Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Πόσα σπαθιά έχει ρε παιδιά, αυτός ο Αρχάγγελος Μιχαήλ -αυτός ο εκτρωματικός, στο Μανταμάδο Λέσβου… Εκεί στο ομώνυμο μοναστήρι –στο διεθνούς φήμης προσκύνημα… Βλέπω ήδη δυο σπαθιά, εκεί κάτω αριστερά από την εικόνα του, στο πάτωμα του ναού, πίσω από την ασπίδα του!!!..

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Σελίδα Πατήρ Χρήστος Εφημέριος Μανταμάδου
(3 ώρες πριν) κοινοποίησε...
https://www.facebook.com/369868489856078/photos/a.543512319158360.1073741829.369868489856078/730797077096549/?type=3&theater
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Κολασμένες ψυχές, σκοτεινές -σαν τον Άδη… Προσκυνούν είδωλα, μαύρα σαν την πίσσα, σαν τον διάβολο -σκοτεινά κι αυτά… Και πάνω στην τύφλα τους, δεν ξέρουν αν προσκυνάνε την εικόνα της Παναγίας του Μ. Σπηλαίου –αυτό το κάρβουνο, ή το γνωστό έκτρωμα, τον αρχάγγελο Μιχαήλ του Μανταμάδου της Λέσβου! Ψυχές θρησκευτικού τουρισμού, περιπλανώμενες –σαν την άδικη κατάρα, στα ειδωλολατρικά προσκυνήματα… Διεστραμμένες, ψυχές, ερμαφρόδιτες, τραβεστί, …λεσβίες!

 Πατήρ Χρήστος Εφημέριος Μανταμάδου
ΠΑΤΉΡ ΧΡΉΣΤΟΣ ΤΣΙΤΜΗΔΕΛΛΗΣ ΕΦΗΜΈΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΎ ΠΡΟΣΚΗΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΈΣΒΟΥ
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Πόσα σπαθιά έχει ρε παιδιά, αυτός ο Αρχάγγελος Μιχαήλ -αυτός ο εκτρωματικός, στο Μανταμάδο Λέσβου… Εκεί στο ομώνυμο μοναστήρι –στο διεθνούς φήμης προσκύνημα… Βλέπω ήδη δυο σπαθιά, εκεί κάτω αριστερά από την εικόνα του, στο πάτωμα του ναού, πίσω από την ασπίδα του!!!..

Ευσταθιος Σιδ  
(13 Δεκεμβρίου στις 3:19 π.μ.)
Με ολο το σεβασμο,γνωριζετε την ιστορια πισω απο αυτο το επικαλουμενο "εκτρωματικο" εικονισμα του Αρχαγγελου Μιχαηλ ?
«"Οι Σαρακηνοί πειρατές καποτε εκαναν επιδρομη στο μοναστηρι των Ταξιαρχών και σκοτωσαν και λεηλατησαν οτι βρηκαν μπροστα τους.
Πριν καλα καλα συνέλθουν οι μοναχοί από τον αιφνιδιασμό, περνούσαν από τη ζωή στο θάνατο...
Ένα δόκιμο καλογέρι, ο Γαβριήλ, βρισκόταν στο ιερό. Γρήγορος κι ευκίνητος, σκαρφάλωσε στη στέγη του ναού. Οι πειρατές τον ακολούθησαν. Τότε όμως ακούστηκε μια δυνατή βουή, και ή σκεπή μετατράπηκε θαυματουργικά σε φουρτουνιασμένο πέλαγος. Πάνω στ' αφρισμένα κύματα ένας πελώριος και αγριωπός Στρατιώτης, με σπάθα πού έβγαζε φωτιές, όρμησε εναντίον τους. Εκείνοι παράτησαν αμέσως όπλα και κλοπιμαία κι έφυγαν πανικόβλητοι.
Ό Γαβριήλ, ο μόνος πού απέμεινε ζωντανός από την τραγωδία, συγκλονισμένος από το θαύμα του αρχαγγέλου πλησίασε και πρόσπεσε στο εικονοστάσι του.Αμέσως, σαν να φωτίστηκε από τον αρχάγγελο, πήρε ένα σφουγγάρι, μάζεψε μ' αυτό ευλαβικά το αίμα των μοναχών σε μια λεκάνη, το ανακάτεψε με ασπρόχωμα και άρχισε να πλάθει την εικόνα του.
Ενώ στο μοναστήρι του Ταξιάρχη παιζόταν αυτό το δράμα ένα τσοπανόπουλο έτρεξε και ειδοποίησε τον Αλέξη, τον άρχοντα του Στένακα, για τα συμβάντα. Εκείνος ξεκίνησε αμέσως για το μοναστήρι μ' άλλους πενήντα καβαλάρηδες.
Όταν μπήκε στο ναό τάχασε. Είδε τους μοναχούς σφαγμένους και βαμμένους στο αίμα και τον ηγούμενο νεκρό μπροστά στην αγία Τράπεζα!
Έσφιξε τα δόντια και βγήκε έξω με διάθεση να εκδικηθεί.
Πήδηξαν όλοι στ' άλογα τους κι ακολουθώντας τ' άχνάρια των πειρατών, πλησίασαν σ' ένα πλάτωμα. Απότομα σταμάτησαν. Το θέαμα πού αντίκρισαν τούς έκανε κι ανατρίχιασαν.
Πιο συγκεκριμενα,είδαν αυτούς πού καταδίωκαν, νεκρούς και σκορπισμένους σ' όλο το πλάτωμα. Μια σπαθιά, πού άρχιζε άπ' το μέτωπο κι έφτανε ως την κοιλιά, ήταν χαραγμένη στο σώμα του καθενός και τ' άνοιγε στα δύο. Ή μαχαιριά σε κάθε σώμα ήταν ακριβώς ή ίδια."»
Περα ομως απο την τεραστια συναισθηματικη αξια της,αυτη η εικονα ειναι συνεχης πηγη θαυματων για πολλους πιστους και ως "ευχαριστια" μερικοι απο αυτους αγοραζουν και εναποθετουν σπαθια γυρω απο το προσκυνημα.Μαλιστα,ο μεγαλος αριθμος των σπαθιων αποδεικνυει οτι ο Ταξιαρχης εχει βοηθησει πολλαπλους ανθρωπους.
Οσον αφορα το σπαθι το οποιο βρισκεται μες την εικονα του,λεγεται οτι εναποτεθηκε εκει θαυματουργικα.Συγκεκριμενα ειχε δωθει διαταγη στον ιερέα του Ναου,να το εναποθεσει μεσα στο εικονισμα αλλα μόλις το ειδε αυτος αρνήθηκε να το βάλει.Τοτε σαν να εχει δικη του βουληση το σπαθι "ξεφυγε" απο τα χερια του ιερεα,περασε μεσα απο το τζαμι και προσκολλήθηκε απο μονο του στο εικονισμα οπου βρισκεται εκει μεχρι και σημερα.

 

Panagiotis Michalopoulos 
Οι Σαρακηνοί πειρατές λοιπόν, σκότωσαν και λεηλάτησαν, αλλά κατά κάποιον περίεργο τρόπο ο αρχάγγελος δεν τους σταμάτησε! Θα ήταν φαίνεται πολύ αμαρτωλοί οι μοναχοί αυτοί, αλλά και ο ηγούμενος που φυσικά (κατά το σενάριο) βρέθηκε νεκρός μπροστά στην αγία Τράπεζα… Και γι αυτό, τους άξιζε ένα τέτοιο τέλος. Και αυτά που λεηλάτησαν οι πειρατές, ίσως και να ήσαν από αυτά τα χαϊμαλιά –τα τάματα με τα οποία κάποιοι σκεπάζουν ασεβώς τις εικόνες και τις κάνουν να φαίνονται σαν λατέρνες.
Panagiotis Michalopoulos 

Ένα τέτοιο γεγονός βέβαια, έπρεπε να περιγραφεί από κάποιον. Έτσι, έχουμε ένα δόκιμο καλόγερο, τον Γαβριήλ, που περιέργως βρισκόταν και αυτός μαζί με τον ηγούμενο στο ιερό. Πόσων ετών να ήταν άραγε το καλογεράκι; Ήταν ανήλικο και ήταν εκεί κατά παράβαση των ιερών κανόνων; Και τι να είχε άραγε υποστεί από γέρους και νέους καλόγερους, και κυρίως από τον ηγούμενο; Πάντως αυτό το παιδί σώθηκε για να κατασκευαστεί ένα ακόμα πλούσιο, χρυσοφόρο προσκύνημα. Για αυτόν τον πιτσιρικά τον καλόγερο ευδόκησε ο Αρχάγγελος να εμφανιστεί για να τον σώσει!
Panagiotis Michalopoulos 

Και έχουμε τώρα το σκηνικό με την δυνατή βουή, με το φουρτουνιασμένο πέλαγος και τον αγριωπό στρατιώτη πάνω σε αφρισμένα κύματα (σαν χολιγουντιανό θρίλερ), και όλα αυτά βέβαια πάνω στη στέγη του ναού, όπου είχε καταφύγει καταδιωκόμενο από τους πειρατές το καλόγερι. Και ο αγριωπός Στρατιώτης (πιο αγριωπός και από τους πειρατές), ήταν προφανώς ντυμένος με ρωμαϊκή στολή, και είχε και μια σπάθα πού έβγαζε φωτιές (για εφέ), και δεν ξέρουμε αν είχε και ασπίδα.
Panagiotis Michalopoulos 

Ό νεαρούλης ο Γαβριήλ, κατάλαβε ότι ήταν αρχάγγελος ο σωτήρας του, και μάλιστα ο αρχάγγελος Μιχαήλ, και κανένας άλλος αρχάγγελος από αυτούς που υπάρχουν περιγραφόμενοι στην πάλαια διαθήκη. Σε άλλη παραλλαγή μάλιστα της ίδιας ιστορίας, του ίδιου σεναρίου, ο αρχάγγελος έμεινε μαζί με τον μικρό, του συστήθηκε, και πόζαρε για την προτομή του, και τον βοήθησε να κατασκευαστεί αυτή… Μια μουτσούνα, που έπρεπε να είναι μόνιμα αγριωπή, η εικόνα του τιμωρού αγγέλου, η εικόνα του αγγέλου του θανάτου, έτσι σαν φόβητρο!
Panagiotis Michalopoulos 

Και στην περίπτωση αυτή, ο αρχάγγελος σαν μοντέλο, δεν τον βοήθησε τον καλόγερο για να τον αγιογραφήσει, όπως λένε ότι έχει κάνει η Παναγία με διάφορους αγιογράφους, ποζάροντας για αυτούς… Αλλά τον βοήθησε για να τον κάνει… ανάγλυφο! Και μάλιστα –για να έχει σασπένς το θρίλερ, ανάγλυφο με πρωτόγονα υλικά, όπως το χώμα (απρόχωμα βέβαια, που θα πει πυλός), το χώμα το καταμουσκεμένο, το βαμμένο με το ποτάμι αίμα των σφαγμένων από τους πειρατές, μοναχών!
Άραγε είναι αρκετά αυτά τα δυο υλικά για να γίνει μια μάσκα, μια εκτρωματική φιγούρα, ή χρειάζονται και άλλα; Οι ιδικοί σε τέτοια έργα όπως αγγειοπλαστικής και κεραμικής τέχνης, θα ξέρουν ίσως να μας πουν περισσότερα.
Panagiotis Michalopoulos 

Βέβαια, στη δική σας ιστορία φίλτατε (παραμυθένια ιστορία, σαν αυτήν με την αγία επιστολή του Χριστού, σαν αυτή με τον δράκο του αγίου Γεωργίου κλπ), δεν έκατσε εκεί ο αρχάγγελος για να ποζάρει, αλλά –στην παραλλαγή σας αυτή, κυνήγησε λέει τους πειρατές, για να τους σφάξει. Δεν τους έσφαξε εκεί στο μοναστήρι, για να μη τελειώσει έτσι γρήγορα το έργο. Εκεί απλά τους φόβισε με βουή, με θάλασσες, με αφρισμένα κύματα (μιλάμε για πάνω από 8 μποφόρ αέρια δύναμη) και με ένα σπαθί που απλά φλόγιζε, και σπινθήριζε… (ένα πράγμα δηλαδή, σαν αυτές τις χειροβομβίδες κρότου και λάμψης που χρησιμοποιεί η αστυνομία για να διαλύσει διαδηλωτές) …για να τους διώξει δηλαδή τους πειρατές, και να μείνει μονο του το καλόγερι, για να φτιάξει ήσυχα –ήσυχα το ανάγλυφο έργο του.
Panagiotis Michalopoulos 

Έφυγε λοιπόν ο αρχάγγελος από το μοναστήρι, αφού πρώτα μάζεψε από το πλατό τα σκηνικά εκείνης της πράξης, με τα κύματα κλπ… Και τους κυνήγησε λέτε τους πειρατές, οι οποίοι στο μεταξύ –τρέχοντας, τρέχοντας, είχαν πια φτάσει σε ένα… πλάτωμα! Εκεί, μη μπορώντας να κρυφτούν (ούτε δέντρα είχε, ούτε καμιά σπηλιά), τους είχε πια ο αρχάγγελος πακέτο –στο πιάτο, όλους μαζί, και ακάλυπτους… Και σαν Ταλιμπάν – Τζιχαντιστής, στο τσάκα-τσάκα, τους… χειρούργησε! Όπως λέτε… «μια σπαθιά, πού άρχιζε απ' το μέτωπο κι έφτανε ως την κοιλιά, ήταν χαραγμένη στο σώμα του καθενός και τ' άνοιγε στα δύο. Ή μαχαιριά σε κάθε σώμα ήταν ακριβώς ή ίδια.»! Χα! Όπως δηλαδή ανοίγουμε και τα μεγάλα ψάρια στα δυο, για να τα βάλουμε στη σκάρα! Εδώ, έχουμε… πειρατές στη σκάρα! Χα!
Panagiotis Michalopoulos 

Και για τα σπαθιά στην εικόνα, και για την ασπίδα, μας λέτε ότι όλα αυτά τα αξεσουάρ, τα ντεκόρ, τα φέρνουν πιστοί που βίωσαν ένα θαύμα. Θαύμα, που αποδεικνύει ότι η προτομή του αρχαγγέλου είναι αυθεντική και γνήσια, και ότι η ιστορία με τους πειρατές είναι αληθινή, κλπ, κλπ!
Θαυματουργό λοιπόν το έκτρωμα αυτό, όπως θαυματουργό είναι και το άλλο έκτρωμα… Αυτό, με την εικόνα της Παναγίας της Τήνου. Ξέρετε, είναι ένα κάδρο με περίεργο σχήμα, στο οποίο δεν φαίνεται τίποτε άλλο παρά μόνο το ότι είναι καλυμμένο με διάφορα χαϊμαλιά… Με κολιέ, με λίρες, ρολόγια σταυρούς και δαχτυλίδια, τάματα όλα αυτά! Και αυτό το ξόανο να πούμε, το προσκυνάνε οι πιστοί –ακόμα και στα τέσσερα πεσμένοι, και αυτό το λιτανεύουν με συνοδεία ορχήστρας, κλπ, κλπ. Κάτω δε από αυτό το τοτέμ, κρύβεται μια τάχα φανερωμένη εικόνα, μια εικόνα του ευαγγελισμού! 

Όχι ορθόδοξη, αλλά... παπική!
(1.) Είναι αυτή η βλάσφημη παράσταση με τον αρχάγγελο Γαβριήλ (άγγελοι για όλες τις δουλειές) να κρατά τον κρίνο, αυτόν τον ειδικό που θα γονιμοποιούσε την παρθένα… 
(2.) Είναι αυτή η βλάσφημη παράσταση, με το περιστέρι να υπερίπταται της σύλληψης του Χριστού, της γονιμοποίησης του ωαρίου της Μαρίας! Πρόκειται δηλαδή για το πανταχού παρών περιστέρι, που βλάσφημα θεωρούν ότι σε αυτό ενσαρκώθηκε το άγιο πνεύμα.
Panagiotis Michalopoulos 

Και αυτή η διαβολική παράσταση φέρνει χρήμα, όπως και το προσκύνημα στο Μανταμάδο! Πολύ χρήμα! Τόσο, που οι υπεύθυνοι εκεί στο προσκύνημα της Τήνου, δεν εκποιούν τα τάματα σε τιμές κοσμημάτων, αλλά... μπριρ- παρά! Τα στέλνουν για λιώσιμο στην Τουρκία, και μετά τα φέρνουν πίσω μυστικά –αεροπορικώς, μέσα σε βαλίτσες, σε μορφή ράβδων χρυσού!
Ευσταθιος Σιδ 

Υποθετω πως στο τελος κυριε Παναγιωτη ειναι θεμα πιστης.
Ομως λιγο σεβασμους στους νεκρους δεν θα εβλαπτε,εξαλλου αυτοι οι καλογεροι ειχαν την τιμη να γινουν μαρτυρες για τον Χριστο.
Την τελικη εκβαση των γεγονοτων την οριζει ο Θεος και κανενας αλλος.
Αν σωζωνταν οι μοναχοι δεν θα μαρτυρουσαν και με τη σειρα αυτη δεν θα φτιαχνωταν αυτο το εικονισμα ωστε να το δοξολογουν και να βοηθιουνται οι ανθρωποι.Αν ρωτησετε εμενα προσωπικα ειμαι ευγνωμων που τα πραγματα εγιναν με αυτον τον τροπο.
Μπορει απο τα δικα σας ματια να φαινεται ενα σιχαμα αλλα μεσα απο τα δικα μου ειναι αμυθυτος θυσαυρος και κληρονομια απο τον ιδιο τον Θεο.Αυτο το παιδι,ο Γαβρηλ ειδε ολους αυτους που αγαπουσε σφαγμενους μπροστα στα ματια του.Μπορειτε πραγματικα να κατανοησετε το μεγεθος της θλιψης που περασε?
Πιστεψτε με,στην κατασταση που βρισκονταν το παιδι δεν ειχε καμια επιθυμια να φτιαξει ενα "εργο τεχνης" οπως λετε.Το μονο πραγμα που ηθελε,ηταν να βρει ενα μεσο να αναπαυσει τις ψυχες των αδελφων του.
Γι αυτον τον λογο προεβηκε στη δημιουργια του συγκεκριμενου εικονισματος.
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ευσταθιος Σιδ: «Αν σωζωνταν οι μοναχοι δεν θα μαρτυρουσαν… και με τη σειρα αυτη δεν θα φτιαχνωταν αυτο το εικονισμα… Ωστε να το δοξολογουν και να βοηθιουνται οι ανθρωποι… Αν ρωτησετε εμενα προσωπικα ειμαι ευγνωμων που τα πραγματα εγιναν με αυτον τον τροπο.»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Αυτό λέγεται σαδομαζοχισμός, φίλτατε!
Ώστε λοιπόν, επίτηδες ο αρχάγγελος άφησε να σφαγιαστούν οι μοναχοί, από τους πειρατές! Μπορεί και να τους βίασαν ακόμα… ποιος ξέρει!
Σοφό, και Θεάρεστο το σχέδιο… Μόνο και μόνο, για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα αυτό: στο να φτιαχτεί δηλαδή, αυτό το εικόνισμα!
Το οποίο εικόνισμα, είναι κάτι το ζωντανό… Κάτι, που μπορεί από μόνο του να βοηθάει τους ανθρώπους… Θεός αληθινός, το ξόανο! Και αυτό το ξόανο λέτε, ότι το δοξολογούν μετά οι άνθρωποι!
Και εσείς, είστε ευχαριστημένος, για τους μοναχούς που τους σκότωσαν ή τους βίασαν πρώτα, οι αραπάδες πειρατές – αυτοί με την μεγάλη... "μύτη", και έτσι έφυγαν ευχαριστημένοι οι καλόγεροι! 

Είστε ευχαριστημένος, και για τον ηγούμενο που τον έσφαξαν σαν αρνί πάνω στην αγία τράπεζα… 
Είστε ευχαριστημένος, και για την εκδίκηση του αρχάγγελου, που δεν περίμενε την μετάνοια των πειρατών -που είχαν ήδη βιώσει και αυτοί το θαύμα, αλλά έσπευσε –ο αρχάγγελος, μανιασμένος και αγριεμένος -όπως τον περιγράψατε, και τους άνοιξε -σαν μπακαλιάρους για λιάσιμο, όλους τους πειρατές, με εργαλείο του... εκείνο το καταπληκτικό, το εξωγήινο, το διαστημικής φήμης σπαθί του!
Τέτοια, και η ευγνωμοσύνη σας, τέτοια και η άγρια χαρά σας!
Χαρά σε εσάς λοιπόν… Και να σας χαίρονται όλοι όσοι σας αγαπούν, και να σας φοβούνται όλοι όσοι δεν είναι φίλοι σας! Χα!
Εγώ πάντως, είμαι ακόμα «φίλος» σας! Ξανά, χα!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1265391590190184
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ο αρχάγγελος Μιχαήλ, 
στο άλμπουμ του φίλου «Ευσταθιος Σιδ», 
στον λογαριασμό του στο facebook. 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=195419100895561&set=pb.100012824167264.-2207520000.1481607781.&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: