Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Παπάδες...

Ο διαχειριστής της σελίδας...
σπούδασε Θεολογία στο Ethniko Kapodistriako Panepistimio Athinwn 
Στο παρελθόν: 2ο Λύκειο Λιβαδειάς  
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Ι.Ν Γεν.Θεοτόκου Μαυρόγειας, 
κοινοποίησε μια ακόμα φωτογραφια...
(τοποθεσία Μαυρογεια)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=500645063454166&set=pb.100005260308401.-2207520000.1480965125.&type=3&theater

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ότι ου δει Ιερατικούς ή Κληρικούς τινάς θεωρίας θεωρείν εν γάμοις ή δείπνοις, αλλά προ του εισέρχεσθαι τους θυμελικούς, εγείρεσθαι αυτούς και αναχωρείν» {ΝΔ΄ κανόνας Συνόδου Λαοδίκειας}, δηλ. «Δεν πρέπει οι Ιερωμένοι και Κληρικοί όταν καλεστούν σε γάμο ή δείπνο ή συμπόσιο γενεθλίων και άλλων παρόμοιων εορτών, να στέκονται να βλέπουν χορούς και άλλα θεάματα, αλλά θα πρέπει να σηκώνονται από το τραπέζι τους και να αναχωρούν, όταν παρουσιάζονται τα όργανα ή οι χορευτές».

«Ώστε τους Κληρικούς χάριν του τρώγειν ή πίνειν μη εισιέναι εις καπηλεία, ει μηδ’ αν ξενίας ανάγκη συνωθουμένους» {ΜΖ΄ κανόνας της Συνόδου της Καρθαγένης}, δηλ. «Δεν πρέπει οι Κληρικοί να μπαίνουν μέσα σε ταβέρνες δια να φάγουν ή να πιούν, εκτός αν όντες ξένοι σε μια περιοχή δεν έχουν που αλλού να σιτιστούν».

«Επειδή, παρά τα θεία παραγγέλματα, εν πολλοίς τόποις συμπόσια ούτως επιτελούνται εκ της εθνικής πλάνης προενεχθέντα………..μάλιστα ότι και εν αυτοίς τοις γενεσίοις των μακαρίων Μαρτύρων………. ορχήσεις μυσαράς εις τους αγρούς, και εις τας πλατείας εκτελούσιν………. φεύγεσθαι την προσέλευσιν» {ΞΘ΄ κανόνας της Συνόδου της Καρθαγένης}, δηλ. «Παρά τις θείες προσταγές, όπου γίνονται συμπόσια, χορευτικά και άλλα θεάματα προερχόμενα από την ειδωλολατρία και μάλιστα τις ημέρες όπου εορτάζονται μνήμες αγίων και μαρτύρων, να αποφεύγετε να προσέρχεσθε».

Έτσι, όχι μόνον δεν χορεύουν οι Κληρικοί, αλλά μόλις μπουν τα όργανα πρέπει να σηκωθούν από το τραπέζι και να φύγουν. Αλλά ποιός να τους τηρήσει; Οι Κληρικοί; Αυτοί τους γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Παπάδες μασκαράδες!
Είδατε και τον άλλον που ακολουθεί; Φοράει μια κόκκινη ρόμπα.
Έτσι στα κόκκινα, είναι και σε άλλες φωτογραφίες της σελίδας αυτής, και μέσα στο ναό, κλπ, και μάλλον αυτός πρέπει να είναι και ο διαχειριστής εκεί, του λογαριασμού αυτού -του ναού, στο facebook!..
Ευχαριστώ φίλτατε για το σχόλιο σας!
Καληνύχτα, καλό ξημέρωμα!