Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Πώς λοιπόν εμείς πάμε στην Παναγία της Τήνου (και στα τέσσερα, άμα λάχει) και προσκυνάμε εκεί, αυτήν την βλάσφημη –παπική, εικόνα της...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
Οι ιεροί κανόνες της ορθόδοξης Εκκλησίας, μας απαγορεύουν την είσοδο σε ναούς αιρετικών, αλλόδοξων και αλλόθρησκων. 
Πώς λοιπόν εμείς πάμε στην Παναγία της Τήνου (και στα τέσσερα, άμα λάχει) και προσκυνάμε εκεί, αυτήν την βλάσφημη -παπική, εικόνα της, αυτήν την τάχα φανερωμένη και τάχα «Μεγαλόχαρη», αυτή με τον κρίνο και το περιστέρι; 
Θα πέσει κι άλλη φωτιά να μας κάψει (τελείως πια), σαν πιστό λαό, σαν κράτος, σαν έθνος!
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:  
Nestor Kalogiannis 
Συγνώμη για την επέμβαση αγαπητέ κύριε , αλλά νομίζω κατά την ταπεινή μου άποψη ότι κάνετε παραλληλισμό δύο διαφορετικών θεμάτων , 
δεν ξέρω εάν έχετε κάποιες γνώσεις θεολογίας ή όχι αλλά θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε κάποιον θεολόγο ή κάποιον σχετικό με τους ιερούς κανόνες τις εκκλησίας και λατρείας .
Panagiotis Michalopoulos 

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΤΕ;
Panagiotis Michalopoulos 

EINAI ΠΑΠΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΗ, Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ;
1. Ερώτηση: Στον Ευαγγελισμό (Παναγία Τήνου), υπήρχε και περιστέρι; Υπήρχε και αρχάγγελος με κρίνο;
Panagiotis Michalopoulos

2. Ξέρετε τι εικόνα κρύβεται κάτω από το κάδρο το σκεπασμένο με χαϊμαλιά –τάματα, της Παναγίας της Τήνου;
Κρύβεται η εικόνα του Ευαγγελισμού, αυτή με την παπική άποψη ότι η Παναγία μύρισε έναν κρίνο για να μείνει έγκυος, με την βοήθεια μάλιστα και ενός περιστεριού!

Panagiotis Michalopoulos 
4. Η αγία γραφή, μας αναφέρει πολλούς τρόπους παρουσίας του Αγίου Πνεύματος… Γιατί λοιπόν να έχουμε κι εμείς οι ορθόδοξοι αυτήν την παπικής προέλευσης τρέλα με το περιστέρι;
Panagiotis Michalopoulos 
5. Γι αυτό λοιπόν λέω και ξαναλέω, ότι είναι μεγάλη αμαρτία, η μεγαλύτερη αμαρτία… Αυτή η βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος: Να το αγιογραφούν δηλαδή –το Άγιο Πνεύμα, -παντού και πάντα, σαν ένα πανταχού παρών… περιστέρι!
Μια καθαρά παπική νοοτροπία, που έχει δυστυχώς υιοθετηθεί και από εμάς τους λεγόμενους ορθόδοξους!

Panagiotis Michalopoulos 
6. Με ετικέτα «Παναγία Τήνου»:
140 αναρτήσεις στο ιστολόγιο «χαίρετε».
ΕΔΩ:
http://xairete.blogspot.gr/search/label/PANAGIA-THNOY


https://www.facebook.com/groups/agiosefraimneawmakris/permalink/1347733851967440/
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Nestor Kalogiannis 
Αγαπητέ δεν τιμούμε τα ξύλα και τα χρώματα ή τιμή πάει προς το πρωτότυπο , αλλά επειδή δεν είμαι ο ειδικός για να κρίνω εγώ μόνο να σας πω ότι η εικόνα της Παναγίας μας θαυματουργεί και στην ιερά νήσο Τήνο !!! Απόδειξη τα χιλιάδες θαύματα !!! αλλά δεν μπορώ να σας πίσω για την δημιουργία θαυμάτων εάν δεν έχετε πίστη !!!! Τώρα μένετε στην λεπτομέρεια και όχι στην ουσία !!! Και η ουσία είναι ότι ο Υιός και Λόγος του Θεού ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ενανθρωπίστηκε από την Θεοτόκο την Παναγία μας . Ο δε αρχάγγελος Γαβριήλ ήταν ο αγγελιαφόρος του χαρμόσυνου αυτού μηνύματος προς την Θεοτόκο !!! Αυτή είναι η ουσία και αυτό είναι το νόημα !!!!! Τώρα εάν τα χρώματα , οι μορφές κτλ ε δεν κάνουν και πιστή αναπαράσταση των γεγονότων εφόσον δεν θίγουν και ούτε προσβάλουν τα ιερά απεικονιζόμενα πρόσωπα λίγο σημασία έχει !! Αιρετικοί ήταν οι εικονομάχοι οι οποίοι τιμούσαν τις εικόνες για τα χρώματα και τα υλικά τους !!!!!! Αυτοί καταδικάστηκαν από την Ζ Οικουμενική Σύνοδο!!! Τώρα εσείς μπερδεύετε και συγχέεται την μη παρουσία αιρετικών και σχισματικών εντός των ιερών ναών με την τιμή των εικόνων !!! Ε πρέπει να απευθυνθείτε είτε σε κάποιον πνευματικό είτε σε κάποιον θεολόγο σχετικό με τα νομοκανονικά και τα της λατρείας μας για περισσότερες απαντήσεις !!!!! Εύχομαι η Παναγία μας να σας δώσει τις απαντήσεις που ζητάτε !!!!!!
Panagiotis Michalopoulos 

1. Διαβάζω: 
«Αγαπητέ δεν τιμούμε τα ξύλα και τα χρώματα ή τιμή πάει προς το πρωτότυπο»
Σχολιάζω: Πώς πάει στο πρότυπο, όταν αυτό –ο Ευαγγελισμός για παράδειγμα δεν φαίνεται; Η τιμή, πάει σε μια κορνίζα γεμάτη με διάφορα τάματα. Καδένες, κολιέ, δαχτυλίδια, σταυροί, βραχιόλια, κλπ. Αυτά μόνο φαίνονται, αυτά ασπάζονται οι πιστοί, αυτά προσκυνούνται, αυτά τιμούνται.
Panagiotis Michalopoulos 

2. Διαβάζω: 
«η εικόνα της Παναγίας μας, θαυματουργεί και στην ιερά νήσο Τήνο !!! Απόδειξη τα χιλιάδες θαύματα !!!»
Σχολιάζω: Αν γίνεται κάποιο θαύμα, οπουδήποτε, αυτό πρέπει να αποδίδεται στο θεό μόνο. Από μόνος του κάποιος Άγιος, δεν μπορεί να θαυματουργήσει. Από μόνη της η εικόνα, δεν θαυματουργεί. Δεν προσευχόμαστε λοιπόν στην εικόνα (δεν είναι είδωλο, τοτέμ, ή ξόανο), αλλά στον θεό, έστω και μέσα από τη μεσιτεία αγίων πρόσωπων.
Panagiotis Michalopoulos 

Άλλα αν μια εικόνα έχει δική της δύναμη, όπως τα αγάλματα των αρχαίων ελλήνων, στα οποία κατοικούσαν δαίμονες, τότε έχει και η Παπική εικόνα της Τήνου. Μη ξεχνάμε ότι οι παπικοί, έχουν λένε -αγάλματα της Παναγίας, που… περιπατάνε!
Panagiotis Michalopoulos 

3. Διαβάζω: 
«ο Υιός και Λόγος του Θεού ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ενανθρωπίστηκε…»
Σχολιάζω: Ως Υιός και Λόγος του Θεού, το δεύτερο πρόσωπο της άγιας τριάδας, ήταν μόνο θεός, άχρονος όπως και ο πατέρας. Δεν ήταν ο Χριστός! Η σάρκωση του Υιού και Λόγου ήταν ο Χριστός, που γεννήθηκε ως θεάνθρωπος, σε συγκεκριμένο χρόνο, από την Μαρία.
Panagiotis Michalopoulos

4. Διαβάζω: 
«ενανθρωπίστηκε από την Θεοτόκο την Παναγία μας.»
Σχολιάζω: Δεν είναι Θεοτόκος η Παναγία μας, ούτε Θεομήτωρ, ούτε Θεογεννήτρια. Είναι η μητέρα του Χριστού. Ο Χριστός ως θεός, δεν έχει μητέρα! Ο Χριστός ως άνθρωπος, δεν έχει πατέρα. Αυτή είναι η πίστη μας, αυτό είναι το ορθόδοξο δόγμα.
Panagiotis Michalopoulos 

Επίσης, η Εκκλησία μας, με ιστορικές αποφάσεις της, έχει απαγορεύσει να κάνουμε φανταστικές αγιογραφίες, να παρουσιάζουμε κάτι που δεν έχουμε δει, να παραπλανούμε το λαό διδάσκοντας τον μέσα από την εικόνα («μια εικόνα = χίλιες λέξεις») κάτι το πλαστό, το ψεύτικο, το αιρετικό τελικά.
Αλλά και το γελοίο στην περίπτωση αυτή με τον Άγγελο να προσφέρει κρίνο!

Panagiotis Michalopoulos

Αιρετικό δε, είναι να δείχνουμε στην «αγία τριάδα» τον θεό πατέρα σαν γέρο. Σαν να έχει ενανθρωπιστεί, και να είναι και πιο παλιός από τον Χριστό, όπως δηλαδή τον θέλουν οι αιρετικοί που λένε ότι υπήρχε καιρός που δεν υπήρχε ο Υιός, αλλά γεννήθηκε -δημιουργήθηκε μετά, στο χρόνο! Στην ίδια δε εικόνα δείχνουν και το περιστέρι σε ίση απόσταση από τον πατέρα και τον υιό, για να καλύψουν έτσι και το παπικό «φιλιόκβε», ότι δηλαδή το Άγιο πνεύμα εκπορεύεται (σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ) και από τον Υιό!
Panagiotis Michalopoulos

Αιρετικό, το να δείχνουμε παντού -σε κάθε θρησκευτική παράσταση, το άγιο πνεύμα σαν περιστέρι… Αιρετικό και βλάσφημο, σαν να σαρκώθηκε το άγιο πνεύμα σε πουλί!
Η δε «ορθόδοξη» ψευτο-Σύνοδος του Βαρθολομαίου –πρόσφατα στην Κρήτη, είχε σαν έμβλημα της, ένα περιστέρι μόνο του (το άγιο πνεύμα τάχα), ένα περιστέρι σε έναν θρόνο (μια καθαρά παπική παράσταση), να προσκυνείται σαν θεός!


Ο χρήστης Nestor Kalogiannis σχολίασε τη δημοσίευσή σας στην ομάδα ΑΓΙΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΕΦΡΑΙΜ ( Ν.ΜΑΚΡΗΣ).

Nestor Kalogiannis 
επειδή είστε σε σύγχυση, και επειδή πιο πάνω αν διαβάσετε αυτά που γράφετε μάλλον εν αγνοία και αγνωσία φτάνετε σε αιρετίζουσες απόψεις που δεν συνάδουν με το ορθόδοξο δόγμα, δεν θα συνεχίσω , ελπίζω μέσα σ αυτήν την ομάδα να υπάρχει κάποιος θεολόγος και να σας απαντήσει στα όσα πλήστα θέματα ανοίγετε !!!!
Panagiotis Michalopoulos 

Όταν δεν έχετε επιχειρήματα, όταν φτάνετε σε αδιέξοδο σε μια συζήτηση, τότε αφήνετε τις τσιριμόνιες και τις ψευτοευγένειες και καταφεύγετε απροκάλυπτα σε θρασύτητη προσωπική επίθεση προς τον συνομιλητή σας. Είναι κανόνας αυτός, για ανθρώπους σαν εσάς! Χρυσός κανόνας, χωρίς καμία εξαίρεση.
Τώρα ζητάτε βοήθεια από θεολόγο! Από το πρωί, που αρχίσατε να με σχολιάζετε μέχρι τώρα που νύχτωσε, δεν τον έχετε βρει ακόμα; Γιατί δεν απευθύνεστε στον ιερέα της ενορίας σας να σας πει τι να πείτε; Είναι βέβαια περασμένα μεσάνυχτα, αλλά πού ξέρετε, μπορεί και να τον βρείτε σε καμία ολονύχτια! Χα!

https://www.facebook.com/groups/agiosefraimneawmakris/permalink/1347733851967440/
Διαβάζω:
Δουλεύει στην εταιρεία Ελεύθερος Επαγγελματίας
Ελεύθερος · Άντρας · 27 ετών · Ενδιαφέρεται για γυναίκες
Σπούδασε στο ATEI KAVALAS Information Managment ('11)
Ιερά Μητρόπολης Λήμνου και αγίου Ευστρατίου
Nestor Kalogiannis
Αυτοαπασχολούμενος
Σπούδασε στο ATEI KAVALAS Information Managment
Πήγαινε στο TEE MYRINAS
Τόπος διαμονής: Μύρινα
Ελεύθερος
Τόπος καταγωγής: Mýrina, Lesvos, Greece
https://www.facebook.com/Nekalog

Δεν υπάρχουν σχόλια: