Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Νέο δόγμα της ορθόδοξης εκκλησίας: Με τα μνημόσυνα ο θεός, δεν αλλάζει γνώμη ώστε να αλλάξει θέση σε ήδη κολασμένους και να τους βάλει από τον Άδη στον Παράδεισο. Τα μνημόσυνα λέει, έχουν αναδρομική ισχύ! Δηλαδή, τα έχει ακούσει ο θεός, αιώνες πριν εμείς τα κάνουμε. Έτσι, όταν κάποια ψυχή που είναι για την κόλαση πεθάνει, την έχει ήδη συγχωρέσει ο θεός, από το μνημόσυνο που της έγινε! Και της έχει έτοιμο το εισιτήριο για την βασιλεία των ουρανών! Την κρίση του την έχουν προλάβει τα κόλλυβα, τα παπαδικά τα ψυχοσάββατα, τα σαρανταλείτουργα, τα τρισάγια, και τα καλογερικά τα κομποσκοίνια!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Maritsa Mariki κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
28 Ιανουαρίου στις 9:27 μ.μ.
Ψυχοσάββατα:
Πρέπει να κάνουμε μνημόσυνα;
Ωφελούν τους κεκοιμημένους;

https://www.facebook.com/maritsa.mariki/posts/1353485974724686?pnref=story
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Θεός δεν περιορίζεται από τόπο και χρόνο. Γι Αυτόν είναι γνωστά και συνεχώς παρόντα όχι μόνο όσα εμείς αντιλαμβανόμαστε στο παρόν, αλλά και τα παρελθόντα και τα μέλλοντα. Το διατυπώνει λυρικότατα μία προσευχή της Ακολουθίας της θείας Μεταλήψεως, που αποδίδεται στον άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό η στον άγιο Συμεών τον νέο θεολόγο: « Επί το βιβλίον δε σου και τα μήπω πεπραγμένα γεγραμμένα σοι τυγχάνει».
Ο Θεός έχει γραμμένες στο βιβλίο της αγάπης του και τις πράξεις που θα γίνουν στο μέλλον, άρα και τις προσευχές που αναπέμπουμε τώρα για πρόσωπα που έζησαν στο παρελθόν. Ως αιώνιος και πανταχού παρών ο πανάγαθος Κύριος μας Ιησούς Χριστός αγκαλιάζει με τη θεία του πρόνοια το άπειρο σύμπαν και τούς ατέρμονες αιώνες. Όλους τους ανθρώπους που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν τούς νοιάζεται η αγάπη του• «η γαρ αγάπη του Χριστού συνέχει ημάς» (Β´ Κο 5,14).
Με αυτήν την πίστη αναθέτουμε στην αγάπη και στην αγαθότητα του Θεού «εαυτούς και αλλήλους», τούς ζωντανούς αλλά και τούς κεκοιμημένους μας.
Στέργιος Ν. Σάκκος
https://ierapostoli.wordpress.com/2009/02/19/mnimosina_psixosabbata/
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos

Νέο δόγμα της ορθόδοξης εκκλησίας: 

Με τα μνημόσυνα ο θεός, δεν αλλάζει γνώμη ώστε να αλλάξει θέση σε ήδη κολασμένους και να τους βάλει από τον Άδη στον Παράδεισο. 
Τα μνημόσυνα λέει, έχουν αναδρομική ισχύ!
Δηλαδή, τα έχει ακούσει ο θεός, αιώνες πριν εμείς τα κάνουμε. Έτσι, όταν κάποια ψυχή που είναι για την κόλαση πεθάνει, την έχει ήδη συγχωρέσει ο θεός, από το μνημόσυνο που της έγινε! Και της έχει έτοιμο το εισιτήριο για την βασιλεία των ουρανών!
Την κρίση του την έχουν προλάβει τα κόλλυβα, τα παπαδικά τα ψυχοσάββατα, τα σαρανταλείτουργα, τα τρισάγια, και τα καλογερικά τα κομποσκοίνια!

Στέργιος Σάκκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: