Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ο φίλος μου στο facebook, ο χρήστης «Κύριλλος Διαμαντάκης».

Κύριλλος Διαμαντάκης
Σπούδασε στο Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ
Πήγαινε στο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τόπος διαμονής: Ιεράπετρα
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010047458164
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κύριλλος Διαμαντάκης
6 ώρες πριν
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ F/B
Ἐπιθυμῶ νά σᾶς εὐχαριστήσω ἐγκάρδια γιά τίς ἐκδηλώσεις συμπαράστασης, ἀνθρώπινης παραμυθίας καί τίς συλλυπητήριες εὐχές σας γιά τόν ἀδόκητο θάνατο τοῦ μακαριστοῦ Γέροντός μου Μητροπολίτου Ἱεραπύτνης καί Σητείας κυροῦ Εὐγενίου, ὁ ὁποῖος ἡρπάγη κυριολεκτικά εἰς τούς οὐρανούς ἀπό τόν Κύριο τῆς Ζωῆς καί τοῦ Θανάτου!
Ὡσαύτως, εὐχαριστῶ ὅλους σας γιά τήν μετοχή καί τίς εὐχές σας τόσο κατά τήν εἰς Ἐπίσκοπον χειροτονία μου, ὅσο καί κατά τήν ἐνθρόνισή μου.
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ: «ἡρπάγη κυριολεκτικά εἰς τούς οὐρανούς ἀπό τόν Κύριο τῆς Ζωῆς καί τοῦ Θανάτου!»
Εξηγήστε μου σας παρακαλώ:
1. ΠΩΣ «ἡρπάγη»;
2. Για ποιους «ουρανούς» μιλάμε;
3. Πού αναφέρεται ο Χριστός ως «ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου»;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Π.Ελευθέριος Κουναλάκης
Καλημέρα αγαπητέ κ. Παναγιώτη , 

εδώ ο Σεβασμιώτατος εννοεί ότι έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο μακαριστός κυρός Ευγένιος και χρησιμοποιεί του Παύλο χωρίο... 
και ως προς το δεύτερό σου ερώτημα σε πολλά χωρία στην Αγία Γραφή ο Χριστός ό Ιδιος αναφέρει ότι είναι ο Αρχηγός της Ζωής και του θανάτου.. 
π.χ. "Εγώ ειμί η οδός και η Ανάστασις και η ζωή . Ο πιστεύων εις εμέ καν αποθάνη ,ζήσεται" που σημαίνει : "Eγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή . όποιος πιστεύει σ'εμένα , και αν πεθάνει θα ζή ,( την αληθινή ζωή).. Ιωάν. ια΄25.... 
και άλλα πολλά χωρία διάσπαρτα στην Αγία Γραφή...
Καλημέρα και καλή Εβδομάδα...
Panagiotis Michalopoulos 

Καλημέρα σας σεβαστέ μου πάτερ Ελευθέριε, και καλή εβδομάδα, επίσης!
1. Ποιο χωρίο του Παύλου, εννοεί ο Σεβασμιότατος;
2. Τότε –με τον ίδιο συλλογισμό, μπορούμε ακόμα -αν βασιστούμε στο «Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή» (Ιωάννης, 14), να λέμε επίσης ότι ο Χριστός είναι ΚΑΙ... ο Κύριος του Δρόμου!

Π.Ελευθέριος Κουναλάκης 

Είναι τα άρρητα που έζησε ο απ. Παύλος και τα οράμα που έζησε και πήρε μια πρόγευση του Παραδείσου ...Κορινθ.Β΄κεφ.12, 4...πρέπει να το διαβάσεις όλο το κεφάλαιο και ο Σεβασμιώτατος Κύριλλος επειδή έφυγε ξαφνικά ο κυρός Ευγένιος το γράφει ως σχήμα λόγου δανειζόμενος αυτό το χωρίο...
Ως προς το δεύτερο ερώτημά σου του δρόμου ..ο Χριστός κατέβαινε ακόμα και στο πεζοδρόμιο για να αναστήσει πεσμένους από την αμαρτία ανθρώπους ...Η πίστη του καθενός είναι σεβαστή όμως δεν θα κατεβάζουμε την Αγία Γραφή τα χωρία της Αγίας Γραφής για να ξεφύγω από το βασικό μου ερώτημα , και να ρωτάω ότι μου έρθει στο μυαλό.... Φίλε Παναγιώτη είναι θέμα ΠΙΣΤΗΣ...
Panagiotis Michalopoulos 

Λέτε πάτερ Ελευθέριε: «Είναι τα άρρητα που έζησε ο απ. Παύλος και τα οράμα που έζησε και πήρε μια πρόγευση του Παραδείσου ...Κορινθ.Β΄κεφ.12, 4...πρέπει να το διαβάσεις όλο το κεφάλαιο και ο Σεβασμιώτατος Κύριλλος επειδή έφυγε ξαφνικά ο κυρός Ευγένιος το γράφει ως σχήμα λόγου δανειζόμενος αυτό το χωρίο...»
Διαβάζω: «οἶδα ἄνθρωπον ἐν Χριστῷ πρὸ ἐτῶν δεκατεσσάρων· εἴτε ἐν σώματι οὐκ οἶδα, εἴτε ἐκτὸς τοῦ σώματος οὐκ οἶδα, ὁ Θεὸς οἶδεν· ἁρπαγέντα τὸν τοιοῦτον ἕως τρίτου οὐρανοῦ. καὶ οἶδα τὸν τοιοῦτον ἄνθρωπον· εἴτε ἐν σώματι εἴτε ἐκτὸς τοῦ σώματος οὐκ οἶδα, ὁ Θεὸς οἶδεν· ὅτι ἡρπάγη εἰς τὸν παράδεισον καὶ ἤκουσεν ἄῤῥητα ῥήματα, ἃ οὐκ ἐξὸν ἀνθρώπῳ λαλῆσαι.»
Σχολιάζω:
Ο απόστολος Παύλος εν ζωή, βίωσε αυτήν την κατάσταση. Και αυτήν την αλήθεια, μας την βεβαιώνει ο λόγος του θεού. 

Στην περίπτωση όμως του σεβασμιότατου, δεν έχουμε λόγο θεού, και ο μακαρίτης δεσπότης δεν ξέρουμε αν έχει πάει πράγματι στον παράδεισο. 
Αν το πιστεύει αυτό ο σεβασμιότατος, τότε δεν θα πρέπει να του κάνει μνημόσυνα υπέρ σωτηρίας της ψυχής του! Σωστά;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=411112885900290&id=100010047458164
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ο φίλος μου, ο Π.Ελευθέριος Κουναλάκης
Σπούδασε στο Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης - ΑΕΑΘ
Πήγαινε στο ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Τόπος διαμονής: Peristéri, Attiki, Greece
Τόπος καταγωγής: Neápolis, Lasithi, Greece
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010445650197
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Ο χρήστης «Π.Ελευθέριος Κουναλάκης», σχολίασε: «Καλό Παράδεισο στον αγαπημένο μας Λουκιανό που μαζί του τραγουδάγαμε τα όμορφα και με ουσία τραγούδια του που σημάδεψαν την εφηβική και φοιτητική μας ζωή. Αιωνία σου η μνήμη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: