Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί αυτός που «ελευθερώνει», πρέπει να είναι ο ομόηχος… άγιος Ελευθέριος; Γιατί είναι προστάτης των εγκύων; Γιατί όταν ευχόμαστε «καλή λευτεριά», ανάβουμε και κερί στον άγιο; Γιατί η έγκυος επικαλείται τη βοήθειά του, ακουμπάει το εικονισματάκι του Αγίου πάνω της –κατά προτίμηση στο επίμαχο σημείο, και αναφωνεί:. «Αϊ-Λευτέρη, λευτέρωσέ με»; Είναι παγανιστικά όλα αυτά; Έχουν σχέση με την μαύρη μαγεία; (πληροφορίαι, …εντός!)

ΣΧΕΤΙΚΟ:Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα γιορτάζει ο φίλος μου, ο Λευτεράκης… Αυτός, που... ελευθερώνει!

Σήμερα γιορτάζει ο φίλος μου, ο Λευτεράκης… Αυτός, που... ελευθερώνει!
Ως γνωστό, ο Άγιος Ελευθέριος… ελευθερώνει (φυλακισμένους, άλλα και έγκυες)
1. Ο Άγιος Φανούριος, φανερώνει (ότι έχετε χάσει)
2. Ο Άγιος Ευτύχιος φέρνει ευτυχία…
3. Ο Άγιος Προκόπιος, φέρνει προκοπή, γι αυτό και τον επικαλείται ο παπάς στο μυστήριο του γάμου…
4. Και φυσικά, το ρύζι είναι αυτό που ριζώνει ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε σε αυτήν την Ορθόδοξη, την παγανιστική, στην μαύρη χριστιανο-μαγική –βουντού, Εκκλησία μας! 

Χα!
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΟΡΤΗ:
Ο Ελευθέριος, που ελευθερώνει… 
Μαρτύρησε τον 2ο αιώνα επί αυτοκράτορα Αδριανού. 
Ο Ελευθέριος ελευθερώνει τους φυλακισμένους, αλλά και τις έγκυες. Θεωρείται ο προστάτης του τοκετού (εορτάζει 15 Δεκεμβρίου). 
Στη Θράκη οι έγκυες τιμούν ιδιαιτέρως τον Άγιο Ελευθέριο. Μαζί με τον Άγιο τιμούν, πολλές φορές, την ανύπαρκτη «αγία» Λεχούσα (Ελεούσα;) και τον επίσης ανύπαρκτο «άγιο» Αύκουλα
Στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες λένε: 
«Αϊ Λευτέρη μ' λευτερώσει την, Αϊ μου Αύκουλα αυκόλυνέ την».
ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ:
- Σακουλεύτηκες, ρε μάγκα;
- Παρντόν;
- Λέω, «σακουλεβού;», να πούμε!
- Ω, γιες, κατάλαβα!
- Κατάλαβες;
- Γιες, Αη Σακούλ!

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Σήμερα γιορτάζει ο φίλος μου, ο Λευτεράκης…
Αυτός, που... ελευθερώνει!
ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

γιωρταζει ο ελευθεριος που πολυ μικρος εδωσε μαρτυρια για τον χριστο και πεθανε γι αυτον
Panagiotis Michalopoulos

1. Σημεία…
«Σε ηλικία 15 ετών χειροτονήθηκε από τον επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο, διάκονος και έπειτα από τρία χρόνια χειροτονήθηκε ιερέας.»
2…και τέρατα:
«Ο Άγιος Ελευθέριος θεωρείται βοηθός των εγκύων γυναικών. Τους δίνει «καλή λευτεριά». Πολλές γυναίκες επικαλούνται τη βοήθεια του και ακουμπούν το εικονισματάκι του αγίου πάνω τους.»
3. Λόγω ονόματος, …και λίγη μαύρη μαγεία:
«Η αντίληψη αυτή αναφέρεται και σ’ ένα προσόμοιο στιχηρό της εορτής. «Τῶν ἐπιτόκων γυναίων Πάτερ κηδόμενος, ἐλευθερίαν δίδως, τῷ Ναῷ σου φοιτώσαις....», δηλαδή, Φροντίζεις Πάτερ τις έγκυες γυναίκες που καταφεύγουν στο ναό σου δίνοντας του ελευθερία....»
4. Συμπέρασμα:
…ετσι λοιπόν, και ο Άγιος Προκόπιος φέρνει προκοπή… (σχετικό ευχολόγιο στο μυστήριο του γάμου»
…έτσι και ο Άγιος Φανούριος φανερώνει ό,τι έχασες, αν του τάξεις τη σχετική λαμπάδα, και αν του φτιάξεις και τη σχετική πίτα!
ΥΓ
Και ακόμα... Το ρύζι ριζώνει τον γάμο! Χα!


ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
κυριε παναγιωτη οι αγιοι βηθουν οσο για το ρυζι και το ρυζομα οι ορθοδοξοι χριστιανοι δεν το πιστευουν
Panagiotis Michalopoulos

1. Ρίζωμα, είναι! Και το «ρι», γράφεται με γιώτα! Ενώ στο ρύζι, γράφεται με ύψιλον! Αλλά αυτά, είναι ψιλά γράμματα! Χα!
Και βλέπουμε σε όλους τους γάμους, να πέφτει βροχή το ρύζι (με ύψιλον) για να ριζώσει (με γιώτα) το ζευγάρι!
Και οι παπάδες το δέχονται αυτό! Ένας μητροπολίτης μάλιστα έβγαλε εγκύκλιο που λέει ότι όσοι θέλουν να πετούν ρύζι στο «Ησαΐα χόρευε», θα χρεώνονται με ένα έξτρα ποσό, για την καθαρίστρια… Διαφορετικά το ρύζι, επιτρέπεται να πετιέται μόνο κατά την έξοδο των νεόνυμφων από την εκκλησία, και μάλιστα από την πλαϊνή πόρτα.
Δεν το έχει αρνηθεί αυτό το «πιστεύω» η Εκκλησία, δεν το αποδοκιμάζει ως δεισιδαιμονία, και έτσι το έθιμο συνεχίζεται απρόσκοπτα.
2. Μαζί με το άλλο έθιμο, να γράφει η νύφη …για γούρι, στις σόλες των παπουτσιών της, τα ονόματα των φιλενάδων της, που θέλουν να παντρευτούν γρήγορα!
3. Το πιο σοβαρό δε από όλα τα σχετικά χριστιανικά «πιστεύω», είναι να μη δει ο γαμπρός τη νύφη μια μέρα πριν από τον γάμο, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν γρουσουζιά! Έτσι, την προηγούμενη νύχτα το ζευγάρι, αναγκάζεται να μη κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι, στο ίδιο σπίτι, αλλά χώρια!
4. Και μετά, ανήμερα του μυστηρίου, η νύφη θα φορέσει ένα «ορθόδοξο» νυφικό, ένα φόρεμα που θα ντρεπόταν να το φορέσουν πριν μερικά χρόνια, και να εμφανιστούν με αυτό δημόσια, ακόμα και οι πιο ξετσίπωτες πόρνες της Ελλάδας!
Το ίδιο δε γδυμένες, μπαίνουν στο ναό, και όλες οι καλεσμένες!
Στον ορθόδοξο χριστιανικό ναό, που την ώρα του μυστηρίου μετατρέπεται σε οίκο ένοχης ανοχής από του ιερείς των ειδώλων (πιστών στα τυχερά, στη σιμωνία, στο μαμωνά, στο παγκάρι, στα 30 αργύρια), μετατρέπεται δηλαδη σε ένα κανονικό (χριστιανικό) …μπουρδέλο!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10203593509637251&id=1800906923

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 

Γιορτάζει αύριο… Μοιάζει με δίδυμος αδελφός του Χριστού… Έχει την κακή φήμη ότι παρενοχλεί τις έγκυες γυναίκες, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να τις «Ελευθερώνει», με αυτό το «κωλοδάχτυλο» ευλογίας του!

1 σχόλιο:

Γεώργιος Γιαννόπουλος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ...
Ειναι τοσο δυσκολο ενω Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ μας εδωσε μυαλο τους ανθρωπους ? Τι μας το εδωσε για να αμαρτανουμε ?
Ολοι ασχουλουνται στο δυαδυκτιο τι κανανε οι γεροντες, τι ειπαν οι γεροντες. Θα παρουμε τα καλα μονο απο τον καθε γεροντα. Αν δουμε οτι ο γεροντας μπερδευει δεν τον ακολουθουμε. Τι γεροντο-λατρεια ειναι αυτη?
ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ακολουθαμε και ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ των ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ των ΙΕΡΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ.