Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Καλημέρα σας, και καλό σαββατοκύριακο! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ «χαίρετε» - αυτές του διημέρου που πέρασε, ήταν…)

Μετέτρεψαν την κηδεία του Μητσοτάκη σε προεκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας… Με όλες αυτές τις τσιριμόνιες, τους λόγους για τον Κυριάκο ως επερχόμενο πρωθυπουργό, τις μαντινάδες με το ίδιο περιεχόμενο, και πολλά άλλα το ίδιο φαιδρά. Και με τη Εκκλησία συμπαραστάτη σε όλα αυτά, στο ρόλο του κωλογλύφτη και σφουγγοκωλάριου των κρατικών, όπως έκανε πάντα από τότε που έγινε επίσημη! Είδαμε στην μητρόπολη της Αθήνας τα μέλη της φαμίλιας να προσέρχονται για τον τελευταίο ασπασμό, και να μην ξέρουν να κάνουν το σταυρό τους! Το ίδιο και στη δεύτερη παράσταση στη Κρήτη. Πρώτη η Ντόρα, έκανε… κάτι σαν να ράβει κάτι αόρατο! Και ακολούθησε ο Κυριάκος κάνοντας αντί για το σημείο σταυρού… κάτι σαν να ράβει ένα κουμπί στη κοιλιά του! Κρίμα! Ήταν μια ευκαιρία για την ηγεσία της Εκκλησίας, να μαζέψει όλη την οικογένεια στο γραφείο των ιερέων του ναού, και να τους μάθει πώς να σταυροκοπιούνται, να τους διδάξει να μη βλαστημούν τα θεία, να τους ελέγξει αν είναι μασόνοι. Μια ευκαιρία που χάθηκε! Κρίμα!


Αποκλειστικό: Εξαφανίστηκε ξαφνικά, όλο το περιεχόμενο από το κάδρο της Παναγίας της Τήνου! Αγωνία των πιστών, για το τι απέγινε η Μεγαλόχαρη, τα τάματα, ο κρίνος και το περιστέρι. Ό,τι απέμεινε πάντως, μεταφέρθηκε αυτεπάγγελτα στα εγκληματολογικά εργαστήρια -για μια πιο επισταμένη έρευνα, μήπως και βρεθούν κάποια ίχνη, κάποια στοιχεία που θα οδηγήσουν στην διαλεύκανση του μυστηρίου. Πρόκειται άραγε για εγκληματική ενέργεια, ή μήπως είναι και αυτό κάποιο νέο θεϊκό σημάδι, προμήνυμα για κάτι κακό που έρχεται; (δες, αποκλειστική φωτο από τα εργαστήρια.)


Όλα τα μυστικά, για ένα καλό λιβάνισμα…


Αυτή η απάτη με το τάχα σκήνωμα της αγίας Ελένης από τη Βενετία, πώς μένει ατιμώρητη; Ως πότε οι «παπαδο-πουτάνες», θα είναι στο απυρόβλητο;


Και γιατί δηλαδή έπρεπε να του παίξουν δυο μαζί -επανωτές παραστάσεις; Σε κανονικούς ανθρώπους και όχι ζόμπι της πολιτικής, ψέλνεται στο ναό η ακολουθία της κηδείας, και ακολουθεί η ταφή. Στον δεινόσαυρο όμως (γιατί να το κρύψομεν άλλωστε), δεν αρκούσε η νεκρώσιμη ακολουθία! Έπρεπε να του κάνουν καπάκι, και, μνημόσυνο! Όχι στα σαράντα, αλλά αμέσως την επομένη μέρα!


Ποιος την ανακάλυψε αυτήν την ευχή; Κάποιος μοναχός; Έχετε και εσείς την εντύπωση ότι κάτι παρόμοιο -σε άλλη θρησκεία, είναι και το… «Χάρε Κρίσνα, Χάρε Κρίσνα, Κρίσνα Κρίσνα, Χάρε Χάρε, Χάρε Ράμα, Χάρε Ράμα, Ράμα Ράμα, Χάρε Χάρε»;


Καλημέρα, καλό μήνα! Καλό καλοκαίρι! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: