Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση: Πώς και ο «διορατικός», γέροντας Παΐσιος, δεν κατάλαβε ότι ο οικονομικός πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μεγάλος οικουμενιστής, προδότης της ορθοδοξίας, ένας ουνίτης στην ουσία;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο π.Νικολαος Τσακος κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Wisdom of the Church Fathers. 
20 ώρες πριν
Οι ευλογίες του.....
και οι πρεσβείες του στον Κυριο για όλο τον κόσμο....
καλό ξημέρωμα.... 
Some video images with Saint Paisios the Athonite - recording from 7th of November  
(Service for Saint Demetrios)
 
ΣΧΟΛΙΑ:
Irene Lajou 
Σας ευχαριστουμε πολυ,πατερ Νικολαε ,Την Ευχη Του,να εχουμε
Ελένη Σφακιανάκη 
Βοήθεια όλου του κόσμου ο Άγιος Παισιος....
Panagiotis Michalopoulos 
Ερώτηση: Πώς και ο «διορατικός», γέροντας Παΐσιος, δεν κατάλαβε ότι ο οικονομικός πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι μεγάλος οικουμενιστής, προδότης της ορθοδοξίας, ένας ουνίτης στην ουσία;
Ιγνάτιος Γκίκας 
Στρεφόμαστε κατά του Πατριάρχη, δεν είναι σωστό, ο άνθρωπος εκεί σε πολύ αντίξοες συνθήκες φυλάει Θερμοπύλες. Γιατί έχεις αυτή την μανία να την πέφτεις στον πατέρα (Άγιο) Παίσιο; 
Panagiotis Michalopoulos 
1. Μπορεί και να είναι σωστό, το να «στρεφόμαστε κατά του Πατριάρχη», αν αυτός είναι πράγματι ένας οικουμενιστής -προδότης της ορθοδοξίας, ένας ουνίτης στην ουσία. Αν θες σοβαρή συζήτηση, το αναλύουμε, αν φυλάει Θερμοπύλες ή αν είναι ένας μεγάλος ανθέλληνας. 
2. Λες: «Γιατί έχεις αυτή την μανία να την πέφτεις στον πατέρα (Άγιο) Παίσιο;» 
Σε πείραξε το «διορατικός»; 
Αν θες χωρίς να κάνεις προσωπική επίθεση (για «μανίες» κλπ), αν έχεις επιχειρήματα και θες έναν εποικοδομητικό διάλογο, ευχαρίστως να τα πούμε και για αυτόν τον «άγιο».
Ιγνάτιος Γκίκας 
Τι να πούμε εγώ δεν θέλω να πέσω σε ιεροκατάκριση και νομίζω ότι δεν κάνεις καλά να αμφισβητείς την αγιωσύνη του Παισίου για δύο λόγους Α. Διότι την απόφαση την πήρε η Εκκλησία και κάτι παραπάνω ξέρει και Β. Διότι ο ίδιος ο κόσμος τον δέχετε σαν Άγιο... τι να πούμε τώρα εμείς ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται και εμείς είμαστε οι παντογνώστες ή να αμφισβητήσουμε την Εκκλησία... Πέραν τούτων θα πρέπει να σου πω ότι τον π Παίσιο τον γνώρισα προσωπικά και όπως και να έχει το πράγμα έχω και μια προσωπική άποψη για τον άνθρωπο.
Panagiotis Michalopoulos

1. «Τι να πούμε εγώ δεν θέλω να πέσω σε ιεροκατάκριση»
Εμένα όμως με κατέκρινες. Με είπες… μανιακό!
Ε, λοιπόν και εγώ έχω ιεροσύνη (ο πάτερ Παΐσιος, δεν ήταν πάτερ, αλλά καλόγερος και δεν είχε ιεροσύνη. Είχε λάβει μέρος και στον εμφύλιο!)
Έχω λοιπόν και την γενική ιεροσύνη (έχεις ακούσει γι αυτήν;), έχω και αυτήν την ειδική, ως χειροθετημένος Αναγνώστης. Έχω δε γνώσεις κι εγώ, ως παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος αριστούχος, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Και εδώ και πολλά χρόνια, ασκώ τον έλεγχο στον πλανεμένο και φαντασμένο και μωροφιλόδοξο αυτό γέροντα. Και προειδοποιούσα ότι αν γίνει η αγιοκατάταξη του, τότε αυτή θα είναι η μεγαλύτερη γελοιοποίηση της Εκκλησίας.
2. «τον π Παίσιο τον γνώρισα προσωπικά και όπως και να έχει το πράγμα έχω και μια προσωπική άποψη για τον άνθρωπο.»
Έχεις λοιπόν προσωπική άποψη; Έλα τότε σε έναν διάλογο, για να την κατάθεσης. Τι φοβάσαι;
Να μας πεις δε, και για τον παπά-Τυχώνα… Για τον οποίον ο γ. Παΐσιος, δεν είχε απλά μια γνωριμία, αλλά τον υπηρέτησε σαν υποτακτικός του… Ήταν ο γέροντας του Παΐσιου ο παπά-Τυχώνας. Και ο γ. Παΐσιος είχε την άποψη ότι ήταν μεγάλος άγιος ο γέροντας του, και έγραψε σχετικό βιβλίο για αυτόν… Να μας πεις λοιπόν, πώς και δεν έγινε και γι αυτόν παρόμοια αγιοκατάταξη; Δεν έφταναν και γι αυτόν τα γρόσια προς τον Βαρθολομαίο;

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=410289965985275&id=100010128258214

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
Πώς και ο τάχα «διορατικός» γέροντας Παΐσιος, δεν μυρίστηκε ότι ο οικονομικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, είναι και οικουμενιστής; (βίντεο 7.11.1992, όπου ο γέροντας ασπάζεται τον Βαρθολομαίο. Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.)
http://xairete.blogspot.gr/2017/01/7111992.html

ΣΧΟΛΙΟ:
Marina Apidianaki 
ΗΝΤΟΥΝΕ ΣΥΝΑΧΩΜΕΝΟΣ...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕ ΤΙΠΟΥΤΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ....
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1296009963795013

Δεν υπάρχουν σχόλια: