Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το ρομπότ, μου είπε: «Πρόσφατα δημοσιεύσατε κάτι που παραβιάζει τους Όρους και τις πολιτικές της κοινότητας του Facebook και, για το λόγο αυτό, έχετε μπλοκαριστεί για 7 μέρες.» (Το «πρόσφατα», είναι μια παλιά αναφορά μου στην τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου, …από τον Φεβρουάριο του 2013! Χα!)

Τον κατήφορο της βεντέτας εναντίον μου, φαίνεται πως συνεχίζει το facebook!
Όσες φορές έκανα αναφορά για βλάσφημα σχόλια μελών του ενάντια στο θεό στο Χριστό, την Παναγία, βλασφημίες με το ρήμα «γαμώ» στην αρχή, το
«ρομπότ» που κάνει τον έλεγχο, μου απαντούσε ότι αυτό δεν παραβιάζει τους όρους και την πολιτική, της κοινότητάς τους!!!..
Βλέπετε, είμαι μόνος στον κόσμο που δεν σταματώ να διαμαρτύρομαι για κάτι τέτοιο. Οι παπάδες, διαμαρτυρήθηκαν μια φορά, τότε, και μόνο για τον γέροντα Παστίτσιο. Για τον ίδιο λόγο έχουν και εμένα στο στόχαστρο τους....

Και κάθε μέρα μου δημιουργούν προβλήματα στο facebook. 
Πέρσι για παράδειγμα, από το παπαδαριό, είχαν βρει το εξής παιχνιδάκι, που το έπαιζαν τακτικά, κάθε τρεις και λίγο: Όταν κάτι που έγραφα δεν τους άρεσε αλλά δεν είχαν τα κότσια να το αντικρούσουν σε δημόσιο διάλογο -εκεί στο facebook, ή όταν άνοιγαν διάλογο στον οποίον τελικά ξεφτιλίζονταν, τότε μαζεύονταν, συσπειρώνονταν και έκαναν ομαδικές καταγγελίες στο Facebook, με αίτημα να διαγραφούν οι αναρτήσεις μου. Ο λόγος που προέβαλαν, ήταν το τάχα «spam»! Τότε, μου άνοιγε μια κάρτα το Facebook, με καμιά δεκαπενταριά τίτλους αναρτήσεων μου, αυτές που είχαν καταγγελθεί, και μου έλεγε: «Φαίνεται ότι κάποιος τρολλάρει τον λογαριασμό σας. Αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι spam, μπορείτε να τα διαγράψετε, και στη συνέχεια να αλλάξετε κωδικό, για να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας στην κοινότητα μας.» Βέβαια εγώ δεν έσβηνα τίποτε, απαντούσα ότι είναι δικά μου τα δημοσιεύματα, και το παιχνίδι τέλειωνε εκεί!
Φέτος, τα πράγματα αγρίεψαν πιο πολύ...  
Έτσι, τους τελευταίους μήνες, έπρεπε να παίζω αρκετά  πρωινά που πήγαινα να μπω στη σελίδα μου, με ένα νέο τουσ παιχνίδι, με ένα σκανάρισμα που μου ζητούσε να επιτρέψω να κάνει το facebook στον υπολογιστή μου, για να δει λέει, μήπως έχω κακόβουλο λογισμικό, και αυτό φταίει για τις δημοσιεύσεις μου που αναστατώνουν τους παπάδες! Έλεγα λοιπόν και εγώ το «εντάξει», και άρχιζαν το σκανάρισμα, με τον υπολογιστή μου μπλοκαρισμένο να μπει στο facebook, όσο κρατούσε η διαδικασία. Έκανα τότε εγώ στο μεταξύ το καφεδάκι μου, και μέχρι να γυρίσω ξανά στο γραφείο, το παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί, και η απάντηση ήταν ότι δεν βρήκαν τίποτε και ότι είχα ξανά «το ελευθέρας»!
Αλλά το παπαδαριό, δεν ησύχαζε…
Νέα Παραδείγματα! 

1. Πρόσφατα, αναδημοσίευσα μια ανάρτηση φίλου μου ιερέα που βάφτιζε το παιδί του, και σχολίασα ότι δεν βλέπω νερό στην κολυμπήθρα. Το «ρομπότ» τότε του facebook, μετά από σχετική αναφορά προφανώς, με ενημέρωσε ότι διέγραψε την φωτογραφία (και το σχόλιο βέβαια) σαν ακατάλληλη, διότι περιέχει γυμνό (το μωρό)!.. Έκανα τότε μια άλλη ανάρτηση και κατήγγειλα το… «ρομπότ»!
2. Σαν απάντηση -μετά από τρεις μέρες, έκαναν νέα διαγραφή ανάρτησης μου, διότι περιείχε μια άλλη «ακατάλληλη» φωτογραφία, τον Βασίλη Λεβέντη στα νιάτα του με μια τσούλα στο τραπέζι ενός καμπαρέ! Το «ρομπότ», μου επέβαλε και αποκλεισμό για τρεις μέρες να μη μπορώ να δημοσιεύω, ούτε να σχολιάζω, ούτε λάικ να κάνω. Μόνο στο ίνμποξ είχα πρόσβαση και εκεί έσπευσα να τους καταγγείλω ξανά στους φίλους μου, για τη νέα αυτή αυθαιρεσία τους. Σημειωτέον ότι η ανάρτηση αυτή -που το λαγωνικό ρομπότ ανακάλυψε, ήταν μια παλιά μεταφορά εκεί -στη σελίδα μου στο facebook, μιας επίσης παμπάλαιας ανάρτησης μου στο μπλογκ μου. Και η φωτο αυτή με τον Λεβέντη και την τσούλα, είναι διαδεδομένη στο facebook. Τους το ανάφερα αυτό, αποκαλύπτοντας τις πηγές μου, αλλά το ρομπότ δεν το πείραζε να είναι αλλού, σε άλλα μέλη του. Σε εμένα το πείραξε μόνο, σαν αφορμή να με εκδικηθεί και να με φιμώσει.
Ούτε αυτή η νέα τους κίνηση πέρασε στο ντούκου, αλλά έκανα σχετική ανάρτηση διαμαρτυρίας στο μπλογκ μου, και όταν έληξε ο περιορισμός, την μετέφερα και στη σελίδα μου στο facebook, για να ενημερώσω τους φίλους μου για την απουσία μου και για τη νέα αυτή σε βάρος μου αδικία -αυθαιρεσία.
3. Δεν πέρασαν πάλι λίγες μέρες και το facebook ξαναχτύπησε!

Το «ρομπότ», έψαχνε για νέα αφορμή και ανάτρεξε σε όλες τις χιλιάδες αναρτήσεις μου που έχω κάνει αυτά τα 7 χρόνια που είμαι μέλος εκεί. Έψαχνε πάλι για γυμνό, αφού κείμενα δεν ξέρει να διαβάζει, για να δει ότι οι φωτο που μου σβήνει δεν είναι προβολή γυμνού σαν αυτοσκοπός, αλλά μέρος καταγγελίας για συγκριμένα κακώς κείμενα που ελέγχω στο μπλογκ μου και μετά τα μεταφέρω και εκεί.
Ανακάλυψε λοιπόν μια ανάρτηση του μπλογκ μου, της Τετάρτης, 6 Φεβρουαρίου 2013. Και θριαμβολόγησε ότι βρήκε πάλι γυμνό που το διέγραψε! 

Τι ήταν; Ήταν η κυρία Άντζελα Δημητρίου, η αμόρφωτη τραγουδίστρια, που από νέα που ήταν στο επάγγελμα, έβγαζε σε εξώφυλλα, σε περιοδικά "μόνο για άντρες", τον… εσωτερικό της κόσμο –γυμνό κι αυτόν! Η φωτογραφία δε, ήταν σαν αντιδιαστολή στην ανάρτηση μου, που ήταν σχετική με δηλώσεις της κυρίας, ότι βλέπει οράματα με την Παναγία, και ότι έχει «ρίξει» αρκετά παιδιά του Πανταζή!
Τη φορά αυτή το ρομπότ, μου επέβαλε επταήμερο αποκλεισμό (λήγει την Κυριακή του Πάσχα), κλείδωσε δε και τον λογαριασμό μου, ζητώντας μου για να τον ανοίξει –με απειλή να τον καταργήσει, να τους αποστείλω έγραφα, ταυτότητα, ή διαβατήριο που να πιστοποιούν ότι εγώ είμαι εγώ! Με ταλαιπώρησαν με αυτό από προχθές, αυτές τις τρεις μέρες, και σήμερα άνοιξαν τον λογαριασμό μου, που μόνο να τον βλέπω μπορώ, χωρίς να γράφω! Τη φορά δε αυτή, μπλόκαραν ΚΑΙ το ίνμποξ! Χα!
Επίλογος:
Έτσι, πρέπει να κάνουμε υπομονή, μέχρι την Κυριακή, ώστε μαζί με την Ανάσταση του Χριστού να πάρω πίσω όλα τα κλειδιά από το… ρομπότ!
Το ρομπότ που λέει ψέματα:
«Πρόσφατα δημοσιεύσατε κάτι που παραβιάζει τους  Όρους και τις πολιτικές της κοινότητας του Facebook και, για το λόγο αυτό, έχετε μπλοκαριστεί για 7 μέρες.»
Το «πρόσφατα», είναι η αναφορά μου στην τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου από τον Φεβρουάριο του 2013! Χα!

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μ. Τέταρτη, 12 Απριλίου 2017, 22.00

Μήνυμα από το facebook:
«Διαγράψαμε μια από τις δημοσιεύσεις σας.»
Και είναι το ίδιο μήνυμα, με το οποίο αποφάσισε την Μ. Δευτέρα, να μου επιβάλει περιορισμό επτά ήμερων, την ώρα μάλιστα που συζητούσα με την φιλόλογο και συγγραφέα κ. Ιωάννα Αθανασιάδου, σχετικά με ένα πεζογράφημα της για το «μοιρολόι» της Παναγίας, και έτσι έμεινε από τότε η συζήτηση μας μετέωρη!
Ποιος ο λόγος λοιπόν της επανάληψης; Το ρομπότ έβαλε ξανά τη φωτογραφία της Άντζελας Δημητρίου, για να την ξανασβήσει; Έχει τόσο παιγνιδιάρικο ρομπότ, το facebook;

Το μήνυμα από το βλαμμένο το ρομπότ:
«Η προβολή γυμνού υπόκειται σε περιορισμούς. Είναι επίσης πιθανό να διαγράφονται ορισμένες περιγραφές σεξουαλικών πράξεων. Οι περιορισμοί στην προβολή γυμνού και σεξουαλικής δραστηριότητας ισχύουν επίσης και για περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με ψηφιακό τρόπο, εκτός αν αυτό δημοσιεύεται για εκπαιδευτικό, χιουμοριστικό ή σατιρικό σκοπό.
Αφαιρούμε το περιεχόμενο που εκφράζει απειλές ή προωθεί τη σεξουαλική βία ή εκμετάλλευση. Αυτό συμπεριλαμβάνει τις προσπάθειες ανεύρεσης σεξουαλικού υλικού, το σεξουαλικό υλικό που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με ανηλίκους, τις απειλές κοινοποίησης προσωπικών εικόνων και τις προσφορές για σεξουαλικές υπηρεσίες. Εφόσον είναι απαραίτητο, παρέχουμε αυτό το περιεχόμενο στις διωκτικές αρχές.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το είδους των μηνυμάτων και δημοσιεύσεων που επιτρέπονται στο Facebook, διαβάστε τους Όρους της κοινότητας του Facebook.»

Δεν αποκλείεται λοιπόν να περιμένει την Κυριακή που θα λήξει αυτή η επταήμερη απαγόρευση, για να μου επιβάλει και άλλη, ή και την κατάργηση του λογαριασμού μου όπως έχει απειλήσει. Με αιτιολογικό την ύπαρξη τάχα γυμνής φωτογραφίας που ανακάλυψε «πρόσφατα», χωρίς να μας λέει πώς, πού και πότε, και σε ποια ανάρτηση!
Δουλειά δεν έχει άλλη ο διάολος του facebook, από το να κατασκευάζει καταστάσεις σε βάρος μου;

P. MICHALOPOULOS είπε...

http://xairete.blogspot.gr/search/label/Facebook-and-Panagiotis.Michalopoulos