Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Καλημέρα! Σήμερα (30 Ιουνίου), η Εκκλησία μας, γιορτάζει τη «Σύναξη», δηλαδή τη μάζωξη, «των Αγίων Αποστόλων». Άραγε, πού συνάχτηκαν, και γιατί; Άγνωστον, καθότι μυστικό –άκρως απόρρητο, διότι τότε η Εκκλησία μας ήταν σε διωγμό. Και βέβαια, δεν θα μαζεύτηκαν ούτε στο «μπαρ το ναυάγιο», ούτε και «στ’ Αποστόλη το κουτούκι», τίτλοι που παραπέμπουν σε προφανώς απαγορευμένα από την Εκκλησία της Ελλάδος τραγούδια, ως αυστηρώς ακατάλληλα για να συμπεριληφθούν στην διδακτέα ύλη των νέων σχολικών βιβλίων του μαθήματος των θρησκευτικών. Χρόνια πολλά!

Panagiotis Michalopoulos
Καλημέρα! Σήμερα (30 Ιουνίου), η Εκκλησία μας, γιορτάζει τη «Σύναξη», δηλαδή τη μάζωξη, «των Αγίων Αποστόλων». 
Άραγε, πού συνάχτηκαν, και γιατί; 
Άγνωστον, καθότι μυστικό –άκρως απόρρητο, διότι τότε η Εκκλησία μας ήταν σε διωγμό. 
Και βέβαια, δεν θα μαζεύτηκαν ούτε στο «μπαρ το ναυάγιο», ούτε και «στ’ Αποστόλη το κουτούκι», τίτλοι που παραπέμπουν σε προφανώς απαγορευμένα από την Εκκλησία της Ελλάδος τραγούδια, ως αυστηρώς ακατάλληλα για να συμπεριληφθούν στην διδακτέα ύλη των νέων σχολικών βιβλίων του μαθήματος των θρησκευτικών. 
Χρόνια πολλά! 
Κοσμάς Λαμπρινός 
δεν έχεις φαίνεται ιδέα των εορτών της Εκκλησίας μας κ. Παναγιώτη. 
Γιατί όταν η Εκκλησία η εορτάζει τη Σύναξη των αγίων το κάνει για να τιμήσει για άλλη μια φορά τα ιερά πρόσωπα αυτά, τα οποία έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στην εορτήPanagiotis Michalopoulos
Τέλειο!
Panagiotis Michalopoulos 

Διαβάζω:
Οι Απόστολοι του Χριστού θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής. Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη.
Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.
Τη ζωή του καθενός των Αποστόλων αυτών, σκιαγραφούμε στις ιδιαίτερες γιορτές τους.
Εδώ γίνεται υπενθύμιση της ενότητας που είχαν μεταξύ τους, αλλά και της ηθικής τους, που τόσο συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου.
Έχουμε, λοιπόν, χρέος και εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, να κινούμαστε στα ίχνη τους και με θερμό ζήλο για τη διάδοση του σωτηριώδους μηνύματος του Ευαγγελίου, που διέπνεε κι αυτούς, να γίνουμε μιμητές του έργου τους.

https://www.facebook.com/archimandriteskosmas.lamprinos/posts/1392024217500563

Δεν υπάρχουν σχόλια: