Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Αυτός ο πούστης, ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός...

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός ο πούστης, ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός (που τον μασκάρεψαν σε γελαστό παλιάτσο όταν πέθανε) , είναι λένε πρώτος στη λίστα για αγιοκατάταξη που θα γίνει τώρα, μετά από αυτήν δηλαδή, τη φρέσκια -του συναδέλφου του, γέροντα Πορφύριου του Μαλακασιανού!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ μας, μας είπε... 
Αν κατάλαβα καλά, ο γέροντας όταν κοιμήθηκε, δεν ήταν γελαστός, όπως άλλωστε φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία. 
Σκέφτηκαν όμως οι γνωστοί κατασκευαστές θαυμάτων της «ομώνυμης» ανώνυμης εταιρίας «Κατασκευή θαυμάτων Α.Ε.», ότι και του γέροντα αυτού του χρειάζεται να του κοτσάρουν ένα θαύμα! Έτσι για αντίβαρο στα σκάνδαλα που τον βαραίνουν, αυτά της παιδεραστίας, αποπλάνησης ανηλίκων κοριτσιών, διαφθορέας καλογραιών κλπ –όπως με το θέμα στη Κύπρο κλπ. 
Έτσι, αποφάσισαν, κάτι να του στήσουν -κι αυτού… όχι το πουλί του βέβαια διότι αυτό τοτε θα ήταν σε βάρος τους, και όλος ο κόσμος θα τον περιγελούσε και περισσότερο θα τον ξεφώνιζε ως γερο-σάτυρο…  
Γι αυτό, έστησαν το πλαστό χαμόγελο στο πρόσωπο του. Είναι μάνουλες σε κάτι τέτοια. Με κάποιο τρόπο, του παραγέμισαν με κάτι το στόμα του, για να φουσκώσουν τα μαγουλά του, και έτοιμο το… γελαστό παιδί! 
Προηγούμενοι διδάξαντες -σε παρόμοια τεχνική, ήταν αυτοί με το μισολιωμένο πτώμα του παπα-Βησσαρίωνα στη Φθιώτιδα, που το έβγαλαν μουμιοποιημένο από τον στεγανό τον τάφο, με εμφάνιση σαν γατί, που το είχε πατήσει νταλίκα… Και μετά, που το έβαλαν στη γυάλα για προσκύνηση αγίου τάχα και… «άφθαρτου» και… «ολοζώντανου» λειψάνου, όπως το διαφήμιζαν… Άρχισε να μαραγκιάζει, να μαζεύει, να σουρώνει περισσότερο μέρα με την ημέρα η μούμια… 
Και έβγαιναν τότε πρωτοσέλιδα με τις φωτογραφίες, που έδειχναν την διαφορά! Υπήρξαν λοιπόν τότε ρεπορτάζ -βούιξε ο Τύπος, ότι ο «άγιος»… λιώνει! Οι εκμεταλλευτές όμως -εκεί του προσκυνήματος, έσπευσαν αμέσως να τον αποκαταστήσουν, να τον σοφατίσουν, να τον παστώσουν -με κερί ή άλλη ουσία, στο πρόσωπο και στα χέρια, και στα πόδια! Φρίκη!
21 Δεκεμβρίου 2016 - 3:12 μ.μ. 
https://xairete.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9980.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: