Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Καλημέρα! Καλή Τρίτη! Κοπιάστε! (και με την ευκαιρία να σα πω, ότι οι αναρτήσεις μου το εορταστικό τριήμερο που πέρασε, ήταν…)

Μετά από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (μεσάνυχτα 29 Μαΐου 2017), έφυγε και ο μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος (βράδυ 2 Ιουνίου), δέκα χρόνια νεότερος!


«Σας χαιρέτησα; Δεν σας χαιρέτησα»! Του αγίου περιστεριού σήμερα! Βοήθεια σας -οι εορταζόμενοι, οι… κουτσουλιές του!


Το Facebook, με μεγάλη χαρά (και με εικόνες γιορτής, όπως με μπαλόνια κλπ), μου ανακοινώνει επισήμως...


Επειδή η κάθε σχετική αναφορά σε άγιο πνεύμα, μας πάει συνειρμικά σε πουλί σηκωμένο (περιστέρι που πετάει ψηλά)… Γι αυτό και η τηλεόραση του ALFA, έκανε δυο πανηγυρικά αφιερώματα αυτές τις μέρες της Πεντηκοστής και του αγίου πνεύματος. Έτσι… 1. Το βράδυ του Σαββάτου, πρόβαλε την (παραγωγής 1984) ταινία «Αν ήταν το βιολί πουλί, θα το έπαιζαν πολλοί», με τον Σωτήρη Μουστάκα (Μακαρίτης πια, από πάθηση στο πουλί του), για τα γυρίσματα της οποίας η επίσης μαλακισμένη Εκκλησία μας, διέθεσε τους ναούς της! Και… 2. Την Κυριακή το μεσημέρι πρόβαλε τον «πάτερ Γκομένιο», πάλι με τον Μουστάκα που κάνει τον στηλίτη και σκηνίτη καλόγερο, στον οποίον οι γυναίκες τρέχουν αθρόα… Για να εξομολογηθούν τάχα, ενώ στη πραγματικότητα πάνε επίτηδες –κατατοπισμένες, για να τις απαυτώσει στη σκηνή του, με το διάσημο δραστήριο πουλί του!..


Και με αφορμή λοιπόν αυτήν την εικόνα της Πεντηκοστής (φωτο)… Αυτήν που επικαίρως ανάρτησε η «ορθόδοξη» ιστοσελίδα «diakonima», συμπεραίνουμε ότι… Αυτό το ζώον… Αυτό το γιγάντιο περιστέρι (σαν καρτούν βγαλμένο από το φιλμ «Monsters vs. Aliens»)… Αυτό λοιπόν στο οποίο φαίνεται ότι ενσαρκώθηκε (αποκτηνώθηκε μονίμως) το άγιο πνεύμα… Εμφανίστηκε λοιπόν έτσι, και, σαν σήμερα… Για να κουτσουλίσει (από το γιγάντιο ποπουδάκι του) με ισάριθμες πορδο-φλογίτσες, τους 12 αποστόλους… Αυτούς εκεί μαζεμένους… Και οι οποίοι είχαν (και σαν τέλειοι άντρες) και δυο -τρεις γυναίκες στριμωγμένες μυστικά ανάμεσα τους! Χα!


Λόγω της εορτής του αγίου πνεύματος, τα ελληνικά κανάλια βάζουν ταινίες καρτούν, για παιδιά. Έτσι, στον ΑΝΤ1 π.χ, και απόψε στις 8, είδαμε και τα… «τέρατα εναντίον εξωγήινων», το φιλμ (Monsters vs. Aliens)! (Σημείωση: Όχι, το άγιο πνεύμα δεν το συμπεριέλαβαν ούτε στα γήινα τέρατα, ούτε και στους εξωγήινους!)


Χρόνια Πολλά!


Θαύμα – θαύμα: Με τον τρόπο αυτόν -οι παπάδες μας, θα μπορούν από τώρα και στο άπειρο μέλλον, να είναι και άφθαρτοι και αθάνατοι! Δεν θα κουραστεί ποτέ πια το χέρι τους να σηκώνεται, και δεν θα παθαίνει ποτέ αγκύλωση το κωλοδάχτυλο τους -το κανονικό – το μεσαίο (όπως βλέπετε στο βίντεο) να… ευλογεί! (Διαβάζω: «Freaky robot priest can give blessings and shine light from hands»)


1. Διαβάζω: «Ο Χριστός, το βράδυ της Αναστάσεως δίνει στις ψυχές την ελευθερία να "σεργιανίσουν" στη γη. Ωστόσο, το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής οι ψυχές πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους στον ουρανό και μάλιστα χορτάτες, από τα κόλλυβα των παπαδικών μνημοσύνων –τα διαβασμένα, που έχουν φάει!» 2. Σχολιάζω: Και μετά, φοβόμαστε μήπως και οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες μας επηρεάσουν τόσο αρνητικά, ώστε να μας χαλάσουν τη θρησκεία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό μας! Μα, πόσο πιο χαμηλά θα μπορούσαμε άλλο να πέσουμε, τόσο στον πάτο που ήδη είμαστε με αυτά τα «ορθόδοξα» παραμύθια που πιστεύουμε; Ώστε λοιπόν οι ψυχές το Πάσχα έρχονται στη γη (από τον ουρανό ή από τον Άδη;), σαν… καλικάντζαροι; Και τριγυρνούν για να βρουν για να φάνε… Όχι βέβαια κουραμπιέδες, όπως αυτοί της πρωτοχρονιάς που βγαίνουν από κάτω από τη γη, αλλά… κόλλυβα; Χα!


Βλέποντας το παιδάκι της, παρασύρθηκε τελικά και η Παναγία, στο να αρχίσει να ευλογεί κι αυτή, …με τα κωλοδάχτυλα!


Για γέλια και για κλάματα, ΚΑΙ, η Εκκλησία της Κύπρου! (Διαβάζω: Ο γνωστός ποδοσφαιριστής Γιώργος Μερκής, και η μοντέλα Άντρεα Κυριάκου, έκαναν έναν παραμυθένιο γάμο –Φωτο.»)


Δεν είναι μαντήλα αυτό. Λέγεται… εσθήτα! (φωτο) Μιλάμε για τη ελληνορθόδοξη χριστιανική θρησκεία που μοιάζει με αναρχική (φωτο). Δεν κράτησε τίποτε από Χριστό. Υιοθέτησε πακέτο, τα άπαντα της κιναιδικής βουδιστικής λατρείας! Φωτοστέφανο (φωτο), πυροβασίες (αναστενάρια) και πυρολατρεία (άγιο φως). Εικόνες, και καντήλια. Κεριά και λιβάνια (φωτο), υποκλίσεις, χειροφίλημα και προσκύνηση. Το κομποσκοίνι, και το κωλοδάχτυλο ευλογίας του Βούδα. Επίσης την ινδουιστική ευχή ομφαλοσκόπησης «Χάρε Κρίσνα, Χάρε Κρίσνα, Κρίσνα Κρίσνα, Χάρε Χάρε, Χάρε Ράμα, Χάρε Ράμα, Ράμα Ράμα, Χάρε Χάρε», που την κάναμε «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με!». Και βέβαια τα τάματα, τα κουβούκλια και τις ομπρέλες στις λιτανείες! Α, και τα λείψανα!


Καλημέρα σας, και καλό σαββατοκύριακο! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ «χαίρετε» - αυτές του διημέρου που πέρασε, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: