Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αναφέρθηκα πριν στο κερί και στον βουδισμό με αφορμή την πιο πάνω ανάρτηση σας, διότι από τη θρησκεία αυτή τα έχουμε ξεσηκώσει όλα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
John James 
8 Μαρτίου στις 10:26 μ.μ. 
Μπορείτε να μας πείτε σε ποίο Θεό ανάβουν κεράκι;; 
ΣΧΟΛΙΑ:
Markos Georgiou 
Είναι κρίμα πραγματίκα σε μια τετοιά εποχή που μπορούμε να μελαμπαδευσούμε το φως της Ορθοδοξίας και δυστυχως ανταυτου μεταλαμπαδευουν το σκότος του εωσφορικού οικουμενισμού
Panagiotis Michalopoulos 
ΣΤΟ ΒΟΥΔΑ. ΤΟ ΚΕΡΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΑΙΔΙΚΟ ΒΟΥΔΙΣΜΟ. 
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ "ΔΙΚΑ" ΜΑΣ.
John James 
Σωστα Κυριε Παναγιωτη αλλα το θεμα ειναι σε ποιον θεο το αναβεις
Panagiotis Michalopoulos 
Από τη στιγμή που μπαίνεις σε λατρευτικές τακτικές ξένες, εξυπακούεται ότι έχεις φύγει από τον δικό σου τον θεό. Αν τα στοιχεία που υιοθετείς, θυμίζουν μια ή περισσότερες θρησκείες τότε μάλλον η αναφορά σου (σε προσευχή ή λατρεία) είναι αναγκάστηκα στο θεό που αυτή η θρησκεία πιστεύει, παρά –ενδεχομένως τις όποιες καλές δικές σου προθέσεις. 
Αν π.χ. ο ναός σε ένα μυστήριο μεταβάλλεται από τη γύμνια των γυναικών σε πορνείο, τότε δεν λατρεύεται εκεί ο Χριστός αλλά μάλλον η Αφροδίτη ας πούμε. 
Αν γίνεται εμπόριο στο ναό, τότε μας θυμίζει τον οίκο εμπορίου του ιουδαϊσμού, για τον οποίον ο Χριστός πήρε το φραγγέλιο. 
Επίσης την αρχαία ειδωλολατρική θρησκεία, την ελληνική ή εθνική, θυμίζουν τα μνημόσυνα (τριήμερα, εννιάμερα, σαράντα κ.λ.π.),που από εκεί τα αντιγράψαμε. 
Αναφέρθηκα πριν στο κερί και στον βουδισμό με αφορμή την πιο πάνω ανάρτηση σας, διότι από τη θρησκεία αυτή τα έχουμε ξεσηκώσει όλα! 
Και τα κεριά και τα λιβάνια, και τα κομποσκοίνια, και το κωλοδάχτυλο ευλογιας, και τα φωτοστέφανο, και την προσκύνηση, και το χειροφίλημα, και τα καρναβάλια στις λιτανείες, με τις ομπρέλες, τις τέντες και τα κουβούκλια στολισμένα με λουλούδια! 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1922087498020154&set=a.1917770921785145.1073741828.100006567669290&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: