Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα, συζητώ με τον χρήστη «ΑγίαΤριάδα Μυτιλήνης» (εφημέριος: π. Κωνσταντίνος Βογιατζής –στρατιωτικός) Θέμα: «Ο Φανούρης και το σόι του», οι φανουρόπιτες, η «ιερά» παράδοση του ράδιο αρβύλα, και η ορθόδοξη πλάνη και κακοδοξία.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης, ΑγίαΤριαδα Μυτιλήνης, κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Για ποιο λόγο και πώς φτιάχνουμε φανουρόπιτα;
Η παράδοση για την Φανουρόπιτα λέει ότι η Μητέρα του Αγίου Φανουρίου ήταν αμαρτωλή. Ήταν λέγεται σκληρή, άπονη και αυστηρή με τους φτωχούς και τους συμπεριφερόταν σχεδόν απάνθρωπα. Μάλιστα για τον αμετανόητο χαρακτήρα της πήγε στην κόλαση. Προσπάθησε να τη σώσει ο γιος της, αλλά η κακία της δεν τον άφησε. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ μαζί με τον άγιο Φανούριο την τράβηξαν με την βοήθεια κρεμμυδόφυλου (που κάποτε είχε δώσει με το ζόρι σε ένα ζητιάνο) και όταν πιάστηκαν τρεις γυναίκες μαζί της. Αυτή η άπονη της έσπρωξε μέσα στην κόλαση. Έτσι είπε ο αρχάγγελος στον Άγιο Φανούριο ή μητέρα σου διέπραξε μεγάλη κακία. Δεν μπορώ να την βοηθήσω.
Ο Άγιος Φανούριος παρακάλεσε με δάκρυα πόνου να μην φτιάχνουν τίποτα γι’αυτόν, αλλά μόνο για την ψυχή της μάνα του και η προσευχή του λέγεται ότι εισακούστηκε στον Θεό.
Αυτός είναι ο λόγος που οι νοικοκυρές φτιάχνουν την ημέρα αυτή φανουρόπιτες και αφού τις πάνε στην εκκλησία και ευλογηθούν τις μοιράζουν στη γειτονιά και στο εκκλησίασμα, με τη σύσταση να ευχηθούν να συχωρεθεί η μάνα του Αγίου «Ο Θεός σχωρέστ’ τη μάνα του Αγίου Φανουρίου».
Βέβαια, ζητούν οι πιστοί να τους φανερώσει ο Άγιος χαμένα αντικείμενα ή να τους φέρει κάτι που επιθυμούν, ή ακόμη έναν καλό γαμπρό στα ανύπαντρα κορίτσια.

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Διαβάζω: 
«Η παράδοση για την Φανουρόπιτα λέει ότι η Μητέρα του Αγίου Φανουρίου ήταν αμαρτωλή, κλπ, κλπ.» 
Ερώτηση: 
Ποια «παράδοση»; Η κανονική, η έγκυρη ιερά παράδοση της εκκλησίας, ή κάποιο ράδιο αρβύλα;

Panagiotis Michalopoulos 

Διαβάζω: 
«Για τον αμετανόητο χαρακτήρα της πήγε στην κόλαση. Προσπάθησε να τη σώσει ο γιος της, αλλά η κακία της δεν τον άφησε. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ μαζί με τον άγιο Φανούριο την τράβηξαν…»
Σχολιάζω: 

Επιτρέπεται ένας σοβαρός ναός να αναμασά τέτοια δημοσιεύματα από το «Δόγμα»; 
Πότε πήγε στην κόλαση η μητέρα του αγίου; Έγινε η δευτέρα παρουσία, έγινε η ανάσταση των νεκρών, και η τελική κρίση και άλλοι πήγαν στην κόλαση και άλλοι στην βασιλεία των ουρανών; Και αν γίνει αυτό, πώς θα μπορεί κανείς να μπαινοβγαίνει από την μια κατάσταση στην άλλην;
Κόλαση και βασιλεία των ουρανών… Άδης και παράδεισος δεν είναι τόπος, αλλά τρόπος της μετά θάνατον ζωής.
Και μη παραπληροφορείτε τον λαό. Μη του τάζετε ότι με πίτες και μνημόσυνα θα σώσει τις ψυχές των πεθαμένων του. Διότι αυτό πια δεν είναι αλήθεια και ορθοδοξία αλλά πλάνη και κακοδοξία. Είναι παπισμός και συγχωροχάρτια, κλπ.

https://www.facebook.com/naos.triados/posts/10209252633930132?pnref=story
ΑγίαΤριάδα Μυτιλήνης
 π. Κωνσταντίνος Βογιατζής 
Δουλεύει στον Ελληνικό Στρατό
Σπούδασε στο εκκλησιαστικό λύκειο Τήνου
Τόπος διαμονής: Μυτιλήνη.
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗς, είπε... 
Ποιός γράφει αυτές τις αηδίες;
Αφού βρέθηκε μόνο μια εικόνα του στη Ρόδο και τίποτε άλλο, ούτε λείψανα, ούτε βιογραφία, ούτε τίποτε άλλο. 

Τι κολοκύθια (με ρίγανη) είναι αυτά. ότι ήταν αμαρτωλή, ήταν λεσβία, πήγε στην Κόλαση και άλλες βλακείες. 
Ο παπούλης έχει μπερδέψει τον Παράδεισο και τον Άδη. με την Βασιλεία των Ουρανών και την Κόλαση.
Δηλ. ο άγιος Φανούριος ήθελε να φτιάχνουν στο ίδιο φανουρόπιττες, αλλά υποχώρησε και είπε να φτιάχνουν στη μάνα του;
Αλλά τι σόι Φανούρης θα ήταν αν δεν φανέρωνε; Για προκοπή τίποτε, αφού υπάρχει ο άγιος Προκόπιος ή για λευτεργιά, αφού υπάρχει ο άγιος Ελευθέριος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός γράφει αυτές τις αηδίες;

Αφού βρέθηκε μόνο μια εικόνα του στη Ρόδο και τίποτε άλλο, ούτε λείψανα, ούτε βιογραφία, ούτε τίποτε άλλο. Τι κολοκύθια (με ρίγανη) είναι αυτά. ότι ήταν αμαρτωλή, ήταν λεσβία, πήγε στην Κόλαση και άλλες βλακείες. Ο παπούλης έχει μπερδέψει τον Παράδεισο και τον Άδη. με την Βασιλεία των Ουρανών και την Κόλαση.
Δηλ. ο άγιος Φανούριος ήθελε να φτιάχνουν στο ίδιο φανουρόπιττες, αλλά υποχώρησε και είπε να φτιάχνουν στη μάνα του;
Αλλά τι σόι Φανούρης θα ήταν αν δεν φανέρωνε; Για προκοπή τίποτε, αφού υπάρχει ο άγιος Προκόπιος ή για λευτεργιά, αφού υπάρχει ο άγιος Ελευθέριος.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

χα, χα, χαααα! :D