Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι ψυχές ζουν μετά θάνατο;;;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Harry Mathioudakis
15 λεπτά πριν
ΤΟ- ΜΥΣΤΗΡΙΟ- ΤΟΥ- ΘΑΝΑΤΟΥ
Οι ψυχές ζουν μετά θάνατο;;; Εάν ναι, πως ζουν;;; 

Επειδή το θέμα είναι μεγάλο αλλά το σπουδαιότερο του είδους του για να μην γίνει κουραστικό θα το βάλω σε τρεις δόσεις.
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
 ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Αφού ο Χριστός κατέβει εις τον άδην, και τους ανέστησε τους πρωτόπλαστους, δεν τους έβαλε εις τον Παράδεισον εκείνον, από τον οποίον εδιώχθησαν αμή τους ανέβασε εις τον Ουρανόν του Ουρανού, και αφ’ού εκάθησεν ο Δεσπότης ημών Χριστός έκ δεξιών του Θεού και προανάρχου Πατρός του, στοχάσου πλέον, με πόσην δόξα, και τιμήν εδόξασε τον Αδάμ όπου ήταν κατά φύσιν δούλος του..»
Σχολιάζω:
- Ποιος τα γράφει αυτά;
- Πού λέει ότι ο Χριστός ανέστησε τους πρωτόπλαστους; Δηλαδή αυτοί δεν θα αναστηθούν στην ανάσταση των νεκρών στην δευτέρα παρουσία;
- Πού λέει για «ουρανό του ουρανού»; Τον ληστή, στον παράδεισο τον έβαλε, όπως και κάθε σωσμένο! Στον ουρανό βέβαια, αλλά την ψυχή του μόνο. Στην γενική ανάσταση, θα μετατεθεί κι αυτός στην βασιλεία των ουρανών. Τότε μόνο!
- Τι θα πει «του προανάρχου Πατρός του Χριστού»; Ότι ο Πατέρας είναι πιο παλιός από τον Υιόν και Λόγο;
https://www.facebook.com/harry.mathioudakis/posts/1808895779328250

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Harry Mathioudakis 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ
Φίλε Παναγιώτη γεια.
Οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές, δικαιολογημένες. Στην περίπτωση του λιστή, σωστά του είπε σήμερα θα είσαι μαζί μου στονν Παράδεισο, γιατι δεν είχε Αναστηθεί ακόμη.
Δεν είχε ανοίξει ο δρόμος προς τον ουρανό.
Γνόμη δίνω στο εάν πήγαν στον ουρανό, ¨η όχι Αδάμ και Εύα.. 

Μήπως θα λάβουμε την περίπτωση του Αβραάμ, που δεν ήταν στον Παράδεισο αλλά στον ουρανό;; 
Του Μωϋσή και μεγάλων άλλων Αγίων, όπως των Αποστόλων;;
Άν τα λάβουμε υπόψιν όλλα αυτά, μήπως τους πρωτόπλαστους τιμής ένεκεν τους έβαλε στον ουρανό, και είναι οι πρώτοι που αναστήθηκαν με τον Χριστό, όπως μας δίχνει και η εικόνα της Αναστάσεως
Panagiotis Michalopoulos 

Η Εικόνα που λέτε, δεν είναι της Αναστάσεως -όπως εκ λάθους αναγράφεται σε αυτήν -ως τίτλος. Είναι η εικόνα της καθόδου του Χριστού στον Άδη. Της ψυχής του Χριστού, το τριήμερο που το σώμα του βρισκόταν νεκρό στον τάφο. Στο διάστημα δηλαδή που έσωζε μετανοιωμένες ψυχές από τον Άδη –με αρχή από τους πρωτόπλαστους, και τους «σήκωνε» από εκεί κάτω, και τους έστελνε ψηλά στον ουρανό, στον παράδεισο, όπου πρώτος είχε ήδη μπει ο ληστής!
https://www.facebook.com/harry.mathioudakis/posts/1808895779328250
ΣΧΟΛΙΟ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, είπε... 
Όλοι οι Προφήτες της Π.Δ μαζί και ο Αβραάμ βρίσκονταν στον Άδη, γιατί ο Παράδεισος ήταν κλειστός. 
Ο Χριστός με την Ανάστασή του κατέβηκε στον Άδη, δίδαξε και ανασήκωσε τον Αδάμ και όλους τους Προφήτες και αγίους, καθώς και τον ληστή, άνοιξε τον Παράδεισο και τους έβαλε μέσα. 
Μέσα έβαλε όσους πίστεψαν στο κήρυγμά του και τον αναγνώρισαν ως Θεό. 
Δεν έχουμε καμιά μαρτυρία, ότι ο Αβραάμ ήταν στον Ουρανό. Αντίθετα, όλοι οι άνθρωποι, ακόμη και οι άγιοι βρίσκονταν στον Άδη και περίμεναν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ψυχές είναι κατά Χάριν αθάνατες. Όταν δεν βρίσκονται σε κοινωνία με τον Θεό, καίτοι ζωντανές, είναι νεκρές ως προς Αυτόν.
Τα σώματα, και προ του Αδάμ, έχουν έναν βιολογικό κύκλο ζωής και θανατού. Όλα τα υλικά στη φύση πεθαίνουν, επομένως και το σώμα που είναι υλικό και αυτό πεθαίνει. Ακόμη και τα αστέρια πεθαίνουν. Βέβαια, αν η ψυχή είναι πεθαμένη ως προς το Θεό και το σώμα είναι πεθαμένο και εάν ακόμη κινείται.
Στν Εκκλησιολογία, αλλά και στη Δογματική, ο βιολογικός θάνατος ενός ανθρώπου λέγεται κοίμηση, όταν βέβαια ήταν σε κοινωνία με το Θεό ή τουλάχιστόν, όταν προσπαθούσε να έχει κοινωνία με Αυτόν.
Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογίες και σε δουλειά να βρισκόμαστε.

ΙΚ

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Προφήτες της Π.Δ μαζί και ο Αβραάμ βρίσκονταν στον Άδη, γιατί ο Παράδεισος ήταν κλειστός. Ο Χριστός με την Ανάστασή του κατέβηκε στον Άδη, δίδαξε και ανασήκωσε τον Αδάμ και όλους τους Προφήτες και αγίους, καθώς και τον ληστή, άνοιξε τον Παράδεισο και τους έβαλε μέσα. Μέσα έβαλε όσους πίστεψαν στο κήρυγμά του και τον αναγνώρισαν ως Θεό. Δεν έχουμε καμιά μαρτυρία, ότι ο Αβραάμ ήταν στον Ουρανό. Αντίθετα, όλοι οι άνθρωποι, ακόμη και οι άγιοι βρίσκονταν στον Άδη και περίμεναν.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ, ΦΙΛΤΑΤΕ!