Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Καλημέρα, όλη μέρα… Καλό σαββατοκύριακο! (και οι νεότερες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

Θαύμα –θαύμα! Βρέθηκε τελικά, ο εικονιζόμενος ξεμωραμένος γέροντας που είχε απομακρυνθεί τότε από την παρέα του σε εκείνον τον δημόσιο δρόμο (πρώτη φωτο)… Και που περιπλανιόταν μετά, στο άγνωστο δάσος (δεύτερη φωτο). Βρέθηκε -μαζί με ένα τριαντάφυλλο στο αυτί (τρίτη φωτο), στους… καταρράκτες!.. Τον Ιανουάριο του 2013!.. Κλεισμένος μέσα σε ένα καδράκι… Έτοιμος –κομπλέ, για να τον λατρέψουν σαν άγιο (με έτοιμη την εικόνα του), στις εκκλησιές, από τον Ιανουάριο του 2015! Θαύμα –θαύμα!


Πόσο νέος, ή πόσο γέρος, ήταν τελικά αυτός ο Ιωσήφ -ο μαραγκός, ο μνηστήρας της δεκαπεντάχρονης Μαρίας;


Ο Panos Papadiadis ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του.


Ο πεπειραμένος κριτικός εικόνας, σχολιάζει: 1. Πολύ ωραίο και νοικοκυρεμένο το κάτασπρο κολλαριστό σεντόνι. Έξυπνη η ιδέα να φοριέται έτσι ανάρριχτο ώστε να αερίζεται και από κάτω, και από πάνω -στις μασχάλες! 2. Και το όρθιο δάχτυλο -στο υψωμένο δεξιό χέρι, πολύ εντυπωσιακό κι αυτό, σαν στάση και προφίλ! 3. Πολύ καλή και η ιδέα με τη σημαία που βαστάει με το αριστερό χέρι! 4. Έχουμε και μια καταπληκτική ομοιομορφία, με τους δυο αγγέλους γονατιστούς, συμμετρικά -έναν δεξιά και έναν αριστερά, στα πόδια του Κυρίου! 5. Γενικά, μιλάμε για μια πολύ καλή σκηνοθεσία της Αναστάσεως! Που μάλλον δεν θα έγινε μεσάνυχτα, αφού ο πίνακας δείχνει μια όμορφη μέρα!


Panagiotis Michalopoulos, προς Ιερός Ναός Αγίου Θωμά Ναυπάκτου: «Ωραία ρόμπα, φοράει η Παναγία! Μοντελάκι, η δικιά σου!»


Παρασκευή Ά Χαιρετισμῶν: Ἁγνείας θησαύρισμα, χαῖρε!


«Ευλογία Κυρίου και έλεος αυτού έλθοι εφυμάς, τη αυτού θεία χάριτι και φιλανθρωπία, πάντοτε∙ νυν και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων».


Λύθηκε επιτέλους, και αγιογραφικά(φωτο), το πιο μεγάλο αίνιγμα, πρόβλημα της ανθρωπότητας… Το γενεαλογικό, το υπαρξιακό, το εσχατολογικό: 1. Προσερχόμαστε –προϋπήρχαμε, σαν φουλ αστερόσκονη… 2. Κατασκευαστήκαμε από συμπυκνωμένη αστερόσκονη… 3. Και πάλι, σε απλή αστερόσκονη κάποτε θα καταλήξουμε!!!..


Τελικά, υπάρχει στ’ αλήθεια, αυτός ο λεγόμενος «κάτω κόσμος»! Αυτός που μας λένε και οι παπάδες μας… Αυτοί οι ίδιοι που κάθε χρόνο των φώτων, διώχνουν με την αγιαστούρα τους, όλους εκείνους τους αστείους καλικαντζάρους που έρχονται από εκεί για να μαγαρίζουν τα σπίτια των χριστιανών! Από εκεί («κάτω κόσμος»), έρχονταν επίσης και τα δαιμονικά Ταγκαλάκια, με τα οποία πάλευε λυσσωδώς για να τα νικήσει, ο γέροντας Παΐσιος, εκεί στο εξοχικό του, τα βράδια με πανσέληνο! Αμφότερα, (καλικάντζαροι και Ταγκαλάκια), είναι κάποια από τα πολλά μικρούλια αλήτικα παιδιά του μεγάλου και φοβερού Καϊτζού (φωτο).


Μαλακίας (της του Γέροντα Παϊσίου), το Ανάγνωσμα…


Δηλαδή, τι θέλει να μας πει αυτή η εικόνα; Ότι είχε και η Παναγία μας, το ατομικό το κομποσκοίνι της;


Εκεί πάει και η Κυβέρνηση μας, για να ζητήσει βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων της, των εσωτερικών και των εξωτερικών;


Αυτά ήταν -της Παναγίας μας, τα καλά της, τα ρούχα… Είτε για μια επίσημη επίσκεψη, είτε για να πάει να εκκλησιαστεί στο ναό, να πούμε;


Αυτή η κλασική παπαδίστικη φάτσα, είναι η φωτο του προφίλ, του χρήστη «Gregory Telemachos Stamkopoulos». Ο κύριος αυτός, ανάρτησε μια συνταγή για κόλλυβα με φιστίκια Αίγινας αντί για μύγδαλα. Έκανα σαν φίλος εκεί ένα καθαρά θεολογικό σχόλιο για τα μνημόσυνα… Και μετά, μόνο που δεν με αποκεφάλισε ο «χριστιανο»-Ταλιμπάν παπάς, με την φασιστο-«χριστιανική του αντίδραση στο σχόλιο μου!


Αν δεν ξέρετε πολλά και καλά ταχυδακτυλουργικά κόλπα… Αν έτυχε και σας έχουν κόψει στα θαύματα στις εξετάσεις για άγιο ή αγία… Τότε δυστυχώς, σας περιμένει η κόλαση! Μόνη σας ελπίδα, είναι να αναγνωρίζετε τουλάχιστον το πώς ακριβώς ευλογούν οι Άγγελοι… Αρχίζουμε λοιπόν τα σχετικά με τη σωτηρία σας ειδικά μαθήματα… Πρώτο δείγμα, μια απλή αγιογραφία. Μελετήστε την, αποτυπώστε την καλά στο μυαλό σας, και επανερχόμεθα αργότερα, για τα υπόλοιπα.


Αυτός είναι ο Πατήρ Θεόφιλος Φραγκουλίδης… Πρωτοπρεσβύτερος, εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας, ιεράς μητροπόλεως Φλωρίνης (Καντιωτικός και Παϊσιακός). Πνευματικός πατέρας, της αδικοχαμένης (από τη φονική Πόρσε, του γιου του μίστερ jambo) οικογένειας, του τραγικού πατέρα κ. Υπάτιου Πατμάνογλου: Κλασική περίπτωση «Μαλακισμένης Εκκλησίας», και εδώ!


Καλημέρα, καλό μήνα!.. Και οι λίγες πρόσφατες -από προχθές, αναρτήσεις μου -στο μπλογκ «χαίρετε», ήταν… (συμπεριλαμβάνεται και η ανάρτηση με την Πόρσε, που οδηγούσε ο γιος του μεγιστάνα της αυτοκρατορίας των Jumbo.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: