Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Καλημέρα, καλή τελευταία Κυριακή της Αποκριάς! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)


Μισή δουλειά έκανε ο Ιωάννης: Λούσιμο, χωρίς κούρεμα!


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Η πύλη της κολάσεως προβάλλει ενώπιόν μας το απύλωτο στόμα της»


Έλα κι εσύ στην εκκλησία, να εκκλησιαστείς! Τι περιμένεις; Γιατί δεν έρχεσαι; Να έρχεσαι και την Κυριακή, και στους χαιρετισμούς που αρχίζουν… Αν δεν έλθεις, εσύ θα χάσεις! Χα!


Νάτος - νάτος, πετιέται! Ο «Αοίδιμος» -αλήστου μνήμης Χριστόδουλος… Ολοζώντανος (φωτο) στο μνημόσυνο του, στην Πάτρα, με την ευκαιρία του Καρνάβαλου! Χα!


Καλή σας ημέρα, σεβαστέ μου πάτερ Θεόδωρε! Το «διάβασμα» των ονομάτων των «κεκοιμημένων» μας, θα συνοδεύεται και με χειρονομία («ευλογία») ίδια ή παρόμοια με αυτήν –του Χριστού, της πιο πάνω εικόνας;


Θαύμα: Δείτε πώς ξαναζωντάνεψε ο Δράκος του αγίου Γεωργίου… Καινούργιος, όπως και παλιά, έτοιμος για νέα μάχη!


Άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαγυνών


Καπνίζεις στο καφενείο και αλλού; Λιβανίζεσαι κιόλας, στις εκκλησίες ή στο σπίτι; Ξέρεις πόσο βλαβερό είναι αυτό το κοκτέιλ;


Επομένως, το άγιο φως δεν βγαίνει μόνο κάθε Πάσχα, και μόνο στα Ιεροσόλυμα στους αγίους τόπους, όπου πάμε με αεροπλάνο και το φέρνουμε μέσα σε μια γυάλα στην Ελλάδα, και το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους. Βγαίνει, και από κάθε ορθόδοξο ναό, σε κάθε θ. λειτουργία!


Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή! Έτσι η κυρία, στις άδειες και στις διακοπές της… Όταν δεν έχει υπηρεσία ως πορτιέρισσα σε μονή του αγίου Όρους… «Ξεγλιστράει» μακριά από εκεί… Και τρέχει παντού, και δίνει παραστάσεις κουκλοθέατρου σε διάφορα πανηγύρια ανά την Ελλάδα…


Για να θυμόμαστε οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νεότεροι: 1. «Ο κύριος πτέραρχος» (1963), ήταν ο Κανέλος (Κώστας Χατζηχρήστος), ένας ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ ξενοδοχείου, του οποίου τα στολίδια στα ρούχα –στη στολή, μοιάζουν με αυτά του πτεράρχου που διαμένει στο ξενοδοχείο, κλπ, κλπ… 2. Η «Παναγία Πορταΐτισσα», είναι η ΠΟΡΤΙΕΡΙΣΣΑ της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, της οποίας πορτιέρισσας τα στολίδια –τάματα, είναι εφάμιλλα με τα κορδόνια και τα παράσημα του πορτιέρη Κανέλου, κλπ, κλπ…


Το γνωστό κόλπο, με τα δυο τα δάχτυλα -τα ταχυδακτυλουργικά: «Αλά-ούνα, αλά-ντούε, αλά-τρε…» Και το περιστέρι βγαίνει από το ψήλο το καπέλο, και «τσαφ», πέφτει μέσα στο πιάτο σου! Καλή φώτιση, ε, καλή όρεξη θελα να πω!


Μαλακισμένης «ορθοδόξου» Εκκλησίας, το Ανάγνωσμα: «Οι δαίμονες χτυπούσαν τον ανεξομολόγητο πεθαμένο» (Διαβάστε, να δείτε… τι «αληθινή θρησκεία» θα χάσουμε, αν αλλαξοπιστήσουμε, και γίνουμε μουσουλμάνοι…)


Τι ψυχή (αλλά και βρακί, ενδεχομένως) θα παραδώσεις, μωρή ψευτο-θεούσα… Αν δεν διαθέτεις με την καρδιά σου, από 6.000 ευρώ, μόνο… Για ένα από αυτά τα παλιά καδράκια –εικονίσματα… Άξια –διαβασμένα από το άγιον όρος, τοτέμ… Για να λατρεύεις με αυτά και μόνο με αυτά, την Παναγία σου; Ε;


Τι έγραψα –σαν σήμερα… Το facebook, μου θυμίζει… (Έχουμε κι εμείς λόγο στην Εκκλησία του Χριστού, φίλε! Δεν είμαστε τυχαίοι, και δεν είμαστε μόνοι…)


Ξέρετε τι συμβολίζει το αστέρι στο μέτωπο -στη μαντήλα, της Παναγίας; Ξέρετε τι συμβολίζουν τα μαργαριταρένια περιδέραια με τα οποία είναι πάντα στολισμένη στο στήθος της, η Παναγία η Γοργοεπήκοος;


Καρναβάλι έχουμε… Ό,τι θέλει ο καθένας, ντύνεται!


Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου σχολίασε επίσης τη φωτογραφία του.


Σήμα κατατεθέν των μεγαλο-παπάδων καρναβαλιστών… Όπως π.χ. του πάπα των παπικών (φωτο) και του πατριάρχη Αλεξανδρείας -με τις συνοδείες τους… Είναι αυτό το διαβόητο κάδρο… Με τον Χριστό ξεβράκωτο, με το μισό σεντόνι να ανασταίνεται… και να κράτα και μια σημαία! Χα!


Μαλακίας, το Ανάγνωσμα: 1. Πέρασε λοιπόν, το πρώτο ψυχοσάββατο… Αυτό, πριν από την Κυριακή των Απόκρεω. Γιορτάσαμε, την ημέρα που οι νεκροί παίρνουν άδεια για να έλθουν για λίγο στη γη, στα σπίτια και στους δικούς τους… Θυμάστε τον Μίμη Φωτόπουλο στο έργο «ουρανοκατέβατος» (1965), στο ρόλο που ως μακαρίτης Περικλής παίρνει άδεια από τον Θεό και επιστρέφει –σαν φάντασμα στη γη; Ε, κάτι τέτοιο… 2. Το ίδιο μακάβριο «Grand Guignol» (Γκραν γκινιόλ), αλλά στο ανάποδο, θα είναι και το δεύτερο ψυχοσάββατο, αυτό πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής. Είναι η ημέρα, που οι ψυχές επιστρέφουν στον Κάτω Κόσμο, αφού κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου κυκλοφορούσαν ελεύθερα πάνω στη γη.


Πότε ακριβώς είπαμε ότι άνοιξε το Τριώδιο;


Ο Ἠλίας Χορευταρῆς ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του… (όχι ακριβώς με της μαϊμούς τον κώλο, αλλά…)


Σήμερα, είχα να πω δυο λόγια, στον χρήστη «Ἠλίας Χορευταρῆς», ο οποίος όμως –παρά το χοροπηδηχτό του όνομα, δεν πετάγεται καν απλά σαν χορευτής καν-καν σε μια συζήτηση (σε σελίδα φίλης μου), αλλά και σαν της μαϊμούς την… τσουτσού, επίσης!


Είναι αναμφίβολα η πιο σεμνή χειρονομία ευλογίας, σε ιερή εικόνα… Το δάχτυλο, το μεσαίο εδώ, αχνοφαίνεται να προεξέχει, σαν μικρή τσουτσούνα… Κάπως συμμαζεμένο, να πούμε… Δειλά- δειλά, από το παιδί που δείχνει να μη το έχει ακόμα συνηθίσει αυτό… Το να ευλογεί δηλαδή κι αυτό, σαν ελληνορθόδοξος μητροπολίτης, με το… «κωλοδάχτυλο»!


Αλλά και να μην ήμουν πιστός, και να είχα άλλες ιδέες, ποιες είστε εσείς που θα είχατε την αξίωση να μην τις εξωτερικεύω, να μου επιβάλετε σιωπή; Χούντα έχουμε;


Από πού την αγόρασε αυτήν την τόσο φανταχτερή αποκριάτικη στολή, του Μαχαραγιά; Από τα Τζάμπο;


ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΚΟΛΑΣΗ;


Θαύμα, θαύμα: Ο κ. Xenios Xenophontos, πήγαινε κάθε μέρα, και κοίταζε τον (γυναικείο;) σκελετό του Εφραίμ της Νέας Μάκρης, επί ένα μήνα… Έμενε εκεί, με το βλέμμα του προσηλωμένο στο κρανίο, για δέκα λεπτά περίπου… Και στο τέλος είδε ότι στο διάστημα αυτό, κατάφερε και έχασε τριάντα ολόκληρα κιλά από το βάρος του! Του είχε κοπεί η όρεξη για φαγητό, από το ωραίο αυτό θέαμα. Την έβρισκε με αυτό, χόρταινε, και του ήταν άχρηστο πια το πολύ το φαγητό για να αισθανθεί πιο όμορφα. Στο μήνα επάνω όμως, μετά από συμβουλή ειδικού γιατρού, διέκοψε το σπορ αυτό… Αναγκαστικά δηλαδή, λίγο πριν πάθει και ανεπανόρθωτη νευρική ανορεξία! Του αρκούσε άλλωστε και αυτή η απώλεια βάρους –δεν ήταν πια υπέρβαρος, και δεν ήθελε να πεθάνει κιόλας! Ευχαρίστησε τον άγιο, και δεν ξαναπήγε εκεί!


Το ξέρατε ότι η Λέσβος έχει και άλλον ένα «Ταξιάρχη»; Εκτός από αυτόν –βορειοανατολικά του νησιού, στο χωριό «Μανταμάδο»… Υπάρχει και ένας άλλος, που είναι στο χωριό «Ασώματος», Μυτιλήνης.


Αποκάλυψη τώρα: Ο Ταξίαρχος Μιχαήλ εφορμών -εξορμών, προπορευόμενος (με τις δυνάμεις των αγγέλων -υπό τις διαταγές του, να τον πλαισιώνουν και να τον ακολουθούν), σε νέες περιπέτειες! Εδώ (φωτο), το αληθινό του πρόσωπο, το όμορφο, που δεν μοιάζει καθόλου με εκείνη την αποκρουστική ανάγλυφη μάσκα στο Μανταμάδο της Λέσβου!


Ο καλός μου φίλος, ο κ. Ioannis Kyriakides, είπε… «Με τα κόκκαλα θα ασχολούμαστε τώρα; Ο Κύριος μας είπε, αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς!»


Εκκλησία τσόντα, αγιογραφίες τσόντα… Τύφλα να έχει ο πορνοστάρ ο Γκουσγκούνης! ΦΩΤΟ: Είναι να πούμε η Δευτέρα Παρουσία, και η τελική κρίση. Το τρίο καρνάβαλος πάνω –πάνω, έχει αφήσει σε έναν Άγγελο -μπακαλόγατο, να ζυγίζει, μαζί με έναν τζερτζεβούλη, τα καλά και τα κακά των ανθρώπων… Είναι δε, ένας ανθρωπάκος που κρίνεται… Και είναι έτοιμος, φορώντας μόνο μια πετσέτα… Κάτω δεξιά, τον βλέπει και ξερογλείφεται ο Αρχιδιάβολος… Τον περιμένει –πως και πως, για να έλθει κι αυτός κοντά του, για τον πηδήξει και αυτόν με τη σειρά του!


«Γέρνει η βαρκούλα του ψαρά, κάτω στο περιγιάλι…» (…γέρνει και η εικόνα του αρχάγγελου Μιχαήλ, στο χωριό Μανταμάδο της Λέσβου!..


Κι άλλη μια εικόνα που μοιάζει με βιτρίνα κοσμηματοπωλείου, από τα τάματα. Μετά απορούμε που τις κλέβουν!


Σαν σήμερα: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 (Μέχρι και τον Χριστό, έχουν αγιογραφήσει σε μια τέτοια περίεργη –σατανιστική κίνηση, θέση δακτύλων.)


Άλλος κωλόγερος κι αυτός. Ο Ιωσήφ από το διαβόητο το αμαρτωλό το Βατοπαίδι: Πέθανε πριν 5 χρόνια, τον ξέθαψαν, και έβγαλαν τις κοκκάλες του στη δημόσια λατρεία!


Σαν σήμερα: Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 (Σχόλια στο θέμα: «Τι να σου κάνει μόνος του ένας Βαρουφάκης; Δεν είναι και θεός ο άνθρωπος!»)


Όπως ξέρουμε, ο καπνοκαλλιεργητής από τα νιάτα του γέροντας Παΐσιος, έλειωνε από τον καρκίνο σε όλο του το σώμα, και από αυτήν την αρρώστια πέθανε τελικά… Και θάφτηκε, όχι στο άγιο όρος όπως είχε οραματιστεί, αλλά έξω από αυτό, σε γυναίκειο μοναστήρι καλογραιών -που τον γηροκομούσαν στα τελευταία του. Δεν ξέρουμε όμως αν στην αρρώστια του αυτή, είχε αναπτύξει και επιθετικούς καρκινικούς όγκους στον εγκέφαλό του… Και γι αυτό έβλεπε άλλοτε ότι πολεμάει με νάνους διάολους -«ταγκαλάκια», άλλοτε ότι μιλάει με τον Χριστό και την Παναγία, και άλλοτε ότι του κάνει επισκέψεις το βράδυ στο κελί του η αγία Παρασκευή!


Στο βυζάντιο, έξυναν την εικόνα, και κοινωνούσαν με τη σκόνη της! Τώρα, έχει ξεχαστεί αυτή η μορφή λατρείας και ειδωλολατρίας της εικόνας, -έχουν μείνει τόσες άλλες παρόμοιες μορφές, άλλωστε. Σχετική παράκρουση σήμερα, έχουμε με τον τάφο του Παΐσιου, από όπου πολλοί από τους γεροντολάτρες προσκυνητές, παίρνουν χώμα από εκεί, για τον ίδιο σκοπό: για να κοινωνήσουν με αυτό, διαλυόμενο σε νερό.


Όχι πια το «παράμεσο» δάχτυλο, αδέλφια! Δεν γίνεται σωστή δουλειά, με αυτό! Μείνετε στις παραδόσεις, και διατηρήστε το σωστό, το «μεσαίο» δάχτυλο -σε χρήση -πάντα! Όπως σας το κάνω και εγώ, τώρα, βλέπετε; Που για την ασφάλεια της σωστής συγκράτησης –στο ντούρο του, το υποστηρίζω (το «μεσαίο», είπαμε), και με τον αντίχειρα! «Μεσαίο» λοιπόν, και πάσης Ελλάδος. Διαδώστε το παντού, σε παπάδες σε δεσποτάδες, κλπ… Για να διορθώσουν κι αυτοί, την καθιερωμένη κωλοδαχτυλική ευλογία τους. Αμήν!


Τυχαίες φωτογραφίες: Το πρώτο πρόχειρο διαγώνισμα από τον Χριστό καθηγητή, ήταν όταν ήταν ακόμα δώδεκα ετών, και το έβαλε στους ιερείς του μεγάλου ναού! λίαν επιεικώς δε, τους έβαλε μετά από ένα δυαράκι για βαθμολογία (δες τα δάχτυλα του, πρώτη φωτο), για να μη τους μηδενίσει… Αν ήταν στη θέση του ο Βασίλης Λεβέντης (δες δεύτερη φωτο), θα τους έλεγε επιπροσθέτως…


Ο Άη Χριστός, ο Άη γέρος, και το Άη περιστέρι… Στην στέψη, της Άει Παρθένου.


Η αποπλάνηση του Ιωάννη: Σαν πιο μικρός, σαν κολλητός και επιστήθιος… Μαθαίνει πρώτος και καλύτερος -από τον Δάσκαλο, τη χειρονομία με το δάχτυλο!


Τα λέμε, με τον πατέρα Ξενοφώντα.


ΘΕΜΑ: Όσοι κωλο-καλόγεροι με τα κομποσκοίνια, και οσοι κωλο-παπάδες με τα μνημόσυνα, σας λένε ότι βγάζουν ψυχές από την κόλαση, είναι του διάολου φάρα!


Οι αντίχριστοι, οι βλάσφημοι, οι θεομπαίχτες και εκμεταλλευτές των αγίων και των λειψάνων τους… Τώρα έβαλαν κωλοδάχτυλο, και, στον άγιο Νεκτάριο, και μάλιστα εκεί στον τάφο του! (δείτε τη σχετική φωτο, την εικόνα)


Άγιος Γεώργιος ο Δρακόφιλος... (Εδώ κυρίες και κύριοι και αγαπητά μας παιδιά, βλέπετε πόσο καλός ήταν ο άγιος Γεώργιος… Πόσο πονόψυχος!)


Στο δελτίο ειδήσεων χτες βράδυ -στην τηλεόραση, και στο ρεπορτάζ για μια καρναβαλική παρέλαση –της πρώτης μέρας του φετινού καρναβαλιού, κάπου στην Ελλάδα, ακούσαμε μια νεαρή καρναβαλίσρια να μας εύχεται… «καλή σαρακοστή»! Ηθικό συμπέρασμα: Αυτή λοιπόν είναι η ζωή… Όπως επίσης την συμβολίζει άριστα, και η σχετική αγία εικόνα: Όλο το νόημα της, είναι στα μεσαία δάχτυλα, ε, στα μεσαία γράμματα… Το «Α» και το «Ω», είναι το ένα τσιγάρο πριν, και το άλλο το μετά… το φίκι-φίκι!


Έχει διαπιστωθεί ότι όταν το σχέδιο και το χρώμα στο φόρεμα σας, πάει ασορτί με το ασημένιο πουκάμισο μέσα στο οποίο έχουν παστώσει μια μεγάλη ιερή εικόνα –της Παναγίας κατά προτίμηση… Τότε φωτίζεστε και εσείς -σε μια φωτογράφιση, τότε αυξάνεται και η φωτογένεια σας!


Έχει διαπιστωθεί ότι όταν το σχέδιο και το χρώμα στο φόρεμα σας, πάει ασορτί με το ασημένιο πουκάμισο μέσα στο οποίο έχουν παστώσει μια μεγάλη ιερή εικόνα –της Παναγίας κατά προτίμηση… Τότε φωτίζεστε και εσείς -σε μια φωτογράφιση, τότε αυξάνεται και η φωτογένεια σας!


Τυχαίες εικόνες! 1. Μια άλλη Τζοκόντα, -αυτή τη φορά «πειραγμένη»... και 2. Ο πάντα πειραγμένος γέροντας Παΐσιος ο αγιορείτης, ο μακαρίτης.


Τυχαίες εικόνες! 1. Μια άλλη Τζοκόντα, -αυτή τη φορά «πειραγμένη»... και 2. Ο πάντα πειραγμένος γέροντας Παΐσιος ο αγιορείτης, ο μακαρίτης.


Τι επίσημη εργολαβία, έχει αναλάβει να εκτελέσει -αποκλειστικά, το συνεργείο των δαιμόνων και των διαόλων, στην κόλαση;


Οράματα μαλακισμένων γερόντων της ορθοδοξίας (Παΐσιοι, και δεν συμμαζεύεται): Αυτό το παιδάκι, ποιος ενδιαφέρεται να το πιει στο ποτήρι;


Ως γνωστόν… «Άλαλα τα χείλη», μουγκαμάρα δηλαδή, για όσους τολμούν να αρνούνται την προσκύνηση «ξόανων» (κατά τον μακαριστό άγιο Ιωαννίνων) με τη μορφή της Παναγίας! Στην περίπτωση όμως των τοτέμ του Ταξιάρχη, τα πράγματα είναι πιο τρομακτικά! Μπορεί να τσαντιστεί ο Αρχάγγελος και να σε ανοίξει με το σπαθί του στα δυο, σαν μπακαλιάρο της γιορτής του Ευαγγελισμού. Έχει ειδικότητα σε αυτό!


Γκρέκο, μασκαρά! Δεν αρκεί που γίνεσαι εσύ ο ίδιος καρναβάλι, αυτές τις μέρες… Αλλά καρναβαλίζεις, και, την ίδια την Παναγία, ασεβέστατε… Ακόμα και όταν δεν την βλαστημάς με το στόμα. Τι παραμόρφωση είναι αυτή στην απλή κόρη, στις εικόνες της; 1. Μαύρη μούρη -σαν μούμια… 2. Σκεπασμένη ολόκληρη, με περιδέραια… και 3. Του Χριστού δε το πρόσωπο, κρύβεται από τα λουλούδια! (Τον έχουν όμως οι βλάσφημοι, να φορεί εγκόλπιο μητροπολίτη, και να ευλογεί σαν μητροπολίτης!)


Μαλακίας το Ανάγνωσμα… Meatfare Sunday: Το σημερινό Ευαγγέλιο (της Κρίσης) στην Ρουμάνικη αγιογράφηση… (η ημέρα που οι διάολοι έχουν πανηγύρι, διότι αναλαμβάνουν και επίσημα την γενική διεύθυνση της κόλασης)


Τότε, γιατί κάνουμε τόσα και τόσα μνημόσυνα; Γιατί στη γονυκλισία της πεντηκοστής προσευχόμαστε να σωθούν και αυτοί που είναι στον Άδη; Τσάμπα κόπο έκαναν όλοι αυτοί μεγάλοι γέροντες του αγίου Όρους που εκπαιδεύτηκαν, και με το κομποσκοίνι τους έβγαζαν κολασμένους από τη μια μεριά και τους πήγαιναν στην άλλην; Συμπέρασμα: Γιατί λοιπόν να φοβηθούμε αυτήν την Κρίση, όταν έχουμε στα χέρια μας αυτό το μεγάλο όπλο των ευνοϊκών μεταθέσεων, αυτό το κλειδί του παραδείσου με τα κόλλυβα και τα τρισάγια; Χα!


Τότε, γιατί κάνουμε τόσα και τόσα μνημόσυνα; Γιατί στη γονυκλισία της πεντηκοστής προσευχόμαστε να σωθούν και αυτοί που είναι στον Άδη; Τσάμπα κόπο έκαναν όλοι αυτοί μεγάλοι γέροντες του αγίου Όρους που εκπαιδεύτηκαν, και με το κομποσκοίνι τους έβγαζαν κολασμένους από τη μια μεριά και τους πήγαιναν στην άλλην; Συμπέρασμα: Γιατί λοιπόν να φοβηθούμε αυτήν την Κρίση, όταν έχουμε στα χέρια μας αυτό το μεγάλο όπλο των ευνοϊκών μεταθέσεων, αυτό το κλειδί του παραδείσου με τα κόλλυβα και τα τρισάγια; Χα!


Δυο τυχαίες φωτογραφίες, εικόνες: 1. Ένας παλιός καθρέφτης, με γραμμένη «καλημέρα» και κρεμασμένη μια πετσέτα… και 2. Μια περίεργη πετσέτα, με στάμπα τον… Χριστό!


Από τους τρεις, ο… μακρύτερος: Παΐσιος, βεβαίως –βεβαίως!


Ο Καρνάβαλος των Οικουμενιστών


Καλημέρα, καλή Κυριακή! (Ευπειθώς αναφέρω, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο ιστολόγιο μου, έχουν όνομα η κάθε μια, όπως…)

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Ο Michael Emmanuel Samarkos ενημέρωσε την εικόνα του προφίλ του»...
Και αυτή ήταν η μικρή κουβέντα μας -χθες βράδυ, «τελευταία Κυριακή της Αποκριάς», ή πιο σωστά: 26/02 Κυριακή της Τυροφάγου.
(Τα είπαμε αδελφικά –πολιτισμένα, και δεν φαγωθήκαμε μεταξύ μας οι δυο φίλοι!)
http://xairete.blogspot.gr/2017/02/michael-emmanuel-samarkos-2602.html