Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα σήμερα… Και ο Χριστός, δεν ήρθε ξαφνικά και ουρανοκατέβατος σαν UFO, μια μέρα -σαν και σήμερα… Ήρθε φυσιολογικά -σαν κανονικό παιδί, που γεννιέται στον κόσμον αυτόν… Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τις ρίζες της γιορτής αυτής… Ότι δηλαδή, η σχετική ιστορία, ξεκινάει εννέα μήνες πριν… Με τον Ευαγγελισμό… Με τον Άγγελο… Αυτόν που είχε εκείνον τον κρίνο, τον μακρύ… Τον θαυματουργό και γονιμοποιό κρίνο!

Διαβάζω:
Η χρήστης Μαρία Τουφεξή, κοινοποίησε…


Ο θεόσταλτος αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία (Λουκάς, κεφ. Α' στίχ. 26-38), στη Ναζαρέτ και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό. Και Όταν η Παρθένος αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να συλλάβει χωρίς άνδρα, ο αρχάγγελος της απάντησε ότι «το Άγιο Πνεύμα θα έλθει σε σένα και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει.»
Οι αρχές της εορτής του Ευαγγελισμού δεν είναι επακριβώς γνωστές. Το γεγονός ότι η Αγία Ελένη έκτισε στη Ναζαρέτ βασιλική, στην οποία περιλαμβανόταν κατά παράδοση ο οίκος της Θεοτόκου, όπου αυτή δέχθηκε τον Ευαγγελισμό, επέδρασε ίσως στη σύσταση τοπικής εορτής.
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Διαβάζω: «Όταν η Παρθένος αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να συλλάβει χωρίς άνδρα…»
Ερώτηση: 

Γιατί απόρησε, αφού είχε ήδη άνδρα στο σπίτι. 
Ήταν τέσσερεις μήνες αρραβωνιασμένη, με εκείνο τον λεβέντη, το λαμπρό το παλληκάρι, τον άξιο συμπατριώτη της -εκεί στη Ναζαρέτ: τον Ιωσήφ τον μαραγκό!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=217162138643521&set=t.100010862504753&type=3&theater

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Αν και αργα πλεον περασα να ευχηθω Χρονια Πολλα και υγεια προπαντων!
Να μπαινουμε που κ που στο χαιρετε και να σε διαβαζουμε. :D

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αργά –νύχτα γι εσάς Σταυρούλα μου – "χτες μεσάνυχτα και κάτι"…
Πρωί για εμάς, που μας βρίσκεις στην ώρα του καφέ…
Αυτού, που πάντα πίνουμε στην υγειά σου.
Διότι… Ναι μεν, και εκτός ιστολογίου σε θυμόμαστε, αλλά και όταν μπαίνουμε -και εμείς, είναι αδύνατον να μη θυμηθούμε… "εξαιρέτως", την Σταυρούλα!

Να μπαίνετε λοιπόν, διότι διαφορετικά… εσείς θα χάνετε! Χα!
Θέλω να πω, ότι μπαίνατε συστηματικά από το 2007 -2008, από τότε που το μπλογκ ήταν ακόμα νεογέννητο -στα σπάργανα του, που μπουσούλαγε… Και δεν θα μπαίνετε τώρα; Τώρα που… «πετάει»; Χα!

Χρόνια πολλά και σε εσένα Σταυρούλα μου, και στην ευλογημένη οικογένεια σου! :D