Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Καλημέρα! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, είναι…)

Στην Κύπρο, και με τιμές αρχηγού κράτους; (παιανίζει η φιλαρμονική της αστυνομίας), οι συνάδελφοι μαλάκες εκεί (καμιά δεκαριά ομόδοξοι και ομοεθνείς) υποδέχονται το ιερό κουρελάκι (μεγέθους καλτσοδέτας) από την κομπιναιζόν (μεσοφόρι -εσθήτα) της Παναγίας! (Ντόπιος σχολιαστής, διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ, είπε: «"Ήταν στην κατοχή μιας Ιουδαίας και με ένα τέχνασμα, της την απέσπασαν και τη μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη"... Δηλαδή 2 τύποι εκλέψαν ένα κομμάτι ύφασμα, το οποίο μας παρουσιάζει σήμερα η εκκλησιά ως το φόρεμα της παναγίας, τζιαι εν έτη 2017 βουρούν να το προσκυνήσουν... Αν είναι δυνατόν! Τζιαι ύστερα μιλούμε για ISIS, θεοκρατικά κράτη, τζιαι ειδολολάτρες...»)


«Είμαι καλά πολύ καλά, ευχαριστώ!.. Για σας, το ίδιο επιθυμώ. Σ΄ όσους ρωτούν, δώστε φιλιά… Δώστε θερμό χαιρετισμό! Λα, λα, λα, λα!»


Σαν σήμερα: Γιορτές και πανηγύρια, και τιμητική προσκύνηση του σώβρακου του Παΐσιου, με την ευκαιρία της επίσημης αγιοποιήσεως του!


Διαβάζω σήμερα, στο Philenews: «Για πρώτη φορά στην Κύπρο, η Τίμια Εσθήτα της Παναγίας!» (Σχολιαστής, είπε: «Τί έγινε ζόμπι; Ξεμείνατε από κόκκαλα, τώρα πιάσατε τα φετίχ με τα φορέματα;»


Χαράς, ευαγγέλια… Προσεχώς, και, στην ενορία σας… Έρχεται για λατρεία, ασπασμό και προσκύνηση… Και, το άφθαρτο βρακί, της Μαρίας της Μαγδαληνής!


Την έχεσαν πάλι για τα καλά, την ελληνική σημαία με τον σταυρό! Έβαλαν επάνω της, το κωλοπούλι που κουτσουλάει… Την εικόνα του Ευαγγελισμού τάχα… Αυτήν την παπική, με το περιστέρι και τον κρίνο του γκαστρώματος! (φωτο, στο άλμπουμ του Καλύμνιου παπά, Ηλία Μουζουράκη!)


Αποχαιρετώντας και για εφέτος, την εορτή του Πάσχα… Να θυμηθούμε πάλι, τη μυστική προσευχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων… Αυτή που λέει σιγανά, σχεδόν από μέσα του… Προκειμένου να βγει –θαυματουργικά, το άγιο φως… Λέει λοιπόν μουρμουρηστά, τραγουδιστά, μεταξύ άλλων, και το: «Μάγκας, βγήκε για σεργιάνι…»!..


Θαύμα –θαύμα: Βγαίνει, και με την πανσέληνο!


Μια προφητική ασπρόμαυρη ταινία -του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, προβάλει τώρα, το κανάλι «Μακεδονία»… Ιστορική ταινία… Ρετρό… Πριν ακόμα η αγία Πελαγία ανακαλύψει την παπική εικόνα της «Μεγαλόχαρης» της Τήνου… Αυτήν του Ευαγγελισμού… Με το πουλί, και τον κρίνο γονιμοποίησης Παρθένων…


«Τα παιδιά, τα παιδιά…»


Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα… Ε, της αγίας Ελένης της Βενετίας, –ήθελα να πω… Είναι βυζαντινού ρυθμού, κεντητά, και προσφορά προς το παπικό Βατικανό, από την Αποστολική Διακονία (δίπλα στο Δρομοκαΐτειο) της ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης, και το κρεβάτι που την μεταφέρουν από τη Βενετία στο Αιγάλεω, είναι δική μας προσφορά κι αυτό, πανάκριβο, και έργο διάσημου Έλληνα ξυλόγλυπτη. (Σχετικό: Υπήρξαν κάποιες διαφωνίες για τη χθεσινή μας ανάρτηση, ως προς το ανέπαφο των τριχών ευαίσθητης περιοχής του σώματος του σκηνώματος… Ειδικά, πάνω στο αν πράγματι έχουν διατηρηθεί το ίδιο κατσαρές, μετά από τόσους αιώνες!)


Διαφημιστικό πόστερ, σε νέο κουρείο –κομμωτήριο της γειτονιάς μου. Πηγαίνουν εκεί και βάφουν τα μαλλιά τους, και κάποιες γνωστές μου κυρίες, κάποιες ώριμες γειτόνισσες μου, ενορίτισσες… Το αντρικό κούρεμα 10 ευρώ, με το λούσιμο δωρεάν. Επίσης 10 ευρώ, και το μανικιούρ, και το πεντικιούρ! Αγγελικό! Με γάντια και με κρέμες, από ειδικευμένη κοπέλα, με αποστεωμένα εργαλεία!


Οι παπάδες –αυτοί κυρίως και μόνον αυτοί… Αυτοί οι έμποροι της θρησκείας… Αυτοί φαίνεται ότι φοβούνται και τρέμουν τόσο πολύ, αυτήν την «κάρτα του πολίτη»… Γι αυτό σκυλιάζουν και φανατίζουν και ξεσηκώνουν κόσμο, και παραπληροφορούν ασύστολα το ποίμνιο… Διότι ξέρουν καλά ότι η «κάρτα του πολίτη»… θα τους βγάλει πολλά (περισσότερα) άπλυτα στη φόρα! Εμείς όμως, οι απλοί Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί, δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε!


Αρχαιοελληνική τουαλέτα. Και, αρχαιο-Ρωμαϊκή -μπορώ να πω! Αλλά κυρίως… επίκαιρη: Αναστάσιμη!


Η ανωτερότητα της ελληνικής ορθοδοξίας, η φινέτσα της και η ευγένεια στους τρόπους της, αποτυπώνεται ΚΑΙ στις βυζαντινές της τις αγιογραφίες. Εδώ π.χ., βλέπουμε μια ακόμα παπαδική «ευλογία»… Ένα κανονικό κωλοδάχτυλο μεν… Αλλά κατάλληλα καλυμμένο… «με το γάντι», δε!


Ο χρήστης Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Χαρούλης, ενημέρωσε την φωτο του προφίλ του… («το περιστέρι τσίου»)


Ο πατήρ Δημήτριος Τέζας (της Αρχιεπισκοπής Αθηνών -και πάσης Ελλάδος άμα λάχει να πούμε), ενημέρωσε την εικόνα εξωφύλλου, του προφίλ του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. (Βλέπουμε δε, να έχει επιλέξει μια αγιογραφία -καρικατούρα, έργο επίσης κι αυτό, του ίδιου διάσημου αγιογράφου, του προσφιλούς του κ. Φούφουτου!)


Ποιος σας είπε πάτερ μου, ότι αυτή είναι η γιαγιά, της Παναγίας; Ποιος σας είπε ότι και η άλλη είναι η μητέρα, της Παναγίας; Ο αγιογράφος ο κ. Φούφουτος, σας το είπε;


Ο πατήρ Δημήτριος Τέζας, κοινοποίησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μια εικόνα, με έναν άγιο… Παρατηρούμε λοιπόν, ότι τα τάματα που έχει κρεμασμένα παντού, ακόμα και μπροστά στα κρεμαστάρια του ο άγιος (έχει ένα σταυρό εκεί), τον καθίστα κάπως οχυρωμένο στον κίνδυνο από το ενδεχόμενο να πάει π.χ. η όποια θεούσα να τον προσκυνήσει, και να τον ασπαστεί εκεί όπου αυτής της κατεβάσει η γκλάβα της να το κάνει!


Δεν φοβούνται πια, καθόλου το θεό; Τέτοια ασέβεια; Ήρθε –που λέτε, το σκήνωμα της αγίας Ελένης στη Ελλάδα… Το μοναδικό και αυθεντικό σκήνωμα… Ολόκληρο δηλαδή, ατόφιο το σώμα της αγίας… Μέχρι και το αιδοίο της, διατηρεί ανέπαφες τις τρίχες του… Και έγινε λέει, μεγάλο στριμωξίδι και κανονικό πισω-κολλητό κατά την προσκύνηση, εδώ στο Αιγάλεω, κοντά στο Δρομοκαΐτειο; Τι λέτε Άγιε Μητροπολίτη Μεσόγαιας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαε Χατζηνικολάου; Έτσι είναι; Αν ναι, τότε αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη αμαρτία! Φοβούμαι δε, ότι γι αυτό, κάποιος Ερντογάν –πιο μεγαλόπρεπης από το σκήνωμα αυτό, θα είναι ο επόμενος επισκέπτης μας… Με ρομφαία εξολοθρευτή, ως Άγγελος τιμωρός αυτού του γελοίου κόσμου μας, με τις παπαδο-πουτάνες που μας κυβερνάνε!


OLA SKATA


Το facebook, απαγορεύει βέβαια σε χριστιανούς τη δημοσίευση φωτο που δείχνουν ιερές κολυμπήθρες με μωρά σε βάφτιση σε ορθόδοξους ναούς, διότι λέει είναι… «ακατάλληλες» (το μωρό, είναι γυμνό)! Επιτρέπει όμως πάντα στα αντίχριστα μέλη του, να δημοσιοποιούν όλες τις αμέτρητες αισχρές βλασφημίες για τον Χριστό και την Παναγία, που τα δικαιολογεί ότι με αυτό που κάνουν είναι απόλυτα σωστοί, και δεν παραβιάζουν κανέναν από τους όρους της κοινότητας!


Τι είναι λοιπόν αυτή η περίφημη «γειτονιά των αγγέλων»; Είναι «ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό», που λέει και το τραγούδι; Ένα «όνειρο θερινής νυκτός», που το βλέπεις αν είσαι τυχερός -που λέτε, και που το βιώνεις κιόλας αν είσαι και ξεσκέπαστος στον ποπό; Μια ουτοπία; Μα παραλλαγή του… «φούμα –φούμα στα βοτσαλάκια, αγίους έβλεπα και αγγελάκια»;


Πώς τα περάσατε σήμερα στην εκκλησία, όσοι εκκλησιαστήκατε; Καλά; Μπράβο! Καταλάβατε μήπως τίποτε και από το ευαγγέλιο, που είναι στα αρχαία; Και τι συμπέρασμα βγάλατε από την περικοπή με τη Σαμαρίτιδα; Πού και πώς προσκυνάμε το θεό; Με πνεύμα, ή με είδωλα; Αν το πιάσατε το νόημα, τότε τι κάνατε; Δεν πήρατε στο κυνήγι τους παπάδες, δεν κατεδαφίσατε κανένα ναό;


Του τα έχωσε κανονικά, του Άδη, ο μισόγυμνος (σαν τον Χάρη Ζάβαλο) Χριστός… Κανονικά, και με το σωστό, το μεσαίο δάχτυλο –όλως ευθαρσώς! (φωτο). …Και όχι με ημίμετρα, με το παράμεσο δάχτυλο… Χαρακτηριστική δε, και η ντροπαλή αντίδραση των δυο μυξοπάρθενων αγγέλων! Χα!


Εθνικά και κοινωνικά θέματα: 1. Μπαίνουμε επιτέλους στις αγορές (τις ρωμαϊκές;) Ο εισαγωγικός (στο τελωνείο) διάλογος… 2. Πώς λέγεται ο Γαλάτης τραβεστί; (άσχετο με την προς Γαλάτες επιστολή)


Μια ακόμα εκπληκτική –βυζαντινή, επίδειξη: Η Παναγία, δείχνει με καμάρι, ότι μπορεί να οδηγεί, ακόμα και χωρίς χέρια!.. (Φωτο… καθοδηγεί –αυτόματα, τον μικρό Χριστό, στο να ευλογεί κι αυτός με το κ@λ@-δάχτυλο, σαν κανονικός ελληνορθόδοξος πάπας!)


Συνηθισμένοι φαίνεται πως είναι οι παπάδες μας, σε (σχεδόν άσεμνες) χειρονομίες όπως οι λεγόμενες ευλογίες με το κ@λ@-δάχτυλο… Εδώ, ο ιερέας (δίπλα στο προσκυνητάρι με την εικόνα του Χριστού να ανασταίνεται σαν σημαιοφόρος, και με ένα σεντόνι ασύμμετρα ριγμένο επάνω του), μοιάζει να αντιδρά -με παρόμοια χειρονομία, στις δυο ετικέτες του ιστολογίου «xairete»: 1. για τον «Χριστό σημαιοφόρο», και 2. Για τον «Χριστό με το σεντόνι Χάρη Ζάβαλου»! Λέτε;


1. Έτσι χειρονομούσε ο Χριστός, σαν να έλεγε… «τι έγινε βρε παιδιά»; 2. Ήταν και ξανθός και γαλανομάτης -όπως φαίνεται σε πολλές εικόνες, όπως τον δείχνουν και στον κινηματογράφο (Ρόμπερτ Πάουελ); 3. Ήταν και γυναικο-πρόσωπος –μακρυμάλλης, χίπης;


Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, στο Blog «Χairete», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: