Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Καλημέρα! Καλή Κυριακή! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ «χαίρετε», ήταν…)

Μάρα Μεϊμαρίδη: Δεν μοιάζει με μάγισσα, ρε παιδιά!


Εκκλησία Κύπρου - Σύγχρονες αγιογραφίες: Ο πρεσβύτερος πατήρ Φοίβος Παναγιώτου, και η πρεσβυτέρα του.


Ιερά πρόσωπα, και ζώα: 1. Εκτός από το αλογάκι της Παναγίτσας… 2. έχουμε και τον δράκο του αγίου Γεωργίου… 3. έχουμε και τον ιπτάμενο δεινόσαυρο (φωτο), σε ρόλο προϊστορικού αγγέλου, ταχείας μεταφοράς αρχαίων ιερών προσώπων!


Μοιάζει με νύφη -με τον νυμφίο της, σε πολιτικό γάμο, αλλά δεν είναι. Είναι η καθηγήτρια Φιλολογίας κ. Μαρίνα Σταυράκη (εργάζεται στην Μέση Εκπαίδευση), με τον σύζυγο της τον κ. Γιώργο Πατούλη (πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και Δήμαρχο Αμαρουσίου) που παρευρίσκονται σε κοινωνική εκδήλωση.


Εναλλακτική μορφή πονηρής ευλογίας: Από το νόημα με το κωλοδάχτυλο, στο σήμα με την ευλογημένη σούφρα!


Του αγίου Μνημονίου σήμερα (Επισκόπου Κύπρου), και οι γνωστές ως «παπαδοπουτάνες» της συγκυβέρνησης, γιορτάζουν για τη νέα δόση που εξασφαλίσαμε πάλι, από το Eurogroup. Έτσι (αυτές οι παπαδοπουτάνες), ανάρτησαν στο διαδίκτυο, αντί για την εικόνα του αγίου... 1. Αυτές που θα έριχναν πέρσι την κυβέρνηση αν το ζητούσε η Εκκλησία για το θέμα των θρησκευτικών, και έφαγαν μάλιστα και τον υπουργό Νίκο Φίλη… 2. Αυτές οι παπαδοπουτάνες του Τσίπρα, που μας φέρνουν το άγιο φως, και τα παπικά κόκαλα («αγίας Βαρβάρας» και «αγίας Ελένης») από τη Βενετία… 3. Αυτές λοιπόν, ανέβασαν στο Twitter, αισχρές εικόνες, με μια γραβάτα πορνό (του Τσίπρα;) με ζωγραφισμένα επάνω της, ένα σωρό από αντρικά μόρια! 4. Ερώτηση: Τι συμβολισμό έχουν αυτά; Ότι αυτά ακριβώς πήραν τελικά, από την τόσο μακρά διαπραγμάτευση;


Ύμνοι και Άσματα: Εχθές αργά, στο μπαρ «Το Ναυάγιο», βρέθηκα να τα πίνω με έναν άγιο…


Τηλεπαιχνίδι –μαγική εικόνα –κουίζ –«βρες το, και πάρ’το»… Θέμα: Πού είναι ο δράκος; 1. Στην τρύπα στον βράχο, και δεν τον σκότωσε ακόμα ο άγιος; 2. Στο νεκροτομείο της πόλης, όπου ο άγιος ελευθέρωσε τη βασιλοπούλα; 3. Κάπου αλλού, και πού;


Σκηνή σοκ, από το ιαπωνικό φιλμ «η αυτοκρατορία των αισθήσεων», λογοκριμένη και τροποποιημένη προς το πιο ορθόδοξο: Η Γκέισα, ευνουχίζει τον εραστή της -πάνω στην ερωτική πράξη (αυτή καβάλα, από πάνω του), για να διατηρήσει το πέος του -σε στύση, για τη συλλογή της!


Ο τραγουδιστής Γιώργος Μαρίνος, προφητεύει τον… γέροντα Παΐσιο, στο σουξέ: «Αχ, έλα τράβα μου μία…» (φωτογραφία)!


«Δημοπρατήριο, και Γιουσουρούμι» (Στροφή, από το παλιό ρεμπέτικο με τίτλο: «Εντάξει!») Ρεφραίν: «Όλοι οι παλαβοί είναι απέξω, και οι γνωστικοί μεσ’το Δαφνί!»


Προσκυνώντας εδώ, την εικόνα με το θαύμα -στο γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας… Σε τι ακριβώς εστιαζόμαστε για να σπασθούμε καλύτερα; 1. Στο κανάτι με το νερό; 2. Στα κιούπια με το νέο κρασί; 3. Στο κωλοδάχτυλο ευλογίας, της μετατροπής του νερού σε κρασί; 4. Στην μαντάμ στο βάθος που μανιπουλάρει το γιο της, στο να κάνει ένα θαύμα, ώστε να έχει αυτή μετά, να καυχάται;


Έχω να σας κάνω μια ερώτηση, θεολογικής και ηθικής κρίσεως: Πρέπει να κουρεύονται οι μοναχοί, οι νέοι κυρίως… Ώστε, ούτε να μοιάζουν με την (Conchita Wurst) Κοντσίτα… Αλλά ούτε και να πέφτουν -τόσο πολύ εύκολα, θύματα σεξουαλικών ορέξεων -των γεροντότερων μοναχών του κοινοβίου τους, ή και του γέροντα τους ιδίως, τον οποίον και πολλαπλώς υπηρετούν από αμούστακα παιδιά ακόμα;


Με βάση λοιπόν, τα παπικά πρότυπα αγιογράφησης... Διαπιστώνουμε ότι: 1. Είχε βγει το νέο φεγγάρι την ώρα του Ευαγγελισμού, η οποία έγινε στην ταράτσα του σπιτιού της Μαρίας. 2. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ήταν ένας πανύψηλος θηλυπρεπής τύπος, με χοντρή μακριά κοτσίδα -αλογοουρά. 3. Η ευαγγελιζομένη κοπέλα, έπεσε γονατιστή στα πόδια του αγγέλου, και επικύρωσε έτσι το δόγμα ότι το στήθος της ήταν κάτι προς το πιο πολύ μυτερό -παρά στρογγυλό, αποτρέποντας έτσι κάθε μελλοντική έριδα και γι αυτό το θέμα.


15 Ιουνίου 2017…. Μια ακόμα ιστορική ημερομηνία: Αναχωρεί σήμερα, με τιμές αρχηγού κράτους -όπως επίσης και όταν ήρθε στις 13 Μαΐου 2017, το παπικό άγαλμα της αγίας Ελένης! Ας πάει στον αγύριστο!


Ο ιερέας π. Ιωάννης Ξενιτίδης, παρουσιάζει τη «ρεμπέτικη βραδιά χορωδίας», του «Μουσικοπολιτιστικού Συλλόγου, Ευκαρπίας Κιλκίς».


Ο Χριστός, στον Άδη… Ανέστησε, και, την Παναγία;


Ο παπα-Νικολής λοιπόν, ο κ. Καρπαθάκης… Με την ιδιότητα τού εκπροσώπου τού Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου… Δεν άντεξε… Πέταξε το καλυμμαύκι του και το ράσο του, και έμεινε με την εσωτερική μαύρη κομπινεζόν του… Και άρχισε να χοροπηδά, σαν Κρητικό κατσίκι…


Σήμερα, το απομεσήμερο, ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6.3 ρίχτερ τη νήσο Λέσβο! Ένα ολόκληρο χωριό κοντά στο Πλωμάρι, η Βρισά, ισοπεδώθηκε! Βράχοι τόνων έπεσαν από το βουνό στους δρόμους! Συμπέρασμα: Ο αρχαίος αυτός θεός, δεν ξορκίστηκε από το σκιάχτρο του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο! Ερωτήσεις: 1. Άραγε θα χτυπήσει μετά, και, στο Αιγάλεω ή εκεί θα τον αποτρέψει το παπικό άγαλμα της αγίας Ελένης; 2. Ή και στην Τήνο, εκεί όπου και η εικόνα του Ευαγγελισμού –αυτή με τον κρίνο που γκαστρώνει; Θα τον διώξει μήπως από εκεί αυτό το ιπτάμενο ζώο, το περιστέρι της Μεγαλόχαρης; Επίλογος: Στο μεταξύ, λίγο πριν από τον σεισμό, ο κ. Τσίπρας έλεγε στον συνομιλητή του (τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ), ότι εμείς οι έλληνες έχουμε την εύνοια των… θεών! Χα!


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ; ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΦΟΥΦΟΥΤΟ;


Φωτο προφίλ: «Μνήσθητι μου Κύριε, όταν έλθης εις…» (η συνέχεια είναι κομμένη)


Η συλλογή, έχει ένα λάθος. Πριν λίγα χρόνια, οι Κερκυραίοι, ζήτησαν σαν δώρο από τον πάπα των παπικών, μια παντόφλα του αγίου Σπυρίδωνα. Αλλά επειδή εκεί στη Βενετία δεν είχαν τότε καμιά τέτοια πρόχειρη (η σχετική βιοτεχνία απεργούσε τις μέρες αυτές), μας έστειλαν εναλλακτικά, ένα από τα πολλά δεξιά χέρια του αγίου –που τους περίσσευαν, από την τεράστια σαβούρα λειψάνων των υπογείων του Βατικανού. Η επιγραφή όμως, μας έμεινε και μιλάει για παντόφλα! Λάθος! (όπως λάθος είναι και το τοπικό γνωμικό: «Κεφαλονίτης βλάσφημος, Ζακυνθινός ρουφιάνος, και Κερκυραίος κερατάς… στο κόσμο δεν είν’ άλλος!»)


Παραμένει ωστόσο, το ερώτημα: Τι είδους ερπετό ήταν αυτό που σκότωσε ο άγιος Γεώργιος; Και αν δεν ήταν κανονικός απόγονος του «Tyrannosaurus rex» αυτού του τόσο αρχαίου τυραννόσαυρου (σαύρα –τύραννος -όνομα και πράγμα, αφού τυραννούσε μια πριγκίπισσα που είχε αιχμάλωτη), τότε γιατί τον δείχνουν σαν δράκο με φτερά στις ορθόδοξες αγιογραφίες;


Δογματικοί –αγιογραφικοί προβληματισμοί. Υπόθεση κάνουμε: 1. Εκτός από ένα πουλί πετούμενο, «Una Paloma Blanca», από ένα «άσπρο μου περιστέρι πέτα» -δηλαδή… Σαν τι άλλο ιπτάμενο ζώο θα μπορούσε να εμφανιστεί το άγιο πνεύμα, έτσι από γούστο του; 2. Ακόμα και σαν κάτι που στο φυσικό του είναι μη ιπτάμενο; Στο πιο τραβηγμένο: Σαν γάιδαρος με φτερά, να πούμε; 3. Διότι αν πραγματικά είχε ένα τέτοιο σασπένς η βάφτιση του Χριστού, -να εμφανιστεί δηλαδή σαν γάιδαρος και όχι σαν περιστέρι –το πνεύμα… 4. Τότε, θα δικαιολογούσα απόλυτα τους συγγραφείς των ιερών ευαγγελίων… Αν από ποιητική και δημοσιογραφική αδεία, το άλλαζαν και το έκαναν –διορθώνοντας το, να εμφανίζεται σαν περιστέρι… Έτσι, προς το πιο κομψό δηλαδή και πιο ντελικάτο! Σωστά;


Δεν είναι ο ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας στο ρόλο του πρόστυχου «πάτερ Γκομένιου», της ομώνυμης ελληνικής ταινίας. Είναι ο π. Γεώργιος Καρσλίδης, ο προορατικός Γέροντας! (1901 - 1959) Εορτάζει στις 4 Νοεμβρίου εκάστου έτους. (αυθεντική ΚΑΙ η φωτο… Και, το κωλοδάχτυλο ευλογίας του –βεβαίως, βεβαίως!)


Πόρτες, υψίστης ασφαλείας!


Πιστεύω, εις μιαν πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα… αστερόσκονη!


Συμβαίνει τώρα: Η Παναγία των Απάτσι, στο ελληνικό κανάλι «Attica»!


Δογματικοί προβληματισμοί: 1. Όπως όλοι ξέρουμε βλέποντας τις άγιες και ιερές εικόνες, το άγιο πνεύμα εμφανίζεται παντού και πάντα, σαν πουλί που πετάει ή που κάθεται σε ένα θρόνο και λατρεύεται σαν θεός από τους ορθόδοξους ιθαγενείς... Το δεύτερο πρόσωπο της αγίας Τριάδας, σαν σαρκωμένο σε ζώο δηλαδή… Σαν περιστέρι βέβαια, και ποτέ σαν καναρίνι –σαν Τουίτι να πούμε… 2. Αν τώρα υποθέσουμε ότι το πιάσει στον ύπνο και καταφέρει και το φάει – το κοινωνήσει να πούμε, μια γάτα… Οποιαδήποτε γάτα, και όχι ο Σιλβέστρος –αναγκαστικά… 3. Τότε, τι θα πρέπει να την κάνει μετά, αυτήν την ευλογημένη γάτα, η γιαγιά -Εκκλησία; Θα την θρονιάσει στο σπίτι της –στον «οίκο» της, και θα την λατρέψει άραγε, και, αυτήν –κάπως σαν και το άγιο φως;


Τέρατα και σημεία: Αγία Θεοδώρα, Βάστα Αρκαδίας. (Δέντρα στοιχειωμένα, μέσα και έξω από το εκκλησάκι. Μοιάζουν με βρικόλακες και με καλικάντζαρους… Οι κορμοί και οι ρίζες περνούν μέσα από τους τοίχους. Κλαδιά, βγαίνουν σαν κέρατα από την οροφή… Και τη νύχτα, ακούγεται της λάμιας η φωνή…)


ΜΗΝΥΜΑ: Προσοχή – προσοχή, αδέλφια μου!


Η μαντάμ Έλενα, η φίλη μου στο facebook (ορθόδοξη, από τη Ρουμανία), μας είπε καλημέρα, σήμερα, με μια αγιογραφία: Ο βασιλιάς καρνάβαλος, με τους δυο βασικούς συμπαραστάτες του… 1. Αυτόν με τον κρίνο του, που γκαστρώνει παρθένες! Και… 2. Αυτόν με τη σπάθα του, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει!


Καλημέρα! Καλή Τρίτη! Κοπιάστε! (και με την ευκαιρία να σα πω, ότι οι αναρτήσεις μου το εορταστικό τριήμερο που πέρασε, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: