Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαγυνών

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Παντοκρατωρ Κοιν.σ.επ 
20 Φεβρουαρίου στις 8:02 μ.μ. 
αφαίρεσαν δύο Λειψανοθήκες, έναν Σταυρό Ευλογίας, δύο Άγια Ποτήρια, ένα επίχρυσο Δισκάριο, τάματα πιστών από την εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, ένα επιστήθιο Σταυρό από την Εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, την οποία έριξαν στο έδαφος στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν το πουκάμισο, καθώς και λίγα χρήματα από τα κυτία του φιλοπτώχου και του συσσιτίου. 
ΔΙΑΒΑΖΩ: 
Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 
Άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαγυνών Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν και βανδάλισαν το μεσημέρι της 19ης Φεβρουαρίου 2017 τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών. 
Οι δράστες, αφού εισήλθαν στον Ιερό Ναό από ένα παράθυρο του δεξιού κλίτους και παρόλο που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της Εκκλησίας, πρόλαβαν και αφαίρεσαν δύο Λειψανοθήκες, έναν Σταυρό Ευλογίας, δύο Άγια Ποτήρια, ένα επίχρυσο Δισκάριο, τάματα πιστών από την εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, ένα επιστήθιο Σταυρό από την Εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, την οποία έριξαν στο έδαφος στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν το πουκάμισο, καθώς και λίγα χρήματα από τα κυτία του φιλοπτώχου και του συσσιτίου. 
Στον Ιερό Ναό μετέβη αμέσως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης εκφράζοντας την λύπη του, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος Ναός της Μητροπόλεως Λαγκαδά γίνεται στόχος ιεροσύλων και βανδαλιστών, καθώς επίσης η Σήμανση και η Αστυνομία, οι οποίες διεξάγουν ήδη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.  
ΣΧΟΛΙΑΖΩ: 
Panagiotis Michalopoulos 
Ποιος θα προστατεύει τελικά, όλα αυτά τα χρυσά ιερά σκευή των εκκλησιών μας; Άχρηστος και ο συναγερμός! 
1. Έκλεψαν και την χρυσή λειψανοθήκη, και πέταξαν στα σκουπίδια το θαυματουργό περιεχόμενο της! 
2. Ξεγύμνωσαν από πολύτιμα τάματα την εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου, της οποίας τις επικλήσεις για βοήθεια, κανείς δεν άκουσε για να σπεύσει γοργά κοντά της! 
3. Ξάπλωσαν δε στο πάτωμα και ην εικόνα Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, με σκοπό όχι να την φιλήσουν αλλά για να της βγάλουν τον Σταυρό, και το χρυσό πουκάμισο της! 
Συμπέρασμα: 
Άλλους σώζουν οι «θαυματουργίες» εικόνες, οι σταυροί ευλογίας, και τα λείψανα, αλλά τον εαυτό τους δεν τον μπορούν! 
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=198692140611894&id=100014133280889&pnref=story

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, σε διαβάζω και παράγραφο με παράγραφο, σε σχολιάζω:

1. «Ποιος θα προστατεύει τελικά, όλα αυτά τα χρυσά ιερά σκευή των εκκλησιών μας; Άχρηστος και ο συναγερμός!»
- Ποιο έξυπνος δηλαδή αναδεικνύεται ο Διάβολος! Ο διαρρήκτης με το σπρέι, που αδρανοποιεί τον συναγερμό! Ή που να γνωρίζει και τον κωδικό, δηλαδή η ληστεία να έγινε με βοήθεια από μέσα, από εκκλησιαστικούς! Γι αυτό και δεν εκποιούν τα τάματα υπέρ των πτωχών! Τα αφήνουν να συσσωρεύονται, για να τα βουτήξουν οι ίδιοι και να φορτώσουν μετά το σούφρωμα αυτό σε ξένους τάχα, σε άλλους –άγνωστους ληστές!

2. «Έκλεψαν και την χρυσή λειψανοθήκη, και πέταξαν στα σκουπίδια το θαυματουργό περιεχόμενο της!»
- Αλήθεια γιατί αυτή τη πολυτέλεια. Θέλουν χρυσή λειψανοθήκη τα λείψανα; Γιατί; Επειδή προέρχονται από τις παπικές αποθήκες; Από το πλούσιο Βατικανό; Έτσι, έχουν μέσα σε μια χρυσή θήκη –μασκαράτικη μουτσούνα, και την νομιζόμενη σαν κάρα του αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

3. «Ξεγύμνωσαν από πολύτιμα τάματα την εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου, της οποίας τις επικλήσεις για βοήθεια, κανείς δεν άκουσε για να σπεύσει γοργά κοντά της!»
- Θα ήταν νύχτα, την ώρα που οι πιστοί της εικόνας αυτής, θα κοιμόντουσαν. Ή -αν ήταν πιο νωρίς, θα έβλεπαν κάποιο εορταστικό πρόγραμμα στην τηλεόραση, και με τα ηχεία δυνατά στο χομ-σινεμά, …ή θα φορούσαν και τα ακουστικά.
Ποιος λοιπόν να μπορεί τότε να ακούσει την Παναγία να φωνάζει αγιούτο; Άλλο μιράκολο και αυτό!

4. «Ξάπλωσαν δε στο πάτωμα και την εικόνα Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, με σκοπό όχι να την φιλήσουν αλλά για να της βγάλουν τον Σταυρό, και το χρυσό πουκάμισο της!»
- Τι τον ήθελε το χρυσό σταυρό η Παναγία; Γιατί φορούν χρυσά και ασημένια πουκάμισα στις εικόνες; Για να είναι πιο ακριβές στην παραγγελία, και έτσι να παίρνει και ακόμα πιο μεγάλη μίζα, ο παπάς;

5. «Άλλους σώζουν οι «θαυματουργίες» εικόνες, οι σταυροί ευλογίας, και τα λείψανα, αλλά τον εαυτό τους δεν τον μπορούν!»
- Μιμούμενα όλα αυτά τα τοτέμ του αντίχριστου, και αυτόν τον ίδιο τον Χριστό, για να μας παραπλανήσουν! Αδύναμα τάχα και αυτά, σαν τον Εσταυρωμένο! Αγιωτικά τάχα, θεοτικά τάχα, και με συγκατάβαση προς τους ληστές… Για τους οποίους μάλλον θα προσεύχονταν (μέσα από τα σκατά που τα πέταξαν), για να συγχωρέσει ο θεός την αμαρτία αυτή στους ληστές!