Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Το facebook, μου θυμίζει, μια παλιά επίκαιρη ανάρτηση μου, σαν σήμερα: 24 Δεκεμβρίου 2014. (George Maladakis: «Panagioti ta ellinika mou den einai kala dioti eimai ellinoamerikanos. vlepo omos orismenes anartiseis gia tin mitera tou theou tin Panagia mas pou fnanoun se frikti vlastimia.»)

Panagiotis Michalopoulos
24 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ:

Νέο μήνυμα από George Maladakis!

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014
Από Facebook
Προς εμένα
24 Δεκεμβρίου 11:34 π.μ.
Νέο μήνυμα από George Maladakis!

 
George Maladakis:
Panagioti ta ellinika mou den einai kala dioti eimai ellinoamerikanos.
vlepo omos orismenes anartiseis gia tin mitera tou theou tin Panagia mas pou fnanoun se frikti vlastimia.
Eho eimai o pio Amartolos anthropos tou kosmou alla gnisia orthodoxos me to palaio imerologio.
An einai alithia den mporoume na eimaste filoi.
i Panagia mas einai pano apo oti eho ston kosmo kato apo tin Agia triada kai pano apo tous Agious.
An den to pisteveis eisai Airetikos kai ektos ekklisias.
Panagiotis Michalopoulos

Πιστεύω φίλε, ότι κάνεις λάθος. Ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι. Ότι έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα και ότι βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση. Δεν βλαστημώ εγώ την Παναγία! Επί 50 ολόκληρα χρόνια τώρα, δίνω έναν αδιάκοπο αγώνα εναντίον αυτών που βλαστημούν το όνομα της… Και έχω γι αυτό, υποστεί διωγμούς σε όλη μου τη ζωή. Έχω υποστεί ζημιά στην καριέρα μου την επαγγελματική. Έχω δεχτεί ακόμα και δολοφονική επίθεση για τον ζήλο μου αυτό…
Panagiotis Michalopoulos
Πρέπει λοιπόν να ξέρεις, ότι χειρότεροι -ακόμα και από του άθεους στο «άθλημα» αυτό της βλασφημίας της Παναγίας μας, είναι πολλοί από τους λεγόμενους χριστιανούς, από τους λεγόμενους ευσεβείς και τακτικά εκκλησιαζόμενους… Από την επίσημη Εκκλησία και από τους Δεσποτάδες της. Αυτούς αντιμάχομαι κυρίως, αυτούς τους πιο μεγάλους (με τα έργα τους περισσότερο), βλάσφημους!
Panagiotis Michalopoulos
Εσύ φίλε, πώς το βλέπεις αυτό, το να ονομάζουν την Παναγία «θεόν μετά τον θεόν»; Πώς βλέπεις να αγιογραφείται στις εκκλησίες μας ο Ευαγγελισμός της, με την παπική άποψη όπου ο άγγελος, της προσφέρει έναν κρίνο… Δίνουμε έτσι το δικαίωμα να χλευάζεται η πίστη μας και να λέγεται ότι η παρθένος γέννησε χωρίς άντρα, διότι... μύρισε τον κρίνο! Ακόμα τέτοια -παπική, είναι και η τάχα θαυματουργή «Μεγαλόχαρη» της Τήνου!
 

Panagiotis Michalopoulos
Εσύ φίλε, πως το βλέπεις αυτό, να ονομάζουμε Σωτήρα την Παναγία μας; Το ότι στην εικόνα, αυτή είναι το κεντρικό πρόσωπο, αυτή η «Θεοτόκος», ο ώριμος άνθρωπος, ενώ ο Χριστός είναι ένα μικρό παιδάκι στην αγκαλιά της, αυτό δεν την κάνει και ανώτερη από τον Χριστό! 
«Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς», λέμε! Αυτήν ποιος θα τη σώσει; 
Panagiotis Michalopoulos
Εσύ φίλε, πως το βλέπεις αυτό, να είναι σκεπασμένη η εικόνα της με τάματα; Να μη διακρίνεται καθόλου αυτή και ο Χριστός από τα βραχιόλια, τα δαχτυλίδια, τα σκουλαρίκια, τους κολιέδες και τις λίρες τις χρυσές; 
Αυτήν την ασέβεια την δέχεσαι; Και όταν εγώ αποκαλώ όλο αυτό το καρακιτσαριό «εκκλησιαστική λατέρνα», νομίζεις ότι εγώ βλασφημώ; 
Και όταν εσύ προσκυνάς τέτοιες εικόνες, πού ακριβώς την ασπάζεσαι την Παναγία -που εσύ τιμάς; Στα σκουλαρίκια της; Στις λίρες της; Και που είναι τότε η τιμητική προσκύνηση; Αφού δεν φαίνεται εικονιζόμενο πρόσωπο για να μεταβεί στο πρωτότυπο η τιμή της προσκύνησης σου!
Panagiotis Michalopoulos
Και βέβαια, δεν θα θεωρείς βλασφημία, το να προσκυνάς εικόνες, κάτι διαφορετικό δηλαδη από τον θεό που μόνο αυτόν πρέπει να προσκυνούμε , σύμφωνα με τον λόγο του θεού! Εσύ, σύμφωνα με τους παπάδες μας –νέου και παλαιού ημερολογίου, θα πρέπει ίσως να φτιαχτείς πρώτα,  ψυχικά και σωματικά, για να λατρέψεις το θεό! Θα πρέπει να έχεις μια εικόνα κάποιου αγίου μπροστά σου, της Παναγίας κατά προτίμηση… Θες μαζί και το κερί σου, και το λιβάνι σου, για να δημιουργείται ατμόσφαιρα… Θες και το κομποσκοίνι σου… Τέτοιος ευσεβής χριστιανός είσαι;
Panagiotis Michalopoulos 
Διότι η Παράδοση της Εκκλησίας μας, δεν επιτρέπει να προσκυνάμε είδωλα! Στην αρχαία ελληνική ειδωλολατρική θρησκεία, προσκυνούσαν το κούτσουρο του Δία, ένα ξύλινο γλυπτό του, που πίστευαν ότι δεν το έφτιαξε χέρι ανθρώπινο, αλλά το έριξε ο ίδιος ο Δίας από τον ουρανό!
Πιστή αντιγραφή αυτού, είναι σε εμάς, -στη λεγόμενη Ορθοδοξία, οι λεγόμενες αχειροποίητες εικόνες της Παναγίας! 

Panagiotis Michalopoulos
Αν νομίζεις ότι τόση ώρα βλασφημώ, διέγραψε με από φίλο, διότι έχω σκοπό να συνεχίσω να σου λέω και άλλα…George Maladakis:
Pistevo oti Akrivos leei i Agia Orthodoxia tipote ligotero i tipote perissotero.
Panagiotis Michalopoulos
ok
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/814051865324161
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Διαβάζω:
Τα μυστικά της Παναγίας
Ομιλία του π. Κονάνου στην Πειραϊκή Εκκλησία (βίντεο στο youtube)

Σχολιάζω:
Μεταξύ μας τώρα:
Ένα μεγάλο μυστικό της Παναγίας είναι αυτό που το απέκρυβαν επιμελώς τα ιερά ευαγγέλια… Ότι δηλαδη δεν ήταν πράγματι σεμνή και ταπεινή κόρη, αλλά αντίθετα της άρεσε να φορά φανταχτερά στολίδια… Όπως, διάφορα κοσμήματα: χρυσές αλυσίδες, κολιέ, γιρλάντες με φλουριά, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, πολύτιμες πέτρες, κλπ.
Μυστικό φοβερό, που το αποκαλύπτουν πια οι ιερές εικόνες της… Αυτές με τα τάματα, οι… στολισμένες σαν λατέρνες! Χα!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/797882216941126

Δεν υπάρχουν σχόλια: