Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

21η Απριλίου! Καλησπέρα σας! Γιατί χαίρεται, ο κόσμος…

Μικές Παρδάλογλου, κατά κόσμον, Γιάννης Βογιατζής!
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Στέφανος εξ ακανθών said
Οι Άγιοι Γέροντες της Ορθοδοξίας τα έχουν πει, τα σημεία των καιρών είναι πλέον πασιφανή, οι λογικές γεωπολιτικές εκτιμήσεις το δείχνουν, τα οικονομικά στοιχεία το κραυγάζουν...
Ερώτημα: Έχει προετοιμαστεί (κατά το δυνατόν) αυτή η κυβέρνηση για τον Αρμαγεδώνα που θα μας χτυπήσει ή πάμε σαν ακυβέρνητο καράβι και όπου μας βγάλει; 
Πρέπει οι σώφρονες δυνάμεις της χώρας (Εκκλησία, Στρατός και πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις αλλά και μεμονωμένα αξιόλογα πρόσωπα) να βγούν μπροστά για να μην διαλυθούμε σαν χάρτινος πύργος όταν θα έρθει η Άγια ώρα να βγούμε από την Ευρώπη των λαμογιών,των Σιωνιστών και των Τευτόνων. 
Panagiotis Michalopoulos said
Η Εκκλησία σώζει την Ελλάδα, που ως γνωστό «ποτέ δεν πεθαίνει»! 
Οι γέροντες της εκκλησίας πεθαίνουν βέβαια, αλλά συμβολικά είναι πάντα μαζί μας, ισχυροί βοηθοί… 
Όπως ο Παΐσιος για παράδειγμα, που μας άφησε τις πλαστικές παντόφλες του για φυλακτό για προσκύνηση για λατρεία! 
Όλε!
ΔΙΑΒΑΖΩ:
H χρεωκοπημένη Ρωμιοσύνη δεν έχει χρήματα να πληρώσει τις συντάξεις, έχει όμως χρήματα, για να ναυλώνει κάθε χρόνο ειδικές πτήσεις από και προς την Ιερουσαλήμ για την παραλαβή του «αγίου φωτός» και πάμπολλες εσωτερικές πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, μεταγωγικών αεροσκαφών C 130 του Στρατού, καθώς και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, για τη μεταφορά του σε όλα τα απομεμακρυσμένα σημεία τής θεοκρατούμενης βυζαντινής της επικράτειας.
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η κωμικοτραγική ωστόσο τελετή, που προκαλούσε την οργή ή τη θυμηδία του περιηγητή μας δεν ήταν εφεύρημα των Ελλήνων. Δυτικοί χριστιανοί είχαν σκηνοθετήσει το «θαύμα» πριν από δέκα περίπου αιώνες. Οι Έλληνες το κληρονόμησαν με αγαλλίαση, όταν διαδέχτηκαν τους παπικούς στους Άγιους Τόπους. «Αυτή η ευσεβής απάτη», γράφει ο Gibbon, «που πρωτοεπινοήθηκε κατά τον θ΄ αιώνα, ενισχύθηκε ευλαβικά από τους Λατίνους σταυροφόρους και τώρα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τον ελληνικό, αρμενικό και κοπτικό κλήρο μπροστά στους εύπιστους πιστούς, για δικό τους όφελος και για όφελος των τυράννων τους» (The history of the decline and fall of the Roman Empire, Philadelphia, 1868, τ. Ε΄, σελ. 530.)
Δεν χρειαζόταν να δωροδοκηθεί ο Τούρκος «για να κρατήσει το στόμα του κλειστό». Η τουρκική εξουσία είχε το ίδιο και μεγαλύτερο από τον κλήρο συμφέρον να διαιωνισθεί η τελετή του αγίου φωτός. Αποτελούσε ευλογία, πραγματικό «θαύμα» για την οικονομία τού τόπου, καθώς συνέρρεαν κάθε χρόνο στην Ιερουσαλήμ χιλιάδες χατζήδες από όλο τον κόσμο. 

Διαβάζω, και, το ακόλουθο -επίσης επίκαιρο:
Yiannis Sarantis
9 ώρες πριν
Του Βαγγέλη Παυλίδη

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1307552575992445&set=a.116389715108743.26621.100002131444820&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: