Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ο χρήστης Κωνσταντίνος Ντούρος (Δούλεψε στην εταιρεία Μαρινόπουλος), είδε από κοντά τη «σχισμή» (όχι του όποιου κώλου, αλλά) της κολώνας, από όπου λέει βγήκε κάποτε -εκτάκτως –αντί να έχει σαν πηγή τον τάφο του Χριστού, το λεγόμενο άγιο φως… Ο Κώστας, βγήκε και φωτο εκεί στη «σχισμή»! Δεν είδε όμως φως εκεί, και φυσικά δεν ξέρει και τι ήχο έβγαλε η... έξοδος αυτή; Ήταν μήπως σαν βροντερή πορδή; Μύριζε και λιβάνι; Άγνωστο!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Κωνσταντινος Ντουρος  
(Δούλεψε στην εταιρεία Μαρινόπουλος)
ενημέρωσε τη φωτογραφία του εξωφύλλου του.
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
Κωνσταντινος Ντουρος 

ΟΝΕΙΡΟ !!!!!!
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΗΛΑΔΗ;
Κωνσταντινος Ντουρος 
ΚΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ
Panagiotis Michalopoulos 

ΓΙ ΑΥΤΟ ΡΩΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ;
Κωνσταντινος Ντουρος 

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ 
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΛΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Κωνσταντινος Ντουρος 

ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Θανασης Κοκκοβος 

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Κωνσταντινος Ντουρος 

ΕΤΣΙ ΣΑΚΗ !!!! ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ .....
Θανασης Κοκκοβος 

ΟΙ ΠΟΙΟ ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
Panagiotis Michalopoulos 

Μα το σκίσιμο -φίλτατοι μου συνομιλητές (ΣΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ), δεν μοιάζει να είναι από τα μέσα της κολόνας προς τα έξω της, άλλα από έξω προς τα μέσα.
Και πώς άραγε εμποδίζεται από μια κολόνα το άγιο και άυλο φως για να βγει… Πώς και ζορίζεται, και αναγκάζεται να την… διαρρήξει;
Μήπως κάποιοι δεν μας λένε καλά φίλε;
Μήπως τελικά δεν είναι θέμα ειρωνείας από μένα, αλλά θέμα απάτης και εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος από κάποιους άλλους;
Δείτε –αν θέλετε, και, αυτή την εκδοχή!

Κωνσταντινος Ντουρος
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ..............
Κωνσταντινος Ντουρος 

ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ......
Θανασης Κοκκοβος 

ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΙΛΕ,
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΥΣΤΕΙΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΥΣΤΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΡΟΝΕΥΕΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΜΟΣΥΕΙΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΜΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ .
ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΑΠΛΑ ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΟ
Panagiotis Michalopoulos 
Δεν ειρωνεύτηκα. Μια ερώτηση έκανα, σεμνή και κόσμια. 
Το να μην είναι κανείς τελείως ευκολόπιστος, δεν είναι κακό!
Panagiotis Michalopoulos 
Φαίνεται ότι δεν είστε και τόσο ικανοί για μια σοβαρή συζήτηση. 
Δεν θυμάστε -ρε παιδιά, ότι ακόμα και ο Θωμάς ήταν δύσπιστος και ζητούσε αποδείξεις;
Κωνσταντινος Ντουρος 
ΕΓΩ ΤΙΣ ΕΧΩ .. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.
ΚΑΙ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ...... 
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ .... 
Θανασης Κοκκοβος 
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ;
ΚΟΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ. 
ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ.
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΛΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΖΕΙΣ.
Panagiotis Michalopoulos 
Κώστα, και Σάκη! 
Βλέπω ότι δυστυχώς, εξακολουθείτε να είστε –χωρίς λόγο, σε μια άκρως ανησυχητική νευρική κατάσταση! Σαν κάποιος πραγματικά να σας έθιξε! Σαν κάποιος πραγματικά να σας ειρωνεύτηκε. Κάτι, που δεν συνέβη -μέχρι και το σημείο αυτό της συζήτησης μας. 
Αν θέλετε όμως να δείτε την διαφορά... να εισπράξετε την πραγματική ειρωνεία, που από σεβασμό σε εσάς στη σελίδα σας, και για χάρη της συζήτησης μας την απέφυγα, μέχρι τώρα… Σας δίνω –επιτέλους και ένα δείγμα πραγματικής ειρωνεία, αφού εσείς το ζητήσατε! 
Θα είναι δε και η επιγραφή μιας μελλοντικής ανάρτησης στο ιστολόγιο μου… μιας ανάρτησης αναμνηστικής της γνωριμίας μας αυτής… 
Ο τίτλος λοιπόν που ζητήσατε, θα είναι: 
«Ο χρήστης Κωνσταντίνος Ντούρος (Δούλεψε στην εταιρεία Μαρινόπουλος), είδε από κοντά τη «σχισμή» (όχι του όποιου κώλου, αλλά) της κολώνας, από όπου λέει βγήκε κάποτε -εκτάκτως –αντί να έχει σαν πηγή τον τάφο του Χριστού, το λεγόμενο άγιο φως… Ο Κώστας, βγήκε και φωτο εκεί στη «σχισμή»! Δεν είδε όμως φως εκεί, και φυσικά δεν ξέρει και τι ήχο έβγαλε η... έξοδος αυτή; Ήταν μήπως σαν βροντερή πορδή; Μύριζε και λιβάνι; Άγνωστο!»
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201980107087694&set=a.3344424612852.2132048.1335840772&type=3&theater
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, είπε:
Εδώ όμως προκύπτουν κάποιοι προβληματισμοί. 
Το σχίσιμο της κολώνας, για παράδειγμα (το οποίο εστιάζεται κυρίως στο κατώτερο τμήμα της), δεν είναι διαμπερές! Συνεπώς, θα πρέπει να δοθεί μια λογική εξήγηση για το πώς (αλλά κυρίως ΓΙΑΤΙ) το φως διαπερνώντας το υλικό εμπόδιο τού κίονα άφησε τα ίχνη του μόνο από την εξωτερική πλευρά. Εκτός κι αν …το σχίσιμο προκλήθηκε από έξω προς τα μέσα, και όχι από μέσα προς τα έξω! 
Ο Ιάσωνας Ευαγγέλου, στο «Θρησκευτικό φαινόμενο», κάνει λόγο για φθορά «από την πυρκαγιά του 1808», ενώ ο Κ. Καλοκύρης υποστηρίζει, ότι επρόκειτο για λάμψη κεραυνού, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω πληροφορίες ή να διευκρινίζει πόθεν τούτο τεκμαίρεται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα άλλο σημείο, στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε, είναι η περιβόητη σχισμένη κολώνα και το θαύμα που (θρυλείται ότι) συνδέεται μ’ αυτήν. Ακόμα και σκληροπυρηνικοί απολογητές, στην περίπτωση αυτή συνιστούν επιφυλακτικότητα! Λέγεται, πως το 1549 μ.Χ. οι Αρμένιοι δωροδόκησαν τον σουλτάνο Μουράτ, για να τους δώσει την άδεια να εισέλθουν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και να βγάλουν αυτοί από τον Πανάγιο Τάφο το Άγιο Φως. Πράγματι, ο σουλτάνος τους έδωσε την άδεια και οι Αρμένιοι μπήκαν μέσα στον Ναό και τον κλείδωσαν. Γεμάτος απελπισία, ο Ορθόδοξος Πατριάρχης όταν είδε τους Αρμένιους να βρίσκονται μέσα στον Πανάγιο Τάφο, γονάτισε έξω στην είσοδο του Ναού κοντά σε μία από τις κολόνες. Ξαφνικά η κολόνα σχίστηκε και βγήκε το Άγιο Φως ανάβοντας τις λαμπάδες του Πατριάρχη. Ο Αγαρηνός Εμίρης παρακολουθούσε τα γεγονότα από τον μιναρέ του τζαμιού που βρίσκονταν απέναντι από τον Ναό. Μόλις είδε τα γεγονότα φώναξε «Μεγάλη η πίστη των Χριστιανών! ‘Ένας είναι ο αληθινός Θεός, ο Θεός των Χριστιανών. Πιστεύω στον Αναστάντα εκ νεκρών Χριστόν. Τον προσκυνώ ως Θεό μου». Μετά από αυτή την ομολογία του πήδησε από τον μιναρέ. Κατά την πτώση του όμως δεν έπαθε τίποτα. Τότε οι μουσουλμάνοι τον έπιασαν και τον αποκεφάλισαν.
Εδώ όμως προκύπτουν κάποιοι προβληματισμοί. Το σχίσιμο της κολώνας, για παράδειγμα (το οποίο εστιάζεται κυρίως στο κατώτερο τμήμα της), δεν είναι διαμπερές! Συνεπώς, θα πρέπει να δοθεί μια λογική εξήγηση για το πώς (αλλά κυρίως ΓΙΑΤΙ) το φως διαπερνώντας το υλικό εμπόδιο τού κίονα άφησε τα ίχνη του μόνο από την εξωτερική πλευρά. Εκτός κι αν … το σχίσιμο προκλήθηκε από έξω προς τα μέσα, και όχι από μέσα προς τα έξω!
Ο Ιάσωνας Ευαγγέλου, στο «Θρησκευτικό φαινόμενο», κάνει λόγο για φθορά «από την πυρκαγιά του 1808», ενώ ο Κ. Καλοκύρης υποστηρίζει, ότι επρόκειτο για λάμψη κεραυνού, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω πληροφορίες ή να διευκρινίζει πόθεν τούτο τεκμαίρεται.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η εικασία του, ότι ο θρύλος περί θαυματουργικής εμφάνισης τού φωτός μέσα από την κολώνα, «πιθανόν να σχετίζεται με την παλαιά παράδοση που διασώζει ο Κλήμης ο Αλεξανδρέας κατά την οποία ο Θεός «και τω πυρί δεδίττεται - δηλαδή εκπλήσσει, φοβίζει - τους ανθρώπους ανάπτων εκ κίονος την φλόγα» (…). Και εδώ όμως ο Θεός «δεδίττεται» με τη φλόγα του κεραυνού που (…) έσχισε την κολώνα»!
Ο προβληματισμός, σε σχέση με την αυθεντικότητα τού εν λόγω «θαύματος», γίνεται όμως ακόμα πιο βασανιστικός, όταν αναρωτιόμαστε, πως είναι δυνατόν οι Αρμένιοι να βίωσαν μπροστά στα μάτια τους αυτό το απίστευτο θαύμα, κι όμως αντί να αποκηρύξουν πάραυτα τα σφαλερά τους πιστεύω και να ασπαστούν το ορθόδοξο δόγμα, απλώς έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι; Γιατί δεν έκαναν αυτό που έκανε ο μουσουλμάνος μουεζίνης;
Και καλά, για τον άλφα ή για τον βήτα λόγο, δεν το έκαναν. Έκτοτε όμως έχουν παρέλθει πάνω από 400 χρόνια και οι Αρμένιοι έχουν βιώσει το θαύμα ισάριθμες φορές, και μάλιστα από απόσταση αναπνοής! Ακόμα να πιστέψουν;
Εδώ πράγματι, όπως με χιούμορ σχολιάζει ο Μιχάλης Καλόπουλος στο βιβλίο του «ΘΑΥΜΑ Ή ΑΠΑΤΗ ΤΟ «ΑΓΙΟΝ» ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ;», ο Αρμένιος παρατηρητής πρέπει σίγουρα να είναι «ο πιο δύσπιστος χριστιανός όλων των εποχών! (…). Μόνον ο διάβολος θα είχε τόσο αρνητισμό!».

ΙΚ