Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αυτή η κλασική παπαδίστικη φάτσα, είναι η φωτο του προφίλ, του χρήστη «Gregory Telemachos Stamkopoulos». Ο κύριος αυτός, ανάρτησε μια συνταγή για κόλλυβα με φιστίκια Αίγινας αντί για μύγδαλα. Έκανα σαν φίλος εκεί ένα καθαρά θεολογικό σχόλιο για τα μνημόσυνα… Και μετά, μόνο που δεν με αποκεφάλισε ο «χριστιανο»-Ταλιμπάν παπάς, με την φασιστο-«χριστιανική του αντίδραση στο σχόλιο μου!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Gregory Telemachos Stamkopoulos 
Θεσσαλονίκη
Αύριο το Ψυχοσάββατο. 
Ας θυμηθούμε τους κεκοιμημένους μας με ωραία κόλλυβα. 
Το μυστικό είναι να μην είναι καθόλου υγρό το βρασμένο σιτάρι. 
Φέτος αντί για αμύγδαλα προτιμήσαμε το φυστίκι αιγίνης. 

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Διαβάζω:
Ψυχοσάββατο 18/02/2017
«Επειδή την Κυριακή της Απόκρεω ποιούμε ανάμνηση της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού και οι κεκοιμημένοι μας ακόμη δεν κρίθηκαν, τους μνημονεύουμε σήμερα και, επικαλούμενοι το άπειρο έλεος Του, παρακαλούμε τον Θεό με το μνημόσυνο πού κάνουμε, να τους αναπαύσει.»
Σχολιάζω:
Ένας κοιμισμένος, τι ανάπαυση χρειάζεται; Κοιμάται και δεν καταλαβαίνει τίποτε! Λιώνει –ωραία –ωραία στο μνήμα του, αν είναι φρέσκος, ή έχει ήδη λιώσει, ή δεν έχει μείνει ούτε κοκαλάκι του, που λένε! Είναι το σώμα που θα αναγεννηθεί, στην κοινή ανάσταση.
Εκείνο που ζει και δεν κοιμάται, είναι αυτό που δεν πεθαίνει. Είναι η ψυχή του ανθρώπου που έφυγε από αυτήν την ζωή.
Αυτή, έχει κριθεί μερικώς μεν, οριστικά και αμετάκλητα δε, από την ώρα του θανάτου…
Και είτε προγεύεται την μεγάλη χαρά, είτε την μεγάλη λύπη. Δηλαδή:
1. Αν έχει σωθεί, τότε βρίσκεται ήδη στον παράδεισο… Και εκείνη την ημέρα θα μετατεθεί στην βασιλεία των ουρανών.
2. Αν δεν έχει σωθεί, βρίσκεται στον Άδη… Και εκείνη την ημέρα θα μετατεθεί στην κόλαση.
Συμπέρασμα:
Α΄.-Τα παπικά συγχωροχάρτια, δεν σώζουν κανέναν.
Β΄.- Τα ορθόδοξα μνημόσυνα, επίσης, δεν προσφέρουν καμιά αλλαγή.

Gregory Telemachos Stamkopoulos
Γιατί είστε τόσο Ορθολογιστής; Αν δε θέλετε να κάνετε μνημόσυνα (δηλαδή να θυμηθείτε τους κεκοιμημένους σας και να προσευχηθείτε στο Θεό για αυτούς, ή ακόμη και να ζητήσουμε να εύχονται αυτοί για εμάς) τότε μην κάνετε. Δε σας υποχρέωσε κανένας. Το να έρχεσθε στον τοίχο μου και να ρητορεύετε, είναι νομίζω κατ᾽ αρχάς ανάγωγο. Εμείς ακολουθώντας την δισχιλιετή παράδοσή μας θα κάνουμε μνημόσυνα και θα μνημονεύουμε τους αγαπημένους μας που κοιμήθηκαν και περιμένουν την ανάσταση των νεκρών.
Panagiotis Michalopoulos 
1. Μου λέτε:
«Αν δε θέλετε να κάνετε μνημόσυνα (δηλαδή να θυμηθείτε τους κεκοιμημένους σας και να προσευχηθείτε στο Θεό για αυτούς, ή ακόμη και να ζητήσουμε να εύχονται αυτοί για εμάς) τότε μην κάνετε.»
1. Απάντηση:
- Χρειάζεται τελετουργικό, για να θυμηθούμε τους κεκοιμημένους μας;
- Πρέπει αναγκαστικά και μόνο μέσα από αυτήν την διαδικασία -την τόσο επικερδή για εσάς, να προσευχόμαστε στο Θεό για αυτούς;
- Πού ακριβώς ζητάμε -στα μνημόσυνα, να εύχονται αυτοί -οι κεκοιμημένοι, για εμάς; Ξέρουμε αν είναι Άγιοι στον παράδεισο και όχι κολασμένοι στον Άδη;
Panagiotis Michalopoulos 

2. Μου λέτε:
«Το να έρχεσθε στον τοίχο μου και να ρητορεύετε, είναι νομίζω κατ᾽ αρχάς ανάγωγο.»
2. Απάντηση:
Ο τοίχος σας ήρθε σε εμένα, μέσα από τις ενημερώσεις του facebook, δεδομένου ότι θεωρούμαστε «φίλοι» για το σύστημα.
Έτσι, τρώω αναγκάστηκα στη μάπα τη φάτσα σας, -έχουμε βλέπετε και 151 κοινούς φίλους, και επομένως και πολλά κοινά μεταξύ μας… Έτσι έμαθα και για την σχετική αναφορά σας στον τρόπο παρασκευής κολλύβων για ψυχοσάββατο, και την πατέντα σας να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φιστίκια Αίγινας.
Εγώ, έκανα ένα σχόλιο κάτω από τη συνταγή σας αυτή, με μια απάντηση μου σε ένα ανάλογο θέμα, σχετικό με την «ανάπαυση» των «κεκοιμημένων», μέσω μνημοσύνων.
Το οξύμωρο με εσάς είναι ότι δεχτήκατε ευχαρίστως μεν τα σχόλια φίλων σας που σας επαινούσαν για τα φιστίκια... Aντιδράσατε δε, έτσι άγρια, με μια δική μου θεολογική προσέγγιση του θέματος των μνημοσύνων!!!..

Δηλαδή φίλοι σας είναι μόνο οι υποτακτικοί σας, όσοι σας προσκυνούν; Και εμείς που σκεπτόμαστε, προβληματιζόμαστε και εξωτερικεύουμε μια άποψη, είμαστε εχθροί σας, ορθολογιστές και ανάγωγοι;
Ακολουθείτε λοιπόν και εσείς την γνωστή φασιστική γραμμή της προσωπικής επίθεσης σε οποίον έχει μιαν άλλη άποψη… Και το κάνετε αυτό και εσείς, επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε με θεολογικά και αγιογραφικά επιχειρήματα, παρά μόνο με παπαδίστικα τερτίπια; 

Κρίμα σε εσάς!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209153907787340&set=a.4513350114371.189925.1309204178&type=3&theater

Gregory Telemachos Stamkopoulos
Αναπληρωτής Καθηγητής...
 στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης - ΑΕΑΘ
Πρώην Research fellow στΟ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πρώην Research fellow στην εταιρεία Yale University
Πήγαινε στο 1ο Λυκειο Καρδιτσας
https://www.facebook.com/telem

Δεν υπάρχουν σχόλια: