Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Τι άλλο θα σκεφτούν να κάνουν οι παπάδες μας, για να μαζέψουν κόσμο στις εκκλησίες; Μόλις τους τελείωσε το σήριαλ με τις βασιλόπιτες, και πρέπει να βρεθεί κάτι άλλο για να γεμίσει το κενό… Το επόμενο λοιπόν χάπενινγκ, θα είναι σε μια εβδομάδα, στις 16 του μηνός! Την Τσικνοπέμπτη, την μεγάλη αυτή γιορτή της ορθόδοξης χριστιανοσύνης! Προσκαλούν τους πιστούς, για… τσίκνισμα, στο «πνευματικό κέντρο» του ναού! Όλα στα κάρβουνα, αλλά και στο αντικολλητικό τηγάνι, άμα λάχει να πούμε! Εκτός προγράμματος, θα τελεστεί και ένας «βλάχικος γάμος», έτσι για καπάκι! Χα!

Λέμε όχι στο νηστικό δείπνο!  
Ο Ι.Ν.Αγ.Παντελεήμονος πόλεως Ρόδου πρόσθεσε 15 νέες φωτογραφίες.
5 Φεβρουαρίου στις 12:11 μ.μ.
Τσικνοπέμπτη στον Άγιο Παντελεήμονα.

 ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
Την Τσικνοπέμπτη 16 του μηνός ο εφημέριος και η εκκλ.επιτροπη προσκαλούμε την ενορία μας και όλο τον κόσμο να έρθει στις 6 το απόγευμα στο πνευματικο κέντρο του Αγίου Παντελεήμονα για να τσικνισουν μαζί μας.
 ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ...ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ!
ΟΛΑ ΔΩΡΕΆΝ.
Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή Τσικνοπέμπτη

Πείτε το ΠΑΝΤΟΎ
Εκ της εκκλ.επιτροπης.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=131660550681684&id=100015132195103&pnref=story.unseen-section

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή ή Προφωνή, η Απόκρεω και η Τυροφάγος). Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας (Απολυτή) σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (απόκρεω) ίσχυε η νηστεία, έτσι η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα και το τραπέζι ήταν γιορτινό. Ονομάζεται τσικνοπέμπτη γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα ή τηγανισμένο, δυο τρόποι μαγειρέματος που βγάζουν έντονη τσίκνα.