπόν να εργαζόμαστε σε δυο Κύριους, και στον Χριστό και στο Μαμωνά της παπαδικής εκκλησίας.
Η αλήθεια αγαπητή Μαρούλα ελευθερώνει, αλλά και αποστομώνει.
Αποστομώνει όσους μας εμπαίζουν, λέγοντας μας ότι πιστεύουμε σε ένα παραμύθι, στην αγία γραφή που είναι όλη ένας μύθος, ένα ψέμα, μας λένε! Ότι δεν μπορεί να είναι ένα ζευγάρι στον παράδεισο –μας λένε, και ο θεός (ο τρελότερος όπως τον αγιογραφούμε) να τους λέει από τη μια να αυξάνονται και να πληθύνονται, και παράλληλα να τους απαγορεύει το σεξ μέσα στον παράδεισο…
Panagiotis Michalopoulos 

Και βλέπουμε ότι τότε αυτοί (οι πρωτόπλαστοι τάχα) βγαίνουν από εκεί (έτσι όπως βγήκαν) και κάνουν σεξ, έξω… 
Βλέπουμε ότι και μετά τον φόνο του Άβελ από τον πρωτότοκο, τον Κάιν τον αδελφό του, πάει ο φονιάς πιο πέρα, σε μια άλλη πόλη (μα καλά, δεν ήταν πρωτόπλαστοι οι γονείς του;) και βρίσκει γυναίκα και παντρεύεται, και κάνει εκεί και δική του πόλη!
Και αυτό το κάζο αγαπητή Μαρούλα, δηλαδή το να μας εμπαίζουν –να μας περιγελούν –να μας ξεφωνίζουν οι άπιστοι, έχει να κάνει και με τη σωτηρία της ψυχής μας!
Διότι αν είμαστε αδύνατοι στην πίστη, αν δεν ερευνούμε και δεν μελετάμε τον λόγο του θεού, τότε μπορεί να κλονιστούμε, να σκανδαλιστούμε, και στο τέλος να παραδεχτούμε ότι είμαστε σε λάθος πίστη, και να τα βροντήσουμε όλα κάτω και να σηκωθούμε να φύγουμε! Κατάλαβες Μαρούλα μου;
https://www.facebook.com/panikos.nicolaou.3/posts/259166044565069

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Αδάμ και Εύα: Ήταν άραγε αυτοί οι λεγόμενοι «Πρωτόπλαστοι», όπως λανθασμένα διδάσκουν οι παπάδες… Ή μήπως ήταν (το και πιθανότερο) οι τελευταίοι αληθινοί άνθρωποι εκείνης της ταραγμένης εποχής… Ενός κόσμου που εξελισσόταν σε κόσμο ανθρωποειδών τεράτων… Μεταλλαζόμενων συνεχώς -από το κακό προς το χειρότερο, τόσο στη μορφή όσο και στην ψυχή;


Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Ο αδελφός Panikos Nicolaou, σε μια συζήτηση που είχαμε αρχίσει από χθες, μου απάντησε σήμερα το πρωί με ένα σχόλιο του, και θέλοντας να υποστηρίξει ότι ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο ήταν οι πρωτόπλαστοι, μου συνέστησε να διαβάσω καλύτερα τη Γραφή, για να δω ότι ο Κάιν δεν «βρήκε» γυναίκα άλλη εκεί στην εξορία του μετά το φόνο του αδελφού του –όπως υποστήριζα εγώ για να δείξω ότι υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι πριν τον Αδάμ, αλλά εκεί απλά την «γνώρισε» και σεξουαλικά, την παντρεύτηκε δηλαδή, και την είχε φέρει μαζί του από το σπίτι του! Από το πρωί λοιπόν διαβάζω τα σχετικά κεφάλαια, και όλα τα σχόλια μου (και τα 18) τα δημοσίευσα με δόσεις στη σελίδα μου στο facebook. Προσεχώς, θα τα αναρτήσω σαν μια ενότητα, και στο ιστολόγιο. Προς το παρόν, αναρτώ στο μπλογκ τα προκαταρτικά από τη σελίδα του αδελφού.


Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017 

Panagiotis Michalopoulos, προς Panikos Nicolaou, στο θέμα αν ήταν οι πρώτοι στον κόσμο, ο Αδάμ και η Εύα (2 ώρες πριν): «Ως προς αυτό δε που λέτε, ότι «δι᾿ ἑνὸς ἀνθρώπου ἡ ἁμαρτία εἰς τὸν κόσμον εἰσῆλθε», έχω ακόμα να παρατηρήσω και το έξης: Ποιος ήταν ο «ένας άνθρωπος»; Ο Αδάμ; Μα η Εύα αμάρτησε πρώτη, διότι αυτή ήταν που παρασύρθηκε από το φίδι. Δηλαδή τι; Δεν την θεωρεί και την Εύα ως άνθρωπο, η Αγία Γραφή; Ήταν μόνο μια βοηθός του Αδάμ; Μια Φιλιππινέζα του, για να του πλένει τα σώβρακα, μια δούλα χωρίς καμιά ευθύνη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: