Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Το facebook, μου θυμίζει τα «κάλαντα» που έλεγα –σαν σήμερα… (Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014)

Να σας τα πούμε;(και, σήμερα;)
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Giorgos Gianoudis κοινοποίησε ένα σύνδεσμο. 
12 ώρες πριν.
Τα μυστικά της ευχής «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με»

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Και ενώ η προσευχή αυτή είναι απλή και σύντομη, το σχετικό «κήρυγμα» γι αυτή, το άρθρο στο οποίο μας παραπέμπετε, είναι περίπλοκο και μακρύ! Χα!

Διαβάζω...
και σε παρένθεση σχολιάζω:
 Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ: Όλη η τέχνη είναι αυτή ακριβώς. Είτε περπατάς είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε εργάζεσαι, είτε βρίσκεσαι στην εκκλησία, άσε τη προσευχή αυτή να γλιστρήσει από τα χείλη σου «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με»! Με τη προσευχή αυτή στην καρδιά σου θα βρεις εσωτερική ειρήνη και γαλήνη σώματος και ψυχής.

(Τόσα και τόσα όμορφα ακούς όταν βρίσκεσαι στην εκκλησία, στους ύμνους της, στις προσευχές της, στις διάφορες ακολουθίες… 
Εσύ όμως θα γλιστρήσεις από όλα αυτά τα εξωτερικά, θα σε πιάσει μια μανία ομφαλοσκόπησης, και θα αρχίσεις να λες τα δικά σου τα λόγια, όχι βέβαια το «χάρε Κρίσνα- χάρε Κρίσνα», αλλά αυτήν την ελληνική ας πούμε προσευχή!  
Τα άλλα τα εξωτερικά –κεριά, λιβάνια και καντήλια του ναού- απλά θα σε βοηθήσουν να πας πιο εύκολα και πιο γρήγορα στη σχετική αποχαύνωση.)

Τα ακολουθα είναι λεει του Οσίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ
Η ευχή του Ιησού είναι εργασία κοινή των αγγέλων και των ανθρώπων. (κάτι σαν χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, να πούμε, αλλά… συμπυκνωμένη!)
Με την προσευχή αυτή οι άνθρωποι πλησιάζουν σύντομα την ζωή των αγγέλων. («και φούμα-φούμα στα βοτσαλάκια, αγίους έβλεπα και αγγελάκια» που λέει και το σχετικό άσμα.)
Η ευχή είναι η πηγή όλων των καλών έργων και αρετών και εξορίζει μακριά από τον άνθρωπο τα σκοτεινά πάθη. (Όπως στην Γκόλφω: «-Στα όρη, στα άγρια βουνά!»)
Σε σύντομο χρόνο κάνει τον άνθρωπο ικανό να αποκτήσει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. (Δηλαδη σαχλαμάρες που έλαβε το βάφτισμα και το χρίσμα, σαχλαμάρες που λειτουργείται, που εξομολογείται, που κοινωνάει, που ακούει και μελετάει το λόγο του θεού! Αν δε τραβήξει και καμιά τέτοια προσευχή –ας πούμε, δεν αποκτά τη χάρη του Αγίου Πνεύματος! 

Ρε δεν ….στε, Μπιπ, να ασπρίσετε, λέω εγώ!)
 

Απόκτησε την, και πριν πεθάνεις θα αποκτήσεις ψυχή Αγγελική. (τι ψυχή έχει ο άγγελος;)
Η ευχή είναι θεϊκή αγαλλίαση. Κανένα άλλο πνευματικό όπλο δε μπορεί να αναχαιτίσει τόσο αποτελεσματικά τους δαίμονες. Τους κατακαίει όπως η φωτιά τα βάτα. («φύσα, ρούφα, τραβατόνε, πατατόνε κι αναφτόνε!»

 
Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης: Μάθετε να εργάζεσθε το κομποσκοινάκι. Το κομποσκοινάκι θα σας οδηγήσει εκεί που εσείς δεν γνωρίζετε σε ανώτερα επίπεδα θα σας οδηγήσει το κομποσκοινάκι. «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με» (Ναι! Αυτό σε ανεβάζει -πραγματικά, και όχι εκείνο το ποτό το «ρεντ –μπουλ». Χα!)
http://xairete.blogspot.gr/2014/12/blog-post_842.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: