Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Καλημέρα, καλή Κυριακή! και… Χρόνια πολλά, στους εορτάζοντες! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, ήταν…)

«Σαν σήμερα…» (Με αφορμή την εικόνα της Παναγίας, που λέγεται «Φοβερά Προστασία»)


Η γατούλα της αγίας Θεοδώρας;


Δυο εικόνες, του σήμερα… Πολιτικής, και θρησκευτικής σημασίας… Με εκπληκτικές ομοιότητες, μεταξύ τους: 1. Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε αποχαιρετούν! 2. Περνάει η πάππισα Ιωάννα… Δοξάστε την!


1. Πήγε λέει ο άλλος, για μαλλί (για εχτένσιον;), και (από λάθος;) βγήκε… κουρεμένος!.. 2. Αυτός εδώ -στη φωτο (για να μην το λένε αδελφή;), πήγε για κούρεμα, και (αφού δεν είχε να πληρώσει;) βγήκε… αποκεφαλισμένος! (σ.σ. Το κουρείο –εποχής, κράτησε το κεφάλι του -σε πετσέτα, για σουβενίρ και για παραδειγματισμό;)


Υπάρχουν βέβαια και τα απόκρυφα ευαγγέλια, τα πλαστά και ψευδεπίγραφα, όλα αυτά τα παραμύθια της Χαλιμάς… Από τα οποία όμως (αν και τυπικά τα έχει απορρίψει) η ορθόδοξη εκκλησία μας, έχει στην ουσία εμπνευστεί και το εορτολόγιο της, και την αγιογραφία της, και την υμνολογία της -σε μεγάλο εύρος. Από την άλλη, υπάρχουν και τα κανονικά ευαγγέλια, τα αναγνωρισμένα, τα οποία όμως ελέγχονται από τους ερευνητές ως λίγο πολύ πειραγμένα, και αυτά! Έτσι, ολόκληρη η αλήθεια, εμπεριέχεται πια αλλού! Πού; Μα πού αλλού, από την παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία (του 1962), με τίτλο «Εταιρία θαυμάτων», ή «ο Άγιος Βαλάντιος». Την είδαμε ξανά πριν λίγο στην τηλεόραση του MEGA, και συγκινηθήκαμε ξανά, μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο! Συμπέρασμα: Αυτοί λοιπόν, όλοι οι συντελεστές της ταινίας αυτής, είναι άξιοι λατρείας, και όχι τα κόκκαλα που μας σερβίρει κάθε τόσο η αιρετική εκκλησία, αυτή των παιδεραστών, αυτή του πάπα της Ρώμης!


Ο «χουντο-κωλόγερος Παΐσιος», και οι… «παπαδο-πουτάνες»!..


Ποια πήγε και άπλωσε εκεί, τα πλυμένα ρούχα, τα σεντόνια της, για να στεγνώσουν; Εεεε; ποια;


ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ δια το «σκήνωμα» της Αγ. Ελένης


«Πατάτες! Έλα να πάρεις!» Τώρα, και με την εγγύηση καλής ποιότητας, τόσον από τους παπάδες μας, όσο και από τα στρατά μας! Guest star: Χάρρυ Κλυνν!


1. Πού να βρίσκονται άραγε, οι δικοί μας που πέθαναν; Πού θα βρεθούμε τελικά όλοι "ΜΑΖΙ"; Μήπως σε κάποια άλλη (τρίτη, τέταρτη, ή και πέμπτη) διάσταση; 2. Και πώς θα πάμε όλοι εκεί; Μήπως μέσα από κάποια μαύρη τρύπα, σκουληκότρυπα, στην στρέβλωση του χωροχρόνου;


Καλημέρα! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: