Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Τότε, δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα τα συγχωροχάρτια...

ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Ευσταθιος Σιδ
30 Οκτωβρίου
«Η Παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου»
(Κατά Λουκά 16,19-31)

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΔΙΑΒΑΖΩ:
«26 Και εκτός από όλα αυτά, ανάμεσα σε εμάς και σε εσάς έχει εδραιωθεί ένα μεγάλο χάσμα ώστε εκείνοι που θέλουν να περάσουν από εδώ σε εσάς δεν μπορούν, ούτε μπορούν κάποιοι να διαβούν από εκεί σε εμάς»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Τότε, δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα τα συγχωροχάρτια, τα μνημόσυνα, τα τρισάγια, τα σαρανταλείτουργα, τα κεριά και τα λιβάνια, και τα αγιορείτικα κομποσκοίνια! 

Όλα αυτά τα τεχνάσματα δηλαδή, είτε παπικά είτε τάχα ορθόδοξα… 
Όλα αυτά τα νέα κόλπα, που καταφέρνουν λέει και γεφυρώνουν το χάσμα… 
Και έτσι μπορούν άνετα λέει, και μεταφέρουν ψυχές πεθαμένων… Όσων βέβαια οι ζωντανοί συγγενείς τους, τους εξασφάλισαν όλα αυτά τα μέσα -υπέρ του παγκαριού και της φαρδιάς τσέπης του ράσου… 
Και μεταφέρουν λέει ψυχές αμετανόητων αμαρτωλών, και οριστικά κολασμένων… 
Μετάθεση τιμητική -κανονική… Από κάτω βαθιά στην κόλαση που είναι, και τις παραδίνουν… «τσιφ» -ψηλά στον παράδεισο!..
Ευσταθιος Σιδ 
Αυτό το Χάσμα για το οποίο μιλά ο Κύριος αργότερα ήρθε να το καλύψει με το Μαρτύριο,την ταφή και την Αναστασή του. Υπάρχουν αποδείξεις για την σωτηρία των ψυχών στην Αγία Γραφή.Πιο συγκεκριμένα η Επιστολή του Αποστόλου Πέτρου κάνει αναφορά στην κατάβαση του Ιησου΄στον Άδη:
Διότι και ο Χριστός μια φορά έπαθεν επάνω στον σταυρόν δια την εξάλειψιν των αμαρτιών μας, ο αναμάρτητος και ο άγιος, δι' ημάς τους αδίκους και αμαρτωλούς, με τον σκοπόν να μας οδηγήση και μας συμφιλιώση με τον Θεόν, θανατωθείς μεν κατά το σώμα επάνω στον σταυρόν, ζωοποιηθείς δε δια του Πνεύματος της θεότητος.Με την ψυχήν δε ηνωμένην μαζί με την θεότητα επήγεν αμέσως μετά τον σταυρικόν του θάνατον εις τας ψυχάς, που εκρατούντο μέσα στον Αδην, και εκήρυξε το Ευαγγέλιον της σωτηρίας. (Α Πε. 3,18 -3,19)
Αν και θα συμφωνήσω μαζί σας οτι ανα-μέσω των Αιώνων υπήρχαν σοβαρότατες αναφορες και ενδείξεις διαφθοράς των Ιερωμένων,οι μεθοδοι της Ορθοδοξου Εκλλησιας στο συνολο τους είναι δογματικά αψογες και αυθεντικά Ορθόδοξες.
Panagiotis Michalopoulos 

Ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνετε να μου απαντάτε. Ευχαριστώ για τον κόπο σας, για το εκτενές σχόλιο σας.
Συμφωνούμε λοιπόν ότι προ Χριστού, δεν υπήρχε σωτηρία, ακόμα και αν υπήρχε μετάνοια.
Η σταυρική όμως θυσία του Χριστού, μας έδωσε αυτήν την δυνατότητα. Και νομίζω ότι η Παραβολή έχει διαχρονική σημασία, εκφράζει και τη σημερινή πραγματικότητα: Δεν υπάρχει μετάνοια και σωτήρια μετά θάνατον! Ο πλούσιος λοιπόν, καταδικάστηκε –καταδικάζεται, αιώνια! Τελεία και παύλα.
Ο Χριστός στον Άδη, έδωσε την μια και μοναδική δυνατότητα σωτηρίας για τους θανόντες… Για τους μέχρι τότε…
Δεν κάνει ακόμα ταξιδάκια εκεί! Πάει και τέλειωσε!
Ίδρυσε λοιπόν –με το πανάγιο αίμα Του, την Εκκλησία Του, και μέσα από Αυτήν παρέχει την σωτηρία, η οποία είναι επίκαιρη και σε ισχύ, μόνον όσο ζούμε! Δεν θα ζούμε σαν αμετανόητοι –σαν τον πλούσιο, περιμένοντας κάποιο νέο ραντεβού με τον Χριστό στον Άδη. Ο Χριστός αναστήθηκε, και δεν ξαναστρώνεται πια!
Έτσι λοιπόν αποδεικνύεται, ότι είναι μια μεγάλη απάτη όλη αυτή η ιστορία, τόσο με τα παπικά συγχωροχάρτια, όσο και με τα δήθεν ορθόδοξα μνημόσυνα!
Καλό σου βράδυ, φίλτατε!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=204728006631337&set=a.108637479573724.1073741828.100012824167264&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: