Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Το Facebook, μου θυμίζει τι έγραψα σαν σήμερα (Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014), στο ιστολόγιο μου το «χαίρετε». Σε μια ανάρτηση όπου καταγγέλλεται πως όλα μας τα εκκλησιαστικά τερτίπια, εμείς οι ορθόδοξοι (φταίχτης το παπαδαριό κυρίως), τα έχουμε αντιγράψει από την κιναιδική βουδιστική λατρεία… Και αυτό πράγματι συμβαίνει… Κι ας μην πήγε καθόλου στην Άπω Ανατολή ο Χριστός (από 12 μέχρι 30 ετών) για σπουδές ινδουιστικές –φακιρικές, και για βουδιστικές –νιρβάνα, σπουδές, όπως λένε μερικοί εχθροί μας. Ας ήταν τελείως θεϊκή η διδασκαλία Του!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... 
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Την καλογερική νιρβάνα («το πολύ το κυρελέησον»), το αγιορείτικο κομποσκοίνι, το κωλοδάχτυλο της ιερατικής ευλογίας, το φωτοστέφανο στις αγιογραφίες, τον κιναιδισμό στα ανώτατα εκκλησιαστικά κλιμάκια, και πολλά άλλα… Όλα από τις αρχαίες ανατολικές θρησκείες τα έχουμε (ως Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία) αντιγράψει!


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=453232638154866&set=t.845639838&type=3&theater
ΣΧΟΛΙΟ:
Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ, έραψε...
(19 Δεκεμβρίου 2014 - 12:34 π.μ.)
Αρεσκόμαστε σε αφηγήσεις για πρώην και νυν οραματιστές, κάτι σαν γκουρού, στυλίτες, απαθείς, ευτυχώς δεν πήραμε από τους άλλους και τα ... χαρμάνια.
Πώς άραγε προέκυψε το μαύρο ράσο αλλά και οι χρυσοποίκιλτες στολές με χρυσές μίτρες και πατερίτσες, που μοιάζουν με φανταχτερές αυτοκρατορικές ενδυμασίες και τόσο προκαλούν ... από που άραγε προέκυψαν! 

Δίδαξε κάτι τέτοιο ο Θεάνθρωπος; Φορούσαν ράσα ο Χριστός και οι Απόστολοι; 
Εκείνος απεδοκίμασε όσους "πλατύνουσιν δὲ τὰ φυλακτήρια αὐτῶν, καὶ μεγαλύνουσιν τὰ κράσπεδα τῶν ἱματίων αὐτῶν" (Ματθ.23΄5). Γιατί άραγε Τον "γράφουμε" αντιγράφοντας.
Η υποχρεωτική αγαμία του ανωτέρου κλήρου και η χειροτονία "πρεσβυτέρων" σε μετεφηβική ηλικία, έρχεται σε αντίθεση με την Αγία Γραφή που προβλέπει ώριμης ηλικίας εγγάμους πρεσβυτέρους -επισκόπους αλλά και παρθενία για τους λίγους, τους εθελοντικά "δυναμένους χωρείν".
Έπειτα διαμαρτυρόμαστε για κάποιες αποδεδειγμένες ή εικαζόμενες εκτροπές. Τις πταίει ;
Ετερόδοξοι χειροτονούν ιέρειες κι επισκόπισσες ! Αν συνεχίσουμε να παραβαίνουμε το Νόμο Του, ... άντε και στα δικά μας ;
http://xairete.blogspot.gr/2014/12/blog-post_58.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: