Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σήμερα, το απομεσήμερο, ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6.3 ρίχτερ τη νήσο Λέσβο! Ένα ολόκληρο χωριό κοντά στο Πλωμάρι, η Βρισά, ισοπεδώθηκε! Βράχοι τόνων έπεσαν από το βουνό στους δρόμους! Συμπέρασμα: Ο αρχαίος αυτός θεός, δεν ξορκίστηκε από το σκιάχτρο του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο! Ερωτήσεις: 1. Άραγε θα χτυπήσει μετά, και, στο Αιγάλεω ή εκεί θα τον αποτρέψει το παπικό άγαλμα της αγίας Ελένης; 2. Ή και στην Τήνο, εκεί όπου και η εικόνα του Ευαγγελισμού –αυτή με τον κρίνο που γκαστρώνει; Θα τον διώξει μήπως από εκεί αυτό το ιπτάμενο ζώο, το περιστέρι της Μεγαλόχαρης; Επίλογος: Στο μεταξύ, λίγο πριν από τον σεισμό, ο κ. Τσίπρας έλεγε στον συνομιλητή του (τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ), ότι εμείς οι έλληνες έχουμε την εύνοια των… θεών! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Despina Dimoy 
2 ώρες πριν
στην περιοχή Eresós, North Aegean
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Σήμερα, το απομεσήμερο, ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6.3 ρίχτερ τη νήσο Λέσβο! Ένα ολόκληρο χωριό κοντά στο Πλωμάρι, η Βρισά, ισοπεδώθηκε! Βράχοι τόνων έπεσαν από το βουνό στους δρόμους!
Συμπέρασμα: Ο αρχαίος αυτός θεός, δεν ξορκίστηκε από το σκιάχτρο του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο!
Ερωτήσεις: 1. Άραγε θα χτυπήσει μετά, και, στο Αιγάλεω ή εκεί θα τον αποτρέψει το παπικό άγαλμα της αγίας Ελένης; 2. Ή και στην Τήνο, εκεί όπου και η εικόνα του Ευαγγελισμού –αυτή με τον κρίνο που γκαστρώνει; Θα τον διώξει μήπως από εκεί αυτό το ιπτάμενο ζώο, το περιστέρι της Μεγαλόχαρης;
Επίλογος: Στο μεταξύ, λίγο πριν από τον σεισμό, ο κ. Τσίπρας έλεγε στον συνομιλητή του (τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ), ότι εμείς οι έλληνες έχουμε την εύνοια των… θεών! Χα!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=885543388244018&set=a.427051527426542.1073741828.100003650955038&type=3&theater

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Θράσος Αβραάμ πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
46 λεπτά πριν
Πραγματικά πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση που ζήσαμε χθες οι κάτοικοι της Λέσβου με τον σεισμό που σημειώθηκε στις 15:28 το μεσημέρι. Η διάρκεια και η ένταση του ήταν τέτοια που όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι δεν θυμούνται να έχει γίνει τέτοιος σεισμός ποτέ ξανά στη Λέσβο. Δυστυχώς αποδείχτηκε και φονικός καθώς στέρησε και τη ζωή σε μια 43χρονη μητέρα δυο παιδιών. Μεγάλες είναι οι υλικές ζημιές από τις καταρρεύσεις σπιτιών και τις ρωγμές στο χωριό της Βρίσας. Επίσης υπάρχουν ρωγμές σε σπίτια στον Πολιχνίτο, το Λισβόρι, τα Βασιλικά και στο Πλωμάρι. Στη Μυτιλήνη η εικόνα που υπάρχει είναι ότι ευτυχώς υπήρξαν μόνο πτώσεις κάποιων σοβάδων. Παρά την αρχική τρομάρα οι κάτοικοι του νησιού διατήρησαν την ψυχραιμία τους και κανένας πανικός δεν επεκράτησε, όπως μετέδωσαν ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Η πόλη σήμερα κινείται στους φυσιολογικούς καθημερινούς ρυθμούς με την ανησυχία φυσικά να υπάρχει σ όλους μας. Οι σκέψεις μας αυτές τις στιγμές είναι στους οικείους της γυναίκας που έχασε τη ζωή της και τα λόγια περισσεύουν. Η πολιτεία πρέπει να κινηθεί με γοργούς ρυθμούς τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για την εξασφάλιση μόνιμης στέγασης σ όσους ανθρώπους έχουν μείνει άστεγοι.
https://www.facebook.com/me.thrasos/posts/1974897646058923