Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Το θέμα αυτό είναι εκκλησιαστικό, και έχει λυθεί. Οικουμενική Σύνοδος την έχει καταδικάσει αυτήν την εικόνα. Δεν επιτρέπει να ζωγραφίζουμε κάτι που δεν είδαμε. Και το περιστέρι, δεν το βάζουμε όπου θέλουμε για να πούμε ότι είναι το άγιο πνεύμα. Ούτε μόνο του! Μόνο στη βάπτιση του Χριστού!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η χρήστης Argiro Kara, κοινοποίησε στην κλειστή ομάδα Εικόνα...
H εικόνα της Αγίας Τριάδας στο οχυρό Ρούπελ...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=586880114813884&set=gm.825751337530013&type=3&theater

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ; ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ;
Argiro Kara 

Πέρσι είχα πάει εκδρομή με φιλικό Σύλλογο του Πειραιά.
Το πρόγραμμά μας ήταν να πάμε να επισκεφτούμε το οχυρό ΡΟΥΠΕΛ. 
Την φωτό την έχω τραβήξει εγώ μέσα στο οχυρό κατά την ξενάγηση όπως και πολλά άλλα σημεία του οχυρού....
Σας είναι αρκετό αυτό η μήπως θέλετε να σας ανεβάσω και άλλες φωτό του οχυρού ????
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ...
ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ. 
ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;
Argiro Kara 

Αυτό αγαπητέ μου θα σας το εξηγήσει καλύτερα ένας πνευματικός πατέρας.....
Panagiotis Michalopoulos 

Δεν είναι θέμα πνευματικού πατέρα! 
Είχα από τα νιάτα μου την ευτυχία, να έχω πνευματικούς πατέρες, τους πιο αγίους της Εκκλησίας μας, όπως τον π. Επιφάνειο Θεοδωρόπουλο, και τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη.
Οι πνευματικοί μας όμως, δεν είναι εγκυκλοπαίδειες… Είναι για την πνευματική μας κατάρτιση, για την εξομολόγηση, για την συγχώρηση.
Το θέμα αυτό είναι εκκλησιαστικό, και έχει λυθεί. Οικουμενική Σύνοδος την έχει καταδικάσει αυτήν την εικόνα. Δεν επιτρέπει να ζωγραφίζουμε κάτι που δεν είδαμε. Και το περιστέρι, δεν το βάζουμε όπου θέλουμε για να πούμε ότι είναι το άγιο πνεύμα. Ούτε μόνο του! Μόνο στη βάπτιση του Χριστού!

 

Panagiotis Michalopoulos 
Ο Νίκος Μ. (πρώην χιλιαστής), στο βιβλίο του, το οποίο στον πρόλογο έχει έπαινο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, λέει:
«Όταν ο Γιώργος μου εξήγησε ότι οι εικόνες δεν είναι «είδωλα», επειδή δεν απεικονίζουν τον αόρατο Θεό που δεν είδαμε, ικανοποιήθηκα.
Σύντομα όμως, ανακάλυψα ότι στις περισσότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες, υπήρχε η απαγορευμένη εκείνη απεικόνιση, η (λεγομένη) τής Αγίας Τριάδος. Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να επιτρέπεται να προσκυνείται ένα τέτοιο κατασκεύασμα! «Δεν έφυγα από μια αίρεση για να μπω σε μια άλλη!» είπα στο Γιώργο, κι εκείνος μου έδωσε ένα βιβλίο, που αποδείκνυε ότι όχι μόνο αυτή η εικόνα απαγορεύεται από την Εβδόμη Οικουμενική Σύνοδο, αλλά επίσης ότι περιέχει αιρετικά στοιχεία.
Αυτό με καθησύχασε, επειδή είδα ότι η Εκκλησία είχε πράγματι τη σωστή θέση, κι ότι το φταίξιμο ήταν ανθρώπων που δε γνώριζαν, ή αμελούσαν να κάνουν το σωστό. Αμέσως, φωτοτύπησα μερικές σημαντικές σελίδες τού βιβλίου, και τις μοίρασα στους πρεσβυτέρους των τοπικών ναών, όπου έβλεπα αυτό το κατασκεύασμα. 

Δυστυχώς όμως, άλλοι Πρεσβύτεροι δεν έδωσαν σημασία, άλλοι δεν το απέσυραν για να μη στενοχωρήσουν τους δωρητές, άλλοι επειδή ήταν παλιά εικόνα αξίας, και ένα σωρό άλλες δικαιολογίες. Ειδικά ένας, όχι μόνο δεν απέσυρε το είδωλο από το ναό, αλλά την επομένη φορά που πήγα στη Θεία Λειτουργία, φορούσε (αν είναι δυνατόν!), ένα ρούχο, που από πάνω μέχρι κάτω, είχε δεκάδες αντίτυπα αυτής τής αντιχριστιανικής και βέβηλης εικόνας!
Κι εγώ, εν' πάση περιπτώσει το ξεπέρασα, αφήνοντας την κρίση στον Θεό, μια και η Εκκλησία το απαγόρευε, και το φταίξιμο ήταν στους Πρεσβυτέρους προσωπικά. Άλλοι όμως, σκανδαλίστηκαν τόσο, που δεν ξέρω αν κάποτε θα το ξεπεράσουν.»
https://www.facebook.com/groups/794581397313674/permalink/825751337530013/
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ioannis Kyriakides 
Ο Κυριος να μας σωσει!
Panagiotis Michalopoulos 

AMHN
Ioannis Kyriakides 

Αγαπητε Παναγιωτη, απολυτα συμφωνος. Ομως συμφωνα με το Λογο του Θεου καθε τι στο οποιο αποδιδεται λατρεια και προσκυνηση ειναι και παλι ειδωλο!
Panagiotis Michalopoulos 

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1322063931189616&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Ορθοδοξος Ορθοδοξος, σχολιασε:
Δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί υπάρχει σε Ορθόδοξες Εκκλησίες η (λεγόμενη): «εικόνα τής Αγίας Τριάδος». 

Δυστυχώς, θα συμφωνήσουμε μαζί του, πως αυτή η εικόνα κακώς υπάρχει, και η προέλευσή της δεν είναι Ορθόδοξη, αλλά Παππική. 
Η 7η οικουμενική σύνοδος, την απαγορεύει, και οι υπεύθυνοι τών εκκλησιών που την επιτρέπουν, φέρουν μεγάλη ευθύνη, επειδή γίνονται αίτιοι ειδωλολατρείας. (Πράξεις 7ης Οικ. Συνόδου). 
Σε αυτό όμως, δεν φταίει το σώμα τής Εκκλησίας, αλλά οι συγκεριμένοι υπεύθυνοι τών εκκλησιών αυτών, που δεν σέβονται, ή από αμέλεια αγνοούν βασικά σημεία τής πίστεως.
Φταίει βέβαια και ο προσκυνητής αυτής τής εικόνας, που δεν φρόντισε να μάθει τα τής πίστεώς του, και ενώ νομίζει πως ενεργεί Ορθόδοξα, ενεργεί Παπικά. 
Η εν λόγω εικόνα, εκτός από είδωλο, είναι και αιρετική στην παρουσίαση τών προσώπων τής Αγίας Τριάδος, με πολλούς τρόπους, που ξεφεύγουν από το θέμα αυτής τής μελέτης. ("Απαγορευμένες απεικονίσεις", Γεωργίου Ε. Γαβριήλ).
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1061613730650969&set=pb.100004070565989.-2207520000.1487156102.&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: