Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο… Και κοπιάστε για καφεδάκι και συζήτηση πάνω στα πιο πρόσφατα θέματα μου -στο «χαίρετε», τα οποία είναι…

Να υποθέσω…


Πώς όμως ο ένας αρχιερέας -από τη Ζάκυνθο, μπορούσε να γνωρίζει τόσο καλά την προσωπική ζωή, την ιδιωτική ζωή, του άλλου αρχιερέα -στη Γλυφάδα; Και είναι σωστό να έχουν απόρρητη, μυστική ζωή τέτοια δημόσια πρόσωπα, τόσο ιερά πρόσωπα της Εκκλησίας μας, οι «Άγιοι» όπως αυτοαποκαλούνται οι Επίσκοποι μας; Και αν αυτή η ζωή δημοσιοποιείται και σκανδαλίζει, τότε τι κάνει αυτός που φέρεται να έχει το κουσούρι;


Ερώτηση: Εδώ παπάς, εκεί παπάς… «Ποιος είναι ο Ιωσήφ;» Έχει πια καταντήσει θρίλερ, όλη αυτή η ιστορία με την αγιογράφηση, του Ιωσήφ… Αφού τον βλέπουμε σε πάρα πολλές εκδοχές, ως προς την ηλικία του. Άλλοτε να μοιάζει με παππού της Μαρίας, άλλοτε να είναι σαν πατέρας της, άλλοτε σαν μεγαλύτερος αδελφός της… Τώρα, τους βλέπουμε και σαν… δίδυμους! Πρόσωπο «μπαλαντέρ», έχει καταντήσει πια αυτός ο «αρραβωνιαστικός» της… «Ντάμας»! Ή μήπως και Βαλές, ή και Ρήγας; Ε;


Η Eirini Kampouri κοινοποίησε τη φωτογραφία της...


Σήμερα, συζητώ με τη φίλη μου, την κ. «Ζωή Καιμακη», για τα φωτοστέφανα στις εικόνες…


Και τότε ο Κύριος, γυρίζει και του λέει… «Δεν είναι από ρατσισμό για τους μαύρους, που δεν θέλω να μιλώ μαζί σου… Είναι που μου ήρθες επίσκεψη, σαν μαύρος από απλυσιά! Να πας λοιπόν πρώτα να πλυθείς από αυτήν τη μούργα της κόλασης στην οποία έχεις βουτηχτεί… Να στεγνώσεις καλά και τα φτερά σου με το μπιστολάκι… Να βάλεις και κανένα αποσμητικό στη μασχάλη σου… Και τότε, τα ξανάλεμε!


Κατεβαίνει λοιπόν ο Χριστός στον Άδη, για να σώσει όλους τους πεθαμένους και να τους βγάλει από εκεί… Και πάει να αρχίσει πρώτα –πρώτα από τον Αδάμ και την Εύα, που ήσαν και οι πιο παλιοί… Και τους βρίσκει και τους δυο, μέσα στην καλή χαρά! Ξάπλες, αγκαλίτσες, κλπ, σαν να είναι σε καλοκαιρινές διακοπές, σαν να κάνουν τον μήνα του μέλιτος σε κάποιο τροπικό νησί! «Αχ, ξυλάκι που θέλετε», λέει στην Εύα, που την βρίσκει ξύπνια εκείνη την ώρα…


Σε ποια κόλαση πήγε η «κεκοιμημένη» αμαρτωλή μητέρα του μοναχού, από όπου λέει την τράβηξε με το χέρι του και την έβγαλε; Αφού σωματικά, είναι ακόμα στον τάφο. Αφού δεν έχει γίνει ακόμα η ανάσταση των νεκρών και η τελική κρίση! Τι καλακίες είναι αυτές που γράφει -κάθε μέρα, αυτή η σελίδα «Άγιος Νεκτάριος ο Αιγινήτης»;


ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.


Τι κάνει ο απόστολος Παύλος, με τα δυο του δάχτυλα; Ευλογεί; (ή παίζει τη σκιά με το κουνελάκι;)


Ώστε λοιπόν ήταν ένας τόσο πολύ γέρος… Ένας ασπρομάλλης 80 ετών… Ο Ιωσήφ, ο «μνηστήρας» (?;!!) της δεκαπεντάχρονης Μαρίας… (Ερώτηση: Και εκεί έξω που κάθεται, τι να σκέπτεται άραγε; Μήπως το γιατί δεν του το είπε από την αρχή ότι είναι έγκυος;)


Λέμε «καλό παράδεισο»!


Στο προχθεσινό επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «το Καφέ της Χαράς» -στον ΑΝΤ1, ο γνωστός κ. Χάρης Ρώμας, αναφέρθηκε σε ένα παρατσούκλι εκκλησιαστικού ηγέτη. Ανάφερε το… «Μπέμπα Μπλανς», που όπως είχαμε ακούσει εκείνη την εποχή που γυρίστηκε η σειρά, πήγαινε στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! Σε κάθε επεισόδιο ο συγκεκριμένος ηθοποιός και κειμενογράφος, κάνει και κάποιο σχετικό με την εκκλησία σχόλιο.


Επίσης, θα ήθελα να ήξερα αν στην εκκλησιαστική αυτή «ναυτική ιεραρχία» πληρώματος και ηγεσίας, αν δικαιούμαι και εγώ μια κάποια μικρή έστω «σαρδέλα», ένα μικρό «γαλόνι», απλού βαθμοφόρου, ως χειροθετημένος Αναγνώστης. Του ναύτη «δίοπου» να υποθέσω, ή του «Κελευστή» μια και έχω και δίπλωμα Κατηχητή;


Λες και ήταν χθες: Το Facebook, μου θυμίζει ένα σχόλιο του ιστολογίου μου, της 25 Ιανουαρίου 2016.


Το «ορθόδοξο» εικονοστάσι, της οικογένειας του κ. Μαλακοπίτουρα.


Η απάντηση του κυρίου, στο ερώτημα του μπάρμαν «Να σου βάλω ένα ποτήρι ουίσκι, ακόμα;»:


Να πηγαίνετε παιδιά στην εκκλησία… Να λειτουργήστε τακτικά… Ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε τα αρχαία ελληνικά, θα μορφώνεστε εποπτικά από τις εικόνες. Εδώ για παράδειγμα, στη πόρτα του ιερού, η εικόνα σε διδάσκει σπουδαία πράγματα: 1. Ότι ο Χριστός ήταν ένας μακρυμάλλης χίπης… 2. Ότι φορούσε αυτό το βουδιστικό πιάτο στο κεφάλι -σαν φωτοστέφανο… και 3. Όταν αναστήθηκε ήταν άνοιξη και ζεστός καιρός, πρωί και με υγρασία… Και γι’αυτό φορούσε κάτι το πολύ ελαφρύ. Γυμνός, και με ένα άσπρο σεντόνι μόνο… Ριγμένο ανέμελα –ασύμμετρα, επάνω του… Εμφάνιση, σαν τον Χάρη Ζάβαλο, ένα πράγμα να πούμε!


Τάδε λέγει Κύριος: «Το δάχτυλο αυτό, η ευλογία με το παράμεσο δάχτυλο, είναι προειδοποιητική! Ισχύει για τώρα, που δεν σας έχω ακόμα κρίνει οριστικά και αμετάκλητα… Τότε όμως, «Εκείνη την Ημέρα», κάποιοι θα με δουν να το αλλάζω με το μεσαίο δάχτυλο… Για να καταλάβουν, πώς θα «καλοπεράσουν» -από τους δαίμονες, εκεί κάτω στη κόλαση που θα τους στείλω πακέτο και πεσκέσι στο διάολο!»


1. Αλλά δεν ενανθρώπισαν μόνο τον θεό πατέρα, οι βλάσφημοι… 2. Είναι μεγάλη αυτή η βλασφημία ΚΑΙ κατά του αγίου πνεύματος, να το παρουσιάζουν παντού -σε κάθε θρησκευτική παράσταση, σαν… περιστέρι. Λες και ενσαρκώθηκε σε πουλί το άγιο πνεύμα.


Ευλογεί, ή ξύνεται;


Πατήρ, Ιεροθεος Ιωαννης Καμιτσης: Ντυθείτε όπως θέλετε κορίτσια, στο μυστήριο του γάμου σας. Ξώπλατα, διάφανα, γοργονέ, με σκίσιμο όλο το πόδι έξω, με βαθύ ντεκολτέ, σούπερ μίνι νυφικά… Γενικά, ό,τι τράβα η όρεξη σας! Το ευαγγέλιο (φωτο) δεν το απαγορεύει! (άλλωστε δεν ξέρουμε πως είχαν ντύσει οι παπάδες εκείνης της εποχής, και τη 15χρονη Μαρία, όταν την αρραβώνιαζαν με τον 80ρονο Ιωσήφ, για να του αρέσει!)


Σήμερα, να πούμε τα «χρόνια πολλά» στο Γρηγόρη, και στη Γρηγορία. Ακούω όμως να λένε ότι γιορτάζει και η Μαργαρίτα, που είναι –λένε, το ίδιο πρόσωπο με την… αγία Μαρίνα!


Είπαμε να έχουμε αγιογραφίες, και όχι αγάλματα σαν τους παπικούς. Ούτε και ανάγλυφα κατασκευάσματα, όπως είναι οι εικόνες με ασημένια και χρυσά πουκάμισα.


Αν αυτό δεν είναι η πιο μεγάλη βλασφημία, το να κάνουν δηλαδή τον Χριστό καρνάβαλο, τότε ποια είναι; Αγιογραφούν τον Χριστό σαν βυζαντινό αυτοκράτορα στον θρόνο, του φοράνε άμφια και μίτρα μητροπολίτη… Και έτσι τον βάζουν στις εκκλησιές για να τον προσκυνήσουμε! Είναι λέει Βασιλιάς και Αρχιερέας! Τέτοια λοιπόν ήταν η βασιλεία του; Κοσμική; Τέτοια και η αρχιεροσύνη του; Σαν τους γραμματείς και τους φαρισαίους ντυνόταν; Σαν αυτούς που τους έλεγξε -για αυτήν ακριβώς την επιδειξιμανία τους, και την άλλη μέρα στον Σταύρωσαν;


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία, από το να έρθει και να σε κουτσουλίσει στο κεφάλι σου ένα περιστέρι… Και να τρέχει στα μούτρα σου, αυτό το χαρακτηριστικού χρώματος υγρό από τον ποπό του…


Μια παραλλαγή της ιερής εικόνας του Δρακοκτόνου αγίου Γεωργίου…


Και ενώ είναι πολλοί εκείνοι που περιγελούν τον γέροντα Παΐσιο, και του «κατεβάζουν» όλα τα καντήλια του (από τις εικόνες του), δηλαδή δεν τον θεωρούν άγιο… Υπάρχει και μια αγιογραφία, που του ανάβει η ίδια η εικόνα το καντήλι… Το ντρίλι- ντρίλι- ντρίλι


1. Όπως βλέπετε στην εικόνα, υπάρχει αυτή η ευλογία, με κυρίαρχο το παράμεσο δάχτυλο… Στη γνώστη κίνηση, που υπονοεί, «θα σε πηδήξω»... ιεραποστολικά! 2. Υπάρχει όμως και μια άλλη παρόμοια, με προτίμηση στο μεσαίο δάχτυλο. (Σε οριζόντια κίνηση και οι δυο αυτές περιπτώσεις δαχτύλων.) 3. Υπάρχει τέλος, και το σταθερό δάχτυλο, όρθιο προς τα πάνω -τη φορά αυτή, που είναι ο δείχτης, και η οποία ευλογία αφορά πιο πολύ στο «καρεκλάτο»!..


Τι σημαίνει όταν λέμε ότι προσκυνούμε «τα Άχραντα Πάθη του Χριστού»;


«Καλό σου ταξίδι» φίλε Νίκο, μέσα στη μαύρη σου την τρύπα… «Καλό», μέσα σε αυτήν την τύφλα! Θα σε θυμόμαστε «για πάντα», μέχρι να τα τινάξουμε και εμείς, και έρθουμε να σε βρούμε στην ίδια ακριβώς την τρύπα, το ίδιο... «καλοτάξιδοι», και εμείς!


Σε τι ενδυματολογική προσθήκη πρέπει να προβεί μια κοπέλα (πρώτη φωτο) για να σκύψει στα τέσσερα και να προσκυνήσει τον τάφο του Παΐσιου (δεύτερη φωτο), ενώ πάντα καραδοκεί ο φωτογραφικός φακός.


Σήμερα, έχω την τιμή να συνομιλώ -πάνω στα θρησκευτικά θέματα που ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook, με το νέο μου φίλο, τον κ. Αθανάσιο. (είναι το καλό παιδί με τα γυαλιά, στη φωτο)


Από τα ίδια υπόγεια μαγειρεία της Βενετίας, από όπου οι πονηροί παπικοί μας σέρβιραν πρόσφατα κάτι κόκαλα, της αγίας Βαρβάρας τάχα… Ετοιμάζουν τώρα νέο μενού για εμάς. Τη φορά αυτή θα ταΐσουν τον σκύλο ορθόδοξο ελληνικό ναό, με νέα ψευτο-«λείψανα». Έρχονται λοιπόν μαζί -στο ίδιο οικονομικό πακέτο: 1. Η Ελένη, «ποια Ελένη»… καλυμμένη (φωτο), …και ένθετο: 2. Ο «Φούφουτος» ο ξεσκούφωτος! «Θα τη φάνε» λοιπόν και αυτήν την απάτη, όσοι πιστοί προστρέξουν, και δεν «θα είναι κρύα» πολύ, καθότι άνοιξη τότε πια!..


Ντοκουμέντο: Μόλις ο δράκος είδε γυμνό τον άγιο, έμεινε με το στόμα ανοιχτό! Ήταν η κατάλληλη στιγμή που Άγιος βρήκε την ευκαιρία να τον καρφώσει εκεί, και να τον σκοτώσει, εφαρμόζοντας πάντα -ως τροπαιοφόρος, μια δική του πρωτοπόρα στρατηγική!


Η Γέννηση του Χριστού, δυο εικόνες: Το σπήλαιο, κλπ, όλα ίδια… (Παρατηρείτε καμία διαφορά στην ηλικία του Ιωσήφ;)


Αγιογράφος Nikos Biazis: Ζωγραφίζοντας, την αιρετική αγία τριάδα…


Κλασικά εικονογραφημένα… Σήμερα Κυριακή, σας έχουμε εκτάκτως και σε καταπληκτική προσφορά, εξαιρετικές έγχρωμες φιγούρες… Δυο μυθικούς ήρωες: 1. Τον ο Lucky Luke, και 2. Τον Άγιο Γεώργιο. (Στο πακέτο, περιλαμβάνονται: 1. Τα δυο διάσημα άλογα τους: το Jolly Jumper –ή Ντόλη, και το άλλο το ανώνυμο. 2. Τα δυο χαζά κατοικίδια τους: ο ανώνυμος δράκος, και ο σκύλος Rantanplan.)


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Φωτο: Εγερτήριο σάλπισμα ο πετεινός, που μας ξυπνάει νωρίς το πρωί, στο χωριό και στην εξοχή!.. (Και τα πιο πρόσφατα «σαλπίσματα» του ιστολογίου μου -του «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: