Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μη έχοντες επιχειρήματα αυτοί, -οι περισσότεροι μεγαλο-παπάδες ή τα τσιράκια τους, αντιδρούν με προσωπική επίθεση στον συνομιλητή τους, και όταν η συζήτηση φτάσει στο σημείο να έχουν ξεγυμνωθεί και εκτεθεί ανεπανόρθωτα, θα τον διαολοστείλουν τον χριστιανό, θα τον καταριούνται, θα τον περιλούουν με όλες τις βρισιές του χαμαιτυπείου, και τέλος θα τον μπλοκάρουν. Και δεν είναι η εξαίρεση αυτό, αλλά ο χρυσός κανόνας, στις δήθεν θρησκευτικές και εκκλησιαστικές σελίδες παντού, αλλά κυρίως και εδώ, στο facebook.

Anargyros Koudounis  
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Anargyros Koudounis δημοσιοποίησε...
2 ώρες πριν 
Μ'αφορμή τα χυδαία ιστολόγια...
και υβριστικές σελίδες των αθέων...
στ ηλεκτρονικα μέσα ενημέρωσης... [...]

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
1. Καταλήγετε πάτερ Ανάργυρε, λέγοντας:
«Ο γνωστός ψυχίατρος Καρλ Γιουνγκ υπεστήριξε τον σοβαρό ψυχικό κλονισμό στον άνθρωπο στην περιπτωση άρνησης του αρχετύπου του Θεού.»
Και στη Βίβλο διαβάζουμε ότι είναι άφρονας αυτός που λέει ότι δεν υπάρχει θεός.
Μετά από αυτά, πώς να μην υπάρχει και η αντίδραση της άλλης πλευράς; Μόνο εμείς θα λέμε τα δικά μας; Θέλουμε να μην ακούγεται κανένας άλλος; Να μην φαίνεται ότι και οι άλλοι έχουν κάποια επιχειρήματα; Και είναι αυτό δημοκρατικό;
Panagiotis Michalopoulos 

2. Ξεκινήσατε πάτερ Ανάργυρε, λέγοντας:
«Μ'αφορμή τα χυδαία ιστολόγια και υβριστικές σελίδες των αθέων…»!
Πιθανό είναι, και κάποιοι να εκφράζονται άκοσμα, για εμάς. Έχετε μπει όμως σε χριστιανικές σελίδες για να δείτε εκεί τι φανατισμός επικρατεί, τι βρισιές και τι χυδαιολογίες εκτοξεύονται, όχι μόνο εναντίον άθεων, αλλά και κατά παντός λογικού ανθρώπου, και πιστού χριστιανού ακόμα, αν αυτός τολμήσει να τους διορθώσει για όσα ανόητα γράφουν εκεί για την διαστρέβλωση της Γραφής και της ορθής πίστης; Μη έχοντες επιχειρήματα αυτοί, -οι περισσότεροι μεγαλο-παπάδες ή τα τσιράκια τους, αντιδρούν με προσωπική επίθεση στον συνομιλητή τους, και όταν η συζήτηση φτάσει στο σημείο να έχουν ξεγυμνωθεί και εκτεθεί ανεπανόρθωτα, θα τον διαολοστείλουν τον χριστιανό, θα τον καταριούνται, θα τον περιλούουν με όλες τις βρισιές του χαμαιτυπείου, και τέλος θα τον μπλοκάρουν. Και δεν είναι η εξαίρεση αυτό, αλλά ο χρυσός κανόνας, στις δήθεν θρησκευτικές και εκκλησιαστικές σελίδες παντού, αλλά κυρίως και εδώ, στο facebook.
Panagiotis Michalopoulos 

3. Στο μέσον δε του άρθρου σας πάτερ Ανάργυρε, γράφετε:
«Μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει ή τίποτα, αλλά οφείλει να σέβεται την πίστη και πεποιθήσεις του άλλου ακόμη κ αν δεν τις ασπάζεται. Στην περίπτωση των σελίδων και blogs ,των αθέων συμπολιτών μας ο σεβασμός του διαφορετικού είναι άγνωστη λέξη αν και διακηρύσσεται ως βασική αρχή της εκκοσμίκευσης...»
Πάνω σε αυτό, έχω να σας πω ότι κανείς δεν μας υποχρεώνει να διαβάζουμε τέτοια blogs, και να παρακολουθούμε τέτοιες σελίδες. Γιατί σπέρνετε το μίσος για τις σελίδες αυτές και για τα πρόσωπα που τις εκπροσωπούν; Για να συσπειρώσετε έτσι –με τον φανατισμό, το ποίμνιο σας; Μήπως εμείς σεβόμαστε τίποτε;
Όταν –για παράδειγμα κάποιος μας ελέγχει για υπερβολές και για σκάνδαλα, ο ίδιος μας ο αδελφός, στην ίδια ενορία, του λέμε συνήθως ότι αυτή είναι η Εκκλησία, και αν δεν του αρέσει να σηκωθεί και να φύγει να γίνει αιρετικός ή άθεος, και να μη μας ενοχλεί! Δεν σεβόμαστε δηλαδή ούτε τη γνώμη του πλησίον μας, και σε αυτήν την ίδια μας την πίστη!
Και περιμένουμε να μας σεβαστεί ένας άθεος; Εμείς τον σεβόμαστε που τον λέμε τρελό και άφρονα;
Και γενικά, όταν κάνεις έναν ιδεολογικό αγώνα και πιστεύεις στις αρχές σου, δεν μπορεί να σέβεσαι και το ακριβώς αντίθετο με αυτές. Το αντίθετο, θα το μισήσεις! 

Το είπε και ο Χριστός: «Δεν μπορείς να δουλεύεις σε δυο Κυρίους διαμετρικά αντιθέτους, και στο θεο, και στον μαμωνά! Τον έναν θα τον αγαπήσεις και τον άλλον θα τον μισήσεις»! 
Και όμως εμείς στην εκκλησία το συμβιβάσαμε αυτό, με το εμπόριο που συντελείται.
Και στις σχέσεις με τους ετεροδόξους το ίδιο, και φτάσαμε στο σημείο να αποκαλεί «αγιότατο πατέρα» τον πάπα των παπικών ο οικουμενικός μας πατριάρχης, και τον παπισμό «αδελφή Εκκλησία»!
Ο ίδιος δε ο προηγούμενος πάπας των παπικών, φοβούμενος κάποιο χτύπημα εναντίον του από ισλαμιστές για κάποια δήλωση του, έσπευσε την άλλη μέρα να ανακαλέσει και να δηλώσει ότι σέβεται το Ισλάμ! Σέβεται δηλαδή όσα βλάσφημα κατά του χριστιανισμού υιοθετεί το Ισλάμ, σέβεται και την τακτική του προσηλυτισμού του, με το κόψιμο κεφαλιών κλπ!
Και εμείς, α εμείς! 

Εμείς στην «Εκκλησία της Ελλάδος», σεβόμαστε τον όποιον βλάσφημο κατά των θείων! Εκατομμύρια βλασφημίες κατά των θείων γράφονται καθημερινά. Τα βλέπουν αυτά οι δεσποτάδες μας και οι διαχειριστές εκκλησιαστικών σελίδων, αλλά δεν στενοχωριούνται! 
Θα στενοχωρηθούν μόνον αν κάποιος αποκαλύψει ότι ένας δεσπότης είναι κλέφτης ή ομοφυλόφιλος! Θα στεναχωρηθούν κυρίως αν κάποιος αμφισβητήσει κάπου το αλάθητο στον γ. Παΐσιο, κλπ! Χα!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=422036751476900&id=100010117360052&pnref=story
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Anargyros Koudounis
ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Ιερέας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πήγαινε στο 7o gymnasio korydallou
Πήγαινε στο 4ο Λύκειο Κορυδαλλού (Επίσημη Σελίδα)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010117360052

Δεν υπάρχουν σχόλια: